Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Szíria felé figyel a látó, gondolkodó és haladó világ népei

Orosz műholdfelvételek teszik láthatóvá az ISIS  mozgását –  A Szíriai Légierő lesújt a megszállókra
Orosz műholdfelvételek teszik láthatóvá az ISIS  mozgását –  A Szíriai Légierő lesújt a megszállókra

Jelenleg a Szíriai Arab Légierő sokkal pontosabb és kiszámítottabb légi csapásokat mér az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) és az Al-Kaida terroristák (Al-Nuszra Front) állásaira, viharos gyorsasággal, mert ezek a támadások elrettentették a vahabita terrorista csoportokat attól, hogy szabadon száguldozzanak Szíria földjén.

A honvédő szíriai elnök üzenete!

Fontos üzenet! (magyar felirat)

2015. szept. 20.

A szíriai elnök leleplezi a nyugati világ játszmáját. Továbbítsd üzenetét, és OSZD MEG a videót!
(Még hazánkban sem ezt halljuk.)
Az elnök nagyon ritkán szól a világhoz. A nyugati média őt próbálja bűnbakká tenni.
Most viszont beszélni kezdett.
Szíriában tíznél is több etnikai közösség él évszázadok óta (köztük keresztény őseink leszármazottai). Az elnök biztosította a vallásszabadságot számukra.
A tunéziai és líbiai forradalomból fakadó szíriai békés megmozdulások idején az elnök figyelmeztetett a különböző vegyi és tömegpusztító fegyverek Szíriába áramlására, majd szembe kellett néznie a változásra vágyó tömegekben a szélsőséges csoportok megjelenésével, akiknek célja a vérontás és a terrorista merényletek végrehajtása volt.
Elkezdődött az a pokol, amelyet azóta is külső erők szítanak, és amelyben a szíriai hadsereg elszántan küzd a megerősödött terrorista csoportok ellen.
Míg kezdetben az áldozattá vált etnikai közösségek az elnöknek tulajdonították a merényleteket, mára a legtöbben (még egyes egykori szélsőségesek is, például a Szíriai Szabad Hadsereg tagjai közül sokan) az elnök oldalán harcolnak, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a világ valaha volt legnagyobb (és Irakból áttört) terrorista hadserege (a szunnita arab gyökerű ISIS) és annak támogatói állnak a háttérben.

Máris  csúcstechnológiájú felderítő drónokat röptetnek Latakia környékén a Szíriába átdobott orosz katonák, ami előkészíti a komolyabb légi és szárazföldi akciókat. Ehhez újabb két bázis épül, és lassan felvonul Tartúszban és a Latakia melletti repülőtéren a korszerű technika is.

Közvetetten ezt erősítik a légibázist a felkelők részéről ért támadások és erről számolnak be az amerikai felderítési információk is. Ezek szerint az eddigi négyhez a hét végén újabb 24 Szu–30-as vadászgép érkezett, s néhány nap alatt nagyjából megduplázódott, 15-re emelkedett az itt állomásozó Mi–17-es és Mi–24-es harci helikopterek száma is. Emellett Szíriában van már 36 páncélozott szállítójármű mellett kilenc harckocsi és két légvédelmirakéta-rendszer is. Emellett, mint arról a Kommerszant orosz katonai forrásokból értesült, a tartúszi támaszponton 1700 deszantos és katonai tanácsadó tartózkodik.

Az orosz jelenlét fokozásával párhuzamosan ugyanakkor a helyi angol nyelvű napilap, a Daily Star értesülése szerint a kormányerőkkel közösen ostromolt Zabadani bevétele után kivonulhat Szíriából a libanoni bázisú síita Hezbollah. Az elmúlt három évben több ezer síita gerilla harcolt Aszad elnök oldalán, rajtuk keresztül érkezett a nem elhanyagolható iráni támogatás is, sokak szerint a nehéz időkben ők mentették meg a szír elnököt a bukástól. Az orosz támogatás intenzívvé válásával most úgy gondolhatják, hogy a feladatukat elvégezték, s bár kiképzőket és kommandósokat minden bizonnyal hátrahagynak, az első lehetséges alkalommal kiszállnak a profiljuktól idegen háborúból.

Holokauszt Szíriában 2015. (teljes film+18!)

Az új orosz gépekkel felszerelt Szíriai Légierő és a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága számára ez a légi fölény nem is jöhetett volna jobbkor, mert Hadsereg alakulatai sok helyen voltak kitéve a terrorista csoportok által indított számos offenzívának Szíriában.

A harcászati pontosság ezek mögött az erőteljes csapások mögött nagy részben az orosz katonai tanácsadóknak köszönhető, akik olyan részletes hírszerzési adatokkal és nagy felbontású műholdfelvételekkel látták el a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnokságát, amelyek egy hónappal ezelőtt még nem voltak hozzáférhetőek a Szíriai Légierő számára.

Hétfő reggel az orosz katonai tanácsadók újra értékes adatokkal szolgáltak, amikor a Szíriai Légierő légi támadások sorozatát indította az ISIS terrorszervezet által megszállt Al-Rakka tartomány felett.

Azonban eltérően a korábbi támadásoktól a Szíriai Légierő több olyan helyen csapott le a terrorszervezetre, ami korábban viszonylag érintetlenül maradt a légi csapások előtt és menedéket adott az ISIS fegyvereseinek.

A Szíriai Légierő legutóbb az ISIS terroristák által kiépített elektromos távvezetékekre csapott le az Al-Thalaa-táborban, Al-Rakkában, megsemmisítve a terrorszervezet villamos hálózatát, miközben ezenkívül még 25 fegyverest likvidált, akik egy közeli épületben helyezkedtek el.

Az Al-Thalaa-tábor elleni kezdeti támadását követően, orosz hírszerzési adatokat és műholdas felvételeket felhasználva egy 45 fős, azeri zsoldosokból álló ISIS kontingensről, a Szíriai Légierő elpusztította a bázisukat még hétfő délután.

Végül feltéve az “i” betűre a pontot a Szíriai Légierő lesújtott egy textil üzemre, amit az ISIS terroristák robbanószerkezet (IED) “gyárrá” alakítottak; ez a támadás egy hatalmas sárga színű felhőt hozott létre, miután a légi bombák detonálták az üzemben lévő összes robbanóanyagot.

Egy katonai forrás szerint az Al-Rakka feletti hétfői légi csapások sorozata a Szíriai Légierő legsikeresebb akciói voltak az ISIS terrorszervezet ellen, mióta az ISIS elfoglalta a tartományi fővárost 2013 végén az Al-Nuszra Front (Al-Kaida) és az FSA fegyvereseitől.

iran syria flag

 

Szíria üdvözli Irán erőfeszítéseit a krízis megoldásához

Bashar Al-Assad fogadta az iráni külügyminiszter helyettest Damaszkuszban és üdvözölte az Iráni Iszlám Köztársaság által tett erőfeszítéseit a szíriai válság megoldásához.

Iráni politikai és katonai delegáció élén Damaszkuszba látogatott Hussein Amir Abdollah iráni külügyminiszter helyettes, amit a szíriai elnök Bashar Al-Assad is fogadott.

Assad elnök szerint a damaszkuszi kormány a szíriai nép bízik az iráni szerepvállalásban, amit eddig tett a régióban.

A találkozón megbeszélték a két ország további együttműködését, és megerősítették a közös harc folytatását a terrorizmus ellen. Irán biztosította szövetségesét, hogy a Teherán továbbra is támogatni fogja a damaszkuszi kormányt és annak hadseregét, fegyverekkel illetve szakértői tanácsokkal. – közölte a SANA szíriai hírügynökség.

Abdollah a saját részéről elmondta, hogy Irán elkötelezett abban, hogy segítse Szíria népét a terrorizmus elleni harcban és az ország érdekeinek megvédésében, anélkül, hogy külföldi idegen beavatkozás zajlana a Közel-keleten.

 Walid-al-Moalem

Szíriai külügyminiszter: Oroszország részvétele a terrorizmus elleni harcban “rá fogja borítani az asztalt” az összeesküvőkre

Walid Muallem szíriai miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter elmondta, hogy Oroszország részvétele a Dzsabhat Al-Nuszra és az ISIS terrorszervezetek elleni harcokban “rá fogja dönteni az asztalt” azokra, akik összeesküvést szőttek Szíria ellen.

“Van valami új azonkívül, hogy Oroszország fegyvereket szállít Szíriának. Ez azt jelenti, hogy Oroszország bekapcsolódik az ISIS terrorszervezet és az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) elleni harcba” – közölte Al-Muallem miniszter úr egy interjúban, amit az orosz RT csatorna sugárzott szombaton.

“Ez egy nagyon komoly ügy. Ez valami olyan, mint ami ráborítja az asztalt azokra, akik összeesküvést szőttek Szíria ellen és meg fogja mutatni, hogy az Egyesült Államoknak és a koalíciójának nincsen stratégiája az ISIS terrorszervezet legyőzésére. Erre bizonyíték, hogy felfigyeltek az orosz üzenetre és most együtt kívánnak működni Oroszországgal és össze akarják hangolni vele a lépéseiket.” tette hozzá Al-Muallem miniszter úr.

Világossá tette, hogy amit Szíria tesz barátaival Oroszországban az nyitott mindenki számára és nem rejtegetik szándékaikat. Rámutatott arra, hogy Oroszország nem rejti véka szándékát, hogy részt akar venni a terrorizmus elleni harcban.

“Mi Szíriában” – mondta a miniszter úr – “Bízunk az Oroszországi Föderáció vezető szerepében és részvételi akaratában. Amit teszünk az nyitott és ismert kezdeményezés mindenki számára.

Al-Muallem miniszter úr elmagyarázta, hogy Oroszország a nemzetközi jog alapján cselekszik és működik együtt Szíriával, együtt kritizálják az Egyesült Államokat, mert másként cselekszik, mint ahogy az ISIS terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció vezetőjétől elvárható lenne.

Elmondta, hogy az USA elfoglalt azzal, hogy a koalíció által végrehajtott légi csapásokat számolgassa és nem azzal, hogy az eredményekről beszéljen, “mert azok hatástalanok.” Kiemelte, hogy az egyetlen erő, ami tényleg harcol a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) és az ISIS terrorszervezet ellen az a Szíriai Arab Hadsereg.

A miniszter úr Szíria nevében újra üdvözölte Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdeményezését, hogy egy széles együttműködés jöjjön létre különböző országok között a szíriai kormánnyal történő együttműködésre a terrorizmus elleni harcban. Kiemelte, hogy Szíria szívesen lát bármely országot, amelyik valóban küzdeni akar a terrorizmus ellen.

Ameddig a politikai megoldás számításba jön, a szíriai kormány nem kíván a politikai tárgyalásokkal egy időben harcot is vívni.

“Nem akarunk egy sötét alagútba bemenni. Nyílt ösvényre akarunk lépni.” – mondta Muallem miniszter úr, kiemelve, hogy mára nyilvánvalóvá vált, a terrorizmus elleni harc elsődleges, “de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk hajlandóak politikai tárgyalásokra.”

“Az amit a szíriai állampolgárok mindenekfelett akarnak a biztonság.” tette hozzá. miután Al-Zabadani város helyzetéről és az ottani fegyverszünetről kérdezték, Al-Muallem miniszter úr elmagyarázta, hogy négy kísérlet történt a fegyverszünet megteremtésére és voltak bizonyos eredmények. De valahányszor az ott blokád alatt lévő terroristák utasítást kaptak gazdáiktól megszegték az egyezményt. Most egy ötödik kísérlet zajlik, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a libanoni ellenállás csak néhány méterre van a csata befejezésétől Al-Zabadaniban.

“Foglalkoztat bennünket az emberek élete és nyitottak vagyunk a tűzszünet elfogadására.” – fejezte be Muallem miniszter úr.

Orientalista.hu

A cionista zsidó sajtó bizonyára lázas sietséggel keresgéli azokat a fotókat, melyeken elégett, szétszakított testű, vagy síró gyermekek láthatók. Mindegy hol, s mikor készültek, remek albumokat őrizgetnek pl. a gázai népirtásról.

Ezekből jelentetnek meg nemsokára a "vezető cionista zsidó sajtóorgánumok" címlapjain, dörgedelmes fenyegetődzések közepette: Oroszok Háborús Bűntettei Szíriában címmel. ......

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-amerikai...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-cionista-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mikozben-a-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-katasztro...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/egy-ujabb-f...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredj-es-h...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ezt-a-vilag...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-satani-gy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/szegyen-es-...

2015. október 1., csütörtök

Putyin beszéde az ENSZ Közgyűlésében-2015 szept-teljes beszéd magyarul

Vlagyimir Putyin orosz elnök tíz év után először szólalt fel az ENSZ Közgyűlésében hétfőn. Felvázolta, hogy milyen intézkedésekre van szükség a terrorizmus elleni globális küzdelemben. Alább olvasható Putyin teljes beszéde.

Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Főtitkár úr! Tisztelt Kormányfők és Elnökök! Hölgyeim és Uraim!

Az ENSZ 70-ik jubileuma jó alkalom arra, hogy visszatekintsünk a történelemre és beszéljünk a jövőnkről. A fasizmust legyőző országok 1945-ben egyesült erővel hozzáfogtak, hogy megteremtsék a háború utáni világ alapjait. Szeretnék emlékeztetni rá, hogy a kulcskérdés, az országok közötti viszonyok elveinek megteremtése, az ENSZ létrehozása a Jaltai konferencián a Hitler-ellenes koalíció tagjai által. A Jaltai béke, annak rendszere tíz és tízmillió ember élete árán épült fel két olyan világháború következményeként, amelyek átviharzottak a Földünkön a XX. században. Azonkívül legyünk objektívek, ez a rend segített az emberiségnek átvészelni az elmúlt hetven évet, és megóvta a világot a nagyobb tragédiáktól, habár ezek az évek sem múltak el drámai események nélkül.
Az ENSZ az a struktúra, amelyhez fogható nincsen legitimitását, képviseleti erejét és univerzális jellegét tekintve. Az utóbbi időben egyre több kritika éri, hogy nem működik elég effektíven, az általa elfogadott határozatok megvalósítása sokszor meghatározhatatlan akadályokba ütközik, mindenekelőtt a Biztonsági Tanács tagjaira vonatkozóan. Ugyanakkor szeretnék rávilágítani, hogy nézetkülönbségek mindig voltak az elmúlt 70 év folyamán is. A vétójoggal sokan éltek, az USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína és a Szovjetunió, később Oroszország is. Ez így természetes egy ilyen sokarcú és sokféle képviseletet ellátó szervezet esetében. Amikor megalakult az ENSZ senki sem gondolta, hogy ott mindig és mindenben tökéletes egyetértés fog uralkodni. Éppen ez ennek a szervezetnek a feladata, hogy megkeresse és megkösse a szükséges kompromisszumokat, ereje éppen a sokféle vélemény és álláspont összehangolásában rejlik.   

Az ENSZ égisze alatt megvitatott kérdések ajánlásokként nyernek elsődleges formát, vagy egyáltalán nem öltenek semmilyen formát. A diplomata nyelvezet szerint „átmennek, vagy nem mennek át”. Bármely ország, amely meg akarja kerülni ezt a rendtartást az ENSZ alapokmányával és a modern nemzetközi jog normáival ütközik. Mindannyian tudjuk, hogy a hidegháború után a világban egyetlen domináns erőközpont jött létre. Azokat, akik akkor ennek az piramisnak a csúcsán helyezkedtek el csábította a gondolat, hogy ha ők ilyen erősek és különlegesek, akkor mindenkinél jobban tudják hogy mi a teendő. Ezért nincs is szükség rá, hogy az ENSZ szervezetével egyeztesseneknk, amelyik ahelyett, hogy automatikusan meghozza a szükséges határozatokat, csak zavarja őket, ahogy mifelénk mondják „folyton láb alatt van.”  

Már arról is vitát nyitottak, hogy ez a szervezet abban a formában, ahogyan akkor létezett már elöregedett és már teljesítette történelmi küldetését. Nyilvánvaló, hogy a világ változik, és az ENSZ számára is szükséges, hogy alkalmazkodjék a változásokhoz. Oroszország készen áll, hogy széles konszenzus alapján minden partnert bevonva részt vegyen a szervezet továbbfejlesztési munkálataiban. Ugyanakkor ellenzünk és veszélyesnek ítélünk minden olyan próbálkozást, amely az ENSZ legitimitását és befolyását gyengítené. Ez a nemzetközi kapcsolatok rendszerének egészét veszélyezteti, és romba döntheti azt. Akkor már valóban nem marad más rendezőelv számunkra, mint az erő, a legerősebb joga a cselekvéshez.

Ám ebben az új világban már az egoizmus az uralkodó elv a kollektív munka helyett. Ebben az új világban már egyre kevésbé jut érvényre az egyenlő jogok, a reális demokrácia és szabadság elve. Ebben a világban a szabad és valóban független országok helyett szaporodni fog a kívülről irányított protektorátusok száma. Mi is valójában az országok szuverenitása, amelyről előttem már szóltak a kollégák? Ez mindenekelőtt a szabadság kérdése, országunk, népeink, az emberek saját sorsának szabad megválasztása.

Egyébként tisztelt kollégák ebben az összefüggésben szót kell emelnünk az államhatalom úgynevezett legitimitásának kérdéséről is. Nem szabad játszani és manipulálni a szavakkal. A nemzetközi jog és a nemzetközi ügyek kérdésében minden meghatározás érthető, átlátható, egységesen értelmezhető és érthető kritériumok alapján kell hogy történjen. Mi valamennyien különbözőek vagyunk, és ezt tisztelnie kell mindenkinek.

Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy valakik által meghatározott egységes fejlődési modell és recept szerint éljen. Egyikünk sem felejtheti a múltat. Mi is jól emlékszünk a Szovjetunió példájára, amikor szociális kísérletezés folyt, és saját ideológiai elképzeléseink alapján egyik-másik országban olyan változásokat erőltettünk, amelyek egy sor tragikus következményt vontak maguk után. Nem a fejlődést, hanem a degradációt hozták el ezek a kísérletek ezekben az országokban. Mégis úgy tűnik, senki sem tanul a más hibájából, hanem inkább ismétli azokat. A forradalmak exportja, -beleértve a demokrácia exportját is- továbbra is folyatódik.  

Elégségesnek tűnik Közel-Kelet és Észak-Afrika területén uralkodó állapotokat szemügyre venni, mint ahogy az előttem szóló kolléga is említette. A szociális és politikai változások már jó ideje aktuálisak voltak ezekben a régiókban, és az ott élő emberek is változásokat akartak. Ám mi történt valójában? Az agresszív külső beavatkozás ahhoz vezetett, hogy az állami intézmények reformja és az élet feltételeinek javítása helyett egyszerűen mindent leromboltak. A demokrácia győzelme és a fejlődés helyett erőszak, szegénység, szociális katasztrófa jött. Az emberi jogok és az élethez való jog egyáltalán nem számított.

Megkérdezném azokat, akik ezt a helyzetet előidézték, legalább most értik már, hogy mit is műveltek ott?

Attól tartok, hogy ez a kérdés megválaszolatlanul elenyészik a levegőben, hiszen az a a politika, amelynek alapja az önteltség, a saját kiválasztottságban és büntethetetlenségben való korlátlan hit nem válaszolhat erre a kérdésre. 
Észak-Afrika és a Közel-Kelet régióiban kialakult hatalmi vákuum nyilvánvalóan beszippantotta azt az anarchiát, a terrort és extremizmust amelynek ma mindannyian tanúi vagyunk. Az úgynevezett „Iszlám Állam” zászlaja alatt már több tízezer fegyveres harcos gyűlt össze. Sokan közülük egykori iraki katonák, akiket a 2003-as puccs után egyszerűen az utcára löktek. Újoncokat Líbia szállít, amelynek államiságát az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1973-as határozata ellenére lerombolták. A radikálisok közül ma sokan az úgynevezett mérsékelt ellenzék sorait erősítik, akiket a Nyugat közvetlenül támogat. Felfegyverzik, kiképzik őket, majd azok szépen átsétálnak az IÁ soraiba harcolni.


Természetesen az Iszlám Államra is vonatkozik, hogy nem a semmiből jött létre.
Kezdetben a „renitenskedő” államok elleni fegyverként használták és dédelgették őket, Szíriában és Irakban támaszpontokat teremtettek nekik. Ezen országokban az IÁ ma már jelentősen kiszélesítette befolyási területeit, sőt az egész iszlám világra ki akarják terjeszteni a befolyásukat, és nem már ez sem elég nekik, láthatóan már ezzel sem érik be. A helyzet több mint válságos, több mint veszélyes. Ebben a helyzetben kevés a szép, a nemzetközi terrorizmusról csengő deklarációkat hangoztatni, és ugyanakkor behunyni a szemet amikor a terrorizmus finanszírozása és a terroristáknak nyújtott segítség csatornáira bukkanunk, a kábítószer csempészetből származó jövedelmek forrásai válnak ismertté, vagy az illegális olajkereskedelem nyomait látjuk, illetve a fegyverkereskedelem titkos útjaira bukkanunk.

Ugyanígy elfogadhatatlan, hogy az extremista csoportokat saját politikai céljaink elérésére használjuk, reménykedve, hogy majd később valami módon leszámolunk velük, azaz egyszerűen likvidáljuk őket. Aki így cselekszik, vagy úgy véli, hogy ez az út járható annak azt mondanám:

Tisztelt Uraim! Kegyetlen de nem buta és primitív emberekkel játszanak veszélyes játékot, akik nem ostobábbak önöknél, és még egyáltalán nem dőlt el, hogy ki kit használ ki saját céljainak elérésére. Ennek bizonyító erejű példája a mérsékelt ellenzék által a a terroristák számára átadott fegyverek sorsa.

Úgy vélem, hogy a terroristákkal való legcsekélyebb mértékű játszadozás, sőt felfegyverzésük nem csak rövidlátó, de tűzveszélyes politikai játszma is egyúttal. A lehetséges következmények:

 kritikussá válik és megnő a terrorveszély világszerte, egyre újabb és újabb világrészeket gyűrve maga alá.

Annál is inkább, mivel az IÁ kiképzőtáboraiban a világ sok nemzetéből, többek között Európából származó harcosok kapnak kiképzést. Sajnos tisztelt kollégáim Oroszország sem kivétel. Megengedhetetlen, hogy ezek a vér szagát és ízét már megkóstolt fejvadászok hazájukba hazatérve ott folytassák ahol „fekete munkájukat” befejezték. Mi nem ezt akarjuk, ezt senki sem akarhatja, úgy vélem.

Oroszország mindig a terrorizmus ellen foglalt állást függetlenül annak minden megjelenési formájától. Ma Iraknak és Szíriának, valamint a régió más országainak nyújtunk haditechnikai segítséget, ők is ma terrorista csoportok ellen harcolnak. Számunkra mérhetetlenül nagy hiba lett volna, ha nem nyújtunk segítséget a szíriai kormánynak, a hadseregnek, amely ma bátran harcol a terrorizmus ellen.

 Nyilvánvaló, hogy Asszad elnök hadseregén és a kurd önkénteseken kívül reálisan tekintve ma senki sem harcol az IÁ és más terrorista csoportok ellen. Jól ismerjük a régió problémáit és ellentmondásait, de a reális helyzetet kell alapul venni a cselekvéshez.
Tisztelt Kollégák!

Ki kell jelentenem, hogy a dolgok általunk demonstrált egyenes és őszinte megközelítését az utóbbi időben sokak arra használták fel, hogy Oroszországot új, növekvő ambíciókkal vádolják meg, közben elrejtve saját valóban növekvő ambícióikat. Ám nem Oroszország ambíciói a lényeg ma, hanem az, hogy nem lehet tovább tűrni azt ami a világban folyik. Valójában mi nem az ambíciókra apellálunk, hanem a nemzetközi jogra épülő közös értékekre és érdekekre. Erőinket egyesíteni kell az előttünk álló újfajta problémák megoldására, és valódi, széles, nemzetközi antiterrorista koalíciót kell megteremteni. Ugyanúgy, mint annak idején a Hitler-ellenes koalíció képes volt a különböző erőket egyesíteni a közös cél érdekében,hogy szembeszegüljön a nácikkal, a gonosz és embergyűlölő rendszerrel. A mai koalíció vezető ereje a muzulmán országok, hiszen az IÁ nem csak közvetlen fenyegetést jelent ezekre az országokra nézve, hanem véres tevékenységével megszentségteleníti az egyik legnagyobb világvallást, az iszlámot. A terroristák ideológusai kiforgatják ezen vallás valódi, humanitárius értékeit.

Szeretnék a muzulmán vezetőkhöz is kéréssel fordulni. Ma nagyon fontos az önök személyiségének súlya, az iránymutatás jelentősége. Meg kell óvni az embereket, akiket a terroristák a soraikba hívnak, megóvni őket a meggondolatlan lépésektől. Akiket különböző okok miatt már sikerült becsapni, és már a terroristák soraiban harcolnak, vissza kell vezetni a normális életbe, le kell tétetni velük a fegyvert, befejezni a testvérgyilkos háborút.

Oroszország, mint a Biztonsági Tanács soros elnöke már a közeljövőben külügyminiszteri értekezletet hív össze a Közel-Keleten uralkodó káosz megoldásának ügyében. Mindenekelőtt olyan javaslat kidolgozásához fogunk hozzá, amely azon erőket fogja egybe, akik már most is harcolnak az Iszlám Állam és más terrorista csoportok ellen. Megismétlem, ez csakis az ENSZ alapszabályainak alapján történhet. Úgy számítjuk, hogy a nemzetközi közösség képes átfogó stratégiát kidolgozni a Közel-Kelet politikai stabilitásának megteremtéséhez. Akkor talán nincs is rá szükség, hogy menekülttáborokat építsünk.

A harcok elől menekülők áradata először a szomszéd országokat árasztotta el, majd Európát is. Százezrekről, később akár milliókról lett szó. Ez nem más, mint egy újkori, keserű népvándorlás és nehéz lecke mindannyiunk és Európa számára is.

Szeretném aláhúzni, hogy a menekültek mindenképpen együttérzést és támogatást érdemelnek. A probléma megoldása viszont csak ott lehetséges, ahol kialakult, vissza kell állítani az államiságot, az állami struktúrák és intézmények megerősítésével, ahol az még lehetséges és ismételt megteremtésével ott ahol csak ily módon lehet azt újjáépíteni. A nehéz helyzetbe került országok számára a segítség jellege lehet katonai, gazdasági, és akár anyagi jellegű is, beleértve azokat az embereket is, akik a nehézségek ellenére nem hagyták el szülőföldjüket. Magától értetődik, hogy semmiféle segítséget nem lehet ráerőltetni ezekre az országokra, csakis az ENSZ alapokmányai szerint szabad eljárni. Minden ami ezen segítség keretein belül a nemzetközi jog alapján történik az ENSZ támogatását kell hogy élvezze, és minden ami ellentmond ezeknek az alapelveknek, az nem valósulhat meg.

Mindenekelőtt Líbia állami struktúráit kell helyreállítani, Irak új kormányát kell támogatni, és mindenféle segítséget meg kell adni Szíriának.
 
Tisztelt Kollégák!

A nemzetközi közösség számára ma is a legfontosabb feladat az ENSZ égisze alatt a világbéke, a globális és regionális stabilitás megőrzése. Álláspontunk szerint az egységes és oszthatatlan biztonság terének megőrzéséről van szó, amely nem csak egyes kiválasztottaknak, hanem mindenki számára jelenti a biztonságot. Igen, ez hosszadalmas, bonyolult és nehéz munka, de nincs alternatívája. Ugyanakkor látnunk kell, hogy egyes kollégáink még mindig a hidegháborúra jellemző blokkok szerint felosztást, és új geopolitikai terek megszerzését tartják elsődleges feladatuknak. Először lefektették a NATO kiszélesítésének alapjait. Kérdezem, miért volt erre szükség, ha már nem létezik a Varsói Szerződés és a Szovjetunió? Ennek ellenére a NATO nem csak hogy megmaradt, de tovább terjeszkedik, katonai infrastruktúráit is beleértve.

Következő lépésként a posztszovjet államokat állították választás elé, a Nyugattal vagy a Kelettel tartanak a továbbiakban? Ez a konfrontációs logika előbb vagy utóbb de mindenképpen komoly geopolitikai krízisbe kellett hogy torkoljon. Ez történt tulajdonképpen Ukrajnában, ahol a lakosság nagy részének a regnáló hatalom felé irányuló elégedetlenségét kihasználva fegyveres puccsot provokáltak ki, amelynek következményeként polgárháború robbant ki. Meg vagyunk győződve róla, hogy ezt csak a minszki egyezmények pontjainak megvalósítása útján lehet megoldani.

Fegyverrel, erőszakkal fenyegetésekkel lehetetlen Ukrajnát egybetartani, pedig ez ma feltétlenül szükséges. A Donbásszban élők érdekeit is figyelembe kell venni, választásukat tiszteletben kell tartani, egyeztetni kell velük a további lépéseket, úgy ahogy a minszki egyezményekben le van fektetve az állam politikai berendezkedésére vonatkozóan. Ez a záloga annak, hogy Ukrajna mint civilizált állam, és mint az Európa és Eurázsia között kiépülő gazdasági és biztonsági térséget összekötő kapocs lehessen, lehetőséget teremtve a további fejlődésnek.

Hölgyeim és Uraim!

Nem véletlenül említettem a közös gazdasági tér témáját. Nemrég még úgy tűnhetett, hogy a gazdaság, ahol objektív piaci viszonyok uralkodnak, létezni tud választóvonalak nélkül, átlátható és közösen kidolgozott szabályok szerint, többek között a WTO elvei alapján együttműködve, hiszen ezen elvek alatt a szabad kereskedelmet és befektetéseket értjük, a nyílt konkurenciát. Ugyanakkor azt kell látnunk, hogy ma már normának tűnik az egyoldalú szankciók gyakorlata, az ENSZ alapszabályával ellentétben. Ezek a szankciók nem csak politikai célokat szolgálnak, de jó fegyvereknek bizonyultak a piaci konkurencia eltávolítására is.

Még egy szimptómát szeretnék említeni mint a gazdasági egoizmus jellemző példáját. Egy sor ország úgy döntött, hogy a zárt, exkluzív gazdasági egyesülés útját választja. Az erre vonatkozó tárgyalások zárt körben, saját állampolgáraik, üzleti partnereik és a nyilvánosság kizárásával, teljes titoktartás mellett zajlanak. Azok az országok amelyeknek az érdekei esetleg sérülnének, semmilyen tájékoztatást nem kapnak ezekről a tárgyalásokról. Nyilvánvaló, hogy kész tények elé akarják őket állítani, és csak akkor derül majd ki, hogy a játékszabályokat már átírták, mégpedig újfent egyes kiválasztottak előnyére, és a WTO szabályainak teljes megkerülésével. Ez a jelenlegi kereskedelmi rendszerek egyensúlyának teljes felborulását jelenti, és a globális gazdasági tér feldarabolását idézi elő. A felsorolt problémák minden ország érdekeit sértik, és a világgazdaság perspektíváit kérdőjelezik meg. Ezért azt javaslom, hogy ezeket a kérdéseket vitassuk meg az ENSZ, a WTO és a G-20 szervezetek keretei között. Az exkluzivitás politikájával szemben Oroszország javaslata az, hogy regionális gazdasági projektek harmonizálásával, az integrációk integrációjával, az átlátható, univerzális elvekre épülő nemzetközi kereskedelem útján oldjuk meg ezeket a problémákat. Példaként az Eurázsiai Gazdasági Egyesülést hozhatnám fel, amely kínai kezdeményezésre kapcsolódik a Selyemút projekthez. Mi továbbra is nagy lehetőségeket látunk az integrációs folyamatok harmonizálásában ezen projekten belül az EÁGU és az EU számára.

Hölgyeim és Uraim!

Az emberiség jövőjének egészére kiterjedő problémák közül a klímaváltozást mint kihívást is meg kell említeni. Magunk részéről érdekelve vagyunk az ENSZ klímaváltozást taglaló konferenciájának eredményességében, amely ez év decemberében Párizsban lesz. Nemzeti hozzájárulásként csökkenteni kívánjuk a káros gázok kibocsátásának szintjét az 1990-ben mért szintre, 70-75%-ra. Ugyanakkor javaslom, hogy ezt a problémát tekintsük át részletesebben.

Lehetséges, hogy a károsanyag-kibocsátási kvóták megállapításával egy ideig elbagatellizálhatjuk a probléma megoldását, de alapjában nem oldjuk azt meg. Minőségileg más megközelítésre van szükség.

Természetazonos technológiák bevezetésére van szükség, amelyek kímélik a környezetet, azzal harmóniában vannak, és lehetővé teszik a bioszféra és az ember által létrehozott technoszféra közötti egyensúly megteremtését. Ez az egész bolygót érintő kihívás, úgy vélem, hogy már rendelkezünk azzal az intellektuális potenciállal, amely megoldást kínál erre a problémára. Mindössze egyesíteni kell erőinket, mindenekelőtt azokra az országokra gondolok, amelyek fejlett kutatási bázissal és kellő tudományos potenciállal rendelkeznek.
Javaslom, hogy az ENSZ keretein belül hozzunk létre egy olyan speciális fórumot, amely komplex módon vizsgálná meg természeti kincseink kimerülésével, az életterünk szűkülésével és a klímaváltozással kapcsolatos kérdéseket. Oroszország kész mint a szervezők egyike részt vállalni ennek a fórumnak a létrehozásában.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kollégák!

1946 január 10-én Londonban először gyűlt össze tanácskozásra az ENSZ plenáris ülése. Zoleto Anhel kolumbiai diplomata nyitotta meg az ülést, mint az előkészítő bizottság elnöke. Meglátásom szerint ő akkor igen szabatosan és lényegbevágóan foglalta össze azokat az elveket, amelyek szerint működnie kell ennek a szervezetnek. Ezek a jó szándék, intrikától és ravaszságtól való mentesség, az együttműködés szándéka. Oroszország hisz az ENSZ hatalmas lehetőségeiben, amelyek segítségével és amelyek által elkerülhetőek a globális konfrontációk és az együttműködés stratégiája válik uralkodó iránnyá. Más országokkal karöltve együtt törekszünk arra, hogy megerősítsük az ENSZ központi, koordináló szerepét. Együtt, közös erővel biztosíthatjuk világunk stabilitását és lehetőséget teremthetünk minden ország és nép fejlődésére.

Köszönöm figyelmüket!

Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról Szíria partjaitól – Orosz – amerikai rakétaháború “főpróba”

2015/09/27

Amiért az USA sietve távozott a szíriai  partoktól

Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról. Az egész nyugati világ hatalmas vereségként értékelte az amerikai hadiflotta távozását a szíriai partoktól. Sokáig rejtély volt, hogy miért is távozott olyan sietve az egész nyugati flotta, de most lehullott a lepel a távozás okáról.

Jól emlékezünk arra, hogy 2013. augusztusában egy közel 1500 halálos áldozatot követelő vegyi fegyver támadás történt Szíriában. A nyugat azonnal Asszad elnökre akarta fogni az esetet, azonban Moszkva jól tudta, és rövid időn belül bizonyítékokkal is alátámasztotta, hogy az országot felforgató terroristák használták a vegyi fegyvert. 

Az USA szenátusa megadta Obamának a felhatalmazást, hogy támadásokat hajtson végre Szíria ellen. A támadások azonban elmaradtak, és a nyugati világ legnagyobb csodálkozására az angol, majd amerikai hajók sebtében távoztak Szíria partjaitól.
 
Emlékeztek ? Akkoriban én is számtalan cikkben foglalkoztam a témával…. Sőt írtam, hogy meg fog indulni a támadás…. Aztán mégis nagy csend lett ….

De mi is az igazság ?

 
Az, hogy az USA támadás egyáltalán nem maradt el. Azok után, hogy Obama megkapta a felhatalmazást, szeptember 3-án rakétatámadásokat hajtottak végre. A robbanásokról felvétel is készült, amely bejárta a világot, a sajtó pedig rejtélyes izraeli repülőgépes támadásról beszélt. Csapás ért egy katonai objektumot Damaszkusz mellett, valamint egy TV állomást Damaszkuszban. Halálos áldozatok is voltak mindkét helyen. Csakhogy történt valami. Mégpedig az, hogy a szibériai központban a rakétafelderítő kémműholdak jelezték az amerikai hajókról induló cirkálórakétákat. A műholdképek bizonyították, hogy az amerikai hadihajókról indultak a támadó rakéták.
Moszkvában azonnal összehívták a hadsereg rakétaerőinek parancsnokait. Az ülés rendkívül rövid volt. Az adatok alapján a szakértők egyértelműen állították, hogy az USA a legmodernebb rakétákat használja, mert sebességük jóval nagyobb volt, mint a szokásos cirkálórakétáké, feltételezhetően azért, hogy – az orosz és szír légvédelem képességeit ismerve – ne legyenek képesek a rakétákat lelőni. Az orosz vezetés nem habozott sokáig. A közelben állomásozó orosz hadihajók parancsot kaptak, hogy minden NATO hajóról induló rakétát semmisítsenek meg.

Az elkövetkezendő órákban a technika harca zajlott. Amerikai hajókról további rakéták indultak, melyeket az orosz hadihajók légvédelmi rendszerei sorra leszedtek. A nyugat legrosszabb rémálmában sem álmodott arról, hogy az orosz légvédelem képes ezeknek a rakétáknak a lelövésére, ráadásul olyan távolságból, amilyen messze az orosz hajók akkor voltak. 
A NATO további rakétacsapásokra nem volt képes. Ez teljességgel alátámasztja, hogy miért is ácsorgott valaki teljesen véletlenül éppen akkor Damaszkusz melletti magaslaton kamerával a kezében. A becsapódásokat kellett visszajeleznie, illetve a világ közvéleménye elé tárni videomegosztókon, ahogy az el is kezdődött azonnal. Csakhogy a további becsapódások elmaradtak. Így gyorsan ki kellett találni az izraeli légicsapás mesét. Nem sokkal később a NATO felmérve, hogy hajói ezek után feleslegesen állomásoznak a szír partok közelében, távozásra adott parancsot.

Az Amerikaiak olyan gyorsan húztak el, mint a vadlibák az égen!

A világ közvéleménye teljesen értetlenül állt a történések előtt. Ott állt a nyugat a teletrombitált vegyi támadás esetével, a világháló tele a szenvedő gyerekek képeivel, és a NATO eloldalog Szíria mellől. Hogy mi történt, arra nem volt semmilyen hivatalos magyarázat. 

 
Gyakorlatilag egy összecsapás történt az orosz és a NATO technika közt, amiben a NATO technika alulmaradt. Voltaképpen a hadihajók fő csapásereje leszerepelt. Ezek után az amerikai hadihajók már maximum csak halászhajóknak lettek volna jók a Földközi-tenger keleti csücskében, – hát jobbnak látták távozni. Ha ki akarjuk sarkítani a történéseket, akkor a szíriai háború ott és akkor dőlt el, azokban az órákban.
Minden ami azóta történt és történik, már csak vergődés.
 

Így hazudik a cionista Amerika és mindezek kollaboráns hírközlő szervei!

Sajnos az otthoni nemzeti radikális média is, ellenőrzés nélkül hirdeti a cionista hazugságot!

Az oroszok újra lealázták a NATO haditechnikát!

Irán területére legfeljebb annak a sirálynak a "végterméke" csapódott be négyszer,  ami le WC-te  Édesapám autóját!

Lehet, hogy a teljesen retardált, megdöbbent, elképedt,  hamburgerzabáló Amerikaiak ezt látták becsapódni?

Iránban zuhant le négy orosz rakéta?

Az amerikaiak szerint igen, az oroszok szerint nem.

Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta –

közölték csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztségviselői.

Kalibr robotrakéták

Hazudik és félretájékoztat a megbízhatatlan CNN, és a cionista világ kollaboráns hírközlő szervei!

Az elsőként a CNN hírtelevízió által közölt és más kollaboráns sajtóorgánumok által később saját forrásokból alátámasztott washingtoni kiszivárogtatást az amerikai külügyminisztérium szóvivője hivatalosan nem tudta megerősíteni, Teherán pedig nem kívánta kommentálni.

Iránból károkat, veszteségeket nem jelentettek. Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének csütörtöki cáfolata szerint valamennyi Szíriára kilőtt rakéták elérték céljukat.

A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az orosz haditengerészet hajóiról, amerikai források szerint Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szemben álló  ISIS fegyveresek ellen.

Az orosz kormány szerdán közölte, hogy 26 szárnyas rakétát lőttek ki, amelyek az észak-szíriai Rakka és Aleppó, valamint az északnyugati Idlíb tartományban semmisítettek meg célpontokat.

Az első két tartományban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a harmadikban az al-Kaida helyi szervezetének tekintett an-Núszra Front jelenléte kiterjedt.

Az orosz Kalibr típusú a világon egyedülálló robotrepülőgépeket először vetették be harci körülmények között.
 

Frigate USSR Fleet Admiral Gorshkov of Project 22350 can carry up to 16 Kalibr and Oniks missiles.

DÖBBENETES!

Az oroszok rakétacsapást mértek az Iszlám Államra a Kaszpi-tengerről !!!

 2015. október 7.szerda 13:56
Amerikának és a nyugati cionista világnak leesett az álla!
------
Négy hadihajóról 26 rakétát lőttek ki a szervezet szíriai állásaira.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán közölte: az orosz flotta négy hajójáról összesen 26 rakétát indítottak el, melyekkel az Iszlám Állam tizenegy szíriai központját kívánták megsemmisíteni. A támadás sikerrel járt, civil épületek nem sérültek meg – idézte a Russia Today a miniszter szavait.

--

A rakéták 1500 kilométeres távolságból csapódtak le a célpontokra.

4 Russian warships launch 26 missiles against ISIS from Caspian sea

Az oroszok minden bizonnyal egyeztettek Irakkal és Iránnal a légicsapás előtt, ugyanis e két ország légterén is keresztülhaladtak a rakéták.

Irak is légicsapásokat kérhet az oroszoktól

Irak hamarosan felkérheti Oroszországot, hogy mérjen légicsapásokat Irakban az Iszlám Államra, és a dzsihadista terrorszervezet elleni harcban vállaljon nagyobb szerepet, mint az Egyesült Államok – mondta szerdán az iraki parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke. 

“Lehet, hogy hamarosan, már a következő napokban vagy hetekben rákényszerülünk orosz légitámadásokat kérni. Ez attól függ, hogy mennyire sikeres az orosz légierő Szíriában” – mondta Hakím az-Zamili a Reuters brit hírügynökségnek.

Irak kormánya hatástalannak ítéli az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapásait az Iszlám Állam (IÁ) ellen, amely az ország területének egyharmadát uralja.

Bagdad emiatt reménykeltőnek tartja, hogy Oroszország is légitámadásokba kezdett Szíriában az IÁ ottani állásai ellen, mert úgy véli, Moszkva hatékony társa lehet a dzsihadisták elleni harcban iraki területen.

Sok jel arra mutat, hogy Oroszország nemcsak az Iszlám Államot támadja Szíriában,  hanem szintén a szíriai kormány ellen harcoló, de mérsékelt ideológiájú felkelőket is.

Megtekintések: 1439

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 31, 2016-on 9:08am-kor
Titokzatos mesterlövész vadászik az Iszlám Állam parancsnokaira

2016. 01. 30. 13:27

Akár 72 óra mozdulatlanság, aztán egy lövés, egy halott gazember......

Egy rejtélyes fegyveres már három ISIS-vezetővel is végzett a líbiai Szirte városában - számol be a Telepgraph.

A fegyveres legutóbb január 23-án vadászta le a terroristák egyik parancsnokát, mikor az kilépett egy mecsetből a város központjában.

A lap megjegyzi: a titokzatos illetőről nem sokat tudni, abban sem biztosak, hogy egyedül van, az azonban bizonyos, hogy az egész város a rejtélyes mesterlövészről beszél.

Az illető küldetése különösen veszélyes: a város az Iszlám Állam fennhatósága alá tartozik, jelenleg 2000 harcosuk él ott.

A Telegraph cikke szerint az Iszlám Állam helyi vezetői rettegnek, mindannyian attól tartanak, hogy ők lesznek a következő célpont.

A lap végül azért megjegyzi: mivel olyan városról van szó, ahonnan nehéz hiteles információkat szerezni, nem kizárt az sem, hogy pusztán egy legendáról van szó.

Nem legendáról van szó.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 27, 2016-on 7:52am-kor

A cionista gyilkos amerikai kormány tagjai tudták, hogy az iraki háború oka hazugság

3
Akiknek köszönheti Európa a migráns vándorlást....

Új minőséget értek el az amerikaiak 2003-as iraki inváziója körüli csúsztatások. Most kiderült, hogy volt, aki számított arra, hogy egyetlen tömegpusztító fegyvert sem találnak Szaddám Huszein raktáraiban. De nem szólt erről annak, aki a fő döntéseket hozta.

A legtöbb elemzés, amely a közel-keleti káosszal és az Iszlám Állam-jelenséggel foglalkozik, egyvalamiben általában egyetért: ha régebbre nem is, az amerikaiak iraki inváziójáig legalább vissza kell nyúlni,  hogy feltárjuk az okokat. Washington beavatkozása ugyanis olyannyira felborította az erőviszonyokat, hogy a régió ezt azóta sem volt képes kiheverni. 

Amerikai katonák Fallúdzsa ostromakor

Hazugságra építettek

Az iraki háborúról tudjuk: Washington azzal az ürüggyel vágott bele 2003 tavaszán – ENSZ-felhatalmazás nélkül –, hogy megsemmisítse Szaddám Huszein vélelmezett tömegpusztító fegyverkészletét (WMD). Később kiderült, ilyenek nincsenek: a tömegpusztító fegyvereket kereső csoport 2004-es zárójelentésében megállapította, hogy az iraki diktátor hosszú évekkel az invázió előtt felhagyott atom- és biológiaifegyver-programjával. 

Huszeinnek nem voltak tömegpusztító fegyverei

2011-ben az is kiderült, hogy a WMD-k létezésére apelláló titkosszolgálati jelentés téves volt, mert az informátor hazugságaira alapozták. Ez azonban nem akadályozta meg 2002 októberében George Bush amerikai elnököt, 2003 februárjában pedig külügyminiszterét, Colin Powellt, hogy arról győzködjék a világ közvéleményét: Szaddám Huszeint meg kell dönteni, mert biológiai fegyverei vannak,  ilyeneket fejleszt, támogatja a nemzetközi terrorizmust, és atomfegyverprogramon dolgozik. Mindezt a vezető amerikai napilapok szekundálása mellett. 

Akik tudták az igazságot

De hogyan csaphatja be egy informátor a világ legfejlettebb hírszerzésével és hadseregével bíró Egyesült Államokat? A jelek szerint sehogy, ugyanis a háttéremberek pontosan tudták, hogy finoman szólva is nehezen igazolható a háború megindítására felállított érvrendszer. 

Háborús jelenet 2004-ből

A Politico hozzájutott egy nyolcoldalas jelentéshez, amely még 2002 szeptemberéből való: a vezérkari főnökök egyesített bizottságának (JCS) hírszerzése készítette, Donald Rumsfeld akkori védelmi miniszter pedig azzal az ajánlással küldte el az eredményeit a JCS-t vezető Richard Myersnek, a légierő tábornokának, hogy vessen rá egy pillantást, mert „nagy dolog”. 

Donald Rumsfeld Richard Myersszel

És valóban az volt, a kiábrándító végkövetkeztetése ugyanis könnyedén ellenérvként szolgálhatott volna a háború szükségességét igazoló narratívában: „Nehezünkre esik megbecsülni, mi az, amit nem tudunk. (...) Az iraki atomprogramról szerzett tudásunk – akár 90 százalékban is – pontatlan titkosszolgálati jelentésekre épített elemzéseken alapul.” 

Hallgatott a Pentagon

A gond csak az, hogy bárki, aki akkor illetékes volt a külügynél és a hírszerzésnél (CIA), most pedig névtelenül megszólalt a Politicónak, azt állítja: nem találkoztak a jelentéssel, vagyis Rumsfeld egyszerűen úgy döntött, hogy a titkok a Pentagonon belül maradnak  – ezekről Myers tábornok már korábban tudott, de ő sem terjesztette, lévén, neki Rumsfeld volt a főnöke. Még az sem biztos, hogy Bush elnök vagy Dick Cheney alelnök tudott róluk. Ahogy az egyik megszólaló fogalmazott: a jelentést a Fehér Házba küldték volna utoljára. 

Rumsfeld hallgathatott Cheney és Bush előtt

Gombafelhő, tudás nélkül

A közvélemény végül egy olyan titkosszolgálati anyagot ismert meg, amely jobbára iraki dezertőrök elmondásain alapul, mert a sajtónak ezt szivárogtatták ki. A The New York Times címlapján 2002. szeptember 8-án „Az Egyesült Államok szerint Huszein felgyorsította az atombomba-kutatásokat” címmel virított az az értesülés (itt könnyedén visszakeresheti), amelyet később Cheney, Powell, Rumsfeld és az akkor nemzetbiztonsági tanácsadóként dolgozó Condoleezza Rice későbbi külügyminiszter is ismételgetett; Rice például úgy utalt rá, hogy ez az első jele a füstölgő fegyvernek, de lehet, hogy a gombafelhőnek”.  A gombafelhő Rice és Cheney beszédeiben ezután toposzként tért vissza. 

Rumsfeld- és Rice-maszkos tüntetés 2003-ban San Franciscóban

Mindezt úgy, hogy Rumsfeld íróasztalfiókjában ott volt a JCS-jelentés, amelyben ez is szerepelt: „Azt gyanítjuk, életképes (atom)fegyvereket terveznek, de nincs tudomásunk az (urán)dúsítási képességeikről. Nincs biztos tudásunk bármilyen, atomfegyvergyártásra képes létesítmény helyéről.”  Sőt, a vezérkar értesülése azt is vitatta, hogy Irak olyan hosszú hatótávolságú ballisztikus rakétát fejlesztene, amellyel elérheti Izraelt – merthogy Bushék ezt is előszeretettel emlegették, amikor a casus bellit keresték. 

Keresik a casus bellit

A háborús kampány olyan jól sikerült, hogy 2002 őszén, az iraki invázióról döntő kongresszusi szavazás előtt a The Washington Post szerint mindössze hat szenátor és néhány képviselő kért betekintést az Irakkal kapcsolatos titkosszolgálati jelentésekbe – amelyek nélkülözték a JCS helyzetképét. 

A címzettek nem ismeretlenek

És hogy mi köze ennek napjaink politikájához? A közel-keleti káoszon kívül az, hogy a JCS-jelentés szűk körű címzettlistáján szereplők nem tűntek el, csak átalakultak.  Egyikük, Paul Wolfowitz volt védelmi miniszterhelyettes egyik tanácsadója ma a republikánus elnökjelölt-aspiráns, Jeb Bush egyik külpolitikai szakértője. John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet Bush egyik riválisának, Ted Cruznak ad tanácsot, egy másik republikánus jelölt, Marco Rubio munkáját pedig a korábban Dick Cheney-nek dolgozó Eric Edelman segíti

Marco Rubiót (balra) és Ted Cruzt (jobbra) is háborús héják segíthetik

A demokratáknál az elnökjelöltségre legesélyesebb Hillary Clintont pedig a nagyvonalúan kezelt e-mail fiókján kívül azzal sorozza kihívója, Bernie Sanders, hogy 2002 őszén – ellenzékből – az iraki háború mellett szavazott. Nagy valószínűséggel nem Clinton volt a hat szenátor egyike. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hazudott az iraki biofegyverekről az informátor

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 23, 2016-on 12:00pm-kor

január 23, 2016

Katar légvédelmi rendszert vásárolt a Daesh (ISIS-ISIL)  számára

Az ukrán Cyber Porcot néven ismert hacker csoport az Abna hírügynökség forrásai szerint a napokban egy ukrán fegyvercég oldalát támadta meg, melynek során kiderült, hogy Katar azért vásárol Kijevtől légvédelmi fegyvereket, hogy támadni tudja az orosz vadászgépeket Szíria légterében. Az orosz Sputnik News is megerősítette, hogy a hackerek a “Level 11″ lengyel fegyvercég igazgatójának, Witold Kołodziejskinek a privát e-mailcímét is feltörték. Az ebben talált levelekből kiderült, hogy a cége egyike azon közvetítő cégeknek, melyek különböző fegyvereket vásárolnak fel, majd Szaúd-Arábiába és más öböl-menti arab országba szállítják azokat, melyeknek kormányai továbbítják az árut az általuk szponzorált, a szír állam és hadserege ellen harcoló fegyveres szervezeteknek Szíriába.

Az ukrán hackerek felfedték azt is, hogy létezik egy kereskedelmi szerződés 2015-ből, amely szerint a lengyel cég 256 darab ZSU-23 nehézgépfegyvert exportált az ukrán hadseregnek 14,5 millió euró értékben, később pedig ugyanezek a fegyverek feltűntek (ugyanazokkal a számokkal és tulajdonságokkal) egy szaúdi cég szerződései között is, ami szerint a fegyvereket a szaúdi hadügyminisztérium vásárolta meg.

Köztudott – valamint a hackerek is megerősítik –, hogy a szaúdi hadsereg az egykori szovjet blokkból származó fegyvereket nem használ, ennek ellenére az említett szerződés más tételeket is tartalmaz, többek között 500 darab DSK géppuskát és több millió lövedéket. Világos, hogy az árut a szaúdi családhoz hű fegyvereseknek vásárolták, akik Szíriában valamint a régió más területein is tevékenykednek, nem pedig a szaúdi hadsereg felfegyverzéséhez.

A cég, amitől Szaúd-Arábia megvette ezen hadi felszereléseket, Ciprusban van bejegyezve “Blessway Limited” néven. A vállalatot a fegyvereket állítólag Ukrajna irányába értékesítő lengyel “Level 11″  volt főigazgató-helyettese vezeti.

A hackerek azonban a fentebb említetteknél is problematikusabb üzlet nyomaira bukkantak rá: egy modern légvédelmi rendszer vásárlására, mely azonos időben történt az orosz légierő a Daesh (Iszlám Állam néven ismert, valójában se nem iszlám, se nem állam) terrorszervezet elleni Szíriában történő légicsapásainak kezdetével.

A “Level 11″ igazgatóhelyettese, valamint a “Blessway Limited” vezérigazgatója, aki a Vaszilij Babicki névre hallgat, 2015. október 30-án Dohában az ukrán nagykövetségen dolgozó diplomatától, Vlagyimir Korotustól kapott egy levelet. Ebben Korotus köszönetet mond, amiért a két ember ellátta őt különféle szaúdi és marokkói kapcsolatokkal, és felhívta a cégek figyelmét arra, hogy Katarral további igen jövedelmező üzleti lehetőségek vannak kilátásban. A dokumentumból az is kiderült, hogy egy hivatalos katari delegáció is ellátogatott Kijevbe, ahol részt vett egy katonai bemutatón tavaly szeptemberben.

A hackerek közzétettek egy belső levelezést is, amely az ukrán zsidó diplomata (aki ezek szerint fegyverek exportjával is foglalkozik) valamint a fegyvergyártó cég között ment végbe, s mely szerint egy S-125 típusú légvédelmi fegyvert szállítottak le Katarnak.

A hackerek szerint egyértelmű, hogy Korotus az információkat pénzért adja el, de ezek az okmányok minden bizonnyal arra is utalnak, hogy Doha komolyan el akart látni valakit a Közel-Keleten hatékony légvédelmi rendszerrel, méghozzá ezek a valakik feltehetőleg azok a fegyveres szervezetek Szíriában, amelyeket Katar is nagyban támogat, és amelyek egyesülésével a Daesh létrejött két évvel ezelőtt.

Említésre méltó, hogy a napokban látogatott el a katari emír, Tamim bin Hamad Al Thani Moszkvába, ahol Vlagyimir Putyin elnök fogadta őt, és egy nemes sólymot ajándékozott neki a látogatás végén.

Ez az ajándék valószínűleg nem más, mint egy utalás arra, hogy az orosz légierővel nem lehet mit kezdeni, ezért Katar inkább fogadja el Moszkva barátságát, amíg nem késő.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 15, 2016-on 5:19pm-kor

január 15, 2016

Újabb településeket foglaltak vissza a kormányerők

A Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alá vont négy települést Salma közelében Latakita tartományban és egy másikat Aleppo tartomány területén.

A hadsereg előrehalad Északkelet-Latakita területén, helyreállítva az ellenőrzést újabb térségekben, miközben más körzetekben folytatódnak a hadműveletek, több megszálló terrorista elesett és megsemmisült a hadfelszerelésük.

Lattakia tartomány:

Al-Marinijat, Bajt Miro, Shejk Khali és Mardzs Al-Khoka települések a hadsereg ellenőrzése alatt állnak.

A hadsereg egyik alegysége, együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel szerdán helyreállította az ellenőrzést Al-Marunijat falu felett egy kilométerre, északra Salma várostól Latakita tartomány északkeleti területén, közölte egy katonai forrás.

A megszálló fegyveresekkel múlt éjjel és ma reggel vívott heves harcokat követően tisztult meg a falu, sok terrorista halt meg, közölte a forrás.

Vahabita terroristák tucatjai menekültek el Rabia városból a török határ közelében.

A műszaki alegységek teljesen átfésülték a települést robbanó szerkezetek és aknák után kutatva, több tucat bombát hatástalanítottak és terroristák által hátrahagyott nagy mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le.

Egy katonai alegység, a Nemzetvédelmi Erők támogatásával ellenőrzést szereztek Bajt Miro falu felett, miután terrorista csoportokat semlegesítettek.

Később egy katonai forrás elmondta a SANA tudósítójának, hogy a hadsereg és a Fegyveres Erők egységei, együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel felszabadították Shejkh Khalil és Mardzs Al-Khokha falvakat keletre Salma várostól.

Aleppo tartomány:

Ajn Al-Bajda település a hadsereg ellenőrzése alatt van.

A hadsereg szorosabbra vonta a felügyeletet több körzet felett Aleppo tartomány keleti területén és súlyos veszteségeket okozott a terroristáknak a takfiri terrorizmus ellen folytatódó honvédő háborúban Aleppo városban és a tőle nyugatra lévő területeken is.

Egy katonai forrás a SANA részére átadott nyilatkozatban közölte, hogy a Szíriai Légierő a megszállókra mért légi csapásokban megsemmisítette az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) terroristák és más terrorszervezetek erődített állásait és nehéz gépfegyverekkel felszerelt gépjárműveit Al-Manszura faluban tíz kilométerre, nyugatra Aleppo városától

A hadsereg egységei terroristák fedezékeit semlegesítették Bani Zaidban, az Al-Anszari stadion körüli térségben, Al-Shejkh Szaid, az Óváros és Karma Al-Dzsazmati kerületekben.

Eközben a terrorista szervezetek elismerték, hogy több tagjuk meghalt, közöttük a Dzsabhat Al-Nuszra egyik harctéri parancsnoka, Abu Obeida Atareb, Tuman város térségében Aleppotól nyugatra.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg egységei több térségben ellenőrzést szereztek különleges műveletekben Aleppo tartomány keleti területén és elfoglalták Ajn Al-Bejda települést és a környékbeli gazdaságokat, miután likvidálták a megszálló ISIS terroristák utolsó csoportját a helyszínen.

Más katonai alegységek ellenőrzésük alá vonták az Ajszha és Ajn Al-Bejda falvak közötti térséget súlyos személyi és technikai veszteségeket okozva az ISIS terroristáknak, ahol az aleppoi vízművek szivattyúállomása található, közben a fegyveresek maradéka elmenekült.

Idleb tartományok:

41 terrorista közöttük egy pakisztáni vezér halt meg. Egy katonai alegység megsemmisítette a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet három járművét Dzsizr Al-Shughur város nyugati elővárosában, Idleb tartomány nyugati területén, közölte egy harctéri forrás a SANA-val.

A forrás elmondta, hogy kilenc terrorista meghalt a hadművelet során, közöttük a terrorista szervezet egy pakisztáni származású vezetője, akit “Ali Al-Pakisztan” álnéven említettek.

Még hét vahabita terrorista halt meg és 10 másik megsebesült egy katonai művelet során Dzsizr Al-Shughur keleti elővárosában.

Később a forrás közölte, hogy a hadsereg egyik alegysége különleges műveletet hajtott végre, az “Adzsnad Al-Sham Iszlám Unió” nevű megszálló terrorszervezet bázisát támadva Al-Habbit faluban, amelynek során 3 gépjármű megsemmisült és 25 terrorista meghalt, közöttük Ahmad Al-Barazi, Mohammad Abdelkader Al-Warrar és Mohammad Khalil nevű fegyveresek.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő ISIS terroristák harcállásait és gépjárműveit semmisítette meg Al-Kariatain (Qaryatayn) városban 85 kilométerre, keletre Homsztól a Badija-sivatag szélén.

Az ISIS terrorszervezet súlyos személyi és technikai veszteségeket szenvedett a Szíriai Légierő támadásai során, amelyek a terroristák kontingenseit és állásait pusztították keletre Al-Bajarat térségétől, 10 kilométerre, nyugtra Palmyra városától.

Daraa tartomány:

A hadsereg egységei csapásokat mértek a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet állásaira és létesítményeire Daraa városában, megsemmisítve minden benne meghúzódó fegyveresüket, fegyverzetüket és lőszerkészletüket Al-Manszhija negyedben, Daraa Al-Balad kerületen belül és a vallási központ környékén Daraa Al-Mahata-kerületben.

Más katonai alegységek különleges műveletet indítottak egy terrorista csoport ellen, amely Rakham és Al-Kark Al-Sharki között rejtőzködött Daraa tartomány keleti területén, likvidálva a csoport több tagját és megsebesítve a maradékot, valamint megsemmisítve a gépjárműveiket.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy a hadsereg egységei tovább harcolnak Shejkh Miszkin városnál, Daraa tartomány északi területén, helyreállítva az ellenőrzést 35 épülettömb felett délre Tal Hashtól és a 82. Dandár ottani táborától, semlegesítve több terroristát, akik ott foglaltak állásokat, miközben a megmaradt fegyveresek elmenekültek.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 31, 2015-on 3:46pm-kor

Oroszország két atomreaktor építését kezdi meg a jövő héten Iránban

Oroszország két atomreaktor építését kezdi meg a héten Iránban – jelentette be az Iráni Atomenergia-hivatal vezetője. Egyelőre bizonytalan, hogy hol épülnek az új reaktorok, de Teherán és Moszkva tavaly abban állapodott meg, hogy Oroszország az Irán déli részén fekvő busehri erőműben épít két új reaktort.

A megállapodás ugyanakkor négy további reaktorra is szól. Ezek helyszínét az egyezség nem nevesíti, Teheránnak kell eldöntenie, hol épüljenek meg az új áramtermelő kapacitások.

Irán öt hónappal ezelőtt állapodott meg a nagyhatalmakkal vitatott atomprogramjáról. Az egyezség korlátozza, hogy Irán milyen nukleáris tevékenységeket folytathat, főleg az urándúsításra vonatkozik annak érdekében, hogy az iszlám köztársaság ne tudjon olyan hasadóanyagot előállítani, amelyből nukleáris fegyvert készíthetne. A polgári célú atomenergia-előállítást viszont a nagyhatalmakkal és Németországgal kötött megállapodás nem korlátozza.

A földgázban és kőolajban gazdag arab ország diverzifikálni szeretné energiaellátását, ezért idővel 20 darab ezer megawattos atomreaktort szeretne üzembe helyezni. Az IRNA iráni hírügynökség arról is beszámolt, hogy Irán és Oroszország monetáris megállapodást is köt, hogy az iráni rialt egyszerűbben lehessen rubelre váltani, amitől a kereskedelem fellendülését remélik.

Amerika szolgájának Szaúd-Arábiának nem sikerült “térdre kényszeríteni” Oroszországot

A német Junge Welt lap szerint a Szaúdi Királyság próbálkozásai Oroszország “térdre kényszerítése” érdekében kudarccal végződtek. Oroszországnak ugyanis sikerült hatalmas új piacokra betennie a lábát, főleg a kínai piacra.

A kínai állami vámhivatal adatai alapján, Szaúd-Arábia 55 millióról 20 millió tonnára csökkentette a Kínába exportált szállítmányainak mennyiségét, eközben Oroszország Kína felé 34 millió tonnára növelte nyersanyag exportját.

A német lap szerint az export nyersanyagok segítettek Moszkvának, hogy a nyugati gazdasági szankciók negatív következményeit enyhíteni tudják. Ugyanakkor a szankciók hatására fejlődhetett Kína és Oroszország között az együttműködés leginkább kereskedelmi, energia és más gazdasági területeken.

A lap azt is megírta, hogy az orosz-kínai kereskedelmi kapcsolat leginkább a hazai valutákra alapoz, mindemellett csökkentve az amerikai dollár használatát az egymás közti tranzakcióknál.

A német lap szerint az olajárak nagymértékű esése olyan pénzügyi válságot idézett elő Szaúd-Arábiában, amely megtörte az ország GDP-jét és 20%-os költségvetési deficitet idézett elő. Ez már a vahabita királyság költségvetésében is jelentős problémát generál. A szaúdi állam soha nem látott adósságba süllyesztette magát.

Az ország gazdaságát ezen felül jelentősen megterheli a Jemen ellen indított háború, valamint dollármilliárdokat emészt fel a Szíriában és Irakban tevékenykedő terrorszervezetek finanszírozása.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 31, 2015-on 3:44pm-kor

Elfogott terrorista: Törökország a saját területén képzi a Daesh (ISIS) harcosait

Egy, a szíriai kurd harcosok által nemrég elfogott milicista, aki a hírhedt Daesh (ISIS) terrorszervezet tagja azt állítja, hogy Törökország a saját területén felállított kiképzőtáborokban képzi ki a brutális rémtetteiről híres szervezet tagjait.

Egy interjú során, amelyet az orosz Sputnik International készített, Abdurrahman Abdulhadi azt mondta, hogy Adana városában, Törökországban kapta a kiképzését egy katonai kiképzőtáborban, mielőtt az Iszlám Állam harcosaként első terrorcselekményére utasították.

Abdulhadi, aki egyébként szír állampolgár, elmondta, hogy Adanában ezen táborok a Szíriai Szabad Hadsereg (FSA) kiképzőhelyeiként vannak álcázva, mely egy másik Szíriában tevékenykedő, a nyugati koalíció által „mérsékeltnek” nevezett szélsőséges katonai csoport.

Ankara és az Iszlám Állam „csak papíron ellenségek, valójában azonban barátok” – mesélte a 20 éves Abdulhadi, akit a Szíriai Kurd Népi Védelmi Egység (YPG) fogott el Észak-Szíriában, még novemberben.

„2014 augusztusában a törökországi Adana városában képeztek ki egy Daesh parancsnok felügyelete alatt” – mondta Abdulhadi, hozzátéve, hogy a kiképzés egy hónapig tartott, és hatvan társával együtt végezték el egy táborban, amely „nem volt messze a reptértől”.

A fegyenc azt is állította, hogy a kiképzés két tiszt felügyelete alatt állt, akik közül az egyik csak törökül tudott, így a másik tisztnek kellett neki mindent tolmácsolnia.

Megjegyezte, hogy a Daesh vezetői azért döntöttek úgy, hogy inkább Törökországban helyezik el kiképző központjaikat, mert az ország Szíriához képest biztonságos, így kisebb a veszélye annak, hogy ellenséges harci repülők felfedezzék és megsemmisítsék azokat.

Azt is felfedte, hogy a terrorcsoportok gyakran kapnak ellátmányt civil szállítóknak álcázott kamionokon. „A fegyvereket civil kocsik hozták nekünk, mivel a katonai járműveket nagy valószínűséggel szétbombázták volna az ellenséges vadászok. Az ISIS mostanra már főként civil járműveket használ. Azt is hallottam, hogy nyitott platós autóknál a lőszeres dobozok fölé zöldséget pakolnak, így a harci repülőgépek nem figyelnek fel rájuk.” – mesélte.

Ankara az egyik legnagyobb támogatója a Szíriában működő militáns csoportoknak, amelyek nagyban segítették a nyugati erőket a szíriai válság kirobbantásában 2011-ben, és azóta is fenntartják azokat.

Még májusban, a Cumhuriyet napilap posztolt az oldalán egy videót, amelyben azt lehetett látni, hogy a törökországi Nemzeti Hírszerzési Szervezet (MIT) kamionjain szállítanak fegyvereket a terrorszervezetek számára Szíriába.

Az országot többször érte az a vád, hogy részt vesz a Daesh által futtatott illegális olajkereskedelemben. A hónap elején pedig Oroszország több képet és videót is nyilvánosságra hozott, melyeken az látható, hogyan mozognak a tankerkocsik, miközben átviszik az olajat a terroristák által ellenőrzött területekről Törökországba.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 30, 2015-on 5:24pm-kor

Megint vezetői értekezlet közben csaptak le a dzsihadistákra az oroszok – senki sem élte túl

Az orosz légierő csapása megölte az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet több vezetőjét, amikor azok értekezletet tartottak a szíriai Rakka közelében – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Az IÁ vezetőinek készülő tanácskozásáról szóló értesüléseket az egyik ellenzéki fegyveres csoporttól kapták, amely az ország északkeleti felében tevékenykedik – mondta az orosz vezérőrnagy, aki hozzáfűzte, hogy a területet ezután két napon keresztül megfigyelés alatt tartották a levegőből.

Konasenkov megjegyezte: a találkozó helyszínének adatait a szíriai "ellenzék hazafias érzelmű erőinek képviselőitől" kapták.

Miután megerősítették, hogy az iszlamisták vezetői megérkeztek, egy Szu-34-es típusú vadászbombázó csapást mért a találkozó helyszínéül szolgáló épületre, megsemmisítve azt és mindenkit, aki benne tartózkodott – mondta Igor Konasenkov. A szóvivő nem közölte, hogy mikor történt a támadás.

(MTI)

Korábban írtuk: Orosz légitámadás végzett az Iszlám Hadseregének főparancsnokával D...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 30, 2015-on 11:35am-kor
Ki vagy mi volt az izraeli légicsapások célpontja Damaszkusz külvárosában? 

Samir Al-Kantar libanoni származású szabadságharcos, az arab ellenállás egyik szimbóluma, izraeli rakéták elsődleges célpontja volt a Damaszkusz tartományban lévő Jaramana városhoz közeli katonai bázison.

Kantar, aki 30 évet töltött az életéből izraeli börtönökben, egy igazi legendává vált azáltal, hogy börtön évei alatt is nem kevés problémát okozott Izraelnek, majd a néhány évvel ezelőtti kiszabadulása után is egy igazi rossz fiú maradt a cionista állam szemében és egy, a cionista agresszió elleni igazi forradalmár az arabok szemében.

Drúz vallási háttere ellenére közeli kapcsolatokat tartott a síita libanoni Hezbollah és szunnita radikális palesztin ellenálló csoportokkal is, ami miatt sokan úgy gondolták, Izrael nem meri kivégezni, mert az egy újabb Hezbollah és Izrael közti háborút, vagy akár egy új “intifáda”-t, vagyis palesztin lázadást provokálna ki.

Kantar – aki közel állt a damaszkuszi vezetéshez is – szabadulása után az egyik háttér emberévé vált a Golán-fennsíki műveleteknek és egyike lett azoknak, akik a szíriai Golán-fennsík frontján harcott indított az Izrael támogatását élvező helyi Nuszra Front terroristái ellen.

Samir Al-Kantar 53 évesen életét vesztette. Ő, aki már 16 éves kora óta börtönből börtönbe kerül és napi szinten a halál árnyékában élte az életét egy szent ügy eléréséért.

Kantar hitt a Nagy-Szíriában, ami egyesíti a Termékeny Félhold országait.  Az egységhez csak is Palesztina felszabadításán keresztül vezet út.

Látszólag ez az ember volt az elsődleges célpontja az izraeli merényletnek.

Más források szerint magas rangú Hezbollah tisztek és szír titkosszolgálati személyek találkoztak vele éppen a rakéták becsapódása idején, ami, ha igaz, mindenféle képpen magas szintű árulásra utal. Még akkor is, ha Kantarrol köztudott, hogy semmilyen biztonsági óvintézkedést nem tartott be és még a nagyon régi mobiltelefonját sem volt hajlandó sosem lecserélni.

Ez a sokak szerint nagyon fontos ember és szimbólum csak egy újabb áldozata a szent ügynek. A “Nagy Szíria” szent ügyének. A független, erős Szíria szent ügyének. Az ellenállás szent ügyének.

Csakhogy az izraeliek ezt az embert nem a kiléte és szerepe miatt gyilkolták meg, mert helyét már abban a pillanatban – nagy valószínűséggel – be is töltötte valaki, akinek a kilétét nem is baj, hogy nem tudjuk.

Izrael maga nem is merte volna ezt a lépést megtenni, főleg az amerikai-orosz megállapodást követően, aminek a lényege az, hogy elvileg most már mindenki harcolni fog a terroristákkal és a szíriai kormány sorsát békés tárgyalások útján próbálják eldönteni, felgyorsítva a béketárgyalásokat a szíriai nép különböző csoportjai között.

Az egész támadás valódi célja nem más, mint sok millió becsületes ember érzelmeinek és gondolkodásának a teljes felkavarása, és az orosz, illetve szíriai vezetés nem irigyelhető helyzetbe kényszerítése.

Azután, hogy alig pár héttel ezelőtt Oroszország Szíriába telepítette a legmodernebb légvédelmi fegyvereit, megüzenve a világnak; teljes erejével nem csak betette a lábat a régióba, hogy megvédje az érdekeit és a szövetségeseit, hanem jelentősen meg is törje Amerika és partnerei egyoldalú jelenlétét.

Az izraeli támadás célja – ami az első támadása a cionista államnak az orosz légvédelmi fegyverek telepítése óta – a düh, a fájdalom, a kiábrándulás és minden becsületes szíriai ember Oroszország ellen lázítása, mert a látszat továbbra is változatlan. Hiába Törökország vásárolja fel az olajat az Iszlám Államtól, ezt az olajat Izraelnek adja, sok más műkinccsel együtt, amire talán egy nap még fény is derül és az egész történelmet megváltoztatja.

Miközben Törökország az Al-Kaidat és Daesh-t támogatja északon, Izrael még gátlástalanabbul támogatja ugyanazokat a terrorszervezeteket Szíria déli területein és a Golánon, hogy teljesen elüldözhesse a szíreket azokról a területekről. Ezért építette Netanyahu a kórházakat az iszlamista terroristáknak és ezért bombáz az izraeli légierő, ahányszor csak előbbre halad a Szíriai Arab Hadsereg.

A Törökország és Izrael közötti konfliktus, mint kiderült csak egy színpadi játék volt.

A háttérben a két ország szorosabban működött együtt, mint valaha. Már csak az, hogy mindkét ország kormánya ugyanazon terrorszervezeteket támogatta elég bizonyíték ahhoz, hogy a két ország elmúlt években jellemző viszonyát PR konfliktusnak nevezzük.

Hála Istennek, egyre jobban kibújik a szög a zsákból, még ha néha lehetetlennek is kezd tűnni a dolgok követése annak is, aki benne él.

Izrael ugyanúgy ahogyan Törökország is, nem a saját elhatározásából döntött így, hanem ez egy egész szövetségnek a döntése. És bár Törökország a neooszmán Erdogan szultánjával együtt jóval feláldozhatóbbnak tűnik, mint Izrael, de ez nem jelenti azt, hogy Izrael ki fog maradni a következményekből.

Az izraeli csapás csak azt bizonyítja, hogy hiába fogott kezet Kerry és Lavrov nagy mosollyal Moszkvában, de Kerry mosolya mögött sokkal több van és ez csak a felszínt.

Törökország és Oroszország között látszólag egészen az orosz vadászgép lelövéséig hivatalosan jó baráti kapcsolatok voltak, hiába tudta azt mindenki, hogy Oroszország az ISIS ellen van Assad oldalán, Erdogan meg Assad ellen az ISIS oldalán.

Biztos, hogy Izrael Törökország sorsára jut.

Ami az izraeli merénylet célkeresztjében állt, az jóval nagyobb veszteség Oroszországnak és személyesen Putyin elnöknek, mint egy vadászgép lelövése és két orosz pilóta élete.

Mert az egész Orosz Föderáció és az S-400 hírneve volt itt a célpont – még ha a rakétákat a legmodernebb amerikai technológiával felszerelt amerikai gépek izraeli légtérben lőtték is ki, nem megsértve a szíriai légteret.

A támadást Vlagyimir Putyin neve és becsülete ellen is irányul.

Elfogadja ezt a megaláztatást Oroszország? Nem hiszem! Vagy hasonló módon, mint a törökök esetében, holnaptól tele lesz a híradó az izraeli-Al-Kaida kapcsolatokkal és egy egészen új ellenállás születik meg Golán-fennsíkon, amin Kantar is személyesen dolgozott évekig és “Allah”, akárcsak a török elitről, az izraeli elitről is úgy dönt, egész haragját rajta vezeti le?

Ami biztos, hogy Allah pártja (Hezbollah) már azon dolgozik, hogy méltó módon bosszúja meg Kantart.

A többi meg csak találgatás. Olyan találgatás, aminek alapos háttere van, mert a világ legmodernebb légvédelmi rendszerét így lejáratni a barátok és “hívek” előtt a legnagyobb megaláztatás, amit egy ilyen modern fegyver és haditechnológia ellen el lehet követni.

Allah pártjának főtitkára, Hassan Nasrallahnak Kantar halálát követő utolsó beszéde a nyugalmával és megfontoltságával, sokkal ijesztőbb volt a cionista állam számára  mint bármelyik eddigi beszédénél.

Bár senki sem említette, mivel az egész izraeli média aznap az izraeli belügyminiszter lemondásával és szexuális botrányaival terelte el a lakosság figyelmét, azóta már történtek ott dolgok. Olyan dolgok, amikről első sorban azok tudnak, akiknek tudniuk is kell róluk. De a folytatás garantáltan hangosabb lesz és sem a Hezbollah, sem a szír állam, sem az Irániak, de Oroszország sem hagyhatja annyiban, ami történt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 29, 2015-on 5:38pm-kor

december 29th, 2015 

Haditudósítás Szíriából

Deir Ezzorban visszaverték a terroristák támadásait. az északi és déli frontokon előrenyomultak a szíriai kormányerők.

Az ISIS terrorszervezet újabb támadást indított a Deir Ezzor Katonai Repülőtér ellen; A támadási kísérleteket a kormányerők vérbe fojtották

9865_630116440464236_8690073561139132953_n

Nafiz-Aszad-Allah Harccsoportja

Az ISIS terrorszervezet tegnapi támadását a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztály 137. Gépesített Dandára visszaverte a légi támaszpont délkeleti védelmi övezetében. A megszálló terroristák két robbanóanyagokkal megrakott járművet indítottak el öngyilkos merénylők vezetésével a repülőtér védelmi vonalát bíztosító délkeleti ellenőrző pont felé. Az őrposzt katonái a támadó járműveket nagy távolságból orosz gyártmányú irányított páncéltörő rakéták felhasználásával megsemmisítették. A merénylők járművei még jóval a célhoz érésük előtt felrobbantak. A repülőteret védő katonák a támadó ISIS terroristák több hullámát visszaverték és nehézfegyvereiktől ismét több tucat vahhabita fegyveres elhullott.

Az ISIS fegyveresek támadást Deir Ezzor város Al-Szinaa kerületében is sikerült leverni. A Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandár “” a Nemzetvédelmi Erők (NDF) és a Shajtaat szunnita harcosok támogatásával az előretörő ISIS terroristákat megállította és kiszorította őket az Al-Szinaa kerület keleti szektorából. Az összecsapások a körzetben még ma délelőtt zajlottak.

A Tigris Alakulatok visszafoglaltak két települést Kelet-Aleppoban

1972323_630109033798310_4095216889148853125_n

Kelet-Aleppo

A Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti magasabb egysége, a “Tigris Alakulatok” újabb műveleteket hajtottak végre a Kwejersz Katonai Repülőtértől északra ennek során elfoglaltak két települést az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseitől Aleppo tartomány keleti területén.

A “Tigris Alakulatok” állományában szolgáló katonai forrás szerint Kelet Aleppoban a különleges egység együttműködve a Nemzetvédelmi Erők (NDF) Aleppo és Al-Szalamijah városi egységeivel szombat délután teljesen ellenőrzésük alá vonták Dzsaruf és Tal Sharbi településeket miután kemény összecsapásokat vívtak az ISIS terroristákkal ezen változó arcvonalon.

A forrás hozzátette, hogy Tal Sharbi és Dzsaruf északra fekszenek a Kwejersz Katonai Repülőtértől és szomszédosak a legutóbb megtisztított Naszrallah faluval.

A Szíriai Arab Hadsereg támadást indított Shejkh Miszkin városban, Észak-Daraa-ban

13940722000159_PhotoI1

Szíriai kormányerők katonái

Tavaly a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály, 15. Gépesített Dandár arra kényszerült, hogy visszavonuljon Shejkh Miszkinből, Daraa tartomány északi területén miután az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű terrorszervezetek offenzívája során ellenőrzésük alá vonták ezt a stratégiai helyzetű települést és Nawa várost.

Idén októberben a helyzet a Szíriai Fegyveres Erők javára kezdett változni, amikor az orosz katonai repülőgépek és több ezer szövetséges iráni és iraki katona érkezett, hogy számos észak-szíriai arcvonalon segítségék a Szíriai Arab Hadsereget; ezek a változások lehetővé tették egy ellen-offenzíva indítását Észak-Daraaban.

A Szíriai Arab Hadsereg 15. Gépesített Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erők Izra városi egységével lassan visszatértek Shejkh Miszkinbe, elfoglalva számos helyszínt a város északi szektorában, miközben ezt az FSA és az Al-Kaida fegyveresei tehetetlenül szemlélték a védelmi állásaikból.

A Szíriai Arab Hadsereg 15. Gépesített Dandára és a szövetségesei megújították offenzívájukat Shejkh Miszkinben, megtámadva a város északi és keleti negyedét miközben a Szíriai Arab Légierő légi támogatást nyújt az előrehaladó szárazföldi csapatoknak.

Mostanáig nem érkeztek jelentések elfoglalt helyszínekről; azonban egy katonai forrás az 5. Hadosztály Parancsnokságáról, Izrából megerősítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei haladnak előre, és a város bejárata felé nyomulnak, Iráni vadászgépek kíséretében.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 29, 2015-on 7:52am-kor

Iszlám Állam elvesztette Ramadit – Moszul irányába vonulhat az iraki hadsereg

Az iraki Ramadiban még harcok folynak de  a kormányerők már vasárnap elfoglalták a város kormányzati negyedét, amely május óta  az Iszlám Állam terroristáinak ottani főhadiszállása volt.

Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt terület

A nagyváros az iraki fővárostól körülbelül 110 kilométerre fekszik, és főleg szunniták lakják. Ezért az iraki hadsereg a síita milíciákat ezúttal távol tartotta az ostromtól. – közölte az Euronews.

 Ramadi nagy részének a visszavétele az iraki kormányerők első olyan jelentős sikere, amelyben csak a rendőrséggel és a szunnita törzsi fegyveres csoportokkal osztozik. Mármint, ami a szárazföldi egységeket illeti.

A síita népi milícia a Hasd Al-Shaabi amerikai nyomásra az iraki hadsereg távol tartotta a várostól, és csak a várost körbezáró hadműveletben vállalhattak szerepet.

Nagy érvágást jelenet az Iszlám Állam terrorszervezetnek Ramadi elvesztése. A város egyes pontjaiban még mindig  kemény tűzharc folyik minden négyzetméterért. Házról házra  foglalják vissza az iraki erők a város még terroristák kezén lévő részeit. A körbezárt terroristáknak a napjai viszont megvannak számlálva hiszen az utánpótlás már több mint egy hónapja nem jut be a városba.

Miután sikerül kiűzni az utolsó terroristát is Ramadiból , a bagdadi központi vezetés tervei szerint Moszul alá vonul az iraki hadsereg.

Az iraki hadsereg szóvivője bejelentette Ramadi visszafoglalását:

#الجيش_العراقي يعلن تحرير #الرمادي

Szerző: ‎قناة الميادين – Al Mayadeen Tv‎, 2015. december 28.

Az ország északi részén, a Tigris partján fekvő nagyváros – az egykori asszír birodalmi székhely, Moszul asszír nyelven Ninive az Iszlám Állam fellegvárának számit Irakban. A város visszafoglalása nagy felaat lesz, főleg, hogy Moszul közel fekszik az iraki – török határhoz ahonnan folymatosan érkeznek az utánpótlások.

A Ramadiban harcoló iraki katonákról a Sputniknews készített felvételeket:

.