Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Fokozott készültségbe helyezték a Krímben az orosz légvédelmi erőket

Orrbánék nagy barátja a kis vacak Ukrajna még világháborút fog kirobbantani

A háborús bűnös, korrupt, cionzsidó gyilkos Petro Porosenko (Walzman), és a magyar nép kirablói

(Porosenko Amerika besúgója volt: még amerikai gazdái is gyalázatos oligarchaként jellemezték)

Bekeményítettek az oroszok Krím közelében

Fokozott készültségbe helyezték a Krímben az orosz légvédelmi erőket, miután Ukrajna bejelentette, hogy december 1-jén és 2-án rakétagyakorlatot tervez végrehajtani a Fekete-tenger felett – közölte szerdán katonai forrásokra hivatkozva a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A TASZSZ-t úgy tájékoztatták, hogy a fokozott készültség a légvédelemnek nemcsak a szárazföldi, hanem a Fekete-tengeri Flotta hajóira telepített eszközeire is kiterjed.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdai sajtóértekezletén nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy vajon Vlagyimir Putyin orosz elnök adott-e utasítást a tervezett ukrán rakétakilövésekre adandó katonai válasz előkészítésére.

Ha támadnak, megsemmisülnek

Ukrán sajtóértesülések szerint az orosz védelmi minisztérium levélben figyelmeztette a moszkvai ukrán katonai attasét, hogy Oroszország meg fogja semmisíteni az ukrán rakétákat és kilövőállásaikat, ha Kijev rakétákat lő ki a Krím körzetének légterébe.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség úgy tudja, hogy az attasénak katonadiplomáciai tiltakozó jegyzéket nyújtottak át.

Peszkov szerint Moszkva reméli, hogy Kijev nem enged meg olyan törvénytelen lépéseket, amelyek veszélyeztetnék az Oroszország fölötti légi forgalmat.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő „újabb nagyszabású provokációnak” minősítette a tervezett ukrán rakétakilövéseket, amelynek célja szerinte a két ország közötti konfliktus elmélyítése, valamint annak kimutatása, hogy szüksége van Ukrajnának más országok, köztük az Egyesült Államok oltalmára.

Megsértette a nemzetközi megállapodásokat

Korábban az orosz szövetségi légiközlekedési hatóság, a Roszaviacija közölte: Ukrajna egyoldalúan, a nemzetközi megállapodásokat megsértve úgy döntött, hogy csütörtökön és pénteken rakétakilövéseket hajt végre az Oroszországi Föderáció szuverén légterében, ami veszélyezteti a légiközlekedést. Kijev erről először múlt csütörtökön adott ki hivatalos nemzetközi légügyi értesítést (NOTAM-ot).

Ukrajna kedden újabb NOTAM-okat bocsátott ki, amelyekben újabb veszélyeztetett övezeteket jelölt ki a Fekete-tenger nemzetközi vizein, valamint részben az Oroszország által saját területi vizeinek tekintett területek fölött, a Krímtől délnyugatra és délkeletre.

A Roszaviacija szerint a krími légtér lezárásának kérdése „nem áll fenn”. A TASZSZ emlékeztetett rá, hogy Oroszország területi vizeinek szélessége 12 tengeri mérföld (22,2 kilométer).

A TASZSZ orosz állami hírügynökség is arról számolt be szerdán, hogy a Krímben az orosz légvédelmi erőket készültségbe helyezték. A fokozott készültség a légvédelemnek nemcsak a szárazföldi, hanem a Fekete-tengeri Flotta hajóira telepített eszközeire is kiterjed.

Az igencsak buta Kijevi vezetés az orosz kérés ellenére sem áll el a hadgyakorlat megtartásától a Krím közelében

Ukrajna nem áll el az előre betervezett rakétagyakorlat megtartásától az Oroszország által bekebelezett Krím félsziget közelében annak ellenére, hogy a moszkvai védelmi minisztérium emiatt állítólag rakétacsapással fenyegette meg az országot – jelentette ki Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő leszögezte, hogy Ukrajna szuverén ország, hadgyakorlatait és fegyvertesztjeit szigorú rendben, előre betervezve és nemzetközi normáknak megfelelően hajtja végre.

Ukrajna déli részén december 1-2-án készül az ukrán fegyveres erők légi ereje hadgyakorlatot tartani, amelynek során rakétákat fognak kilőni. Liszenko hangsúlyozta, hogy a gyakorlat kizárólag a levegőben zajlik, a nyílt tenger fölött, a nemzetközi normák szigorú betartásával.

Ukrán hírforrások szerint az orosz védelmi minisztérium november 26-án kelt levelében arra figyelmeztette Kijevet, hogy ha megtartja a hadgyakorlatot, az orosz fél tüzet nyit az ukrán rakétákra és a csapást mér az ukrajnai kilövő állásokra is.

Sajtójelentések szerint Oroszország Basztyion típusú partvédelmi rakétarendszereket telepít a Krím félszigetre. Mintegy 10 jármű – köztük négy kilövőállás két rakétaszállító konténerrel – várhatóan szerdán érkezik a félszigetre. Egy ismert orosz blogger pedig szerdán fotókat tett közzé az interneten, amelyeken állítólag az látható, hogy a Krím székvárosában, Szimferopolban harckocsik, valamint tarackágyúkat és más katonai eszközöket szállító járművek haladnak az utcákon.

Az InformNapalm nemzetközi szervezet önkéntesei pedig videofelvételt tette közzé, amelyen állítólag a Krím félsziget keleti részén lévő Kercsben láthatók haditechnikai eszközök, köztük különböző típusú légvédelmi rakétarendszerek.

A két hónappal ezelőtti krími orosz hadgyakorlat videója.

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/egyszer-min...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/leirtak-nek...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-orban-re...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-gonosz-ci...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/lehet-hogy-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/leirtak-nek...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/rabsag-hala...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aki-erti-az...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-gyilkos-c...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nyilt-nep-h...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/te-meg-cion...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/s-mindekozb...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-oroszok-...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/surgos-lett...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/amerikanak-...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/europa-el-f...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-cia-alapi...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-te-nyomor...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/se-szegeny-...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/56-ban-a-ne...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-tomgyilko...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-hazug-orb...
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-bolsevik-...

Megtekintések: 126

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 19, 2017-on 5:12pm-kor

Alig van gáz a magyar tárolókban, Orbán mégis küldi a cionzsidó  Porosenkónak – megszegve az oroszokkal kötött megállapodást

Továbbra sem működik megfelelően a hazai nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. honlapja – a társaság szóvivője szerint technikai okból nem képesek közölni hónapok óta a naprakész számokat – így a határkeresztező gázforgalomról nincsenek pontos nyilvános adatok.

A háborús bűnös, korrupt, cionzsidó gyilkos Petro Porosenko (Walzman), és a magyar nép kirablói

(Porosenko Amerika besúgója volt: még amerikai gazdái is gyalázatos oligarchaként jellemezték)

----

A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor intenzíven zajlik a földgáz importja és exportja is a határ menti átadóállomásokon. Úgy tudják, Ukrajnába is folyamatosan szállítunk gázt, naponta mintegy félmillió köbmétert. Ez papíron olyan fűtőanyag, amelyet Ausztria felől hozunk be, valójában a Gazpromtól érkezett gáz egy részét fordítjuk vissza egy régebbi vezetéki kapcsolatnak köszönhetően. A „könyvelési trükkre” azért van szükség, mert az orosz társasággal kötött szerződés alapján a tőlük importált gázt nem adhatjuk tovább.

Ausztria felől egyébként hozzávetőleg napi 10 millió köbméter, Ukrajnából pedig megközelítőleg napi 30 millió köbméter gáz érkezik. Az új szlovák–magyar gázvezetéken továbbra sem történik gázszállítás. Ugyanakkor Magyarország naponta mintegy kilencmillió köbméter orosz gázt ad át – legálisan – Szerbiának, Horvátországba pedig naponta csaknem napi négymillió köbméter gázt exportálunk.

Gyors fogyás

Szakértők szerint a tél hátralévő részében egyre nagyobb szerep jut majd az importvezetékeknek az ország gázellátásában, mert a hideg időjárás miatt gyors tempóban, hozzávetőleg napi fél százalékkal fogy a hazai kereskedelmi tárolókban lévő gáz mennyisége. A négy állami kézben lévő, együttesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású hazai kereskedelmi földgázbefogadókban – a zsanai, a hajdúszoboszlói, a pusztaedericsi és a kardoskúti állomáson – együttesen a feltöltöttségi szint már 15 százalék alatt van. Ez pedig azt jelenti, hogy abban az esetben, ha továbbra is a mostani ütemben zajlik a gázkivétel, akkor február közepére teljesen kiürülnek a tárolók, amelyekben jelenleg csupán kevesebb mint 650 millió köbméter gáz van. A szőregi vésztárolóban ugyan van még a fogyasztók pénzéből korábban felhalmozott mintegy 920 millió köbméter stratégiai gáztartalék, ám ahhoz nem nyúlhat a kormány, csak akkor, ha különleges vészhelyzet alakul ki Magyarország gázellátásában.

Például ha az orosz Gazprom leállítja a gázszállításokat Magyarország részére, mert esetleg olyan gyanúja támad, hogy országunk a vele kötött megállapodást megszegve orosz gázt ad el Ukrajnának vagy valamely más országnak. Emellett – amint azt Moszkva kilátásba is helyzete – akkor is elzárhatja a Gazprom a gázcsapot, ha kiderül, hogy Kijev jogtalan módon lecsíp az Európa felé tartó gázszállítmányokból. Az orosz gázszállítmányok azonban egyelőre zavartalanul érkeznek, csakúgy, mint az Ausztria felőli mennyiség. Ezenfelül rendelkezésre áll a napi hatmillió köbméter körüli hazai kitermelésű földgáz is.

Trükközés

Holoda Attila, a második Orbán-kormány volt energetikai államtitkár-helyettese elmondta: több okból is kockázatos a hazai gáztárolók gyors leürítése. Egyrészt azért, mert a befogadóállomások feltöltöttsége garantálná a fogyasztók folyamatos ellátását különlegesen zord időjárás esetén is. A kormányzat éppen erre hivatkozva vásárolta meg a tárolókat néhány évvel ezelőtt. Az államosításnak azonban semmi értelme, ha a kormányzat nem tölti fel a befogadóállomásokat, így azok szinte állandóan leürített állapotban vannak – jegyezte meg a szakértő. Hozzátette: műszaki gondok is adódhatnak abból, ha a tárolók huzamos ideig üresek. A kiemelt gáz helyére ugyanis a visszaeső nyomás miatt beszivároghat a víz, ami csökkentheti az egységek befogadókapacitását.

Holoda Attila megjegyezte: a kormány rendszeresen trükközik a tárolói készletre vonatkozó adatokkal. Rendre egybeszámolja ugyanis a lakossági ellátás céljára betárolt, a vészhelyzet esetére felhalmozott és az egyéb, a kormányzat számára nem hozzáférhető kereskedelmi gáztartalékokat. Így próbálja a kabinet elkendőzni, hogy alacsonyak a háztartások számára elkülönített készletek. Emellett az egyes tárolók töltöttségi adatait sem hozzák nyilvánosságra, miközben az ellátás fenntartása szempontjából nem mindegy, hogy melyik létesítmény mennyire üres.

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/fokozott-ke...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Január 19, 2017-on 5:11pm-kor

Alig van gáz a magyar tárolókban, Orbán mégis küldi a cionzsidó  Porosenkónak – megszegve az oroszokkal kötött megállapodást

Továbbra sem működik megfelelően a hazai nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. honlapja – a társaság szóvivője szerint technikai okból nem képesek közölni hónapok óta a naprakész számokat – így a határkeresztező gázforgalomról nincsenek pontos nyilvános adatok.

A háborús bűnös, korrupt, cionzsidó gyilkos Petro Porosenko (Walzman), és a magyar nép kirablói

(Porosenko Amerika besúgója volt: még amerikai gazdái is gyalázatos oligarchaként jellemezték)

----

A Magyar Nemzet információi szerint ugyanakkor intenzíven zajlik a földgáz importja és exportja is a határ menti átadóállomásokon. Úgy tudják, Ukrajnába is folyamatosan szállítunk gázt, naponta mintegy félmillió köbmétert. Ez papíron olyan fűtőanyag, amelyet Ausztria felől hozunk be, valójában a Gazpromtól érkezett gáz egy részét fordítjuk vissza egy régebbi vezetéki kapcsolatnak köszönhetően. A „könyvelési trükkre” azért van szükség, mert az orosz társasággal kötött szerződés alapján a tőlük importált gázt nem adhatjuk tovább.

Ausztria felől egyébként hozzávetőleg napi 10 millió köbméter, Ukrajnából pedig megközelítőleg napi 30 millió köbméter gáz érkezik. Az új szlovák–magyar gázvezetéken továbbra sem történik gázszállítás. Ugyanakkor Magyarország naponta mintegy kilencmillió köbméter orosz gázt ad át – legálisan – Szerbiának, Horvátországba pedig naponta csaknem napi négymillió köbméter gázt exportálunk.

Gyors fogyás

Szakértők szerint a tél hátralévő részében egyre nagyobb szerep jut majd az importvezetékeknek az ország gázellátásában, mert a hideg időjárás miatt gyors tempóban, hozzávetőleg napi fél százalékkal fogy a hazai kereskedelmi tárolókban lévő gáz mennyisége. A négy állami kézben lévő, együttesen 4,3 milliárd köbméter kapacitású hazai kereskedelmi földgázbefogadókban – a zsanai, a hajdúszoboszlói, a pusztaedericsi és a kardoskúti állomáson – együttesen a feltöltöttségi szint már 15 százalék alatt van. Ez pedig azt jelenti, hogy abban az esetben, ha továbbra is a mostani ütemben zajlik a gázkivétel, akkor február közepére teljesen kiürülnek a tárolók, amelyekben jelenleg csupán kevesebb mint 650 millió köbméter gáz van. A szőregi vésztárolóban ugyan van még a fogyasztók pénzéből korábban felhalmozott mintegy 920 millió köbméter stratégiai gáztartalék, ám ahhoz nem nyúlhat a kormány, csak akkor, ha különleges vészhelyzet alakul ki Magyarország gázellátásában.

Például ha az orosz Gazprom leállítja a gázszállításokat Magyarország részére, mert esetleg olyan gyanúja támad, hogy országunk a vele kötött megállapodást megszegve orosz gázt ad el Ukrajnának vagy valamely más országnak. Emellett – amint azt Moszkva kilátásba is helyzete – akkor is elzárhatja a Gazprom a gázcsapot, ha kiderül, hogy Kijev jogtalan módon lecsíp az Európa felé tartó gázszállítmányokból. Az orosz gázszállítmányok azonban egyelőre zavartalanul érkeznek, csakúgy, mint az Ausztria felőli mennyiség. Ezenfelül rendelkezésre áll a napi hatmillió köbméter körüli hazai kitermelésű földgáz is.

Trükközés

Holoda Attila, a második Orbán-kormány volt energetikai államtitkár-helyettese elmondta: több okból is kockázatos a hazai gáztárolók gyors leürítése. Egyrészt azért, mert a befogadóállomások feltöltöttsége garantálná a fogyasztók folyamatos ellátását különlegesen zord időjárás esetén is. A kormányzat éppen erre hivatkozva vásárolta meg a tárolókat néhány évvel ezelőtt. Az államosításnak azonban semmi értelme, ha a kormányzat nem tölti fel a befogadóállomásokat, így azok szinte állandóan leürített állapotban vannak – jegyezte meg a szakértő. Hozzátette: műszaki gondok is adódhatnak abból, ha a tárolók huzamos ideig üresek. A kiemelt gáz helyére ugyanis a visszaeső nyomás miatt beszivároghat a víz, ami csökkentheti az egységek befogadókapacitását.

Holoda Attila megjegyezte: a kormány rendszeresen trükközik a tárolói készletre vonatkozó adatokkal. Rendre egybeszámolja ugyanis a lakossági ellátás céljára betárolt, a vészhelyzet esetére felhalmozott és az egyéb, a kormányzat számára nem hozzáférhető kereskedelmi gáztartalékokat. Így próbálja a kabinet elkendőzni, hogy alacsonyak a háztartások számára elkülönített készletek. Emellett az egyes tárolók töltöttségi adatait sem hozzák nyilvánosságra, miközben az ellátás fenntartása szempontjából nem mindegy, hogy melyik létesítmény mennyire üres.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 26, 2016-on 3:58pm-kor
2016. 12. 26. 15:16

Leszedték az mocskos EU-zászlót, és még a román nyelvet is száműzték

Moldovában nemet mondtak Brüsszelre, nemet mondtak Bukarestre. 

Levették az Európai Unió lobogóját a hivatalába beiktatott új moldovai elnök chisinaui rezidenciájának épületéről - adta hírül hétfőn a TASZSZ orosz hírügynökség. Beszámoltak arról is, hogy az oroszbarát Igor Dodon hivatalos államfői internetes oldalának román nyelvű változatát moldáv nyelvűre változtatták.
 
A Moszkva-barát szocialista politikus november 13-án nyerte meg a moldovai elnökválasztást, pénteken iktatták be hivatalába. Az ország európai irányultsága ellen fellépő új elnök egyben Moldova függetlenségének ügyét is zászlajára tűzte, vagyis szemben áll az "unionista" - a két román nyelvű állam egyesítését célzó - törekvésekkel. Ezt a szemléletét akarja kifejezni, hogy az elnöki honlap angol és orosz nyelvű változata megmarad, de a román nyelvű honlapot moldáv nyelvűre változtatták.
 
Nos ők nem cionista kollaboránsok, mint a magyar gazemberek.
HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 25, 2016-on 10:38am-kor

Évértékelő – A súlytalan NATO nem akar újabb hidegháborút

Az Oroszország jelentette fenyegetettségre (????) adott válaszlépések, az előremutató párbeszéd kialakítása Moszkvával és a migrációs válság megoldása érdekében hozott intézkedések jellemezték leginkább a NATO tevékenységét 2016-ban.

A NATO és Oroszország között több nyitott kérdés van, amelyekről minél hamarabb beszélni kell a feszültség további fokozódásának elkerüléséért. Ilyen a szíriai szerepvállalás vagy a kelet-ukrajnai helyzet – nyilatkozott Jens Stoltenberg főtitkár a katonai szövetség tagállamainak külügyminiszteri tanácskozását követően decemberben.

A frontvonalak a NATO és Moszkva között 2014 óta nem változtak.
 

Oroszország úgy véli, hogy keleti bővítésének kezdete óta a NATO expanziós irányvonalat követ. Moszkva a katonai szövetség kelet-európai fegyverkezési terveit is veszélyesnek tartja, mindenekelőtt az amerikai rakétapajzsot. Oroszország bejelentette, hogy még az idén kétezer katonai járművet és tízezer katonát telepít nyugati határaira. Ezen kívül azzal fenyegetőzött, hogy atomtöltet hordozására is alkalmas rakétákat telepíthet a kalinyingrádi területre.
 

A Nyugat a Krím félsziget bekebelezésében a nemzetközi jog megsértését látja, és bírálja, hogy Oroszország támogatást nyújt az oroszbarát szeparatistáknak Kelet-Ukrajnában.
 

Az emberek látnak és gondolkodnak

???????????????????????????????????????,

A konfliktust okozó témák átbeszélése érdekében közel kétéves szünet után idén három alkalommal is összeült Brüsszelben a NATO-Oroszország Tanács. A decemberi ülést követően a főtitkár úgy nyilatkozott: az ukrajnai helyzet megítélésében gyökeresen eltérnek az álláspontok.
 

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Kelet-Ukrajnában a biztonsági helyzet továbbra is súlyos, gyakoriak a fegyveres összetűzések a minszki megállapodásban betiltott nehézfegyverek használatával, ami akadályozza az előrelépést a politikai rendezésben.
 

Az észak-atlanti szövetség számos alkalommal nyilvánította ki támogatását Ukrajna önállósága és területi integritása mellett. Nem ismeri el a kelet-ukrajnai területek feletti orosz igényt és elítéli a Krím jogellenes és törvénytelen bekebelezését.
 

A NATO szerint a nemzetközi közösségnek továbbra is nyomást kell gyakorolnia Moszkvára, hogy betartsa kötelezettségeit, ezért fenn kell tartani az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat. A minszki megállapodás minden aláírójának tartania kell magát a kötelezettségvállalásaihoz. A megállapodást végre kell hajtani annak érdekében, hogy tovább lehessen lépni a rendezés felé – nyilatkozott Stoltenberg.
 

A főtitkár kijelentette, hogy “a NATO nem akar újabb hidegháborút”, nem törekszik konfrontációra és senkire sem jelent veszélyt. Kizárólag válaszokat ad Oroszország lépéseire, és – az alapszabályában foglaltak szerint – védelmi szempontok alapján fejleszti eszközeit a konfliktusok elkerülése érdekében.
 

A NATO júliusi, Varsóban tartott csúcstalálkozóján átfogó támogatási csomagot hagytak jóvá Kijev számára. A Varsóban hozott döntések lehetővé teszik, hogy Ukrajna bővített NATO-partnerségi státust kapjon, ami biztonsági téren az együttműködés elmélyítésével jár.
 

A csúcstalálkozón a tagállamok vezetői elhatározták, hogy a NATO a korábbiaknál is határozottabban érvényesíti védelmi és elrettentő erejét, többet kíván tenni a szövetség határain túli stabilitás megteremtéséért.
 

A NATO főtitkára februárban kijelentette, hogy a Szíriában végrehajtott és “elsősorban ellenzéki csoportok ellen irányuló” orosz légicsapások aláássák a polgárháború politikai megoldását célzó erőfeszítéseket és növelik a feszültséget. A főtitkár szerint a fokozottabb orosz katonai jelenlét Szíriában és a Földközi-tenger keleti térségében megváltoztatja a regionális stratégiai egyensúlyt.
 

December elején a NATO és az Európai Unió képviselői stratégiai jellegű együttműködésről állapodtak meg Európa védelmének fokozása érdekében.
 

Az elfogadott zárónyilatkozat rögzíti, hogy a katonai szövetségnek és az uniónak összehangolt és egymást kiegészítő módon kell cselekedniük a térséget fenyegető erőpróbákkal szemben.
 

A két szervezet az eszközök széles választékával lesz képes közösen válaszolni a jelentkező kihívásokra. Ide tartozik a hibrid fenyegetések elleni küzdelem, a közös fellépés a tengeri térségekben, a számítógépes biztonság és védelem területe, valamint más védelmi képességek fejlesztése.
 

Az EU és a NATO megegyezett, hogy áttekintik védelmi iparuk és a kutatási ágazat fejlesztési lehetőségeit, valamint javítani fogják a védelmi és biztonsági erőforrások kiaknázását és összehangolását.
 

A NATO és az unió kapcsolatát mélyíti az is, hogy a katonai szövetség megerősítette: a menekültek megmentése és az embercsempész-hálózatok felderítése és felszámolása érdekében támogatja az uniónak a Földközi-tengeren tevékenykedő haditengerészeti flottáját, a Sophia műveletet. A szövetség vezetése kinyilvánította, hogy nagyobb mértékben kíván részt venni a migrációs válság megoldásában.

Stop the North Atlantic Terrorist Organization

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 20, 2016-on 4:10pm-kor
2016. 12. 20. 12:37

Az átkozott kommunista-liberálcionista fattyú Orbán EU-s nyomásra áldozza fel a magyar érdekeket

A Jobbik szerint a magyar kormány önsorsrontó megalkuvásának újabb állomása Ukrajna uniós integrációjának feltétel nélküli támogatása. A nemzeti ellenzék az ukrán munkavállalók helyett az itt élő vagy gazdasági okok miatt kivándorolt magyar hazatérését támogatná.

Amint arról az Alfahír is beszámolt: a múlt heti EU-csúcson született döntés értelmében a holland népszavazás eredményét figyelmen kívül hagyva mégis megszavazhatják az Európai Uniós és Ukrajna közötti szabadkereskedelmi egyezményt. A megállapodásnak hazánk mezőgazdasága lehet az egyik nagy kárvallottja, hiszen ennek következményeként vámmentesen érkezhetne az EU területére az ukrán gabona.

A magyar kormány mindettől az ukrán vendégmunkások beözönlését reméli, amivel feltölthetik az egyre erősödő magyar elvándorlás nyomán kialakult hiányszakmákat. Jellemző az egyoldalú támogatásra, hogy amikor november végén Orbán Viktor személyesen fogadta ukrán kollégáját, Vlodomir Hrojszman miniszterelnököt, egy árva szóval nem tértek ki a kárpátaljai magyarság problémáira, igényeire.

Sokadik arculcsapás

A találkozó után a Jobbik közleményben jelezte, hogy amíg Ukrajna továbbra is elnyomja a területén élő nemzetiségeket, köztük a kárpátaljai magyarokat, addig Magyarország ezt a támogatást nem adhatja meg egy ismételt és sokadik egyoldalú gesztus keretében.

Szávay István, a közleményt kiadó jobbikos országgyűlési képviselő az Alfahírnek a mostani eset kapcsán úgy fogalmazott, az újabb ékes példája annak, hogy a magyar kormány uniós nyomásra egyszerre képes feláldozni az anyaországi és külhoni magyar érdekeket. Szávay emlékeztetett, hogy mivel a kárpátaljai magyaroknak a vízumigénylés egy Ukrajnával való külön megállapodás értelmében várhatóan egyébként is ingyenes lesz, ez nem nevezhető érdemi előrelépésnek, legalábbis biztosan nem olyan súlyúnak, amiért érdemes lemondani a kárpátaljai magyarság önrendelkezésének jogáról.

A Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke szerint Ukrajna európai integrációjának feltétel nélküli támogatása hasonló arculcsapása a külhoni magyarságnak, mint a Romániával szemben tanúsított, és a jelek szerint Szerbiával is megismételni tervezett önsorsrontó megalkuvás.

„Itt nem csak arról van szó, hogy nem kérjük számon az ukrán állam kisebbségeknek tett eddigi vállalásait, már az újabb magyarellenes lépésekhez is csendben asszisztálunk, sőt, feltétel nélkül támogatásunkkal szentesítjük is azokat”

– utalt a képviselő a kisebbségi nyelvhasználat újabb korlátozására.

Tervezett betelepítés magyar adóforintokból

„A kormánynak az ukrán munkavállalók Magyarországra csábítása helyett olyan gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely nem üldöz el évente több tízezer tapasztalt szakmunkást és pályakezdő fiatalt, akkor nem kéne mesterségesen hiányszakmákat feltölteni”

– reagált az Alfahír megkeresésére Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke.

Bencsik hangsúlyozta, hogy az idén ősszel elfogadott jogszabályi módosítások nem a kárpátajai magyarság segítését célozzák, hiszen a kormány saját maga ismerte el, hogy cseh és lengyel mintára az államnyelvet sem beszélő kelet-európai munkavállalók, elsősorban ukránok invitálása a cél.

„Ez nem más, mint gazdasági bevándorlók magyar adófizetői pénzekből történő tervezett betelepítése, az elhíresült ’Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!’ politika jegyében”

– tette hozzá az alelnök.

Bencsik János szerint elképesztő, hogy miközben egy Nyugat-Európában dolgozó magyarnak mindenféle mondvacsinált okokkal nehezítik a családi otthonteremtési támogatás (csok) felvételét, a kormány mindezt gond nélkül lehetővé teszi azoknak, akiknek semmi közük Magyarországhoz. Az eljövendő Jobbik-kormány ehelyett az itt élő és az innen gazdasági okok miatt kivándorolni kényszerült magyarok hazatérését fogja támogatni – tette hozzá.

Mint ismert, Vona Gábor múlt pénteken jelentette be, hogy a Jobbik európai népszavazást kezdeményez az európai bérszínvonal kiegyenlítése érdekében.

Orbán  honlapjáról törölték 2010 előtti megszólalásait

Úgy tűnik, Orbán  nem szeretné ha a 2010 előtti megszólalásaival szembesítenék, ezért aztán jó észak-koreai megoldással törölték a hat évnél régebbi mondatait.

A 444.hu szúrta ki, hogy az orbanviktor.hu/miniszterelnok.hu alján található archívumban néhány hete már csak a 2010 utáni anyagok érhetők el, a korábbiak (2001-2006, 2006-2007 és 2007-2010) üres oldalra vezetnek.

Orbán Viktor hosszú utat járt be a rendszerváltás óta. Élőszőr ifjú liberálisból lett konzervatív államférfi, majd 2010-től hozzálátott a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiépítéséhez.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy éppen az aktuális oligarcháknak kilapátolják az állami pénzeket. Most többek között Mészáros Lőrincre mosolygott rá a szerencse, idén több mint 260 milliárd forintnyi közbeszerzést kaparintott meg.

Úgy tűnik, hogy a harmadik miniszterelnöksége idején már kellemetlenek lehetnek neki korábbi gondolatai, így azokat szépen eltüntették a honlapjáról.

A 444.hu Havasi Bertalannál, és a honlappal kapcsolatos kérdésekre létrehozott honlap@orbanviktor.hu címen is érdeklődött az archívum eltüntetésének okáról, válasz azonban nem érkezett.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 9, 2016-on 3:58pm-kor

A kárpátaljai magyarokért szólalt fel Morvai az EP Női Jogi Bizottságában

2016/12/09

Súlyos diszkrimináció éri a kárpátaljai őshonos magyar nemzeti közösséget Ukrajnában!- hívta fel az Ukrajnáról szóló jelentés kapcsán az Európai Parlament figyelmét Morvai Krisztina képviselő.

morvai20161123

Mivel a nők különlegesen fontos szerepet töltenek be a nemzettudat (magyarságtudat) generációról generációra történő fenntartásában, s mivel a nőket, anyákat és gyermekeket különösen is sújtja a szegénység, a rossz gazdasági helyzet, ideje lenne alapos vizsgálatot folytatni az elszakított magyar területen élők, s ezen belül a nők valós helyzetéről. A romák és a meleg/leszbikus közösségek elleni diszkriminációra oly’ érzékeny Európai Uniónak végre ezt a feladatot vállalni kellene.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 9, 2016-on 12:18pm-kor

Porosenkóék tanultak a holoiparos fajtársaktól: Sztálinék népirtását akarják bevetni Putyin ellen

Az ukrán parlament szerdán elfogadott határozatában arra szólította fel a világ országait, hogy ismerjék el népirtásnak a sztálini rezsim alatt, 1932-33-ban lezajlott ukrajnai holodomort, azaz a mesterségesen előidézett nagy éhínséget.

Az előterjesztést a 450 fős kijevi törvényhozás 233 tagja támogatta. A szavazáskor 310 képviselő volt jelen az ülésteremben.

A határozatban a parlament rámutatott arra, hogy a "bűnös totalitárius kommunista rezsim" nem pusztán elkobozta a terményt az ukrajnai gazdáktól, hanem azt is megakadályozta, hogy az éhező nép külföldre meneküljön. A vidékek közötti kereskedelem akadályozása pedig céltudatosan az ukránok kipusztítására irányult.

"A sztálini rezsimnek ez a politikája egyértelműen kimeríti a népirtás fogalmát az ENSZ 1948. december 9-én elfogadott konvenciójának meghatározása szerint" – áll a határozatban.

A képviselők hozzáfűzték, hogy az utóbbi időben Ukrajna ismét "a kremli Sztálin-utódok agressziójának áldozatává vált".

Az ukrán parlament 2006. november 28-án hozott törvényt, amelyben népirtásnak minősítette a holodomort, 2015. április 9-én pedig jogszabályban tiltotta be a bűnösnek minősített kommunista rezsim jelképeinek használatát, valamint a kommunista ideológia terjesztését.

Különböző becslések 7-10 millió közé teszik a holodomorban meghaltak számát. Múlt szombaton emlékeztek meg Ukrajnában a nagy éhínség áldozatairól. Petro Porosenko államfő beszédében tervszerűen végrehajtott népirtásnak nevezte a tragédiát, amellyel szavai szerint a szovjet hatalom csírájában akarta elfojtani az ukrán nép minden függetlenedési szándékát.

Eddig több mint 20 ország ismerte el a nagy éhínséget népirtásnak. A magyar Országgyűlés 2003. november 24-én fogadott el az 1932-33-as ukrajnai éhínségnek emléket állító határozatot.

Oroszország a mai napig tagadja, hogy a holodomor szándékos népirtás volt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 8, 2016-on 9:30am-kor

Kell-e félni Oroszországtól?

Az ötvenes évek mccarthyzmusának szelleme kísért a nyugati világban

2016. december 8., csütörtök 08:24
Vlagyimir Putyin a 2017-es konföderációs kupa meccslabdájával 2016. november 25-én
Vlagyimir Putyin a 2017-es konföderációs kupa meccslabdájával 2016. november 25-én

Ironikus hangú, Vlagyimir Putyinnak címzett nyílt levélben figurázta ki a Washington Postnak a múlt század ötvenes éveit idéző oroszfóbiáját az ismert közgazdász, Paul Craig Roberts.

Akkor McCarthy szenátorral az élen a kommunista(gyanús) közszereplők ellen folytattak Amerikában „boszorkányüldözést”, míg most azok a médiumok és szerzők kerülnek a célkeresztbe, akik nem a Gonosz megtestesüléseként vélekednek Putyin Oroszországáról. Köztük van a Reagan-adminisztráció egykori gazdasági tanácsadója is, akit másokkal egyetemben állított pellengérre a washingtoni liberális lap. Erre vágott vissza epésen a pénzügyminiszter volt helyettese, hogy állampolgárságot kér Putyintól, miután a CIA Washington Postnál ülő emberei leleplezték.

Orosz ügynöknek lenni legalább olyan fontos, mint harcművészetekre oktatni az orosz fiatalokat! – utalt a Steven Seagalnek adott útlevélre a globális rendszert és Amerikát manapság előszeretettel bíráló publicista. Paul Craig Roberts „bűne”, hogy olyan dolgokat mondott ki, amelyekről a fősodor mélyen hallgat. Így például leírta, hogy a nyugati háttérhatalomnak csak a halott Putyin a jó Putyin, rámutatott Aszad hazája által támogatott ellenzékének antidemokratikus voltára, figyelmeztette Európát a Washington által Oroszországgal szemben generált konfliktus veszélyeire, s nem félt leírni, hogy Amerikában a hazafiság szinonimája a militarizmus.

A mccarthyzmussal vont párhuzam nem véletlen.

A Nyugat és Oroszország között az elmúlt években kiéleződött feszültség a hidegháborút idézi. A két fél retorikája mindenképpen, így aligha véletlen, hogy ez a „háború” kiemelten az információs fronton zajlik. Már csak azért is, mert az információ hatalom. A történelemben persze mindig is nagy verseny zajlott a dolgok értelmezéséért, s az igazi győztesek nemcsak fejeket vettek, hanem saját olvasatukat próbálták beletáplálni a fenn maradt fejekbe. Ennek jegyében már Julius Caesar is azért írt feljegyzéseket a gall háborúról, hogy igazolja a rómaiak hódítási politikáját s a maga stratégiáját. Forradalmak idején ezért foglalják el az elsők között a televíziót, s ezt szem előtt tartva írja át minden hatalom újra és újra a történelmet.

Tisztában voltak a propaganda fontosságával a hidegháborúban szemben álló felek is, a Szovjetunió felbomlása után azonban Oroszországnak erre nem maradt energiája, de mintha el is felejtkezett volna a „puha erő” fontosságáról. Aztán az ország magára találásával e téren is változott a helyzet. Nyugati mintára megteremtették a Szabad Európa Rádió vagy az Amerika Hangja mai orosz megfelelőit, így például a Russia Todayt; ugyanúgy költenek az orosz kultúra és a nyelv népszerűsítésére, mint Nagy-Britannia, Németország vagy Spanyolország, ezért aztán a British Council, a Goethe Intézet és a Cervantes Intézet mellett már az egész világon jelen van az Orosz Világ Alapítvány.

Washington és Brüsszel most valójában azért ideges, mert a Nyugat elveszítette az információra győztesként bejegyzett monopóliumát. S a helyzet kezd „veszélyessé” válni, hiszen ma már ott tartunk, hogy Putyinnak a nyugati társadalmakban is komoly tábora van. Megjelentek a történések, a folyamatok alternatív olvasatai, amelyeket lehetőség szerint el kell taposni, ha pedig nem megy, akkor meg kell próbálni lejáratni. Mind a világot nem a nyugati fősodor prizmáján át néző intézményeket, mind a médiumokat, mind pedig a nem megfelelően gondolkodókat.

Háború van, ezért nem véletlen, hogy a minap elsöprő kétpárti többséggel elfogadott új amerikai hírszerzési törvény Oroszországgal és az orosz befolyás visszaszorításával foglalkozó önálló bizottságot javasol. Mint ahogy az sem, hogy az Európai Parlament friss határozata hidegháborús időket idéző elszántsággal szólít harcba az orosz propaganda ellen, amellyel külön munkacsoport foglalkozik. E nem túl összetett háborús gondolkodás szellemében minden, amit az unió állít, az igazság, miközben az orosz álláspont hazugság, dezinformáció, amit le kell leplezni. Erre amerikai és európai pénzekből Londontól Berlinen át Budapestig feltűnően hasonló metodológiát követve konferenciák sorát szervezik, az orosz propagandát terjesztő feketelistákat állítanak össze, természetesen a szabadság nevében.

Pedig ez nem más, mint ellenpropaganda!

Ezt persze csak kevesen mondják ki. S hogy milyen jól működik ez a propaganda, azt mutatja, hogy sokan komolyan rettegnek attól, az „agresszívan terjeszkedő, a Nyugatot lejárató” gonosz birodalom lerohanja minimum a Baltikumot. Oroszországtól azonban nem kell félni. Sokkal nyugtalanítóbb ennél, hogy „szabad és demokratikus” nyugati világunk ennyire komfortosan kezdi érzi magát ebben a minden oldalon ellenségképekre, háborús retorikára építő szembenállásban, s már ott tart, hogy a Szovjetuniót térdre kényszerítő Reagan egyik kollégáját orosz dezinformációk terjesztőjeként bélyegzi meg.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 7, 2016-on 10:01am-kor

Kelet-Ukrajna: A cionzsidó háborús bűnös Petro Walzman  Porosenko 10 ezer halálos áldozata

Elérte a 10 ezret a kelet-ukrajnai konfliktus halálos áldozatainak száma

Az ukrán kormányerők több mint 2500 tagja vesztette életét a konfliktusban. 125 katona jelenleg is az életéért küzd a kórházakban.

Ukrajna keleti részén 2014 áprilisában tört ki fegyveres konfliktus az ukrán kormányerők és az Ukrajnától elszakadt oroszbarát hazafiak között, és a válságot máig nem sikerült rendezni.

A 2015 februárjában kötött minszki fegyverszüneti megállapodás óta az összecsapások enyhültek, kevesebb az áldozat is, azonban a kormányerők és a szeparatisták között továbbra is gyakran előfordulnak összetűzések, és a felek ismételten egymást gyanúsítják a tűzszünet megsértésével.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a December 3, 2016-on 7:16am-kor

Az orosz titkosszolgálat szerint hétfőn egy külföldi hatalom megpróbálhatja bedönteni az orosz bankrendszert

2016. december 03. 06:37
Hunhír.info

A honlapján közzétett hivatalos közleményben jelentette be az orosz titkosszolgálat, az FSZB, hogy értesüléseik szerint "külföldi titkosszolgálatok" december 5-én, hétfőn bankcsődökről szóló álhírekkel készülnek elárasztani a közösségi médiát, és ilyen tárgyú sms-ek ezreit tervezik kiküldeni. A cél az FSZB szerint az, hogy
bankpánikot robbantsanak ki, amivel meg akarják rengetni az orosz pénzügyi rendszert.

Az FSZB azt nem közölte, hogy milyen titkosszolgálatok és mely bankok ellen terveznek támadást, csupán azt közölték, hogy a támadáshoz tudomásuk szerint az ukrán szerverszolgáltató, a BlazingFast hollandiai szervereit akarják használni.

Anton Onopricsuk, a BlazingFast igazgatójának nincs tudomása erről, írja a Financial Times. "Ha az ügyfeleink ilyesmire készülnek, arról legfeljebb a támadás után szerezhetünk tudomást. Ügyfeleink nem szokták közölni velünk, hogy mi célból használják a szervereinket" - mondta.

Oroszországban 2014-ben amúgy már volt ilyen, sms-sel gerjesztett bankpánik, akkor egy hét alatt 20 milliárd dollárt vettek ki a betétesek a Sberbankból az álhírek hatására.