Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

2017-02-03 07:56

Küszöbön a harmadik világháború? A Dél-kínai tenger lehet a gyújtózsinór

Egyre többen hangoztatják, hogy éveken belül kitörhet a háború Kína és az Egyesült Államok között, miután az új amerikai kormány és a távol-keleti ország éles szópárbajt vív egymással a Dél-kínai tengeri szigetek fennhatósága kapcsán.

Küszöbön a harmadik világháború? A Dél-kínai tenger lehet a gyújtózsinór

A Dél-kínai tenger már hosszú évek óta geopolitikai viták tárgyát képezi, miután Kína a saját fennhatósága alá kívánja vonni a területet mesterséges szigetek létrehozásával, azoknak beépítésével és különböző rakétákkal felszerelt repülőgép-hordozók gyártásával. Az Egyesült Államok viszont nemzetközi területnek tekinti a térséget, amit meg kell védeni az önkényes elfoglalástól.

Az intenzív fegyverkezési folyamatban több ország is kifejezte igényét a szigetekre és a területre, többek között Kína mellett Vietnám, Tajvan, a Fülöp-szigetek, Malajzia és az Egyesült Államok is érintett lehet egy esetleges közelgő konfliktusban.

steve bannonSteve Bannon

Trump főtanácsadója: 5-10 éven belül háborúzni fogunk Kínával

A Guardian nemrég rábukkant a rendkívül sokat bírált Steve Bannon szokatlan hangvételű kijelentéseire, melyek a Breitbart című portál rádiós műsorában hangoztak el. A Trump főtanácsadójaként és az amerikai nemzetbiztonsági tanács tagjaként is tevékenykedő egykori Breitbart-főszerkesztő egy 2016 márciusi műsorban azt állította, az Egyesült Államok 10 éven belül harcban áll majd a Dél-kínai tengeri szigetekért, „ehhez kétség sem férhet”.

„Idejönnek az Egyesült Államok arcába és azt állítják, ez az ő ősi tengerük” – fogalmazott, hozzátéve „háborúban leszünk a Dél-kínai tengeren 5-10 éven belül, ehhez kétség sem férhet.”

Egy hónappal korábban Bannon így fogalmazott:

„Van a terjeszkedő iszlám és van a terjeszkedő Kína. Ugye? Ők motiváltak. Ők arrogánsak. Menetelnek. Azt gondolják, hogy a zsidó-keresztény Nyugat hanyatlik.”

Trump főtanácsadója szerint Kína erősödése a kereszténységet is fenyegeti. Bannon szerint a kínaiak csak egy dologtól félnek jobban, mint az Egyesült Államok, ez pedig a kereszténység. 

A nemzetbiztonsági tanács tagjává választott tanácsadó 2015 novemberében még azt vizionálta, hogy a Közel-Keleten is egy nagyszabású háború van kibontakozóban, aminek az okozója az általa legradikálisabb vallásnak tartott iszlám lesz.

rex tillersonRex Tillerson

Külügyminiszter: Ki kellene tiltani Kínát

Nem csak Steve Bannon főtanácsadó, hanem a nemrégiben hivatalba iktatott új külügyminiszter, Rex Tillerson is rendkívül markáns véleményt fogalmazott meg az érintett szigetekkel kapcsolatosan.

Az amerikai külügyminiszter pár hete arról beszélt, hogy „Kínát ki kellene tiltani és el kellene zárni azoktól a Dél-kínai tengeri szigetektől, amelyeket az elmúlt években erődítmények és repterek sorával vett birtokba”.

Tillerson egyenesen úgy fogalmazott, hogy világos üzenetet kell küldeni Kínának ebben az ügyben:

„Világos üzenetet fogunk küldeni Kínának. Először is, a szigetépítéseket le kell állítani. Másodszor, nem fogjuk megengedni a hozzáférést a szigetekhez.”

Azzal, hogy az új külügyminiszter illegálisnak minősítette a kínai területszerzéseket és kilátásba helyezett egy potenciális blokádot, a szakértők szerint előkészítette a két ország közötti háborút.

sean spicerSean Spicer

Amikor a Fehér Ház szóvivőjét kérdőre vonták Tillerson kijelentései miatt, Sean Spicer így felelt:

„Ha a kérdés azokra a szigetekre vonatkozik, amik nem Kína tulajdonában vannak, hanem nemzetközi vizeken, akkor igen, meg fogjuk védeni a nemzetközi területeket attól, hogy bármelyik ország elfoglalja azokat.”

A szóvivő ezzel megerősítette a külügyminiszter állásfoglalását, mely szerint az Egyesült Államoknak meg kell akadályoznia Kína térhódítását a nemzetközi vizeken.

Kína is készül a háborúra

A South China Morning Post arról számolt be, hogy az állami média és a katonai megfigyelők szerint Kína már készül az Egyesült Államokkal szembeni háborúra.

A Külügyminisztérium szóvivője, Hua Chunying az amerikai kijelentésekre így reagált:

„Vigyázzon az Egyesült Államok, hogy mit mond és mit tesz, hogy meg ne sértse a térségben a békét és a stabilitást.”

A lap szerint ugyancsak Tillerson kijelentéseire való reakcióként tett közzé a Nép Felszabadító Hadsereg egy kommentárt Trump beiktatásának a napján, amelyben idézték a védelmi mozgósítási részleg egyik magas rangú vezetőjét. 

A tisztviselő szerint „a háború ebben az elnöki ciklusban”, vagy hogy „ma este kitör a háború” már nem csak szlogenek, hanem „gyakorlati valósággá válnak.”

Szakértők szerint Kína nem fog engedni az amerikai nyomásnak és nem köt kompromisszumot a Dél-kínai tengeren található szigetek ügyében. 

Sőt, a kínai elnök a közelmúltban jelentette be, hogy masszív reformokat foganatosít a hadseregben, hogy javítsa annak harci képességeit. A nagy átalakítások során például nyugdíjazta Wu Sheyli admirálist, és a Dél-kínai flotta altengernagyát, Shen Jinlong-ot nevezte ki a helyére.

A váltás az elemzők szerint a háborúra való felkészülést jelentheti.

Peking azért fektet különös hangsúlyt a tengeri biztonságra, mert számít a kínai-amerikai kapcsolatok további romlására.

donald trumpDonald Trump

Trump már húzogatja a sárkány bajszát, csak hát Kína bizony nagyon erős

A lap a cikkében közölt egy kisvideót, amelyben összeszedték azokat a lépéseket, amelyekkel az Trump magára haragította Kínát.

A lépések között felsorolják:

- az érintett tengeren építkező kínai vállalatokra kivetett szankciókat
- a hadihajók behajózását a térségbe
- az egyik szigettől mindössze 12 tengeri mérföldre történi katonai hadgyakorlatokat
- a Kínában az emberi jogok megsértésével kapcsolatos republikánus felszólalásokat
- a dalai lámával való találkozót
- a Dél-Koreába telepített védelmi rendszert és a katonai jelenlét megduplázását az országban
- a kampány során megejtett kijelentéseket, mint pl. „Kína egy pénzügyi manipulátor”
- a kínai importtermékekre kivetett 45 százalékos adót
- az amerikai technológiához való hozzáférés megtagadását
- és a kínai kiberbűnözőkkel szemben alkalmazott kettős mércét.

A felsorolásban ugyan nem olvashatjuk, de ugyancsak ellenséges lépésnek könyvelte el Kína azt is, hogy 37 éves diplomáciai hagyományt megtörve Donald Trump közvetlenül beszélt telefonon Tajvan elnökével, holott Jimmy Carter óta az „egy Kína” elv alapján csak a pekingi vezetést fogadják el legitimnek és hivatalos diplomáciai kapcsolatot nem tartanak fent Tajvannal.

A kínai külügyminiszter a lépésre adott reakciójában hangsúlyozta,

nem hiszi, hogy „Tajvan kicsinyes trükkje” miatt megváltozik az Egyesült Államok diplomáciai álláspontja Kínával kapcsolatban.

mihail gorbacsovMihail Gorbacsov

Háború Oroszországgal?

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője a TIME magazinban megjelent cikkben fogalmazta meg aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy neki úgy tűnik, a világ atomháborúra készül.

Az egykori szovjet vezető úgy véli, „a militáns politizálás és az újabb fegyverkezési verseny” egy újabb világháborúba vezetheti az országokat.

Gorbacsov emlékezett arra, hogy a hidegháború idején a nukleáris fegyverarzenál leszerelésével lehetett elkerülni a harmadik világháborút, most viszont Donald Trump és Vlagyimir Putyin is titkolózás nélkül növeli a nukleáris kapacitását, ami a volt szovjet vezető szerint egy újabb világkatasztrófa kirobbanásához vezethet.

Meglepő kijelentéseket tett tavaly októberben az amerikai hadsereg vezető parancsnoka, Mark Milley is, aki a szíriai konfliktus nyomán rendkívül markáns fenyegetést fogalmazott meg Oroszországgal szemben.

„Szeretnék egyértelmű lenni azok számára, akik bántani akarnak minket. Akik el akarják pusztítani a szövetségeseinket, a barátainkat és az életmódunkat. Az Egyesült Államok hadserege meg fog titeket állítani és úgy el fog verni titeket, mint még soha senki” – fogalmazott.

A magas rangú katonai vezető szerint Oroszország, Kína, Irán és Észak-Korea figyelmesen tanulmányozták az amerikaiakat, hogy miként harcolnak. Modernizálják a hadseregüket, hogy a gyenge pontjaikat kihasználva a jövőben le tudják győzni az Egyesült Államokat.

Megtekintések: 194

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Március 29, 2017-on 4:14pm-kor

2017. március 29. 14:01

Oroszország tovább növelte az orosz haderő létszámát 

Mintegy 12 ezer fővel, 1 897 694-re növelte az orosz fegyveres erők hivatásos állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök. A létszámból 1 013 628 fő katona.

Az erről kiadott rendelet szerdán jelent meg a hivatalos online közlönyben. A dokumentum érdekessége, hogy az intézkedés január 1-jétől érvényes. A haderő kötelékébe július 1-jétől már 1 903 151-en tartoznak majd, de a katonák létszáma változatlan marad.

Az előző, tavaly júliusban kiadott elnöki rendelet mintegy 1 millió 885 ezer főben szabta meg a létszámhatárt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Március 16, 2017-on 7:51am-kor
2017. 03. 16. 06:18

Felmérés: az oroszok szerint nem is kérdés, hogy övék a Krím

Az oroszok közel 80 százaléka szerint Oroszország számára előnyös volt a Krím elcsatolása 2014-ben, míg tavaly a megkérdezettek 60 százaléka vallotta ezt - közölte csütörtökön az Izvesztyija című, a Kremlhez közel álló napilap a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézetre hivatkozva. 

--

A válaszadók 78 százaléka szerint a Krím Oroszországhoz csatolása előnyös volt, a történtek negatív következményeiről a megkérdezettek 13 százaléka tett említést, 9 százalék pedig nem tudott válaszolni.

Az Izvesztyija birtokába került adatokból kiderül az is, hogy az idén magasabb a Krím bekebelezését támogatók száma, mint 2014-ben és 2015-ben, amikor is a megkérdezettek 69, illetve 75 százaléka volt ezen a véleményen.

Az idén megkérdezettek 89 százaléka szerint a krími lakosoknak is előnyére vált az, hogy a félsziget Oroszországhoz került, míg tavaly 79 százalékuk válaszolt így.

A válaszadók 97 százaléka ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy "a Krím Oroszország része". Tavaly az oroszok 96 százaléka vallotta ezt.

Egy oroszbarát kommandó 2014. február 27-én megszállta a dél-ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét, a képviselők oroszbarát kormányt választottak, és népszavazást írtak ki az Oroszországhoz történő csatlakozásról. E terület orosz annektálását a nemzetközi közösség nagy része nem ismeri el, így az Európai Unió sem. A Krímben 2014. március 16-án tartott népszavazás résztvevőinek több mint 95 százaléka támogatta, hogy az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz csatlakozzon. A részvételi arány meghaladta a 80 százalékot. 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 24, 2017-on 3:07pm-kor

Ezek lennének a magyar haderőfejlesztési program első nagyágyúi?

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar helyettes főnöke az MTI-nek adott interjújában elmondta: első körben négy kiképző, felderítő repülőt vásárolt a honvédség, amelyek megérkezésével kivonják a hadrendből a JAK-52-es repülőgépeket.

Az altábornagy elmondta: a Simicskó István honvédelmi miniszter által Zrínyi 2026 néven meghirdetett honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik első kézzel fogható eredményeként március végéig megérkezik a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisra a honvédség négy új repülőgépe. A 2016-os nyílt közbeszerzési eljáráson a legkedvezőbb ajánlatot a cseh ZLIN Aircraft nyújtotta be. A nettó 363 millió forintos beszerzés a gépeken felül tartalmazza a pótalkatrészeket, tartozékokat, az állomány át- és kiképzését is. A hajózó és a műszaki állomány Csehországban már megkapta a szükséges átképzést, sikeres vizsgát tett. Januárban Szolnokra megérkezett az a kiképzőrepülő is, amely az állomány felkészülését segíti.

A Magyar Honvédség eddig JAK-52-es típusú kiképzőgépeket használt. Ezek az ’50-es, ’60-as évek technológiai színvonalát képviselik, elavultak, nagyjavításuk meglehetősen költséges lenne. Mindenképpen váltani kellett, és költséghatékonyabb megoldás volt új gépek beszerzése – mondta az altábornagy. A két ZLIN Z-242L típusú kiképző és a két ZLIN Z-143LSi típusú felderítő és futár repülőgép már korszerű, digitális műszerekkel felszerelt – fűzte hozzá.

Az új gépek honvédségi lajstromba kerülnek, elsősorban katonai feladatokat látnak majd el. A kétszemélyes típust elsősorban kiképzési – ideértve a műrepülőképzést és a kötelékrepülési gyakorlatokat is – célokra használják majd. A négyüléses gépeket is alkalmazzák majd kiképzési célra, emellett futár- és felderítő feladatokra is bevethetők lesznek. Utóbbi kapcsán Orosz Zoltán elmondta, hogy a négyüléses gépeken különböző felderítő eszközök is telepíthetők. E gépek műszerezettsége olyan, hogy nemzetközi légi forgalomban is részt tudnak venni, hatótávolságuk 800 kilométer.

A Magyar Honvédségnek még nyolc JAK-52-es típusú repülőgépe van, hadrendből való kivonásuk már megkezdődött. Ezeket a honvédség értékesíteni kívánja, s – a törvénynek megfelelően – az ebből befolyó összeg a honvédségi költségvetésé lesz, azon belül is eszközbeszerzésre, -fejlesztésre kell majd fordítani.

Orosz Zoltán kiemelte, a Zrínyi 2026 elnevezésű, tíz évre szóló tervben is szerepel a Magyar Honvédség szállítórepülőgép-, illetve helikopterképességének modernizációja, hasonlóan a katonák egyéni felszereléséhez, amelybe a ruházattól a fegyverzetig minden beletartozik. Megjegyezte: a honvédelmi költségvetésre évről évre többet fordít a kormány.

A Magyar Honvédségben a repülő- és helikopterpilóta-utánpótlásról is gondoskodni kell. A honvédségi pilótákat eddig a kanadai NFTC-program keretében képezték ki, az erről szóló szerződések viszont rövidesen lejárnak – mondta az altábornagy. A képzés költségeit is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a jövő évtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretein belül biztosítják az állami – katonai és rendőr – repülőgép-pilóták képzését.

Emellett a helikopterpilóták utánpótlására a honvédség már most februárban tanfolyamrendszerű képzést indított. A honvédség soraiból jelentkező hallgatók számára az elméleti felkészítést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának repülés-elméleti alapképzése jelenti, majd a szolnoki helikopterbázison folytatják a gyakorlati felkészülést először a Zlin-242 L típusú, könnyű oktató gyakorló repülőgépen, amelyet a Mi-8/17 típusátképzés követ – fejtette ki az altábornagy.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 17, 2017-on 9:13am-kor

Fizessetek magyar adófizetők!  Vegyetek amerikai fegyvereket!

A magyar népnek nem érdeke a szart sem érő NATO!

Ócska gazemberek egymás között

“Az amerikai adófizetők nem tudnak továbbra is aránytalanul nagy részt vállalni a nyugati értékek védelméből. Nem várható el, hogy az amerikaiak jobban törődjenek az önök gyermekeinek biztonságával, mint azt önök teszik” – mondta a gazember Mattis, aki a szövetségesek megnyugtatására kiemelte:

a transzatlanti kapcsolatok alapköve továbbra is a NATO, amely “a modern történelem legsikeresebb és legerősebb katonai szövetsége”, írta egy hazug kereskedelmi portál.

A világ legagresszívebb terrorszervezete, a NATO továbbra is marad.

A világ legnagyobb terrorista gyilkosa az USA továbbra is mindent megtesz azért, hogy katonai erejével fenntartsa a kapitalizmust a NATO-országokban.

A különbség annyi, hogy ezért most többet kell fizetni.


Az egyébként kommunista zsidókból álló Orbán rezsim is fizetni fog, de a magyar adófizetők  zsebéből.

Magyarországnak, a magyar népnek nem érdeke a világgyilkos NATO.

Kilépni a gyilkos terrorszervezetből a NATO-ból!

Kilépni a cionista zsidó Európai Unio nevű bűnszervezetből

"Egy éven belül atomháborút fogunk vívni Oroszországgal" - az elmebeteg, idióta NATO-tábornok szerint


A NATO nyugalmazott tábornoka szerint egyre elkerülhetetlenebb az oroszok elleni halálos atomháború. 


A cikket azért osztom meg, mert jelzésértékű...Más értelme nincs, ugyanis tipikus hamis NATO háborús propaganda.....

A cikk az Independent-ben jelent meg, de azóta már az RT News is foglalkozott vele. Ami tisztán látszik, a NATO tényleg háborúra készül és folyamatosan fegyverkezik Oroszország és Kína környezetében körös-körül.....(saját megj.)

Sir Richard Shirreff  NATO tábornok szerint a világnak nem Putyin retorikája alapján kellene mérlegelni Oroszország katonai tevékenységét, hanem a konkrét tények tükrében. A 2011 és 2014 között katonai vezetőtisztséget betöltő Shirreff szerint Vlagyimir Putyin erőszakos, szoft-hadviselése egy atomháborút fog eredményezni a nyugat és a kelet között. Ráadásul, ha minden így marad, akkor akár egy éven belül sor kerülhet a katasztrófára.

 
A SOKOLDALÚ PUTYIN ábrázolása a nyugati sajtóban

Az egykori tábornok szerint elsősorban Putyin a volt Szovjetunió pufferzónáját növelné, amelyet a Balti államok megtámadásán keresztül kezdeményezne. Továbbá elmondása szerint az ukrán front kialakítása lényegében pontosan erről árulkodik, nem beszélve a krími annexióról.

Sir Richard Shirreff ugyanis kifejtette, hogy ha külső támadás ér egy NATO tagállamot, akkor - a katonai paktum ötödik cikkelye alapján - kötelessége a többi tagországnak katonailag reagálni az agresszorra. Így nem kizárt, hogy egy esetleges kisebb incidensből hamar globális méretű pusztítás válna.

Érdemes megtekinteni az alábbi térképet Oroszország, Kína és Putyin milyen közel "tolta" országait a NATO bázisokhoz...ejnye ejnye....
 
 
Ennyit érnek!

Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról Szíria partjaitól - Orosz - amerikai rakétaháború "főpróba"Lehullt a lepel a rejtélyes amerikai távozásról. Az egész nyugati világ hatalmas vereségként értékelte az amerikai hadiflotta távozását a szíriai partoktól. Sokáig rejtély volt, hogy miért is távozott olyan sietve az egész nyugati flotta, de most lehullott a lepel a távozás okáról.

Jól emlékezünk arra, hogy 2013. augusztusában egy közel 1500 halálos áldozatot követelő vegyi fegyver támadás történt Szíriában. A nyugat azonnal Asszad elnökre akarta fogni az esetet, azonban Moszkva jól tudta, és rövid időn belül bizonyítékokkal is alátámasztotta, hogy az országot felforgató terroristák használták a vegyi fegyvert. 

 

Az USA szenátusa megadta Obamának a felhatalmazást, hogy támadásokat hajtson végre Szíria ellen. A támadások azonban elmaradtak, és a nyugati világ legnagyobb csodálkozására az angol, majd amerikai hajók sebtében távoztak Szíria partjaitól.

 

Emlékeztek ? Akkoriban én is számtalan cikkben foglalkoztam a témával.... Sőt írtam, hogy meg fog indulni a támadás.... Aztán mégis nagy csend lett ....

 


Az, hogy az USA támadás egyáltalán nem maradt el. Azok után, hogy Obama megkapta a felhatalmazást, szeptember 3-án rakétatámadásokat hajtottak végre. A robbanásokról felvétel is készült, amely bejárta a világot, a sajtó pedig rejtélyes izraeli repülőgépes támadásról beszélt. Csapás ért egy katonai objektumot Damaszkusz mellett, valamint egy TV állomást Damaszkuszban. Halálos áldozatok is voltak mindkét helyen. Csakhogy történt valami. Mégpedig az, hogy a szibériai központban a rakétafelderítő kémműholdak jelezték az amerikai hajókról induló cirkálórakétákat. A műholdképek bizonyították, hogy az amerikai hadihajókról indultak a támadó rakéták.  

Moszkvában azonnal összehívták a hadsereg rakétaerőinek parancsnokait. Az ülés rendkívül rövid volt. Az adatok alapján a szakértők egyértelműen állították, hogy az USA a legmodernebb rakétákat használja, mert sebességük jóval nagyobb volt, mint a szokásos cirkálórakétáké, feltételezhetően azért, hogy - az orosz és szír légvédelem képességeit ismerve - ne legyenek képesek a rakétákat lelőni. Az orosz vezetés nem habozott sokáig. A közelben állomásozó orosz hadihajók parancsot kaptak, hogy minden NATO hajóról induló rakétát semmisítsenek meg.

Az elkövetkezendő órákban a technika harca zajlott. Amerikai hajókról további rakéták indultak, melyeket az orosz hadihajók légvédelmi rendszerei sorra leszedtek. A nyugat legrosszabb rémálmában sem álmodott arról, hogy az orosz légvédelem képes ezeknek a rakétáknak a lelövésére, ráadásul olyan távolságból, amilyen messze az orosz hajók akkor voltak. 

 

A NATO további rakétacsapásokra nem volt képes. Ez teljességgel alátámasztja, hogy miért is ácsorgott valaki teljesen véletlenül éppen akkor Damaszkusz melletti magaslaton kamerával a kezében. A becsapódásokat kellett visszajeleznie, illetve a világ közvéleménye elé tárni videomegosztókon, ahogy az el is kezdődött azonnal. Csakhogy a további becsapódások elmaradtak. Így gyorsan ki kellett találni az izraeli légicsapás mesét. Nem sokkal később a NATO felmérve, hogy hajói ezek után feleslegesen állomásoznak a szír partok közelében, távozásra adott parancsot.

 
A világ közvéleménye teljesen értetlenül állt a történések előtt. Ott állt a nyugat a teletrombitált vegyi támadás esetével, a világháló tele a szenvedő gyerekek képeivel, és a NATO eloldalog Szíria mellől. Hogy mi történt, arra nem volt semmilyen hivatalos magyarázat. 

 

Gyakorlatilag egy összecsapás történt az orosz és a NATO technika közt, amiben a NATO technika alulmaradt. Voltaképpen a hadihajók fő csapásereje leszerepelt. Ezek után az amerikai hadihajók már maximum csak halászhajóknak lettek volna jók a Földközi-tenger keleti csücskében, - hát jobbnak látták távozni. Ha ki akarjuk sarkítani a történéseket, akkor a szíriai háború ott és akkor dőlt el, azokban az órákban.
Minden ami azóta történt és történik, már csak NATO vergődés.

De emiatt a barátságos hangvétel miatt viszont a gazember EU-nevű bűnszervezet és a NATO-latorszövetség potentátjainak a hátán a szőr is felállt.

Európához és Magyarországhoz Amerika messze van, míg Oroszország igen közel, nagyon közel.

HozzászólásokHorváth Zsolt által a Február 15, 2017-on 8:04pm-kor

Nagyon helyes,  nekünk is így kellene! 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 15, 2017-on 2:07pm-kor

A Krím Oroszország része, és nem adja vissza

A Krím félsziget Oroszország része, és Oroszország saját területeit nem adja vissza – szögezte le szerdán Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, reagálva Sean Spicer fehér házi szóvivő erre vonatkozó nyilatkozatára.


„Saját területeinket nem adjuk vissza. Krím az Oroszországi Föderáció területe” – mondta Zaharova.

Sean Spicer fehér házi szóvivő kedden, szokásos napi sajtóértekezletén a Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadó lemondásával kialakult helyzetre reagálva azt hangoztatta, hogy az új amerikai kormányzat keményen fog fellépni Oroszországgal szemben, még akkor is, ha bizonyos területeken szeretne együttműködni vele. A szóvivő szerint „az egész helyzet iróniája, hogy az elnök változatlanul hihetetlenül kemény” Oroszországgal szemben. Donald Trump változatlanul napirenden tartja az Oroszország által elcsatolt Krím félsziget ügyét, „amelynek elfoglalását az előző amerikai kormányzat lehetővé tette” – mondta Spicer.

„Trump elnök nagyon világossá tette, hogy elvárja az orosz kormányzattól az ukrajnai erőszak csökkentését és a Krím visszaadását” – fogalmazott Spicer.

Nemzetközi kérdések

Zaharova megerősítette, hogy a G20-ak február 16-17-i külügyminiszteri találkozója alkalmával Szergej Lavrov orosz külügyminiszter külön tárgyalóasztalhoz ül amerikai kollégájával, Rex Tillersonnal. Ez lesz az első megbeszélésük. A kétoldalú kapcsolatokon kívül megvitatják azokat a nemzetközi kérdéseket és válsághelyzeteket is, amelyekben együttműködhet a két ország. Lavrov február 17-18-án, a Müncheni Biztonságpolitikai Értekezlet alkalmával tárgyalóasztalhoz ül Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, valamint a török, a francia, a szlovák és a horvát kollégájával is.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 14, 2017-on 3:35pm-kor

Financial Times (!) leleplezés: a gyilkos CIA rángatta dróton a szíriai zsoldosokat

DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN

Ha a tényekhez ragaszkodó, legjobb német hírportál „kiválónak” nevezi a Financial Times riportját és tényfeltárását, akkor azt biztosan megérdemli.

Ennek minősítette a portál azt az FT-tudósítást, amely leleplezi, hogy a CIA és a Pentagon rángatta a szálakat a háttérben a szíriai háborúban.

A lap most a médiában első ízben részletesen bemutatja, hogy az amerikaiak az úgynevezett „lázadókat” miként irányították, és az  utóbbiak miért vallottak kudarcot.

A    jelentés révén a béke Nobel-díjas nigger gyilkos Barack Obama más megvilágításba kerül.

„A leleplezések azt is bemutatják, hogy az úgynevezett ’lázadókról’ (ISIS-ISIL-DAESH) szóló narratíva teljes mértékben álhír volt.

Szíriában olyan zsoldosok harcoltak, akiket a nemzetközi titkosszolgálatok irányítottak”.

Mint a brit, a francia, az olasz és az orosz, de csak az utóbbi tehette ezt jogosan, ugyanis az oroszokat Asszad elnök hívta segítségül.

HozzászólásokHorváth Zsolt által a Február 11, 2017-on 7:25pm-kor

Megkezdődik? 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 11, 2017-on 12:33pm-kor

Amerikai konvojok a kassai állomáson

Túlnyomórészt amerikai tankokból áll a rakomány

Az állomáson áthaladó, két szerelvényből álló katonai konvojra rengetegen voltak kíváncsiak, a vonatok rakományáról sokan készítettek fotókat és az internetes fórumokon, a közösségi portálokon osztották meg őket. Vannak, akik kommentjükben az ország vezetését szidják, vannak, akik a harmadik világháború kitöréséről beszélnek, de akadtak olyanok is, akik az Amerika és Oroszország közti erőfitogtatást, valamint Ukrajna Oroszországgal szembeni megerősítésének témáját boncolgatták.

A védelmi minisztérium korábban úgy tájékoztatott, hogy februárban összesen 22 közúti és 6 vasúti konvoj halad át az ország területén. A legfontosabb konvojokat a katonai rendőrség őrzi, a szállítás menetéről azonban a biztonsági előírások miatt szinte semmit sem hoznak nyilvánosságra. A vasúti szállításban a Szlovák Vasúttársaság (ŽSR) is szerepet játszik. „A Szlovák Vasúttársaság a szlovákiai szállítókkal, illetve a lengyel hadsereggel együttműködve végezte a két konvoj irányítását. Az egyik vonaton az amerikai katonák utaztak, a másik pedig a különféle felszereléseket és a gépjárműveket szállította. A lakosoknak nincs okuk az aggodalomra, és a konvojok nem okoznak fennakadást a vasúti közlekedésben” – közölte lapunkkal Martina Pavliková, a Szlovák Vasúttársaság szóvivője.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Február 10, 2017-on 4:55pm-kor

Aszad: akik Szíriában terroristák, fegyverrel pózolnak, és embereket ölnek, Európában békés menekültként jelentkeznek

A szíriai konfliktus elől menekülő emberek között terroristák rejtőznek – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök abban az interjúban, melyet pénteken tett közzé a Yahoo News amerikai hírportál. A damaszkuszi kormány minden fegyveres ellenzéki csoportot terroristának tekint.

“Ezek, akik Szíriában terroristák, fegyverrel pózolnak, és embereket ölnek meg, Nyugaton és Európában békés menekültként jelennek meg” – húzta alá a szíriai elnök, de arra nem tért ki, hogy hány terrorista bujkálhat a menedékkérők között.

“Nem kell sok ember, hogy szörnyűségeket kövessenek el” – tette hozzá Aszad.

A szíriai államfő szerint a menekültválságot az idegen hatalmak által támogatott terroristák idézték elő.

Bassár el-Aszad elutasította, hogy Szíria területén biztonsági övezeteket hozzanak létre a menekültek számára. A szíriai államfő szerint több értelme van, és kevesebbe is kerül stabilizálni az országot, mint létrehozni az övezeteket, melyeket fegyveres csoportok támadásai fenyegetnének.

A szíriai biztonsági zónák elképzelése elsőként Törökországban vetődött fel, majd Donald Trump amerikai elnök is felvetette az ötletet, de a kivitelezésről nem árult el részleteket.

Aszad az interjúban jelezte, hogy szívesen együttműködne Washingtonnal az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban, de ennek feltétele, hogy az Egyesült Államok foglaljon világosan állást Szíria szuverenitása és egysége mellett.

A szíriai elnök üdvözölte, hogy az új amerikai adminisztráció a terrorizmus elleni küzdelemre összpontosít, és azt is, hogy Trump emellett felvetette az együttműködés lehetőségét Oroszországgal, Damaszkusz legjelentősebb szövetségesével. Az eddigi amerikai kormány ragaszkodott ahhoz, hogy Aszadnak távoznia kell Szíria éléről, és támogatta a fegyveres ellenzéket.

Egyes lázadócsoportok elmondása szerint Trump hivatalba lépése óta a korábbinál is jelentősebb támogatást, több fegyvert és eszközt kaptak.

Bassár el-Aszad az interjúban elmondta: akkor fogadná el, hogy Szíriában amerikai csapatok harcoljanak az Iszlám Állam ellen, ha Washington egyeztetne Damaszkusszal, és elismerné a kormány szuverenitását. “Ha az amerikaiak őszinték, természetesen szívesen látjuk őket, mint minden más országot. Harcolni akarunk a terroristákkal, és le is akarjuk győzni őket” – jelentette ki.

Aszad megerősítette azt is, hogy akkor hajlandó távozni a hatalomból, ha szíriai nép választás útján leváltja.