Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Vissza kell venni a kirabolt magyar nép, elrabolt vagyonát, aztán börtönökbe, munkatáborokba velük!

2017. 05. 01. 11:37

"Aki lopott, annak nem adóznia kell, hanem el kell búcsúznia a vagyonától, és az ismerőseitől is"

"Ahol az igazságtalanság igazsággá válik, ott az ellenállás kötelesség! "

A Jobbik idén is a hajógyári-szigeten tartotta majálisát, ahol a legerősebb ellenzéki párt több politikusa is tartott előadást az érdeklődők számára. Ebből adódóan több témáról is szó esett egészen kora délutánig.

Persze, a gyereksarok is egészen este 19 óráig várja a legifjabbakat, mindenféle – még a politikánál is izgalmasabb programokkal.

-Gyöngyösi Márton a bérunióról,
-Z. Kárpát Dániel a kormány legújabb hazaárulásáról
-Vona Gábor nagyon sok mindenről,
-Sneider Tamás a szegénységről beszélt.

Gyöngyösi Márton: Bérunió – egyenlő munkáért egyenlő bért!

Mint ismert, a Jobbik ellenzékből alig két hónap alatt elérte, hogy nyolc kelet-közép európai állam támogatásával elindulhasson a bérunió elnevezésű polgári kezdeményezés, melynek célja, hogy a régiónkban dolgozó munkavállalók bérét felzárkóztassák a nyugat-európai szintre.

Ebben viszont nem partner az Orbán-kormány. Mert a másik oldalon áll: Magyarországon a multik 12,6 millió forint állami támogatást kapnak egy munkahely megteremtésére, ezt a pénzt a hazai kkv-knak is oda lehetne adni - emlékeztetett Gyöngyösi.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt is felhozta, hogy a politikai elitek jellemzően haszontalan, kampánycélú beruházásokat hoznak létre az EU-tól kapott milliárdokból.

Emellett még most is vannak arra kísérletek, hogy a magyar melósokat kijátsszák a multiknak. Közös győzelem volt a szakszervezetekkel, hogy a kormány kénytelen volt visszavonni a rabszolgatörvényként elhíresült a munkatörvénykönyv-módosítást.

"Ennek a kormánynak nem az lenne a feladata, hogy a globális termelésnek a legalsó részébe beszipkázza a magyarokat. A Jóisten sem erre teremtette a magyarokat, nekünk most is a tudás a legfontosabb képességünk"

- tette hozzá.

Gyöngyösi Márton úgy véli ezt az országot ki lehetne emelni a négy sarkából, ha kijelölnék nemzetstratégia és azokra fordítanánk minden erőforrásunkat, "ha egy eurót kapunk Brüsszeltől, azt tudják hova fektetni". Ez a politikus szerint hazánkban a kutatásfejlesztés, oktatás - és az egészségügynek kellene lennie.

Egy nemzeti kormány ezekért a célokért küzdene, Orbán Viktor viszont pótcselekvésként csak a saját maga hatalmi érdekei szerint szabadságharcol Brüsszelben - fogalmazott a politikus.

Ha a Jobbik ellenzékből két hónap alatt képes volt arra, hogy nyolc országot felsorakoztasson a bérunió mögé, akkor mire lehetett volna képes Orbán Viktor, aki az Európai Tanácsban ül? - utalt arra Gyöngyösi, hogy Orbán Viktor egyetlen egyszer sem szólalt fel a magyar munkavállalók érdekében Brüsszelben. "Mi lenne, ha Orbán Viktor nem itthon, hanem kint lenne ilyen harcias?"

De mivel nem ezt teszi a magyar miniszterelnök, ezért kénytelen ezt a Jobbik ellenzékből megtenni,

"a közép-keleti országok támogatásával el fogjuk érni, hogy az EU átgondolja a bérek helyzetét. Most még ellenzékben, 2018-ban pedig kormányon, még erősebben"

- zárta előadását Gyöngyösi Márton, hozzátéve, hogy a bérunió kapcsán a közeljövőben megkezdődik az aláírásgyűjtés hazánkban is.

„Ilyen minősített hazaárulást még nem láttunk”

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke csalódottságának hangot, amikor felidézte, hogy a minapi Varga-Damm Andreával közösen megtartott devizahitelesek problémájával foglalkozó fórumon is a CEU-val és a civilszervezetek ügyével kellett foglalkozniuk. Azt, hogy marginális témákkal foglalkozik a közbeszéd, az a kormány csicskasajtójának köszönhető - értékelte a helyzetet a politikus. Hozzátette, érdemi vitákra képtelen az adófizetők pénzéből eltartott a lakájmédia: a valódi sorskérdéseket elhallgatja, és kitalálnak egy álvalóságot.

Például, azt tudta, hogy

-mindössze 5 ország áll mögöttünk a minimálbérek tekintetében, -nálunk a legkisebb a bérek növekedése,

-az OECD országok között nálunk a legnagyobb az adóteher az átlagbért kétharmadát keresőkön,

-a Magyarországon működő multiknak az adózás előtti és utáni bevétele majdnem ugyanakkora, így kifosztva a magyar munkaerőt,

-az Európai Unióban a legszegényebb régiók közül négy nálunk van?

Z. Kárpát Dániel szerint az igazi férfi nem hunyászkodik meg, hanem beleáll a csatába, mint ahogy a Jobbik keményen beleállt abba, hogy ne csak a szegény, hanem gazdag migránsokat se engedjen be a kormányzat.

Sikerként értékelte, hogy meg tudták szüntetni ellenzékből a letelepedésikötvény-programot, amely során 5800 gazdag migráns jött be az országba.

"A Fidesz áruló módon akkor még beengedte a gazdag migránsokat, Rogán Antal pedig bejelentette, hogy térde ereszkedett a kormány, miután raportra hívták őket Brüsszelbe".

A jobbikos politikus szerint ez a visszavonulás egy minősített hazaárulással ért fel.

Ugyanakkor jelezte, hogy a kormány fizetett bérkommentelői bár próbálnak hazudozni: ám a valóság az, hogy pont a Jobbik segítségével sikerült szigorítani azt a szabályozást, amely kitiltotta a 14-18 éves migránsokat is. És most ebből hátrált ki a kormány, m

Ha el tudnánk mondani a magyar választópolgároknak, hogy fél éves kampány után egy nap alatt földre borult Brüsszelben migránsügyben Orbán Viktor, borulna a kormány - vélekedett Z. Kárpát Dániel.

"Soros vagy Simicska?" "Egyik sem!"

- ezzel a gyors kérdezz-felelekkel kezdődött Vona Gábor előadása. A Jobbik elnökét az N1TV főszerkesztője, Kisberk Szabolcs kérdezte. Nem én vagyok az a politikus, akinek ezekhez az emberekhez közöm van - egyértelműsítette a legerősebb ellenzéki párt elnöke. A CEU-hisztéria kapcsán a Jobbik szerepéről pedig kijelentette, a párt nem rombolni akar, "mi egy jobb egyetemet akarunk csinálni".

Vona Gábor szerint a kormány jelenleg álháborúkat vív, álproblémákról, és már a migráció fontos kérdését egy politikai témává változtatta Orbán Viktor.

Kérdésre válaszolva beszélt a "nagyköveti reggeliről" is. A minap zárt ajtók mögött egyeztetett a Jobbik 45 ország nagykövetségének a képviselőjével, és bár az ígéreteknek megfelelően konkrétumokról nem beszélt, azt elmondta, hogy fontos témákról, a Jobbik jövőképéről kérdezték őt a diplomaták.

Vona Gábor kijelentette, hogy a Jobbik egyik legfontosabb követelése a bérunió („ha nem lépünk, Magyarország ki fog ürülni”), ám úgy látja, hogy egyelőre a kezdeményezés jobban hasít külföldön, mint idehaza, és egyelőre a nagyobb magyar szakszervezetek sem mertek nyíltan kiállni mellette.

"A magyar közéletben a félelem az úr"

- utalt a szakszervezetek hallgatására, és az általános helyzetre is.

Vona Gábor vállalásai között szerepel a földesúradó, a politikai kapcsolatuk által meggazdagodott oligarchák vagyonának a megcsapolása, és az erre épülő Lex Lúdas Matyi törvénycsomag is.

"De aki lopott, aki elvette a közvagyonát, annak nem adóznia kell, hanem el kell búcsúznia vagyonától, és az ismerőseitől is"

- szúrt oda elég keményen Vona Gábor.

Arra, hogy a Jobbik kormányon sem lesz korrupt, Vona Gábor két bizonyítékot hozott fel: az MSZP és a Fidesz ellenzékben lett korrupt, míg a Jobbikra ez nem igaz, másrészt a párt által vezetett önkormányzatok munkája is ezt támasztja alá.

De az biztos,

"ha a Jobbik megnyeri a választásokat, senki nem lenne akkor Mészáros Lőrinc helyében".

Szintén kitértek a D-típusú átvilágításra is: tudni kell egy kormány tagjáról, hogy rendelkezik-e olyan külföldi kapcsolattal, amely nemzetbiztonsági kockázattal jár, illetve hogy van-e eltiltott vagyona.

Az pedig veszélyes szituációt szülne, ha valami megpattanna egy kormányfő fejében - utalt arra a paranoiára, hogy Orbán Viktornak már mindenről Simicska vagy Soros jut az eszébe.

A Jobbik nem fog összefogni a baloldallal, mert azzal csak elveszítené a hitelességét, az erő pedig amúgy is jobboldali ellenzék oldalán áll.

"Nekünk nem az a célunk, hogy Orbán Viktort váltsuk le, hanem hogy az egész 27 évet"

- fogalmazott.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nemcsak a programírást, de a kormányzati felkészülést is megkezdték.

"Az eddigi cigánypolitika zsákutca volt. Nagyon fontos, hogy a Magyarországon születő cigánygyerekek ezt az országot a hazájuknak tekintsék. Ez nagyon nehéz feladat"

- Vona Gábor szerint a magyar-cigány együttélés az egyik legfontosabb kérdés, amivel ha nem foglalkozunk, a legfontosabb lesz. És miközben még mindig nem lehet erről érdemben beszélni, nincsenek hiteles roma politikusok sem, akik meg tudnák fogalmazni ezt a kérdést. Ehelyett a kormány mesterségesen tartja ezen a szinten a hazai cigányság egy részét - hogy a választások idején megvehessék a szavazatukat.

Hiteles vezetőkre van szüksége, akik képesek megfogalmazni az együttélés szabályait.

Vona Gábor elmondta, hogy a jelenleg mindenhol tapasztalható félelem helyett egy sokkal szabadabb országot fog teremteni a Jobbik.

„Mára kiderült az is, hogy az elmúlt 25-30 év alatt nem egy szebb világot építettünk”

Sneider Tamásra, a Jobbik és a parlament alelnökére jutott az a hálátlan feladat, hogy bemutassa Magyarország valódi helyzetét: több százezer olyan magyar dolgozó család él Magyarországon, amelyeknek a totális elszegényedéssel kell szembenézniük.

Megosztotta egy személyes élményét is. A Jobbik Szeretetszolgálata olyan magyar családok számára szervez táborozást, akik önerőből nem tudnának nyaralni menni. Egy ilyen táborozás idején beszélgetett egy 12 éves gyerekkel, aki elmondta neki, tisztában van azzal, hogy neki többé nem lesz lehetősége nyaralni, hogy nem fog tudni tovább tanulni, mert el kell mennie dolgoznia már 14 évesen, hogy meg tudjon élni a családja, testvérei.

Sneider elmondta, hogy ő sem volt jobb anyagi helyzetben ennyi idősen, de mára kiderült az is, hogy az elmúlt 25-30 év alatt nem egy szebb világot építettünk.

A kivándorlás és az egyre kevesebb megszületendő gyermek miatt évente Magyarország 30-40 ezer embert veszít el, ez elmúlt három évtizedben ez három világháborúnyi veszteségét jelentett.

A Jobbik több változtatást szeretne:

-A családi pótlék rendszerének átalakítását tervezik, mégpedig úgy, hogy az csak 3 gyermekig járjon, viszont addig jóval magasabb összegben. Így akik csak a családi pótlék miatt vállalnának gyereket, elvesztenék ezt a bevételi forrást, nem tudnák a kocsmákban elkölteni (a Jobbik a családi adókedvezmények rendszerét megtartaná, sőt kiszélesítené, hogy azt ne csak a magasabb keresetűek tudják kihasználni).

-Fokozná az úgynevezett dízájner drogok elleni harcot, ezeknek az olcsón beszerezhető szerek hatása, hogy "szó szerint zombikká válnak ezek a fiatalok".

-Ingyenessé tenné az oktatást, a felsőoktatást is.

-Továbbra is követelik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

-Eltörölnék az egykulcsos adót, ezzel is javítva az alacsony keresetűek helyzetén.

-Differenciált nyugdíjemelésben gondolkodnak, hogy ne luxusnyugdíjasok járjanak még jobban.

-Elindítanák végre a bérlakás-építési programot, annak érdekében, hogy a fiatalok nagyon alacsony bérleti díj mellett elkezdhessék az életüket, "nagyon nagy szégyen, hogy a Fidesz nem tett ebben a témában sem semmit".

Felhívta még egy nagyon fontos szempontra is a figyelmet, ha elveszítjük a vidéket, "Magyarország szövete szétszakad". A Heves megyéből származó politikus figyelmeztetett, a vidék ki fog ürülni, hiszen egyre kevesebb a megélhetés. "Mindent a vidék felzárkóztatására kell fordítani" - jelentette ki.

"Magyar számomra az, akinek fáj Trianon.

Aki testvérének érez egy 56-ost. Magyar, akinek 2004. december 5-én éjjel nem jött álom a szemére. Akinek összeszorul a szíve, ha megtaposnak egy magyar zászlót, ha felakasztja magát egy tönkretett gazda, ha csődbe megy egy tisztességes hazai kisvállalkozás. Aki nem tud belenyugodni abba, hogy bár a magyar fiatalok akarják a legtöbb gyermeket Európában, mégis a legkevesebb nálunk születik, hogy a magyar föld külföldiek kezébe vándorol, hogy hazánkat gyarmatosítják, és hogy a magyar embert rabszolgának szánják a saját hazájában. Akinek a Gyurcsány és Orbán átkozott, örökre megátkozott, kollaboráns, nép, haza és nemzetáruló, gazember kormányok, ország és nemzet rombolásából nem csak az anyagi, hanem a lelki-szellemi pusztítás fáj igazán. És aki hisz egy szebb jövőben, aki hisz Magyarország feltámadásában, a Szent Koronában.

Magyar az, aki sajátjának érzi mindezt a szenvedést.

Aki vállalja. Aki rálép a magyar Golgotára, és aki aztán vállaira veszi a magyarság keresztjét. Ehhez képest egy igazolvány vagy egy szépen megfogalmazott mondat semmivé foszlik, hiszen semmit sem ér. Amikor élet-halál küzdelme zajlik, amikor saját sorsunk és gyermekeink jövője a tét, nincs lehetőség jótékony semlegességre. Élet és halál áll szemben egymással. Centrum és közép nem létezik, azt csak a halál találta ki. Magyarnak születni most kevés, beszélni róla még kevesebb, tetteink és vállalásaink döntenek rólunk. Az én felfogásomban nem az a magyar tehát, aki állampolgára ennek a csonka hazának, még kevésbé az, aki csupán szavak szintjén vállal közösséget.

Magyar az, aki magyarként ébred fel reggel, magyarként lélegzik egész nap, hogy aztán magyarként térjen este nyugovóra."

Ezt a magyart kívánom keblemre ölelni  2018. évben, a győzelem estéjén!

Közeleg az az idő, amikor a magyar nép, a magyar haza, és a magyar nemzet kollaboráns árulóinak nem lesz kegyelem!

A kínhalál mindezeknek (kommunisták, poszt-kommunisták, liberálisok és cionisták) kegyelem, akik ilyen sorsra juttatták a magyar népet! Büntesse a magyarok Istene mindegyiket, a magyarság elleni bűneiért, tetteiért. Örök szenvedésre ítéltessen mindegyik, nép, haza és nemzetáruló rabló, kollaboráns   gazember!  "

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/pato-pal-ur...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-jobbik-al...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/csak-magat-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/elvennek-az...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredj-magy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/sikerult-he...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/csak-magat-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/sikerult-he...

 http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-kossuth-t...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredj-magy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nep-haza-es...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mig-a-magya...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-lelkiisme...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fidesz-kd...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/bunozok-egy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/te-ki-ottho...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/meg-26-ev-u...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/patk-nyok-h...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-komcsi-sz...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-bolsevik-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-rezsim-er...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/tizszeres-t...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/vagy-kilepu...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ajjajjjjjaj...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-cionista-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ket-igaz-ma...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nagyszeru-e...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/itt-a-korru...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nesze-nekte...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/olimpia-abb...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-magyar-ne...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/bunozok-egy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fideszes-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ma-evet-ert...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ez-mar-magy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/magyarorsza...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/magyarorsza...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-okos-mag...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/hazudik-a-k...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/azt-uzeni-n...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fidesz-kd...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-liberal-c...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ut-a-pokolba

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ujra-jol-at...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/de-hat-a-ga...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredjetek-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-orban-re...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/volt-egysze...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/gyakorlatil...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/gyava-nepne...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/orban-cioni...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-egyik-ku...

27-év alatt kiraboltátok Magyarországot, elraboltátok a magyar nép vagyonát. Tettétek mindezeket háború nélkül. Nélkülözésbe  a kilátástalanságba és nyomorba taszítottátok az országot!

Pósa Lajos:


Verje meg az Isten

Verje meg az Isten,
Veretlen ne hagyja,
Ki magyar létére
Magát megtagadja.

Szabadságunk fáját
Fosztja, – fosztogatja,
Leveleit, virágait
A viharnak adja.

Verje meg az Isten,
Nem egyszer, de százszor,
Ki magyar létére
Idegenhez pártol.

Ősi jussát önként
Idegennek dobja,
Kincseinket egy más fajnak
Kincstárába hordja.

Verje meg az Isten
Minden kis dolgába;
Ki magyar létére
Egy más faj szolgája,

Mást érez és mást mond
Talpnyaló nyelvével,
Háromszínű lobogónkat
Ronggyá tépi széjjel.

Verje meg az Isten
Ki a magyart bántja,
Ki magyar létére
Száz örvénybe rántja.

Verje meg, verje meg
Minden haragjával!
Júdásszerű két kezének
Tüzes ostorával!

Megtekintések: 227

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 4, 2017-on 9:27am-kor
2017. 06. 03. 20:30

Itt egy milliárdos közbeszerzés, amit nem Mészáros Lőrinc nyert meg, hanem egy másik magyarositott nevű zsidó

Hanem Mészáros üzlettársa, Szíjj László, aki szintén rendszeres győztes.

---

Nyertest hirdettek a zalaegerszegi autós tesztpálya építésének előkészítési munkáira kiírt közbeszerzésen, írja a Magyar Nemzet.

A tendert hatalmas meglepetésre Mészáros Lőrinc üzlettársának, Szíjj Lászlónak a tulajdonában álló Duna Aszfalt Kft. nyerte, a munka 3,3 milliárdba kerül.

A 250 hektáron elterülő tesztpályán - mely végül összesen mintegy 40 milliárdba kerül majd a tervek szerint - hagyományos és önvezető járműveket is tesztelnek majd.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 31, 2017-on 2:04pm-kor
2017. 05. 31. 13:47

Nem kérnek a cigányok Orbán diszcigányából a tolvaj Farkas Flóriánból

Bár Farkas Flórián mentelmi jogát hamarosan felfüggeszthetik, a Fidesz kiáll a politikus mellett. Kövér László múlt héten titokban írt alá választási megállapodást a Farkas vezette Lungo Drommal, bízva abban, hogy a szervezet cigány szavazatokat hozhat majd a Fidesznek.

Bár a fideszes politikusok szerint semmi baj nincs Farkas Flórián hitelességével, a hazai cigányság képviselőinek jelentős része ezt egészen másként látja.

Lakatos Attila borsodi cigányvajda Facebook-oldalán tett közzé egy nyílt levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve. Ebben azt írja, nagy meggyőződéssel vallotta eddig, hogy a Fidesz és kormány felismerte és társadalmi súlyához mérten a helyén kezelte a cigányság súlyos helyzetét. Még az előző időszakok botrányait is megoldhatónak vélte:

"A cigányság gazdasági, társadalmi és szociális felzárkózása pedig végre elindulhat, mert így is évtizedeket vesztegettünk el a korrupt, tehetségtelen cigányvezetők és a politikai szándék, bátorság hiányában".

Megdöbbenéssel értesült hát arról, mikor hallotta, hogy a Fidesz újra választási szövetséget kötött a Lungo Drommal.

"Ez az ember a cigányság részére vállalhatatlan, eddigi tevékenysége még mélyebbre ásta az árkot a magyarság és a cigányság között. (...) Farkas Flóriánnal nem fog menni, eddig sem ment! A cigányság nem fogadja el Borsodban, Szabolcsban, de szerintem még Szolnokon sem! Gondolom nagy teher, de ne cipelje, nevezze ki Titokminiszterré, úgysem találjuk, ha gondjainkkal keressük!"

-írta.

Az Alfahír több cigány szervezet véleményét is megpróbálta kikérni, igaz, az egyre-másra létrejövő, átneveződő, megszűnő, újraalakuló egyesületek labirintusában nehéz kiigazodni.

A Farkashoz hasonló figurákat a nagypolitika termeli ki

Kadét Ernő, a Roma Sajtóközpont munkatársa megkeresésünkre elmondta: független hírügynökségként így politikai állásfoglalásokat nem szoktak tenni, de véleményük nekik is van.

"Szerintünk semmi meglepő nincs abban, hogy a Fidesz folytatja az együttműködést a Lungo Drommal, hiszen a roma szervezet nagyon sok tekintetben ugyanúgy működik, mint a kormánypárt. Farkast és a hozzá hasonló figurákat a nagypolitika igénye termeli ki: mindig kellett és kelleni is fog a hatalmat mindenáron kiszolgáló „romavezető”, „vajda”, stb., akikkel legitimálni lehet a cigányokkal kapcsolatos döntéseket. Nem véletlen, hogy a hazafias népfrontból indult Farkas is az MDF-től az MSZP-n keresztül a FIDESZ-ig minden politikai erőt kiszolgált már az évtizedek során" - reagált Kadét.

Hozzátette: a Roma Sajtóközpont nem gondolja azonban, hogy Farkas Flóriánon és a Lungo Dromon múlik a hazai cigányság sorsa, noha korrupciós botrányaik nyilván visszahullnak a romákra. Véleményük szerint a cigányok első sorban magyar állampolgárok, foglalkoztatási, lakhatási, egészségügyi, oktatási, helyzetük alakulása sokkal inkább a magyar állam és a magyar politikai elit működésének függvénye.

A cigányság nem felejt

E-mailben reagált megkeresésünkre a közvéleményt nemrégiben a cigány területi autonómia ötletével sokkoló Opre Roma-Cigány Demokrata Néppárt.

Mint írják, a Fidesz döntése nem lepte meg őket, a kormánypárt azzal a szervezettel, személlyel kötött megállapodást, amelyik az igényeit eddig is kiszolgálta.

"Feltétel nélküli hallgatás, beleegyezés, pártfegyelem s a roma közösség értékeinek, érdekeinek maximális alárendelése Orbán Viktor és  Farkas Flórián mohóságának s feneketlen zsebének! A Lungo Drom feladata eddig is ez volt s ezután is ez lesz, bár erre a Judás-feladatra már sok más álroma, álcivil, áljogvédő szerveződés is bejelentkezett a Fidesznél s még sokan be is fognak, de úgy látszik, hogy egyenlőre a Lungo Dromnál aljasabb s engedelmesebb 'szövetségest' nem talált a Fidesz!"

- írták.

Az Opre úgy látja, a Lungo Drom sosem képviselte a cigányságot, mindig is pártérdekeket, magánérdekeket szolgált, elv nélkül, bármelyik oldalon. Úgy látják, a Lungo Drom azért alkalmas szővetségesnek mert nincsenek elvei, kérdései, szakmai javaslatai, értelmiségi szakemberei, morális és erkölcsi aggályai.

Végül üzentek Farkas Flóriánnak is: amint döntési helyzetbe kerülnek, Farkasnak és "a pórázt fogó gádzsó gazdáinak" a romani krisz, azaz a cigány törvény szerint felelnie kell minden gaztettért amit a cigányok ellen elkövettek. "A cigányság nem felejt! Nem felejtjük el a közpénzrablást, az árulást s a szégyent!"

A maffiaállam bűnözőkkel működik együtt

A korábbi Roma Rom Összefogást vezető, most a Színes Magyarország Pártot megalapító Horváth Tibor szerint "összenő, ami összetartozik". Véleménye szerint egy korrupt maffiaállam nyilvánvalóan más köztörvényes bűnözőkkel szeret együttműködni. 

- A cigányság tisztességes többsége megveti Farkas Flóriánt és elhatárolódik tőle - tette hozzá.

Az ORÖ a kormány bábja

Dr. Horváth Ferenc, a Magyarországi Cigány Párt korábbi képviselőjelöltje úgy látja, az Országos Roma Önkormányzat 1994 óta folyamatosan csak egy kormányzati klón, azt csinálja, amit feladatul adnak neki, így nem is tekinthető valódi képviseletnek. A cigányság jelentős része nem is érzi a szervezetet sajátjának, inkább biznisznek tartják az ott folyó tevékenységet. Horváth szerint a sok botrány, ami körüllengte az ORÖ tevékenységét, nem kizárólag az ott dolgozók bűne, a milliárdok elköltése mögött komoly stáb áll, akik sok esetben nem a cigányság soraiból kerülnek ki.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 21, 2017-on 1:32pm-kor

Bukott az olimpia, de a százmilliókért rendezendő versenyek megmaradnak

2017. május 21.vasárnap 13:06

Minden lesz amiből lopni lehet!

Nyáron Budapesten rendezik meg a világ egyik legnívósabb extrémsport-versenye, a FISE World Series (FWS) világkupa futamát. A kormány több száz millió forintnyi forrást adott az eseményre, hogy pluszpontokat szerezzen a 2024-es budapesti olimpiai pályázatnak – tudta meg a Napi.hu.

A lap felidézi: tavaly decemberben döntött a kormány, hogy 735 millió forinttal támogat egy nemzetközi sportversenyt a Magyar Kerékpáros-szövetségen keresztül. Ugyanakkor az erről szóló kormányhatározat azt nem részletezte, hogy milyen, a „2024. évi olimpiai pályázathoz kapcsolódó, kiemelt hazai rendezésű eseményre” adja a támogatást. A múlt héten aztán a Magyar Kerékpáros-szövetség elnöke, Sándor Benedek, az Emberi Erőforrások Minisztériumától Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Oliver Pascal, a FISE World Series jogtulajdonosa közösen bejelentették, hogy a versenysorozat négy idei futama közül az egyiket Budapesten rendezik. A Napi.hu kérdésére pedig a tárca közölte, hogy valóban erre a versenyre megy el a 735 millió forintos támogatási összeg.

„A FISE-világkupa-sorozat azon túl, hogy hihetetlenül látványos extrém kerékpárverseny, egy igazi fesztivál is, ahol a fiataloktól kezdve a családokon át mindenki remekül érezheti magát. A FISE-versenysorozat sportágai óriási népszerűségnek örvendenek világszerte a fiatal generációk körében, ami azt mutatja, hogy igény van az olyan új sportágakra, amelyek más célcsoportokat, a fiatalok újabb rétegeit nyerhetik meg a sportnak” – indokolt az Emmi, amely mellett a fővárosi önkormányzat is támogatja a programot.

Hasonlóan a kerékpárviadalhoz, a kormány több sporteseményt is támogatott az olimpiai pályázat miatt. Például a triatlonszövetség hasonló indoklással 350 millió, a rögbiszövetség 454 millió, az íjászszövetség 571 millió forintot kapott – teszi hozzá a Világgazdaság.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 17, 2017-on 4:11pm-kor

Az Eximbank és az MKB finanszírozza Mészáros projetjét

2017. május 17., szerda 15:02

A felcsúti polgármester keményítőüzemét az állami Eximbank és a Mészáros-közeli MKB Bank közösen finanszírozza – írja a Válasz.hu, hozzátéve: a baráti hitel 15 milliárd forintra rúghat.

Az üzem különböző típusú keményítőket, módosított keményítőt, alkoholt és takarmánytermékeket állít majd elő további felhasználásra főként az élelmiszer-, a gyógyszer- és a vegyipar számára. A fejlesztés motorja az a Visonta Projekt Kft., amely 50-50 százalékban a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Szíjj László-féle Duna Aszfalt Kft. tulajdona – idézik fel. Korábban hivatalosan csak annyit közöltek az érintettek, hogy a kormány által kiemeltté nyilvánított visontai beruházás 93 millió eurót emészt majd fel, melyből 20 milliót közvetlenül az állam fizet, Mészárosék 25 milliót tesznek a bizniszbe, a költségek fennmaradó részét pedig hitelből fedezik.

A Válasz.hu most a hitelbiztosítéki nyilvántartásban kiszúrta, hogy a kölcsön folyósítója az állami Eximbank és az MKB.

A nyilvántartásból a hitel pontos összege nem derül ki, ám mivel a 93 millióból a fenti 20+25 milliót levonva 48 millió eurót kapunk, minden bizonnyal 15 milliárd forint körüli összegről lehet szó – teszi hozzá a Válasz.hu.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 17, 2017-on 4:08pm-kor
2017. 05. 17. 11:46

Milliókat vett el, alig 1600 forintot hagyott meg a diákok pénzéből a fideszes tanár úr

1592 forint – mindössze ennyit hagyott az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium diákjait támogató alapítvány bankszámláján K. András. Az alapítvány vagyona gyanús körülmények közt megcsappant, és ehhez köze van K. Andrásnak, aki az intézmény napközis tanára, illetve a szervezet kuratóriumának tagja volt - írja a Hvg.hu.

----

Csakhogy a tanár egyben Belváros-Lipótváros Önkormányzatában a jogi bizottság Fidesz–KDNP által delegált tagja, a lap szerint emiatt próbálhatták meg eltussolni az ügyet. Nem szóltak ugyanis a szülőknek, hogy nincs meg a főként általuk összeadott pénz, sőt, még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak a tantestület többi tagjával.

Végül a lapot az iskola igazgatója, Arapovics Miklós arról tájékoztatta, hogy a tanár "visszahozta a pénzt". A korábban elérhetetlen K. András pedig utólag egy rövid nyilatkozatot juttatott el a portálhoz, ebben valótlannak nevezte információikat.

"Az igazság az, hogy a Szemeresek a Szemeréért Alapítvány kuratóriumi tagságomról lemondtam és a házi pénztárban lévő pénzekkel elszámoltam".

A lap szerint K. András nyilatkozata azt sugallja, mintha az iskolában leadott összeg az alapítvány házipénztárával való elszámolás lenne. Csakhogy az alapítvány új vezetősége ezt a kérdést is egyértelművé tette: április 5-én, amikor rájöttek a visszaélésre, a szervezet házipénztárát is ellenőrizték. Ebben akkor 281 ezer forint volt, méghozzá nem K. Andrásnál, hiszen az alapítványi házipénztár "az iskola pénztárában volt elhelyezve".

Több mint egy hónappal később, május 11-én – miután értesült a hvg.hu készülő cikkéről – K. András jelezte az időközben felállt, de még be nem jegyzett új kuratóriumnak, hogy 12-én reggel átadja a nála lévő pénzt. "Ez meg is történt, a volt elnökhelyettes átadott a kuratóriumi tagoknak 3 265 700 forintot" – közölte a szervezet. Nekik is azt nyilatkozta, hogy ez az összeg "az alapítvány nála lévő házipénztárában volt".

Egy névtelenséget kérő iskolai forrás a Hvg.hu-nak azt mondta: nevetségesnek tartja, hogy utólag K. András megpróbálja házipénztári elszámolásnak nevezni a jogszerűtlenül nála lévő milliós összeg visszajuttatását. "Az alapítvány házipénztára, ami egy vaskazetta készpénzzel, végig az iskolai pénztárban volt. Ráadásul ha valóban el akart volna számolni a nála lévő összeggel, akkor miért nem a lemondásakor tette, miért várt több mint egy hónapot, mikor már tudta, hogy kitudódtak a történtek" – vetette fel. 

Úgy tudják, hogy a számlakivonatból egyértelmű: K. András a nála lévő kártyával részletekben, folyamatosan vette fel a pénzt. "Volt, hogy csak egy bevásárlás árát, máskor 50-100 ezer forintot. Mint amikor az ember a saját bankkártyáját használja" – jegyezte meg a portál informátora.

Dúró Dóra az esetre reagálva a Hír TV-ben azt mondta, 

"ha a hétköznapi emberek, akár ez a tanár is, azt látják, hogy a Fidesz egy korrupciós mechanizmusra épül, ha a kormányzás legfőbb filozófiája maga a korrupció, akkor ő maga is ezt a példát fogja követni."

Emlékeztettt:

bár K. András elismerte a cselekedetét, magyarázatot még mindig nem adott rá.

Mint ismert, a rendőrség az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz??????

Már a gyerekektől is lopnak? - Zsebre vágta a gimnáziumi alapítvány...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 17, 2017-on 9:18am-kor

Újabb állami beruházással járt jól Orbán, büdös kommunista párttitkár apjának  cége

2017. május 17., szerda 08:58

Röviddel azután, hogy leszállított több száz tonna aknaelemet az Érden és környékén zajló csatornaépítéshez, a miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek cége belefogott két újabb projektbe is: a gánti telephelyről egyes teherautók a budapesti szennyvízberuházáshoz, mások ezzel párhuzamosan a közel 25 milliárd forintos költségvetésű, húsz települést érintő tápiómenti csatornázáshoz kezdtek aknaelemeket szállítani – tudta meg a Direkt36.

Mint kiderült több, az állami közbeszerzéseken jól szereplő építőipari cég is csatornázási elemek beszállítójaként alkalmazta a tápiómenti projektben az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft.-t. Sőt, az Euroaszfalt Kft., az A-Híd Zrt. és a Penta Kft. annak ellenére rendelték meg a Dolomit Kft. aknaelemeit, hogy azok piaci források szerint drágábbak a konkurencia termékeinél, igaz, többek szerint a minőségük is jobb.

A tápiósági beruházás több tucat szállítólevele szerint a Dolomit Kft. 2013-ban és 2014-ben több száz tonna aknaelemet szállított a térségben fekvő Úri, Jászfelsőszentgyörgy és Farmos községek csatornázásához. Egyéb dokumentumok pedig azt is egyértelművé teszik, hogy a cég aknaelemeit felhasználták Tápiószele csatornázásához is. Ezeken a településeken a Dolomit Kft. megrendelői olyan építőipari cégek voltak, amelyek az elmúlt években számos más nagyértékű állami közbeszerzést is elnyertek. 

A Dolomit Kft. bevétele 2012 és 2015 között közel kétszeresére, míg adózott eredménye több mint háromszorosára nőtt – írja a Direkt36.

A Tápió folyó két partján, a Gödöllői dombság és a Jászság között fekvő 18 településnek a közelmúltig egyáltalán nem, két településnek, Nagykátának és Tápiószentmártonnak pedig csak részben volt kiépített szennyvízelvezető hálózata. A települések 2010 elején nyertek 24,8 milliárd forintos támogatást a csatornázásra, ebből 84 százalékot fizetett az Európai Unió. A beruházáshoz a lakosságnak is hozzá kellett járulnia, az önrész egy vagy két részletben fizetve 265 ezer forint volt ingatlanonként.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 17, 2017-on 9:04am-kor
2017. 05. 17. 08:05

Csak politikust nem gyanúsítanak a 4-es metró ügyében

Elszámoltatás lehet végtelen. 

Az ügyészség három ember ellen indított eljárást vesztegetés miatt. Az ügy egyik gyanúsítottja ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A Központi Nyomozó Főügyészség 2016 szeptembere óta nyomoz az M2-es és az M4-es metróvonalra beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében - mondta az Inforadiónak Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Az Alstom-ügy határideje 2017. augusztus 3., két gyanúsítottat hallgattak ki, egy ember ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Az ügyben a vesztegetési összeg 7,3 millió euró.

A gyanúsítottként kihallgatottak egyike sem közszereplő, tehát nem jelenlegi vagy korábbi politikus – hangsúlyozta Simon Richárd.

Szegény-szegény elszámoltatást úgy sikerült megállítani, hogy igazán el sem indult. 

 
HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 15, 2017-on 7:34am-kor

Vona Gábor: Fizessenek a tolvajok!

Rákosi Mátyás 1947-ben, a magyar demokrácia teljes felszámolásának napjaiban Kaposváron mondott egy beszédet, amelynek a címe: “Fizessenek a gazdagok!” volt. Nyilván a meggyötört, elszegényedett magyar nép megvezetése a célja Botka Lászlónak, hogy újra elővette elődje üzenetét, megpróbálva az irigységre építeni a szocialisták politikáját.

De aki irigységet vet, az gyűlöletet arat. Nem ez a jó irány. Ennek ugyanis mindig ugyanaz a vége: majd mindenkitől elveszik azt a keveset is, amiért becsülettel megdolgozott. Paraszti családból származom, mi megismertük, mit jelent, ha egy szocialista ilyeneket mond.

A Jobbik szerint is fizetni kell egyeseknek.

De a tisztességesen szerzett vagyont nem akarjuk elvenni, legyen az akár nagy vagyon. A tisztességes gazdagoktól nagyobb közteherviselést várunk el, de nem bélyegezzük meg őket. Sőt, arra törekszünk, hogy tisztességesen tudjanak boldogulni, gazdagodni az emberek ebben az országban.

Mi a szegényebb rétegeknek és a középosztálynak ezért azt üzenjük:

Fizessenek a tolvajok! A szocialisták és a fideszesek egyaránt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 12, 2017-on 9:22am-kor

Hamarosan egymást ölik le a liberális, és a cionista zsidók?

2017. 05. 12. 08:48

A megcsinált megélhetési cion zsidó Köves Slomó-vá lett Máté védelmébe vette, jól fizető gazdáját az Orrbán rezsimet: a „sorosozás” nem antiszemitizmus

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija azt mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, hogy nem tud olyan nemzetközileg elfogadott normáról, amely szerint a "sorosozás" antiszemita beszédnek számítana.

Kép: http://ujmagyarverszovetseg.network.hu/kepek/zsidoizmus/koves_slomo...

Erre a nyilatkozatra nagy valószínűséggel azért volt szüksége a köztévének, mert az Orbán rezsimet liberális irányból megpróbálják antiszemitizmussal is vádolni a folyamatos sorosozás miatt.

Ma már közhelynek számít, hogy a Fidesz és a kormány kommunikációja minden mögött Sorost láttatja, még az őt elítélő Jobbik mögött is, ha a legnagyobb ellenzéki párt valamiben ellent mer mondani nekik: például, amikor a CEU bolsevik módszerekkel történő betámadását ítélték el.

S bár jól látható az is, hogy a Fidesz nehezen boldogul a Soros-féle vonallal, hiszen még a miniszterelnök is Soros-ösztöndíjas volt, a Fidelitas pedig saját plakátkampánya közepette sem érti, hogy mi történik körülötte, a kommunikációs szakemberek mégis arra jutottak a kormánypártok mögött, hogy Sorosra mindent rá lehet húzni a választók előtt.

Köves Máté Slomó talán nem véletlenül szükségét érezte annak is, hogy rabbiként mentse ki a kormányt és az országot az antiszemita vádak alól. Mint elmondta, Magyarországon a friss összegzések szerint a lakosság 64 százalékában nincsen antiszemita attitűd, míg 20 százaléknyian szélsőségesen, 16 százaléknyian visszafogottan antiszemiták.

Ugyanakkor fricskával is élt amikor kitért arra, hogy 2015-ben 42 gyűlöletcselekményt regisztráltak, ezek többsége verbális volt, míg a Franciaországban regisztrált ezerötszáz eset felében fizikai erőszak történt - tette hozzá.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 12, 2017-on 8:57am-kor
Csak üljetek gyáván otthon debil szavazóbirkák!
Az Orrbán rezsim tagjai addigra már trópusi szigeteken élvezik, a kirabolt magyar néptől lopott vagyonukat!
Ti pedig, megfagytok, éhen dögletek az otthon maradt nyomorban!
2017. 05. 11. 16:01
ÉBREDJETEK MÁR FEL, HÜLYE OTTHONI MAGYAROK!

Rohamosan közeleg a magyar nyugdíjrendszer összeomlása

A nyugdíjkassza jelenleg egyensúlyban van, ám 2030-ra a dolgozóktól levont járulékok már csak kilenchavi nyugdíj kifizetésére lesznek elegendőek – olvasható az Aegon Magyarország közleményében. Bár 13 év az egyén szempontjából hosszú időnek tűnhet, a nyugdíjrendszer szempontjából ez nagyon is rövid idő.

Jelenleg egymillióan dolgoznak minimálbérre bejelentve, amely után 30-50 ezer forint nyugdíjra számíthatnak. Ebből kellene megélniük legalább 15-20 évig.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint három út van a leendő nyugdíjasok előtt:

  • állami nyugdíj, ami a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése révén csak egyre idősebb korban jár
  • majd a gyermekeink eltartanak bennünket
  • állami segítséggel (évente 280 ezer forintos adójóváírás) megtakarítunk

Szerinte kár abban reménykedni, hogy a nyugdíjasok állami ellátást kapnak, hiszen a nyugdíjvilágot a demográfiai cunami elsöpri a következő évtizedekben.

2016-ban a magyar népesség 18,28 százaléka volt nyugdíjas. 2041-re viszont már 28 százalék, 2060-ra 33 százalék lesz az időskorúak aránya. Az ő ellátásukra nem kevés pénzre van szükség, hiszen az egészségügyi kiadások kétharmadát most is a 65 év felettiekre fordítja az ország. Ráadásul döntő többségben ők veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

Egy elképzelés szerint a nyugdíjasoknak is be kellene szállni az egészségügy finanszírozásába. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat. Arról, hogy pontosan mennyit is kellene fizetnie a nyugdíjasoknak, ebből a cikkünkből derül ki.

ÉBRESZTŐ!!!

Összeomlik a rendszer

A fő probléma, hogy a terheket az aktívan dolgozók viselik. Belőlük viszont pár évtized múlva nem lesz elegendő. A népesség ugyanis 2041-re a jelenlegi 9,8 millióról 8,5 millió főre fogyatkozik. Ráadásul akkorra mennek nyugdíjba azok a vállalkozók, akik ma a minimálbér után adóznak. Ők 30-50 ezer forint nyugdíjra számíthatnak havonta. Elvileg. Merthogy nagyjából egymillió járulékfizető magyar már most is hiányzik a rendszerből.

Így 2030-ra Farkas András szerint már csak 9 havi nyugdíjnak megfelelő összeget termelnek meg az aktívan dolgozók.

Lehet úgy is fogalmazni, hogy a felelőtlen költekezések lényegesen többbe kerülnek az adófizetőknek, mint a nyugdíj szintentartása! Egy az ezerből, pl. . miért kell a kormánynak milliárdokat fizetni a CÖF-nek az adófizetők pénzéből támogatás címén? Miért kell a lassan nulla nézettségű futbal stadionokra ezer milliárdokat költeni ?
Ez csak kettő dolog, de sajnos ezen közpénzes támogatást sokkal többen kapnak és adnak.
Ezen pénzek töredékéből nyugodtan szinten lehetne tartani a nyugdíjrendszert.

Korábban a témában:

Amikor nyögdíjasok lesztek, Orbán és rezsim csürhéje eljuttat benneteket a jelenlegi "közmunkás bér" szintjére!!!

Pedig rabszolgabérért végig dolgoztátok az egész életeteket!!!