Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Először szólalt meg az orosz külügy hazánk ügyében - súlyos a helyzet

Tegnap portálunk is beszámolt róla: az orosz külügyminisztérium szerint nem diplomatikusak André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének azok a megjegyzései, amelyeket a magyar kormány Oroszországgal kapcsolatos politikájáról tett. Az orosz megszólalás igazolja Vona Gábor gondolatait.Mint ismert, André Goodfriend egyebek mellett kijelentette, hogy Magyarországnak támogatnia kellene az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit, nem pedig arról folytatni megbeszéléseket egy ilyen instabil időszakban, hogy adjanak autonómiát az Ukrajnában élő magyar kisebbségnek. Az amerikai ügyvivő bírálta Orbán Viktor miniszterelnök Oroszország-politikáját több vonatkozásban is, köztük a Déli Áramlat gázvezeték megépítésének támogatását, a paksi atomerőmű fejlesztéséről kötött orosz-magyar szerződést, amelyről azt mondta, "nem teljesen átlátható".

"Terjedelmes nyilatkozat, szó se róla, (az ügyvivő) Magyarországot is helyre tette, Oroszországba is belerúgott, és a kisebbségi magyarok ügyét is elrendezte" - írta erre reagálva Facebook oldalán Marija Zaharova, a moszkvai diplomáciai tárca információs és sajtóosztályának igazgatóhelyettese.

"Őszintén szólva a diplomácia elmélete és gyakorlata mind ez idáig kategorikusan kizárta azt a helyzetet, hogy egy másik állam hivatalos képviselője nyilvánosan értékelje annak az országnak a politikáját, amelyben akkreditálva van. Belegondolni is szörnyű abba, mi történne, ha hasonló kijelentést tenne valaki az orosz nagykövetek vagy képviselők közül. Már látom is a különféle publikációk kifejezéseit: "Oroszország új régi birodalmi ambíciói", "Az orosz medve újra fenyegeti Európa szuverenitását", "A Kreml diktátuma működésben" - írja Zaharova.

Minderről az MTI számolt be.

Zaharova Facebook-bejegyzésében azt is megemlíti: ”Az embernek az a benyomása, hogy a Varsói Szerződés a háttérben még mindig működik, és annak politikai konzultációs bizottságát az USA vezeti”. Ez a mondat Magyar Távirati Iroda anyagából már kimaradt.

Félig hideg-, félig forró háború folyik

Az orosz megszólalás igazolja azokat a gondolatokat, melyeket Vona Gábor tett közzé tegnap Facebook-oldalán. A Jobbik elnökének bejegyzését sokan kritizálták - főként a balliberális oldalról - úgy beállítva azt, mintha zavaros összeesküvés volna, ám Zahavora megjegyzései alátámasztják a politikus által írtakat. Íme Vona Gábor bejegyzése:

"...Tőlünk nem is olyan messze elképesztő tét mellett elképesztő erejű geopolitikai játszma zajlik. Oroszország és az Egyesült Államok folytat félig hideg-, félig forró háborút Ukrajna területén. Ebbe a játszmába keveredik bele egyre jobban Magyarország földrajzi közelsége miatt. Az amerikai titkosszolgálat munkája egyre erőteljesebb és érzékelhetőbb volt az elmúlt hónapokban. A Kovács Béla-ügy már ennek volt a része, amit a Fidesz vagy nem akart, vagy nem tudott értelmezni, és azt csupán a saját választási érdekei mentén igyekezett használni. Nos, most már a Fidesz is tudhatja, igazam volt, amikor azt mondtam korábban: az ukrán konfliktus begyűrűzött Magyarországra is.

A civilnek látszó tüntetés mögött tehát minden bizonnyal ott van az amerikai titkosszolgálat, amely igyekszik az oroszokkal is kokettáló kormány pozícióit gyengíteni, de legalább megmutatni neki, hogy nem engedi a csapodárságot. Szinte beismerő erejű volt az a nyugati sajtótámogatás, amit a megmozdulás kapott, valamint az amerikai diplomata személyes jelenléte is önmagáért beszél. A tüntetések további menetét tehát eszerint kell értékelnünk. A Fidesz egyébként magára vethet, mert a magas labdát ő dobta fel a hatalmi gőgjével, a tévedhetetlenségbe merevedett stílusával, a folyamatos csalárdságával, mellyel egyre több embert haragít maga ellen..."

Az orosz külügy először szólalt meg Magyarország ügyében, ez is bizonyítja a helyzet súlyosságát. S talán az is elgondolkodtató, hogy miért kapott hideget-meleget Vona Gábor, miután rávilágított arra, mi is zajlik a háttérben...

alfahir.hu

Megtekintések: 138

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokHorváth Zsolt által a November 1, 2014-on 10:38am-kor

Itt minden Oroszország gyarmatosításáról szól, mi egy feláldozható tényező vagyunk!

HozzászólásokOrgován Gábor által a November 1, 2014-on 10:06am-kor

 Támadt egy szörnyű gyanúm, bár lehet hülyeséget írok ! nem lehetséges , hogy az internet adót , illetve ennek bevezetését , nem lehet hogy a CIA -é sugalmazta Orbán Viktornak , hogy az amerikai titkos szolgálatok minél nagyobb zűrzavart tudjanak kelteni , és ezáltal minél jobban belekeverni Magyarországot az Ukrán háborúba?

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 31, 2014-on 6:52pm-kor

Így tudnak lopni! A stadionok és az útépítések összegéből lehet lenyúlni súlyos forint milliárdokat! Régi kommunista trükk!

Újabb 20 milliárdot költ a kormány stadionokra

A kormányzat a nemzeti stadionfejlesztési program megvalósítására 7,42 milliárd forintot különített el a jövő évi költségvetésben, ebből a legnagyobb összeg, 2,1 milliárd a Bozsik-stadion felújítására jut. Az említett összegen felül a Szombathelyi Haladás otthonának fejlesztésére 4,9 milliárd, a székesfehérvári Sóstói Stadionra 4,5 milliárd, a diósgyőrire pedig 2,75 milliárd forint biztosított - írja a csakfoci.hu.

Az MTI a kormányzat által csütörtökön benyújtott jövő évi költségvetési javaslat alapján arról adott hírt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) biztosított összegek között a sporttevékenység támogatása fejezet alatt található felsorolásból kiderül, hogy a nemzeti stadionfejlesztési program megvalósítására a következő évben 7,42 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyen belül a legnagyobb támogatás, 2,1 milliárd forint a Bozsik Stadion felújítására jut.

A parlament.hu oldalon olvasható tervezet alapján Kisvárda 800, a PMFC, a Nyíregyháza, a Vasas és a Zalaegerszeg 500-500 millió forinttal kalkulálhat erre a célra, a Győri ETO, az Újpest, a Kaposvár, a Kecskemét, az MTK, a Paks, a Lombard Pápa és a Békéscsaba otthonának korszerűsítésére 240-240 jut, a nemrégiben széleskörűen renovált mezőkövesdi létesítményt pedig 180 millióból csinosítják tovább. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 420 millió forintra rúg.

A 7,42 milliárdon felül a szombathelyi Haladás Stadion fejlesztésére 4,9 milliárd, a székesfehérvári Sóstói Stadionra 4,5 milliárd, a diósgyőrire pedig 2,75 milliárd forint biztosított, azaz a végösszeg 20 milliárd forint körül mozog.

Az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakításával, továbbá az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatására 1,7 milliárd jut.

csakfoci.hu - alfahir.hu

Így hamisítja a nézőszámokat a Nemzeti Sport

A héten lejátszották a Magyar Kupa nyolcaddöntőit. Mind a nyolc helyszínen özönlöttek a stadionokba a családok, összesen hétezren. Vagy mégsem? Az Ultras Liberi cikke.

A Nemzeti Sport szerint az Ajka-Újpest meccsre 1000 néző látogatott ki, az újpestiek szerint viszont maximum 400 néző volt.

A Honvéd-Fradin az NSO szerint 600 néző volt, olvasóink szerint viszont csak 300.

Szerintetek hol az igazság? Azok a szurkolók mondanak igazat, akik hóban-fagyban, esőben-szárazságban mindenhova elkísérik a csapatukat, vagy annak az MLSZ-nek a szócsöve, akiknek még a kérdéseik is hazugságok?

Ha így állunk, akkor a több mint 100 ezer kiváltott klubkártyát mennyivel kell elosztani? Akkor a múltheti 20 ezer nézőből mennyi igaz?

Egyébként teljesen mindegy, hogy ezen a nyolc meccsen hatezren, vagy hétezren voltak, az előrelépés így is-úgy is megkérdőjelezhetetlen…

Ultras Liberi - alfahir.hu

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 31, 2014-on 6:38pm-kor

Vona Gábor a tüntetésekről: Majdan Light

Vona Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége volt. Szóba került az Európai Bizottság, az ügynökök és az internetadó is.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 31, 2014-on 6:36pm-kor

Orbán Viktor meghátrált: visszavonta a netadót

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. Cikkünket folyamatosan bővítjük!

Nem lehet bevezetni az internetadót ebben a formában - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban elhangzott interjújában.

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő indoklásul azt mondta, azért nem vezethető be az új adótípus ebben a formában, mert "a vita félrecsúszott", "nincs meg a közös alap", hiszen az emberek internetadót látnak, miközben a kormány egy technikai módosítással a távközlési adót akarta kiterjeszteni. Az emberek megkérdőjelezik az egész dolog ésszerűségét, "ilyen körülmények között nem lehet bevezetni semmit sem" - fogalmazott.
 

Közölte egyúttal, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne a pénzügyi kérdésekről.

Hülyét csinált magából a rezsibiztos és az államtitkár

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken a Kossuth Rádióban Orbán Viktor kijelentette: nem lehet bevezetni az internetadót ebben a formában, ezért módosítani kell a parlament előtt fekvő javaslatot.

Közölte azt is, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne a pénzügyi kérdésekről.

Az Index néhány nappal ezelőtt kormánypárti forrásaira hivatkozva azt írta, hogy a Fidesz prominensei is próbálták lebeszélni az akkor még szabadságon lévő miniszterelnököt az internetadóról, de ő állítólag hajthatatlannak bizonyult, és azt üzente a fideszeseknek, hogy tartsanak ki.

Hogy így volt-e, nem tudni, ám ha valóban megfogalmazódott ez az utasítás a fideszes politikusok felé, akkor ahhoz kőkeményen tartotta magát Németh Szilárd rezsibiztos és Tállai András államtitkár.

Németh Szilárd ugyanis az ATV-n magabiztasan kijelentette: nem fogják visszavonni a tervezetet, maradni fog a 150 forintos adó, 700 forintos maximummal.

Ugyanígy tett Tállai András államtitkár is, ő az M1 Ma reggel című műsorában tett hasonló kijelentést.

A két politikus most meglehetősen kellemetlenül érezheti magát, de ez már legyen az ő problémájuk.


HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 31, 2014-on 6:35pm-kor

Az oroszoknak sem tetszik Goodfriend ténykedése

Az orosz külügyminisztérium szerint nem diplomatikusak André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének azok a megjegyzései, amelyeket a magyar kormány Oroszországgal kapcsolatos politikájáról tett.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség csütörtöki híre szerint ezt Marija Zaharova, a moszkvai diplomáciai tárca információs és sajtóosztályának igazgatóhelyettese közölte.
A hírügynökség azt írta, André Goodfriend egyebek mellett kijelentette, hogy Magyarországnak támogatnia kellene az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit, nem pedig arról folytatni megbeszéléseket egy ilyen instabil időszakban, hogy adjanak autonómiát az Ukrajnában élő magyar kisebbségnek. Ezenkívül a Reuters jelentése szerint az amerikai ügyvivő bírálta Orbán Viktor miniszterelnök Oroszország-politikáját több vonatkozásban is, köztük a Déli Áramlat gázvezeték megépítésének támogatását, a paksi atomerőmű fejlesztéséről kötött orosz-magyar szerződést, amelyről azt mondta, "nem teljesen átlátható".

"Terjedelmes nyilatkozat, szó se róla, (az ügyvivő) Magyarországot is helyre tette, Oroszországba is belerúgott, és a kisebbségi magyarok ügyét is elrendezte" - írta Facebook oldalán Zaharova.

"Őszintén szólva a diplomácia elmélete és gyakorlata mind ez idáig kategorikusan kizárta azt a helyzetet, hogy egy másik állam hivatalos képviselője nyilvánosan értékelje annak az országnak a politikáját, amelyben akkreditálva van. Belegondolni is szörnyű abba, mi történne, ha hasonló kijelentést tenne valaki az orosz nagykövetek vagy képviselők közül. Már látom is a különféle publikációk kifejezéseit: "Oroszország új régi birodalmi ambíciói", "Az orosz medve újra fenyegeti Európa szuverenitását", "A Kreml diktátuma működésben" - írta az orosz külügyminisztérium sajtóosztályának helyettes vezetője.

Az orosz diplomácia képviselője szerint olyan benyomás keletkezik, hogy a Varsói Szerződés szervezete titokban még mindig létezik, és Politikai Tanácskozó Testületét az Egyesült Államok vezeti.

MTI - alfahir.hu