Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Amiről senki sem beszél, pedig nagyon kellene

2017.09.27. 11:26

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn”

A hazug, csaló, tolvaj, néprabló Orbán-rezsim visszaállítja a 13. havi nyugdíjat, megduplázzák a nyugdíjminimumot, de ha nem is sokat, valamennyit mindenképpen emelnek – a választások előtt minden párt fűt-fát ígér az egyik legfontosabb választói csoportnak: a nyugdíjasoknak. Arról viszont nem nagyon esik szó, hogy hamarosan elkerülhetetlennek tűnik a nyugdíjkorhatár emelése, és pár éven belül több százezer olyan ember lesz Magyarországon, akik egy végigdolgozott élet után csak nagyon alacsony nyugdíjra lesznek jogosultak.

2017 egyik legforróbb belpolitikai témája, hogy mi van a nyugdíjasokkal. Az első, könnyedebb felvonás májusban kezdődött Orbán Viktor videójával, amelyben meglátogatta Bözsi nénit, a röfiket, és megígérte, hogy ha jól mennek a dolgok, novemberben megint emel majd egyet a nyugdíjon. A videó után kisebb vita alakult ki (tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc és Gyurcsány Ferenc között) arról, hogy pontosan ki is vette el a 13. havi nyugdíjat 2009-ben.

Aztán jött a második felvonás, Vona Gábor Facebook-posztja, ami óta a Fidesz egészpályás letámadást folytat a Jobbik elnöke ellen, amiért szerintük megsértette a nyugdíjasokat. A kormánypárt itthon példa nélküli kommunikációs hadjárata pontosan megmutatta, hogy Magyarországon mennyire fontos szavazóbázis a nyugdíjasoké, pláne egy választások előtti évben.

A rezsim tagjai már többet beszélnek a nyugdíjasokról, mint a fiatalokról 

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság idén nyári adatai szerint 2,6 millió ember kap az államtól nyugdíjat vagy valamilyen ellátást, járulékot, ebből 2,02 milliónak jár öregségi nyugdíj. A Policy Solutions 2013-as választáskutatása szerint Magyarországon a 65 év felettiek 72 százaléka jár szavazni, ami jóval magasabb részvételi hajlandóságot mutat a fiatalokénál. A 18–24 évesek 57 százaléka jár szavazni, a 25–34 éveseknek pedig a 68 százaléka.

Mivel a nyugdíjasok nagyobb arányban voksolnak, mint a fiatalok, jobban tudják érvényesíteni az érdekeiket, és a pártoknak is fontosabbak. Bár az összefüggés akár fordított is lehet: azért jár több idős szavazni, mert többet foglalkozik velük a politika. „A fiatalok alacsony aktivitásának több oka van, de ezek közül egy mindenképpen kiemelendő. A társadalom elöregedésével a politikai napirendről hiányoznak a kifejezetten a tizenéveseket vagy a húszas éveik elején járó, még családalapítás előtt álló fiatalokat megszólító témák.

A nyugdíjemelés mértéke, a nyugdíjasok utazási kedvezménye, a magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakítása – hogy csak néhány példát említsünk a közelmúlt legfontosabb vitái közül – érthetően nem alakítanak ki erősebb bevonódást a fiatalokban

– jegyezték meg a 2013-as kutatásban. Bár azóta a kormány többet beszél a családalapítás fontosságáról, támogatásáról, az elmúlt időszakban a Fidesz legfontosabb üzenete mégiscsak az volt, hogy Vona Gábor kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól.

De a Fidesz menekültválsággal, Sorossal és a kerítéssel kapcsolatos kommunikációjában is felfedezhető, hogy igyekeznek az idősebbeket megszólítani. „Most gyermekeink, unokáink jövője a tét” – jelentette ki nemrég Orbán Viktor, míg Rogán Antal már 2015-ben is arról beszélt, hogy nem szeretné, ha az unokái az Európai Egyesült Kalifátusban élnének.

Kire szavaznak? 

A nyugdíjas szavazók nem véletlenül fontosak a Fidesznek, a Republikon tavaly decemberi kutatása szerint a biztos pártválasztó 65 év felettiek 48 százaléka Fidesz-szavazó. 42 százalékuk voksolna baloldali, liberális pártra, a Jobbikot pedig az idősek csupán 10 százaléka támogatja. Ugyanezt a képet mutatja a Závecz 2015 végi, 2016 eleji felmérése, amely szerint a teljes népességen belül a 60 évnél idősebbek 26,6 százaléka a Fideszre szavazott volna, 22,7 az MSZP-re és csupán 6,1 a Jobbikra.

A helyzet bemerevedett 2010 óta. A Jobbiknak hét évvel ezelőtt is alig voltak idősebb szimpatizánsai, míg Orbán pártja már akkor is lenyomta az ebben a korcsoportban hagyományosan erős MSZP-t, amelynek azóta sem sikerült visszahódítani elveszett nyugdíjas szavazóit. Mindez valószínűleg nem független attól, hogy a szocialisták kormányzása alatt szüntették meg a 13. havi nyugdíjat.

A Publicus friss felméréséből is az derül ki, hogy a választók szerint a Fidesz többet tett a nyugdíjasokért, mint az MSZP. Az eltérés egész nagy, főleg ahhoz képest, hogy az MSZP-t talán még ma is leginkább a nyugdíjasok pártjának könyvelik el. „A megkérdezettek harmada szerint valamelyik Fidesz-kormány tette a legtöbbet a nyugdíjasokért, és ötöde szerint valamelyik MSZP-kormány” – írták a kutatásban.

Mindenki keresi a nyugdíjasok kegyeit

Mit kapnak a nyugdíjasok, ha nyer az ellenzék? MINDENT
Ellenzéki pártvezetők mondták el, mit ígérnek a nyugdíjasoknak: senior egyetemtől a 13. havi nyugdíjon át a 90 ezres alapnyugdíjig minden volt. Vona Gábor pedig ott kapott nagy tapsot, ahová legutóbb meg sem hívták. Ráadásul Moldova Györgyöt idézett.Tovább

A Publicus kutatásából az is kiderül, hogy az emberek majdnem háromnegyede úgy gondolja, hogy a politika „ígéretekkel, fenyegetésekkel” érdemben befolyásolja, mennyire mennek el szavazni a nyugdíjasok és azt is, hogy melyik pártra szavaznak. Ezt nemcsak a választók, hanem minden bizonnyal a politikusok is így látják, hiszen nyugdíjasoknak tett ígéretekből tele a padlás. Legutóbb Orbán Viktor beszélt arról, hogy ősszel nyugdíjkorrekció jöhet.

Ezek nem nagy összegek, de minden forint számít a nyugdíjasoknak

- fogalmazott a miniszterelnök, és milyen igazat szólt, hiszen szintén a Publicus szerint a választók háromnegyede úgy látja, hogy Magyarországon nehezen lehet megélni a nyugdíjból. Vagyis valóban: a nyugdíjasoknak minden forint számít.

Nem véletlenül cikkezik arról a kormánysajtó, hogy még a választások előtt újabb rezsicsökkentés jöhet, amellyel a hátrányos helyzetűek mellett a nagycsaládosok és nyugdíjasok is jól járhatnának, arról nem is beszélve, hogy a Portfolio előrejelzése szerint 2018 elején akár az elmúlt évek legnagyobb nyugdíjemelése jöhet.

Természetesen nemcsak a Fidesz ígérget, hanem a többi párt is. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége még egy konferenciát is szervezett, ahol megkérdezték a pártok vezetőitől: mit ígérnek a nyugdíjasoknak. Röviden összefoglalva majdnem mindenki arról beszélt, hogy megemelnék a nyugdíjat és a nyugdíjminimumot.

Megállíthatatlanul elöregedik a társadalom

Míg a kampányban a 13. havi nyugdíj visszaállításáról, a nyugdíjminimum duplájára emeléséről és mindenféle nyugdíjkorrekcióról szól a politika, egy elég fontos probléma elsikkad:

valószínűleg meg kell majd emelni a nyugdíjkorhatárt Magyarországon.

Igen, ez első hallásra pontosan úgy hangzik, mint másodikra: politikai öngyilkosság, de legalábbis olyan súlyos népszerűségvesztést eredményezhet egy ilyen intézkedés, mint a 13. havi nyugdíj megszüntetése.

“Az elöregedés vastörvénye nyilván elkerülhetetlenné teszi, hogy a jövőben valamikor változzon a nyugdíjkorhatár. Hogy mikor, az nyilván attól függ, hogy mikor érjük el azt a küszöbértéket, amikor a nyugdíjak nem finanszírozhatók, ez azonban nem demográfiai kérdés” - mondta még 2013-ban Spéder Zsolt, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének a vezetője.

A vele készült tavalyi interjúnkban már azt mondta, talán elkerülhető a nyugdíjkorhatár-emelés: “Ha csökken az idősödés üteme, növekszik a munkavállalási korúak foglalkoztatási rátája, és növekszik a munka hatékonysága is, azaz nőnek a társadalombiztosítási bevételek, akkor nem szükségszerű az sem, hogy megváltoztassák a nyugdíjkorhatárt.” Spéder hozzátette, hogy ettől még Magyarországon mindenképpen csökkenni fog a népesség, hacsak "radikálisan nem változik meg a vándorlási egyenleg". 

A magyar társadalom elöregedése egyébként azt is jelenti, hogy egyre több lesz a nyugdíjas szavazó, így várhatóan a nyugdíjasok szavazataiért folytatott küzdelem is élesedni fog.

Összeomlik a nyugdíjrendszer?

Az Aegon biztosító becslése szerint 2016-ban a magyar népesség 18,28 százaléka volt nyugdíjas. 2041-re viszont már 28 százalék, 2060-ra 33 százalék lesz az időskorúak aránya. Farkas András nyugdíjszakértő pár hónapja arról beszélt egy konferencián, hogy nagyjából egymillió járulékfizető hiányzik a rendszerből, ami azt jelenti, hogy ha így megy tovább a folyamat, akkor

2030-ra csak 9 havi nyugdíjat termelnek majd meg az aktívan dolgozók.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy öregszik a társadalom és csökken a járulékfizetők száma, miközben egyre többen lesznek a nyugdíjasok, akkor az “óhatatlanul a nyugdíj csökkenésével fog járni” - olvasható a Napi.hu összefoglalójából. “A nettó helyettesítési ráta (az első nyugdíj összegének és az utolsó nettó fizetésnek az arányát jelző szám) jelenleg 66 százalékos. Azaz, ha valakinek az utolsó fizetése nettó 100 ezer forint volt, akkor az első nyugdíja 66 ezer forintos lesz. Ez a mutató 2041-re 30 százalékra zuhan” - írta a gazdasági portál.

A problémát súlyosbítja, hogy az előrejelzések szerint a jövőben is nőni fog a várható élettartam, vagyis az államnak nemcsak egyre több nyugdíjast kellene ellátnia, hanem egyre hosszabb ideig is. Az állam azonban láthatóan nem erre készül, hanem arra rendezkedik be, hogy az adófizetők törvényileg kötelezhetőek legyenek szüleik, nagyszüleik eltartására. Akár külföldön élnek, akár itthon. Ha ezt nem teszik meg, akkor akár a jövedelmük felét is elvonhatják. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Egy másik állami megoldás a nemrég létrehozott nyugdíjas szövetkezet, ami lehetőséget biztosít azoknak az időseknek, akik tudnak és még szeretnének is dolgozni. 

Tényleg jön a bevasalható szülőtartás

A parlament megszavazta: ezentúl a felnőtt gyerekeket egy kívülálló, vagyis egy idősotthon is kötelezheti fizetésre. Az ellenzék szerint az állam kivonulna az idősgondozásból, ezt készítik elő.Tovább

Mi lesz azokkal, akik 1990 után kezdtek dolgozni? 

Szikra Dorottya, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa úgy látja, hogy 2030-35-ig “biztonságosan fenntartható a nyugdíjrendszer”. A Napi.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy felelőtlenség a nyugdíjrendszer összeomlásával riogatni, ugyanakkor megjegyezte, hogy a rossz munkaerő-piaci helyzetben lévő munkavállalók nagy bajban lehetnek. Ők azok, “akikre egyáltalán nem ügyelt sem a mostani, sem az előző kormányok”.

“Itt van egy valóban veszélyes trend: akik idén 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mennek, azoknak jó pár stabil év jutott az államszocialista időszakban. Ezzel szemben akik majd 2030-ban mennek nyugdíjba, azok 1990-ben kezdtek dolgozni, így teljes pályájuk a rendszerváltás utáni, sokkal bizonytalanabb időszakra esik.

2030-2035-től nő meg a száma azoknak a nyugállományba vonulóknak, akiknek nagyon szaggatott a munkapiaci jelenlétük, s emiatt nem lesz teljes nyugdíjuk, csak résznyugdíjra lesznek jogosultak, vagy rosszabb esetben még arra sem. Ráadásul pont ekkor érkezhet az az időszak, amikor a nyugdíjrendszer fenntarthatósága gyengülhet.

- nyilatkozta néhány hete Szikra.

Azok lesznek bajban, akik hosszabb ideig voltak munkanélküliek, feketén dolgoztak, vagy ők maguk sem tudják, hogy nem jelentette be őket a munkaadójuk. Mivel Magyarországon a munkaerő-piaci helyzet erősen (az európai átlagnál jobban) összefügg az iskolázottsággal, így ez a probléma leginkább azokat érinti, akik legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

Pontos számot nehéz mondani, de Szikra felidézett egy 2007-es kutatást, amelyben már arra jutottak, hogy 2020-ra több százezer olyan, jellemzően alacsony végzettségű ember lesz itthon, akik többnyire végigdolgozták az életüket, mégsem lesznek jogosultak, vagy csak nagyon alacsony nyugdíjra számíthatnak. Továbbá ott vannak még azok, akik ma közmunkások vagy az alacsony jövedelemmel járó közfoglalkoztatás miatt inkább feketén dolgoznak. Szikra szerint az egy "óriási kérdés, hogy velük mit kezd majd a politika".

Megtekintések: 134

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 13, 2017-on 8:06am-kor

A világgyilkos Amerika előkészítette a terepet, most már a gyilkos cionista rezsim is ki akar lépni az UNESCO-ból
2017. október 12. 19:20
Hunhír.info

A sátán két földi gyilkosa.....az USA és Izrael.

Az Egyesült Államokkal együtt lépne ki az UNESCO-ból, vagyis jövő év végével lépnének ki - jelentette be az izraeli kormányfői hivatal csütörtökön.

Az USA néhány órával korábban jelentette be, hogy 2018 végi határidővel kilép az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéből, részben a szervezet állítólagos Izrael-ellenessége miatt

Ha emberek akartok maradni a világ szemében, tartóztassátok le az izraeli háborús bűnöst, tömeggyilkost, civilek gyermekek és asszonyok gyilkosát, a hitvány söpredék "kazár típusú" náci szörnyeteget !

A tömeggyilkos Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő "bátor és erkölcsös" döntésnek nevezte az USA elhatározását, és közölte: utasította a külügyminisztériumot, hogy készítse elő Izrael kilépését.

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/magyarorsza...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-szabadsag...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 7, 2017-on 12:01pm-kor
2017. 10. 07. 11:11

Tiltakozik a szakma! A rákos betegeken spórolna az Orbán-rezsim!

Korábban szakmai alapon már döntöttek arról, melyik rákellenes gyógyszereket kaphatják meg a magyar rákbetegek, most viszont az állam megvonná a támogatást a rákgyógyszerek egy részétől, ezzel rontva az érintett daganatos betegek életkilátásait – idézi a Gyógyulj Velünk Egyesület közleményét a napi.hu.

---

Az október 6-án közzétett közbeszerzési kiírásból kiderül: a jövőben a tüdőrákos, a vastagbélrákos, a prosztatarákos és a melanoma bőrdaganatos betegek egy része számára

nem az orvos választhatná ki, hogy melyik terápia lenne a legelőnyösebb, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő árverseny alapján jelölné ki a gyógyszert, amivel meg kell kezdeni a kezelést.

A tervezet ellen több betegszervezet is tiltakozott.

"Elfogadhatatlan, hogy a beteg ne szólhasson bele abba, hogy a súlyos mellékhatások közül melyik terápia nehézségeit képes elviselni! Elfogadhatatlan és érthetetlen, ami történik!"

- hangsúlyozta Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke. Közleményében azt írja, ezerféle módon spórolhatna az állam, nem fogadják el, hogy a rák gyógyítási esélyeinek rontása legyen a módszer.

Az egyesület bízik benne, hogy a kormány felülbírálja a tervezetet. A szabályozás miatt tiltakozását fejezte ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete is.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 7, 2017-on 9:05am-kor

Ötezer forintért kellett meghalnia Margit néninek – már megint ezek az öregező gyilkos cigány állatok

A felelőst, Pintér nevű olajmaffiózónak hívják!

Harminc napra előzetesbe tették azt a két “férfit”, aki meggyilkolt és kirabolt egy 86 éves asszonyt Mésztelepen. Margit néninek 5000 forintért kellett meghalnia. Az öregező, börtönviselt emberállatok szeneslapáttal verték az idős magyar nénit.

H.-né Gy. Margitot október elsején szállították kórházba, az idős asszonyt ugyanis brutálisan megverték. Az orvosok hiába küzdöttek az életéért, Margit néni másnap belehalt a súlyos sérülésekbe – írja a Blikk. Az ottaniak szerint a Gyár utcában élő asszonynak 5000 forintért vették el az életét:

“Este odamentek hozzá, pénzt kértek tőle, de nem adott nekik. Másnap reggel már úgy ébredtünk, hogy ez történt” – mondta el a Kisalföldnek egy helyi asszony.

“A szomszéd szaladt ide, hogy jöjjek gyorsan, mert nagy a baj!

A néninek még volt annyi ereje, hogy kimászott az utcára. Be volt lilulva az egész feje, szinte fekete volt a sok ütéstől, úgy hallottam, szeneslapáttal verték őt. Hívtuk a mentőket, ők meg a rendőrséget” – taglalta az asszony a lapnak a szörnyű részleteket.

Hozzátette, hogy az egyik gyilkossággal vádolt férfi, V. Gy. nem is olyan régen szabadult a börtönből, tettestársa – aki egyben nagybátyja is – pedig szintén börtönviselt.

A cigányok megöltek megint egy  magyart!!
Ez az, amit sosem fogtok látni a híradókban,
mert nem téma, és nem is létezik ugyebár..

Csatlakozunk a részvétnyilvánításhoz, és várjuk, mi lesz a gyilkosok sorsa. Mit ér egy becsületben, munkában, tisztességben leélt élet, ha magyar?

És hogy mennek-e ki tüntetni az utcára a holoemlékmű-fényező, újjáéledő fasizmus ellen tüntető "civilek".

Elítélik-e a cigányerőszakot politikusaink - vagy inkább törvényt hoznak a holokauszt-tagadás mintájára, hogy tilos legyen beszélni róla? A telepen ő volt az utolsó magyar. Nem jelent, nem üzen ez valamit mindnyájunknak?

És a legfontosabb kérdés: ki lesz a következő áldozatuk? És hány becsületes, ártatlan magyarnak kell még meghalni ahhoz, hogy véget vessünk a cigányterrorizmusnak? Mikor lesz már vége?!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 3, 2017-on 7:02am-kor

Nyugdíj: vészesen közeli az összeomlás

2017. október 3.kedd 06:44

Nemcsak nálunk, hanem az egész fejlett világban is szembe kell nézni a fenntarthatatlan nyugdíjrendszerek reformjával a következő egy-két évtizedben. A Világgazdasági Fórum (WEF) egy friss tanulmánya rámutat, hogy Németországban 2036-ra minden ötödik német nyugdíjas a szegénységi szint közelében fog élni. A problémákat nem kizárólag a népesség fogyása okozza, hanem például az, hogy már ma is minden negyedik német munkavállaló alacsony bért fizető területen dolgozik, ahol még a tíz eurót sem éri el az órabér. Mindez azt jelenti, hogy 15 év múlva már minden második német nyugdíjas legfeljebb az alapbiztosításnak megfelelő állami nyugdíjban részesül majd, hiszen a demográfiai változások következtében mind nagyobb lesz a nyugdíjkassza hiánya. De hasonló a helyzet az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Hollandiában, Ausztráliában és Japánban is. Jelentősen súlyosbítja a helyzetet, hogy a világ most áll a digitalizáció és a robotika jelentette robbanás előtt, amelynek következményeként állások milliói szűnnek majd meg, s nem tudni, milyen számban keletkeznek új munkahelyek.

Ha lehet, Magyarországon még sötétebb a helyzet.

Nálunk ugyanis nemcsak az alacsony születésszám jelent súlyos gondot, hanem az is, hogy nagyon sokan csak a minimálbér után fizetnek járulékokat, ezért sokkal kevesebb pénz van a nyugdíjkasszában, mint amennyire szükség lenne.

A számítások azt mutatják, 2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben az állami nyugdíjrendszer, amennyiben nem változtatnak a jelenlegi járulékfizetési rendszeren. A legsanyarúbb helyzetben az a hozzávetőlegesen egymillió fős, járulékot csak a minimálbér után fizető tömeg lesz, akiknek járandósága valahol harminc- és ötvenezer forint körül alakul majd.

Ezt a vélekedést támasztja alá, hogy amíg jelenleg a lakosság 18 százaléka nyugdíjas, addig ez az arány 2040-re 26 százalékra emelkedik, húsz évvel később pedig már minden harmadik magyar nyugdíjas lesz.

További terhet jelent a társadalom számára, hogy miközben egyre kevesebben dolgoznak, az elöregedő társadalomnak – a mind nagyobb számú nyugdíjas miatt – egyre többet kell költenie az egészségügyi ellátásra. A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutnak, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszert alapjaiban kell megváltoztatni, mert mostani formájában fenntarthatatlan, a járulékfizetésből nem lehet finanszírozni az ellátást. Rámutatnak, mindezért fontos az öngondoskodás erősítése.

Na de filléres magyar fizetésekből?

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredjetek-...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 5:10pm-kor
2017. 10. 02. 14:49

Orrbán kutyájának Mészáros Lőrincnek birodalma

A Felderítő stábja Mészáros Lőrinc vagyonának nyomába eredt. Ugye Önök sem gondolták, hogy egy adásban összesíteni lehet a felcsúti polgármester és köreinek üzleti ügyeit és beruházásait? 

---

A hatodik részben Veszprém megyét vették górcső alá, ahol a stáb számításai szerint több mint 38 milliárd forintnyi érdekeltségre tett szert a nemzet gázszerelője.

Akit esetleg jobban érdekelnek Mészáros úr bizniszei, az a Szabolcs megyei érdekeltségekért, kattintson ide, ha inkább Heves megyét tekintené meg, akkor ide, amennyiben a Borsodi birodalom csigázza fel, kattintson ide, Jász-Nagykun megyéért, ide, ha pedig Békés megyére lenne kíváncsi, azt itt tekintheti meg.

 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 5:07pm-kor
2017. 10. 02. 12:58

Vona: most már világos, aki kormányváltást akar, csak a Jobbikra szavazhat, a többi elveszett voks

Szívesen állt volna ki vitázni Botkával, de legalább tiszta lett a képlet - nyilatkozta a politikus a hvg.hu-nak. 

---

Vona Gábor nem örül Botka László lemondásának, hiszen készült a ma esti televíziós vitára a szocialisták - most már - ex-miniszterelnök-jelöltjével. 

"Élőben és nyilvánosan szerettem volna bizonyítani, hogy alkalmasabb vagyok Orbán Viktor leváltására és az ország vezetésére, és hogy jobb programunk van hazánk felemelésére."

 - nyilatkozta a portálnak a Jobbik elnöke. 


 "A Jobbik ugyanazt a stratégiát követi a tapolcai győzelmünk óta" - szögezte le a politikus, hozzátéve: a legerősebb ellenzéki pártként minden, kormányváltást akaró szavazónak alternatívát nyújtanak. 

Vona úgy látja, vannak fideszes ügynökök az ellenzék soraiban. 

"A Fideszről tudjuk, hogy nem tiszta kártyákkal játszik, Orbán pedig egy aljas és kiégett despota lett, aki mindenre képes és minden szervezetet szétvert, amihez csak hozzáfért."

 - mutatott rá a Jobbik elnöke. 

Hozzátette: a Jobbikkal azonban nem bír a Fidesz, ide nem tudnak beépíteni senkit. 

 "Ha tudnék ilyenről, biztosan nem hagynám őket a soraink között" - hangsúlyozta, 

Vona Gábor szerint a mai nap fontos eredménye, hogy még tisztábbá vált a politikai képlet. 

 "Aki kormányváltást akar, annak a Jobbik az alternatíva. Minden más voks elveszett szavazat, ami Orbánt erősíti"

 - szögezte le. 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 5:05pm-kor

Megrettent a zsidó-kommunistákból álló Fidesz-rezsim: nem mer beszámolni a legalja hazug, csaló, tolvaj, néprabló undorral megvetett hitvány söpredék a kötvényüzletről

2017. október 2. hétfő 14:43

A letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban kellett volna mérleget vonnia a kormánynak az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt.

A napirend szerint Pintér Sándor belügyminiszter a „nemzetgazdasági érdekből letelepedési engedélyt szerző befektetők, illetve családtagjaik számáról” ad tájékoztatást, míg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója a „program adósságfinanszírozásban betöltött szerepéről és a letelepedési államkötvények vásárlói által végrehajtott magyarországi beruházásokról” adott volna információt.

A kormánypárti többségű bizottság azonban még arra sem volt hajlandó, hogy napirendre vegyék a kötvényprogramot. Szűcs Lajos, a testület fideszes alelnöke olyan módosító indítványt adott be, amely kivette a kötvényprogramot a napirendek közül, és ezt a testület meg is szavazta. Szűcs Lajos szerint 14 perc nem elég ezt megvitatni, és mivel kezdődik a parlament plenáris ülése, ezért kezdeményezte a bizottsági ülés napirendjének a módosítását. Úgy tűnik, Szűcs Lajos nem mondott igazat, hiszen Mesterházy Attila, a testület szocialista elnöke megjegyezte: Szűcs Lajos napirend-módosítási indítványát már napokkal korábban, szombaton megkapta. Mesterházy Attila ezt követően a bizottság minél előbbi összehívását kezdeményezte, így biztosítva időt a kormány tagjainak, hogy részletesen beszámolhassanak a letelepedésikötvény-programról.

Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, a kabinet idén március végétől szünetelteti a módosabb bevándorlókat célzó programját. A kötvényprogramon keresztül több mint 20 ezer bevándorlónak életre szóló magyarországi letelepedést biztosított a kabinet. A kötvényprogram azonban rengeteg sebből vérzik.

A magyar nép mintegy 13 milliárd forintot vesztett a kezdeményezéssel, miközben a kormánypártokhoz köthető offshore cégek 180 milliárd forintos bevételre tettek szert.

Demeter Márta, LMP-s képviselő szerint újabb mélypontra kerültek a fideszes képviselők, miután egy nyilvánvaló hazugsággal söpörték le a beszámolóról szóló napirendi pontot. Elmondta, hogy országgyűlési képviselőként sem kap érdemi válaszokat a kötvényprogrammal kapcsolatban.

Amikor Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert kérdezte, akkor a tárca államtitkára, Dömötör Csaba csak arra volt képes, hogy személyeskedjen vele.

Miután többször megismételte a kérdéseit, Rogán tárcája gyilkos Kádár egykori vérbolsevik kutyájától Kövér Lászlótól kért segítséget.

Az Országgyűlés elnöke meglepő módon jogkörére hivatkozva visszautasította a képviselő kérdéseit, mert szerinte azok nem érintik a kormány feladatkörét.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 5:03pm-kor
2017. 10. 01. 16:21

Már nem hazudhat az MVM: hamarosan kiderül, milyen jogcímen adtak 508 milliót a büdös kommunista zsidókból álló CÖF-nek

Hosszas huzavona és bürokratikus gáncsoskodás után Szávay István, jobbikos képviselőnek végre sikerült egyértelmű állásfoglalást szereznie a nyilvánvalóról a rejtélyes CÖF-támogatás ügyében: a Magyar Villamos Művek (MVM) közpénzt kezel, ezért a gazdálkodására és az általuk kezelt pénzeszközök felhasználására vonatkozó információknak nyilvánosnak kell lenniük.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) végre tiszta vizet öntött a pohárba.

Szávay budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy néhány napja kapta meg a NAIH elnökének, Péterfalvi Attilának írásbeli kérdésére küldött válaszát, melyben a hivatal vezetője "alaposan és több szempontból is alátámasztja":

"az MVM közpénzt kezel, ezért a gazdálkodására, a társaság által kezelt pénzeszközök felhasználására vonatkozó információk mind az infótörvény, mind az alaptörvény vonatkozó bekezdései szerint is közérdekű adatnak minősülnek".

Péterfalvi Attila válasza ITT olvasható.

Ebből kifolyólag, amikor az MVM megtagadta, hogy Szávay István információt kapjon arról, mégis milyen jogcímen adott a cég 508 millió forintot a Fidesz kamuciviljeinek, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány - CÖKA). Ezzel megsértették a képviselő közérdekű adatok megismeréséhez való alkotmányos jogát.

Szávay elmondta:

a hatóság felszólította az MVM-et, hogy 15 napon belül bocsássa a jobbikos képviselő rendelkezésére a CÖKA részére nyújtott támogatással kapcsolatos dokumentumok másolatait.

"Ez azt jelenti, hogy rövid időn belül kiderül: milyen kérvény alapján, kinek a döntésére, milyen körülmények között és milyen elszámolás mellett kapta meg a CÖF ezt az 508 millió forintot"

- szögezte le Szávay, majd hozzátette: a Jobbik biztos benne, hogy a pénz kifizetése törvénytelen volt, a CÖF pedig törvénytelenül járt el, amikor valószínűleg ebből finanszírozta a Vona Gábort és a legerősebb ellenzéki pártot lejáratni hivatott bohócos plakátkampányát.

A Jobbik politikusa hangsúlyozta:

amint megkapja az említett iratokat, nyilvánosságra hozza azokat, amennyiben pedig a Jobbik 2018-ban kormányra kerül, az "összes mutyigyanús" támogatással hasonlóképpen járnak majd el.

Szávay István leszögezte: a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy

"állami vállatok a kormánypárt céljait szolgáló akciókat finanszírozzanak, mindeni lyen akciót törvénytelennek tartunk".

Záró gondolatként elmondta: a Jobbik véget fog vetni az eddigi gyakorlatnak, és az állami forrásokból csak olyan civil szervezetek támogatnak majd, melyek valóban értékes és társadalmilag hasznos feladatot végeznek.

2017. 10. 02. 16:37
Azért kaptak 508 millió forint közpénzt az MVM-től Orbán kamuciviljei, mert Soros - Toporzékol a CÖF

Durcás közleményben reagáltak Orbán Viktor kamuciviljei Szávay István jobbikos képviselő tegnapi sajtótájékoztatójára, melyen bejelentette: a CÖF-CÖKA nem titkolhatja tovább, mire kaptak 508 millió forintot a Magyar Villamos Művektől (MVM).

---

Úgy látszik, a védhetetlen helyzetbe került Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) képtelen megemészteni, hogy az adatvédelmi hivatal állásfoglalása révén kénytelen lesz lerántani a leplet az 508 milliós titokról:

konkrétan, hogy mire is kaptak ennyi közpénzt az MVM-től?

Mert Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke állásfoglalásában bizony megerősítette, ami eddig is nyilvánvaló volt:

a cég állami vállalatként közpénzek fölött rendelkezik, így Szávay Istvánnak alkotmányos joga betekinteni abba, hogyan használják fel a rendelkezésükre álló összegeket.

A Fidesz kitartottjai azonban képtelenek voltak beletörődni az elkerülhetetlen lebukásba, és az eddigi titkolózás után úgy döntöttek, inkább komplett hülyét csinálnak magukból.

Mindenek előtt Szávay István elébük dobott "könnyű prédaként" festették le, ám semmivel nem tudták alátámasztani, miért értékelik így a jobbikos honatyát, aki minden követ megmozgatott, hogy leleplezze a "civilkedőket".

A közlemény továbbá azzal vádolja a Jobbikot, hogy "üzleti tényezővé vált", illetve a CÖKA szerint a törvény előtt kell majd helyt állniuk valamiféle "plakát üzelmeikért". Érdekes vádaskodás ez egy olyan szervezettől, ami a Fidesz kedvére való országos lejáratókampányokat indít, ha úgy tartja kedve, és akinek gazdái épp azzal vannak elfoglalva, hogy betiltsák és karhatalmi erővel hallgattassák el a legesélyesebb kormányváltó erő üzeneteit.

Az iromány legszürreálisabb része azonban a következő:

"Az MVM, a CÖF-CÖKA révén, a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál. A CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását."

Némi élnaivitással kérdezzük: mégis, milyen "önkéntes szolgáltatásokkal" járul hozzá a CÖF a "közösségek összefogásához", vagy a "közhasznúság elvének erősítéséhez"? A miniszterelnök alfelében történő réveteg kóborlás és Vona Gábor úton-útfélen való mocskolása, az Orbán-rajongók külföldi toborzása, netán a menetrendszerű Sorosozás szolgálná ezeket a fenkölt célokat?

Az utóbbi, hatalmas társadalmi haszonnal kecsegtető tevékenységet most sem mulasztották el, a közlemény végén ugyanis leszögezik:

azért támogatta őket állami cégként az MVM, mert Soros György is támogat civil szervezeteket (:D).

Ehhez a nívóhoz már nincs is nagyon mit hozzáfűzni, minthogy kíváncsian várjuk a hamarosan nyilvánosságra kerülő adatokat a CÖF által elherdált állami milliókról.

Szávay ironikusan reagált FB-oldalán, ahol maga is posztolta a közleményt, mint írta: "a világlíra gyöngyszemei közé kívánkozó sajtókommünikét" változtatás nélkül, eredeti helyesírással osztja meg.

A Jobbik könnyű prédának vetett oda engem!!! A CÖF nevű fideszes kamucivil szervezettel való hónapok óta tartó hadakozá...

Közzétette: Szávay István – 2017. október 2.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 8:11am-kor

A tehetségtelen boxer kutya szájú zsidó Hajdu Péter ukrán üzlettársa valójában idénymunkás, aki sosem hallott a bűnöző Hajduról.....

2017.10.02. 05:34

Ha igaz, amit az Andy Vajna tulajdonába került Bors ír, akkor megütheti a bokáját Hajdu Péter.

A lap ugyanis Kár­pát­alján megtalálta azt a titokzatos ukrán üz­letasszonyt, akiről a televíziós producer-műsorvezető úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak. Csakhogy a Bors szerint egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel Hajdu cége, a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. 

A céges papírok szerint Valentyna Leinart tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette céggel és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent, majd a magyar üzletember 2016. december 11-én kiszállt a társaságból, ami így egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi, ez a 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje, ami 498 327 000 forint volt.

A Bors beregszászi otthonában találta meg a nőt, akiről kiderült, hogy egyáltalán nem él luxuskörülmények között, ellenkezlőleg. Valentyna Leinart idénymunkás. De ami ennél is meglepőbb, hogy sosem hallott sem Hajduról, sem az angol cégről. "Nem ismerem Hajdú Pétert, soha nem találkoztam vele, soha nem volt közös cégünk. Sőt nekem cégem sem volt. Szakácsnő vagyok, de az utóbbi időben idénymunkából élek. Most is magyarba készülök, Somogy megyébe mennék gombát szedni. A munkát fólia- és üvegházakban végezzük, 600 forintot adnak egy órára" - mondta a lapnak. 

A Bors szerint jegyzőkönyv készült róla, hogy 2016 december 11-én Hajdú és Valentyna taggyűlésen vett részt, ahol Hajdú átruházta az üzletrészét. Az ott született határozatot mindketten aláírták, sőt ügyvéd is ellenjegyezte. "Én biztos, hogy nem írtam alá semmit, hisz ott sem voltam. Mit mondott, december? Azt hiszem, akkor szedtük a fóliasátrakban az uborkát" - mondta a lapnak az ukrán nő. Egyébként a nő neve, a születési adatai, az édesanyja neve egyezik a céges papírokon, de a címe nem. "Én soha nem laktam Begany településen, a Virág utcában" - mondta a lapnak.

A Bors szerint a titokzatos Valentyna, mint vezető, további két magyar cégben is megjelent. Az egyiket már törölték is, a másik a mai napig az ő neve alatt fut. Utóbbi érdi vállalkozás sikeres lehetett, mert Valentyna színre lépése előtt a cég nyert egy 50 milliós közbeszerzési pályázatot.

A Bors Haju Pétert nem kereste meg, ellenben a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, dr. Hegedűs László a a lapnak elmondta: az ukrán nő tagadása már önmagában elég az alapos gyanú megállapításához. Emiatt a büntetőeljárás megindítását a rendőrségnek már hivatalból el kellene rendelnie.

Bukta Kár­pát­alján megtalálta a Bors azt a titokzatos ukrán üz­letasszonyt, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak. Legalábbis nyilatkozataiban ezt állította Hajdú. Mint kiderült, egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. Az ügynek büntetőjogi következményei lesznek.


Valentyna nem hitt a szemének: mibe kevertek engem bele?

Papíron társult a két cég

Valentyna Leinart – a céges papírok szerint – tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette céggel és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent.

A közös munka viszont el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi.

Hogy ez a vagyon mekkora?

A 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt 2016. december 31-én.


Az ügyvéd által ellenjegyzett határozatot állítása szerint sosem látta Valentyna (fenti kép), azt ő alá sem írta. Pedig a papíron Hajdú Péter neve mellett az övé is szerepel © Zsolnai Péter

Pottyantós vécé lenne a luxus?

Valentyna Leinart beregszászi otthonában fogadta a Borsot. A papíron több száz millió forint felett rendelkező asszonyról percek alatt kiderül, hogy életéből hiányzik a luxus. Háza be van ugyan pucolva, de valójában csak a malter fogja össze, és ha valakinek vécéznie kell, kizárólag a kerti pottyantósban teheti meg.

– Hívjanak csak Violának! – mondja, és máris hellyel, kávéval, sütivel kínál. A céges papírok láttán viszont gyorsan lefagy a mosoly az arcáról.

– Nem ismerem Hajdú Pétert, soha nem találkoztam vele, soha nem volt közös cégünk. Sőt nekem cégem sem volt. Szakácsnő vagyok, de az utóbbi időben idénymunkából élek. Most is magyarba készülök, Somogy megyébe mennék gombát szedni. A munkát fólia- és üvegházakban végezzük, 600 forintot adnak egy órára – sorolja egy szuszra.


Beregszászon él Valentyna Leinart. Luxusnak semmi nyoma, pedig papíron több száz millió forint gazdája

– Hogy nekem angol cégem lenne? Meg mit is mondott, hogy ötmillió forintos törzstőkeemelést hajtottam végre Hajdú cégében? Ne haragudjon a világ, de azt sem tudom, hogy mi az.

Valentyna nem akar hinni a szemének a céges papírok láttán:

– Ötszázmilliós tőke? Fel sem tudom fogni, mibe kevertek engem. Én soha, senkitől egy fillért nem kaptam. Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ô mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva. Én soha nem laktam Begany településen, a Virág utcában.

Ki írt alá helyette?

Akkor tavaly december 11-én sem? – vetődik fel a kérdés, hisz jegyzőkönyv készült róla, hogy aznap Hajdú és Valentyna taggyűlésen vett részt, ahol Hajdú átruházta az üzletrészét. Az ott született határozatot mindketten aláírták, sőt ügyvéd is ellenjegyezte.

– Én biztos, hogy nem írtam alá semmit, hisz ott sem voltam. Mit mondott, december? Azt hiszem, akkor szedtük a fóliasátrakban az uborkát – idézte fel emlékeit.


A kert végében van a pottyantós vécé

Más cégekben is feltűnt a neve


Lapunk nyomozása során kiderült, hogy a titokzatos Valentyna, mint vezető, további két magyar cégben is megjelent. Az egyiket már törölték is, a másik a mai napig az ő neve alatt fut. Utóbbi érdi vállalkozás sikeres lehetett, mert Valentyna színre lépése előtt a cég nyert egy 50 milliós közbeszerzési pályázatot.

– De hogy kerülhettek az adatai Hajdú Péterhez? – kérdezem.

– Van egy ismerősöm, Ági. Három gyereke van, és állandóan cserélgeti a mobilszámát. Ő egyszer elkérte az irataimat és lefénymásolta. Úristen, mibe kevert engem? – temette arcát a kezébe.

– És most mi lesz velem?– kérdezte kétségbeesve. – Ha megyek át a határon, majd letartóztatnak?

Években mérhető a büntetés

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, dr. Hegedűs László a Borsnak elmondta, hogy az ukrán nő tagadása már önmagában elég az alapos gyanú megállapításához. Ebből fakadóan a büntetőeljárás megindítását a rendőrségnek már hivatalból el kellene rendelnie. Közokirat-hamisítás mellett felvetődik a csődbűncselekmény és az adócsalás is. Közokirat-hamisításért akár három év, míg a csődbűncselekményért öt évig terjedő letöltendő szabadságvesztés is kiszabható.– Természetesen felvetődik az ügyvéd felelőssége is az ügyben. Mint a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese nagyon remélem, hogy a kolléga nem követett el ekkora hibát, hiszen az ügyben nemcsak büntetőjogilag vonnák felelősségre, hanem a kamara előtt is felelnie kellene a tettéért – összegzett a sztárügyvéd.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 2, 2017-on 7:50am-kor
2017. 10. 01. 19:28

"Eger nem Phenjan, Magyarország nem Észak-Korea"

Törvénytelenül szedték le a párt plakátjait, ezért elkezdték azokat visszaragasztani- közölte Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a Hír TV híradójának.

-

A képviselő úgy fogalmazott, hogy 

"hiába szeretné Orbán,  Magyarország nem Észak-Korea."

A Jobbik álláspontja szerint mivel a reklámfelületek a párt magántulajdonába kerültek, így azokra nem vonatkoznak a plakáttörvény rendelkezései.

"A Fidesz és Orbán semmilyen más üzenetet nem enged megjeleníteni, most már köztereken sem, ami ellentétes az övével, mi pedig úgy vagyunk vele, hogy ez Eger, nem Phenjan és Magyarország, nem pedig Észak-Korea. És természetesen azokat a reklámeszközök, amik a mieink szeptember 19-e óta, azokat igenis fogjuk használni a Jobbik kampányában politikai üzenetekre, ez ellen a Fidesz és egyetlen hatóság sem tud tenni semmit” – jelentette ki Mirkóczki Ádám.  

A héten többször is küldtek be olvasóink fotókat, amin az látható, hogyan távolíttatják el a kormányhivatalok munkatársai a Jobbik plakátjait. Balmazújvárosban a jobbikos képviselő a rendőrséget is kihívta a jogszerűtlen plakátrongáláshoz. Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezetője a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjéhez fordult, hogy választ kapjon a plakátok eltávolításának miértjére, az újságírók pedig Lázár Jánost faggatták, ám senki nem tudott konkrétumokat mondani.

Mirkóczki szombaton a rendőröknek is elmagyarázta, hogy miért nem lehet a plakátokat jogszerűen eltávolítani.

Törvénysértés rendőri közreműködéssel

„Ha kap egy utasítást, ami törvényellenes, akkor végrehajtja?" Hiába az egyértelmű jogszabály, a kormányhivatal rendőrségi közreműködéssel hágja át azt. Ez Magyarország 2017-ben. Érdemes megnézni.

Közzétette: Vona Gábor – 2017. szeptember 30.