Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

De ki jöhet a kommunisták által lefialt fattyú Orbán és csürhéje után?

De ki jöhet a kommunisták által lefialt fattyú Orbán és a legalja hitvány söpredék csürhéje  után?

Nem titkolt célkitűzésünk, hogy a magyar emberek értelmesen gondolkodjanak, mérlegeljenek, és ezek alapján döntsenek. Ehhez elengedhetetlen feltétel, hogy helyes adatokat kapjanak. Sajnos elérkeztünk oda, hogy a népet hamis adatokkal, hazugságokkal traktálják.

Mivel az olvasók, TV nézők nem tudhatják, hogy melyik adat igaz és melyik hamis ezért előző cikkünkben egy játékot javasoltunk. Bizonyítottuk egy gondolatsorral, hogyan lehet egy igaznak hitt, de hamis adatot kiütni. Ennek a fő fegyvere a gondolkodás! Egy jó példa a gondolkodásra (– NIF szerkesztő): Ezt a cikket itt olvashatja!

A mai témánknál ez a gondolkodás létfontosságú. Ez a téma pedig a következő. A miniszterelnök személye. Nem egyszer azon kapom magam, hogy fideszes szavazókkal vitatkozom. A vita nagyjából a következőképpen zajlik. Rámutatok az Orbán kormány hibáira, bűneire. Leromlott egészségügy, elvándorló munkaerő, orvos és nővérhiány, szakemberhiány, leromlott oktatás, korrupció, lopás, stb. A teljesség igénye nélkül. A vitapartner a következőket szokta válaszolni. A csőd széléről hozták vissza az országot, Görögország szintjén voltunk, stb. Aztán egy idő után az érveimre nem tudnak mit mondani és szinte MINDEN esetben jön a végső adu ász. Na, jó! Igazad van. De ki jönne Orbán helyett? Ilyenkor lemondok az illetővel való további „vitáról”, mert felesleges. Az az ember, aki nem tudja az országot Orbán vezetése nélkül elképzelni a hamis adatok útvesztőjében ténfereg.

A hamis adatok, hazugságok útvesztőjébe került ember, reménytelen helyzetben van.

Nézzük meg az előző cikkben kifejtett gondolatsor szerint ezt a kérdést is. Vagyis gondolkozzunk! Keressük az ellentmondásokat! Van egypár az biztos. Itt van pl. az, hogy a fidesz szavazók nagy része is elismeri, hogy Orbánék lopnak. Őszintén, tisztelt fideszesek, igaz, így van? Valahol zavarja őket is Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Orbán papa, Tiborc vő, Matolcsy és unokatestvérei mesebeli gyarapodása. Azt is tudják lelkük mélyén, hogy ezek az emberek csak strómanok, valójában Orbán pénzét kezelik. Tehát TUDJÁK, hogy Orbán lop. És MÉGIS Orbánt támogatják. Ez bizony ellentmondás. TUDJÁK, hogy Orbán ezerszer, tízezerszer annyit lop, mint a töketlen szocik. A szocikat mégis elzavarták e miatt, Orbánt meg támogatják.

Az előző kormányt 300 forint vizitdíj és tervezett tandíj bevezetése miatt elzavarták. Most, hogy az egészségügy rosszabb állapotban van, mint 10 éve volt és az Orbán kabinet ötszörös tandíjat vezetett be, mégis őt támogatják. Mi lehet a magyarázat ezekre az ellentmondásokra? Hiszen egy gerinces ember, egy gerinces szavazó, ha elkergeti az egyik kormányt 1 egységnyi bűn miatt, akkor józan paraszti ésszel el kell, hogy kergesse a következő kormányt, ha az 10, 100 egységnyi bűnt követ el. De nem ez történik. Vagyis két lehetőség van. Vagy azt kell mondanunk, hogy gerinctelenek a fidesz támogatói. De ezt nem szívesen tesszük. Hiszünk abban, hogy nagy részük nem az. A másik lehetőség, hogy meg vannak tévesztve. Hogyan lehetséges mindez?

Tudják, gondolkodjunk! Mikor dönt általában egy ember ésszerűtlenül? Egy ilyen eset van, amikor elragadják az ÉRZELMEK. Az érzelmek felülírják a józan ÉRTELMET! Pl. a szerelmes emberre szokták mondani, hogy vak. És ez igaz is. Elvakítják az érzelmei. Egy szülő az értelemre fittyet hányva bemegy az égő házba, hogy kimentse gyermekét.

A politikusok sokszor kihasználják az emberi érzelmeket. Egy katonai induló hallgatása közben érzelmeink elragadnak minket. Libabőrösek leszünk, képviseljen az az induló bármilyen ordas eszmét is.

Az érzelmek felkorbácsolásához elég egy dal.

A rendszer hitványságától függetlenül mindannyiunkat elragadnak az érzelmek.

Éppen ezért rendkívül veszélyes dolog az érzelmekkel való játék!

Nos, erre játszik az Orbán kormány! Nem kormányoz, hanem olyan helyzetet teremt, hogy az érzelmeink hatására döntsünk. Csakhogy nem mindegy, hogy melyek ezek az érzelmek. „Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!” – hirdette a fidesz a 2010-es választások előtt. Ma már nem a szeretet, hanem a gyűlölet és a félelem erejében hisz. És sikerrel jár. Habony és Finkelstein tanácsadók hatására keresi, kutatja azokat a helyzeteket, melyekben félelmet és gyűlöletet lehet kreálni. Ellenséget kell gyártani! Így lett ellenség először a rezsit szedő multinacionális cég. 2013-ban lett is nagy rezsiharc. Igen ám, de azóta hová tűnt? Annak ellenére, hogy 2013 óta harmadára, felére esett a gáz világpiaci ára miért nem csökkentik itthon a gáz árát? Ez ellentmondás! Nos, miért nem? Azért, mert jobb, erősebb félelmet és gyűlöletet keltő lehetőség bukkant fel a láthatáron. Ez volt a migrációs hullám. Mivel kormány ebben nagyobb lehetőséget lát jelenleg ez határozza meg a kommunikációt. És működik, az emberek RETTEGNEK! Okkal? Részben igen. Ki ne tartana a terrorizmustól? Fel van nagyítva a probléma? Hát persze! Rengeteg pénzbe kerül mindez? Hát hogyne! Ezt a pénz lehetne az egészségügyre és az oktatásra költeni? Természetesen! De akkor veszélyben lenne a fidesz többsége.

A félelemmel teli embert könnyű “megmenteni.”

Tudják, keressük az ellentmondást! Megállítottuk a migrációt! – hirdeti a kormány. De hát, akkor hogyan lehetséges az, hogy ezek a szerencsétlen migránsok nálunk vágják át a kerítést és akarnak betörni Ásotthalomnál egy rozzant tanyára. Toroczkai mezőőr fekteti meg őket! Érdekes! Miért nem mennek ezek a migránsok Horvátország és Szlovénia felé. Ott nem kell kerítést vágni és mezőőrség sincsen. De nem! Ők Ásotthalomra akarnak éppen betörni. És ha Toroczkai nem figyel már fel is húzták volna Ásotthalom Fő utca 12. szám alá a mecsetet. De őszintén, ez hihető? Ennél már azt is jobban el tudom képzelni, hogy néhány fizetett statisztát alkalmaznak migránsnak, hogy lám-lám itt vannak, betörtek. Felvetődnek a kérdések. Hány embercsempész bandát számolt fel a TEK és a magyar rendőrség? Hány embercsempész ellen emelt vádat a magyar ügyészség? Hány megállapodást kötött a magyar kormány a szerb kormánnyal, hogy azok küldjék vissza a küldő országokba a migránsokat?

És akkor előjöhet az eredeti kérdés! Ki jönne Orbán helyett? Ki lehetne Orbán után?

A válasz a következő. Akire hat az orbáni propaganda annak senki. Ő érzelmileg dönt. Ő elsüllyedt a félelem mocsarában. Hiába TUDJA értelmével, hogy Orbán borzasztóan kormányoz, hogy sok minden nagyon rossz, hogy Orbán lop. ÉRZELMI kötöttsége, a félelem és a gyűlölet megköti az kezét, felülírja az értelmét.

Őneki nem jöhet senki sem Orbán után, csak a nemzethalál.

Egy olyan ember, aki meg tud küzdeni a félelmével és leveti a gyűlöletét, rájön, hogy BÁRKI jöhet Orbán helyett, nem lesz rosszabb. Ha a szomszéd 88 éves Juliska néni jön az sem baj, mert legalább NEM ÁRT. Ha valaki nem árt, az már nagyon jó dolog. Ha esetleg meg egy jó szándékú, hozzáértő ember jön helyette, akkor az még hozzá is adhat az ország teljesítményéhez. Mekkora nyereség lenne!

A kommunisták által lefialt fattyú, és a kommunista besúgó lánya:

- vajon mennyi magyar családot tettek tönkre a szüleik, és maguk?

Az utolsó vérig legyenek átkozottak, örökkön, örökké...

Nehogy azt higgye valaki is, hogyha nem Orbán a miniszterelnök, akkor itt holnap migránsok grasszálnak az országban. Ez ostobaság. Aki ezt elhiszi, az retteg, olyannyira fél, hogy vak lett, mint a szerelmes ember.

Nincs az a hülye, ostoba migráns aki Magyarországon, ebben az élhetetlenné vált országban  akarna maradni!

De hát akkor miért csinálja mindezt Orbán ? – teheti fel valaki a jogos kérdést. Ha gondolkodik, akkor saját maga megadhatja a választ is. Ha megszűnne a félelem és a gyűlölet érzelmi satujába szorított rettegés, akkor mi történne egy emberrel? Természetesen előjönne az értelme! Elkezdené kérdezgetni, hogy miért van orvos és nővérhiány? Miért vándorol ki lassan 1 millió magyar? Hogyan lehetséges, hogy minden hatodik magyar gyerek külföldön születik? Miért nem emelkednek a bérek érezhető mértékben a nyugathoz képest? Miért teljesít rosszabbul az oktatás? Na, ezeket a kérdéseket nem szabad feltennie a választóknak!

Ha túl sok választó felteszi ezeket a kérdéseket, annak mi a következménye? Kormányváltás! Ezért MINDEN erővel meg kell akadályozni, hogy az érzelmek hálójából kiszabaduljanak a szavazók. És ne legyen kétségünk afelől, ha rendeződik a migrációs válság, a kormány gondoskodik, hogy legyen mitől rettegnünk. Legyen veszély – legyenek azok marslakók vagy Soros György által kifejlesztett magyarokat pusztító vírustörzsek -, és ha lesz veszély, csakis egy valaki mentheti meg a magyar népet.

Kitalálják, hogy ki az? Igen! A hős, aki két félidő között feláldozza magát és közpénzből megmenti a magyar nemzetet! De legalábbis kiplakátolja!

Tartson velünk! Gondolkodjon! Megéri!


Ébredj magyar!

Ébredjetek magyarok!

Wass Albert:

Ébredj, magyar!Országodon kufárok osztoznak,
rabtartóid leszármazottjai,
s kik raboltak, öltek, véredet vették,
ma mástól rabolt palotákban élnek.

Szétterelnének száz apróka pártba,
hogy szavazatod feldarabolódjon,
s egy kisebbség, fölzárkózva keményen,
uralkodhasson a többség felett.

Gyermekeid lelkéből már kiöltek
tisztességet, Istent és Hazát.
Volt kínzólegények demokráciára
tanítják ma az unokát.

Szabadságról rikácsol a lopó,
a fosztogató igazságról fecseg,
s aki kifosztott, ma igazságról kesereg.

Megtekintések: 832

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 9, 2017-on 10:41am-kor

A Pintér elvtárs nevű kommunista olaj maffiózó szerint nincs abban semmi különös, ha egy zsidó offshore-lovag szerzi meg a létfontosságú infrastruktúra egy részét

Pintér Sándor belügyminiszter szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy egy ismeretlen hátterű, külföldi tulajdonú offshore cég szerezze meg közvetve a fővárosi Puskás Ferenc Stadion metrómegálló fölötti épületet. Pedig a 2-es metró vonala két szempontból is a kritikus – azaz létfontosságú – infrastruktúra része: egyrészt óvóhelyként szolgál háborús vagy katasztrófahelyzetben, másrészt alapvető közszolgáltatásnak minősül.

Idén júniusban a Heti Válasz írta meg, hogy a Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadóval közös szabadidős fotókon szereplő "izraeli–grúz üzletember", Gag El Mihael (Michael Gagel) által vezetett cég, a Welt-Stadt Immobilien (WSI) Kft. vételi jogot szerzett a Stadionok-irodaházra. A WSI egy ciprusi bejegyzésű offshore cég, a Top Imobile birtokában van, így a valódi tulajdonosi háttér szinte ellenőrizhetetlen. Gagel vállalkozása 2008-ban rendkívül alacsony, 48 millió forintos áron vásárolta meg a közel 8000 négyzetméteres terület 17,2 százalékát (az irodaházhoz csatolt parkolót) a Budapesti Közlekedési Vállalattól (BKV), és közel állt ahhoz, hogy a teljes ingatlant megszerezze. A BKV szakszervezetei azonban tiltakoztak, és büntetőfeljelentések is születtek az ügyben, emiatt Budapest akkori vezetése leállította a tranzakciót. A Fővárosi Közgyűlés idei nyári döntésével – amellyel jóváhagyta a BKV üzleti tervét, benne az irodaház eladását – azonban minden akadály elhárult Habony zsidó barátjának üzlete elől. A közlekedési társaság mintegy egymilliárd forintos eladási árral számol.

A belügyminiszter Demeter Márta, szocionistából LMP-ssé vedlett országgyűlési képviselőnek levelére válaszul azt írta, a felszíni irodaépület nincs kihatással az M2-es vonal egyes szakaszainak kettős rendeltetésére, vagyis az óvóhelyi funkcióra. A tárcavezető szerint a létesítménnyel összefüggésben nincs olyan információ, ami alapján a metró rendeltetésszerű működése veszélyben lenne.

Pintér elvtárs hozzátette: az irodaház tulajdonjogával kapcsolatos kérdések nem tartoznak a Belügyminisztérium hatáskörébe.

– A közvetlenül a metrómegálló feletti irodaház értékesítése biztonsági kockázat, hiszen létfontosságú közlekedési infrastruktúrát érint, ráadásul óvóhelyként is szolgál – mondta Magyar Nemzetnek Demeter Márta. A képviselő szerint átláthatatlan módon adják el az ingatlant, vagyis a kormánypártoknak megint fontosabb egy szűk üzleti kör haszna, mint a budapestiek biztonsága. Utóbbiban pedig kiemelkedően fontos szerepe van annak, hogy az irodaház ne kerüljön magánkézbe. – Ez már önmagában is problémás lenne, főleg úgy, hogyha Habony Árpádhoz kötődő, a letelepedésikötvény-bizniszben is érintett offshore-lovagok tulajdonszerzéséről van szó – tette hozzá a politikus.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 7, 2017-on 8:44am-kor

Rejtélyes pénzmozgásra bukkantunk a maffiózó Orbán család cégeinél

2017. szeptember 7.csütörtök 05:59

Gyilkos Kádár egykori mocskos kapzsi kommunista  kutyái, ma már milliárdosok, míg egy nép nyomorog

Otthon mikor veritek agyon, mikor lincselitek meg, mikor belezitek ki a vérbolsevik-cionkommunista bűnözőket?

Nagyon furcsán vett ki vagy tervez kivenni több tízmillió forintot a maffiózó Orbán család egyik cégéből a miniszterelnök édesapja és testvére. Az érintett vállalat, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. eddig is aranybánya volt a tulajdonosok számára (a két Orbán Győzőn kívül a kormányfő édesanyja is birtokol kisebb üzletrészt a társaságban), hiszen csak az idén 730 millió forintot fizet ki a családnak osztalékként.

A teljes pusztulás legyen a részetek

A Magyar Nemzet által megismert egyik dokumentum alapján azonban nem csak így jutnak jelentős összeghez a bányavállalatból Orbán rokonai. A szakértők szerint egy nem éppen szokványos számviteli tranzakció ráadásul a cég bevételének elég jelentős részét, közel hatodát érinti.

Orrbán te legalja hitvány söpredék kommunisták fattya, mocskos címeres gazember, átok szálljon reátok, átkozottak legyetek, mindörökké, örökkön örökké, átkozott legyen minden gyermeketek, unokátok, és leendő unokáitok!

Bűneitekért gyermekeitek, és unokáitok fognak megfizetni!

Amint arról lapunk is beszámolt már, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t éppen most szeretnék kettéválasztani Orbánék úgy, hogy a megmaradó cég kizárólag idősebb Orbán Győzőé lesz, míg a vállalatból kiváló Hahót Tőzeg Kft. Orbán Győzőné és ifjabb Orbán Győző kezébe kerül.

A tranzakció miatt azonban a szétszedett vállalatnak számos olyan dokumentumot is le kellett adnia a cégbíróságon, amelyeket egyébként nem hoztak volna nyilvánosságra, ezekből pedig több érdekesség is kiderült. Így tudhattuk meg például, hogy a vállalat Mészáros Lőrinc öccsének egy cégével, illetve a felcsúti polgármester állandó üzlettársa, Szíjj László egy érdekeltségével is üzletel. Emellett a leadott anyagokban szerepelt az a girokopter is, amelyről az Átlátszó.hu már tavaly beszámolt, és amiről a mostani leltárnak köszönhetően kiderült, hogy 30 millió forintért vásárolhatták Orbánék.

Találtunk azonban egy ezeknél is érdekesebb tételt a dokumentumokban: a leadott leltár szerint ugyanis tavaly év végén a vállalatnak egyaránt bő 35-35 milliós áruszállításból vagy szolgáltatásból származó kötelezettsége állt fenn a két Orbán Győzővel szemben. Bár laikusként első ránézésre ebben valószínűleg semmi különös nincs, valójában azonban nem túl általános, hogy természetes személynek ilyen típusú követelése legyen saját cégével szemben, különösen nem magánszemélyként (egyéni vállalkozóként más lenne a helyzet, de az elérhető dokumentumok alapján itt nem erről van szó). Több számviteli szakértőt megkérdeztünk arról, mi lehet a magyarázat, ám többségük azt mondta, nem igazán találkozott még effélével. A legtöbben valamilyen könyvelési hibára gyanakodtak, ám mivel a dokumentumokat könyvvizsgálónak is át kellett néznie, ilyen bakinak elég csekély a valószínűsége.

Az Orbán család cégének hahóti telephelye. A területet a vállalat Orbán Győzőéktől bérli
 

Végül egyetlen lehetséges magyarázatot kaptunk, ami a hatályos jogszabályok alapján valóban működhet – bár bizonyos szempontból ez is furcsa –, jelesül, hogy a tulajdonosok ingatlant adnak bérbe a társaságnak. Elindultunk ezen a vonalon, és a leadott iratokban találtunk is egy olyan ingatlant, amelyet a Gánt Kő és Tőzeg Kft. használ, de nem a cég tulajdonában van, hanem a két Orbán Győzőtől bérli a vállalat. Ez magyarázatot adna arra is, miért azonos összegű a két kötelezettség.

Az összeg nagyságát azonban semmi sem indokolja. Összehasonlításképpen: a társaságnak – a tavaly év végi leltár szerint – egyetlen olyan ingatlanja sincs, amely bő 70 millió forintot érne, olyan meg végképp nincs, amelyet ennyiért kellene bérelni. Különösen, hogy a bérelt ingatlan tulajdoni lapjából az derül ki, hogy jelen esetben egy Hahót külterületén található, postai cím nélküli, nagyjából 6600 négyzetméteres területről van szó.

A cégbíróságra leadott dokumentumokban van utalás arra, hogy a vállalat nemcsak ezt az egy ingatlant bérli a miniszterelnök öccsétől és édesapjától, hanem azokat a területeket is, ahol a bányaművelés zajlik – ezekről azonban részletesebb adatot nem közölnek. Ráadásul az Orbán család nem éppen konfliktusmentes hahóti működéséről szóló írások korábban arról tudósítottak, hogy a tőzeg kitermelésére használt területeket nem közvetlenül Orbánék, hanem az érdekeltségükbe tartozó Gánt Kő és Tőzeg Kft. (illetve a jogelődje) vásárolta meg áron alul még a kilencvenes években.

Ha így volt, érdekes kérdés, hogy mikor és miért kerültek a két Orbán Győzőhöz az ingatlanok, és miért jobb üzlet, hogy a társaság bérli ezeket. A lapunk által megkérdezett szakértők szerint ha így tesznek, az járhat adóelőnnyel, hiszen a társasági adót (legalább részben) meg lehet spórolni. Ezzel azonban (a 70 milliós összeget látva) jelenleg legfeljebb néhány millió forintot fognának a tulajdonosok, ami pedig – ahogy egy forrásunk fogalmazott – valószínűleg nem az az összeg, amiért ezen a szinten lehajolnak, különösen, ha ennyit kockáztatnak egy kétes megítélésű tranzakcióval. Ez még akkor is igaz, ha az évek alatt tízmilliós nagyságrendű megtakarítás is összejöhet (összejöhetett) ilyen trükkel.

Valószínűbb, hogy az „adóoptimalizálás” inkább csak pozitív melléktermék, ennél fontosabb, hogy – vélhetően valamilyen jogi megfontolásból – az ominózus ingatlanok tulajdonjogát cégen kívül tartsák. Kérdéseinkkel természetesen kerestük a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t, illetve az ügyvezetőjét, ifjabb Orbán Győzőt, lapzártánkig azonban nem kaptunk válaszokat.

Perszonálunió

Miközben az Orbán család egyik cége szakad, két vállalatuk között épp a közelmúltban jött létre „perszonálunió”. A miniszterelnök másik öccse, Orbán Áron július végén nevezte ki önálló cégjegyzésre jogosult ügyvezetővé idősebb Orbán Győzőt a Nehéz Kő Kft.-nél. A jelenleg a kormányfő fiatalabb testvérének kizárólagos tulajdonában lévő társaságban korábban más családtagoknak is volt részesedésük, tavaly év végén azonban kiszálltak, a cégvezetésért pedig a famíliából mindig Áron volt felelős. A családi vállalkozások viszonyának még szorosabbra fűzése persze logikus, hiszen a Nehéz Kő Kft. – amint erről a Direkt36 oknyomozó projekt beszámolt – felel egyes Orbán-érdekeltségek szállítmányozási munkáiért. Mások mellett ennek a cégnek a kamionjai tűntek fel a közelmúltban az Oroszlányi Erőmű telephelyén, ahol épp rekultivációs munkák zajlanak közel kétmilliárd forint értékű állami projekt keretében.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 2, 2017-on 11:44am-kor

Társasházat építettek, az Orbán  rokonságához köthető vállalkozás tulajdonosai közben milliárdokkal tartoztak az államnak

2017. szeptember 2. szombat 10:36

Egy félresikerült állami almaüzlet végén a Cider Alma Kft. már hárommilliárd forinttal tartozott az államnak.

A cég tulajdonosairól eddig keveset tudtunk, de a Célpont megtalálta őket. A tulajdonosok rendszeres üzlettársai Ökrös Imrének, aki a miniszterelnök feleségének rokona. Bár a rokonságot sokáig bagatellizálni próbálták, a Célpont kiderítette, hogy a családok jóban vannak, sőt, Orbánék rendszeresen meg is látogatják őket Szolnokon.

 

Három éve a hatalmas almatermés leverte az árakat, ezért sok termelőt a csőd fenyegetett. Ekkor lépett közbe a külügy cége, a milliárdos veszteségeiről ismert Magyar Nemzeti Kereskedőház, és felvásárolt sok ezer tonna almát a piaci ár fölött. Ezzel megmentették a termelőket, a terv pedig az volt, hogy külföldön eladják az árut és így még nyereséget is termelnek.

Erre kerestek egy vállalkozót, és furcsa módon az eredetileg sofőrszolgálatként alapított Cider Almát találták a legalkalmasabbnak az alma értékesítésére. A dokumentumok szerint el is adtak egy komolyabb tételt, de az árát az állami cég sosem látta. 24 ezer tonna alma árát, nagyjából 3 milliárd forintot követeltek a cégen.

Bizonyára csak véletlen, hogy ebben az időszakban a Cider Alma tulajdonosainak egyéb üzletei jól prosperáltak. Felépítettek például egy 22 lakásos társasházat Debrecenben.

A lakások értékesítése jelenleg is zajlik.

A hárommilliárdos adósságból csak azért nem lett országos botrány – és büntetőeljárás –, mert jött egy Mészáros Lőrinc köreihez sorolt faktorház és az utolsó fillérig kie.... Ami már csak azért is furcsa, mert a faktorházak pont azzal foglalkoznak, hogy töredékáron veszik meg az adósok tartozását, majd megpróbálnak ennél többet behajtani rajtuk.

Ha kíváncsi arra, milyen lakóparkot építettek – az adós cég tőszomszédságában – azok, akik pár milliárddal az állam adósai maradtak, nézze meg a Célpontot a Hír TV-n szombaton 19.30-kor!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 2, 2017-on 11:11am-kor
2017. 09. 01. 17:36

Így épül Orrbán pincsijének Mészárosnak, a birodalma a Viharsarokban,  a gyáva birka magyarok meg csak nézik!

Folytatódik az N1TV Mészáros Lőrinc birodalmát bemutató sorozata. Ezúttal Békés megye a soros. Mármint nem úgy, ha értik mire gondolunk.

Az N1TV adásaiban összegyűjtik és összesítik a felcsúti polgármester és köreinek üzleti ügyeit és beruházásait. Az ötödik részben Békés megyében jártak, ahol számításaik szerint mintegy 109 milliárd forintnyi érdekeltségre tett szert a nemzet gázszerelője köreivel.

Akit esetleg jobban érdekel Mészáros úr Szabolcs megyei érdekeltségei, kattintson ide, ha inkább Heves megye, akkor ide, amennyiben a Borsodi birodalmat tekintené meg, kattintson ide, ha pedig Jász-Nagykun megyére lenne kíváncsi, akkor ide.

Újabb három borászat került Mészáros Lőrinc tulajdonába, már 8 (azaz nyolc) borászata van a pincsinek!

A felcsúti polgármester már eddig is öt céggel büszkélkedhetett.

Az új szerzemények a Badacsonyi Pincészet Kft., a Tihanyi Borászati Kft., illetve a Tihany-Vin Kft. Mindegyikben néhány napja jegyezte be a cégbíróság tulajdonosnak a Mészáros família agrárérdekeltségeit összefogó Búzakalász 66 Felcsút Kft.-t - írja a Zoom.hu.

A portál úgy tudja, hogy az újonnan megszerzett három cég a korábbiakhoz hasonlóan ugyancsak Demján portfóliójából került Mészároshoz, és minden bizonnyal már hónapokkal ezelőtt.

Az Átlátszó még februárban írta meg, hogy Mészáros Lőrinc már borokban is utazik, és személyesen vette át a Dereszla Kft.-ből 2013-ban kivált Dereszla Sparkling Kft.-t. A tokaji borászat korábban a francia Sopalia Holdingé volt, s 2013-ig érdekelt volt benne a Kulcsár-ügyben emlegetett betonutas üzletember, Dunai György is.

A Búzakalász 66 Felcsút Kft. még két tokaji borászatnak, a Henye Borászat Kft. és a Tokaj-Major Kft.-kben is tulajdonos lett akkoriban, így Mészárosnak akkorra már három cége volt a borvidéken.

Később, áprilisban a 24.hu írta meg, hogy a felcsúti polgármester megjelent Demján Sándor borászati cége körül is. A Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. érdekeltségébe tartozó két ingatlant vásárolta meg – erősítette meg akkor a portálnak Kovács Attila, a borászati cég vezérigazgatója, aki szerint a vétel a borászati üzemeket nem érintette. A felek nem tudatták, hogy pontosan mit takar a két eladott ingatlan, de a Demján-féle cég első válasza egyértelműen arra engedett következtetni, hogy szőlőültetvényeket érinthet az egyezség, bár ezt később tagadták.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 28, 2017-on 2:06pm-kor

A büdös kommunista Matolcsy elveszi a feltuningolt ribancát!

2017. 08. 28. 13:38

Matolcsy a férje miatt hagyja ott a jegybankot?

Matolcsy Zita lett augusztus 25-én Vajda Zitából, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti bank vezetője ugyanis feleségül vette kolléganőből szeretővé avanzsáló hölgyet. Mindezt onnan tudtuk meg, hogy a jegybanki alapítványok - ahol a pénzek elveszítik közpénz jellegüket - közleményt adott ki.

"Matolcsy Zita lemond a Pallas alapítványoknál vállalt tisztségeiről, és visszafizeti a munkáltatói kölcsönét - Matolcsy Györggyel történt augusztus 25-i házasságkötése után Matolcsy Zita arról tájékoztatta a Pallas Athéné alapítványokat, hogy a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítványnál betöltött kuratóriumi tagságáról lemond, valamint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál végzett senior kutatói tevékenységét befejezi, így ezt követően egyik Pallas alapítvánnyal sem áll jogviszonyban.

Matolcsy Zita a jegybanki alapítványok által támogatott doktori iskolában folytatott tanulmányaihoz kapcsolódó ösztöndíjáról lemond.

Matolcsy Zita a 2015-ben felvett munkáltatói kölcsönének fennmaradt részét egy összegben visszafizeti a jegybanknak, így munkáltatói kölcsönszerződése lezárul".

Az agyonverés, a meglincselés, a pusztulás legyen a részetek!

Ki nem találná, kivel utazott legtöbbször közpénzen Matolcsy György!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 28, 2017-on 11:15am-kor
2017. 08. 28. 08:25

"Ennyi hülye vén kurvát!" - mondta a fideszes, erre ő lett az év polgármestere

Hát, mi folyik ebben az országban?  

A Szolnok Megyei Közgyűlés kormánypárti többsége Szalay Ferencet választotta az év polgármesterévé.

Ez a fideszes polgármester nem arról híres, hogy felvásárolta a Balatont - az Mészáros Lőrinc -, onnan emlékezhetünk rá, hogy le "hülye vén kurvázta" az elégedetlenkedő nyugdíjasokat.

Ez az idősekkel szembeni határozott kiállás annyira megtetszett a fideszes politikusoknak, hogy Szalay Ferencet, Szolnok polgármesterét választotta a kormánypárti többségű Megyei Közgyűlés az év polgármesterének.

Persze az, hogy a fideszes politikus vén kurvának tartja a nyugdíjasokat csak a kisebbik dolog, az viszont komoly gond lehet, hogy Orbán Viktor, Bajnai Gordon útját követve tovább emeli a nyugdíjkor... - egyben csökkenti a nyugdíjkifizetéseket.

Mi van a röfivel? Megdöglött? Nem jönnek a számok?

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 26, 2017-on 8:19am-kor

Brüsszelben képviselheti hazánkat Trócsányi miniszter slagolós felesége

2017. augusztus 25. péntek 18:53

Brüsszelben kapott új munkát Trócsányi László igazságügyi miniszter felesége – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint Trócsányi Lászlóné a brüsszeli magyar nagykövetségen dolgozik majd.

(Ez nem azonos az uniós képviseletünket ellátó úgynevezett Brüsszeli Állandó Képviselettel.) Trócsányi Lászlóné nem diplomata státusban belga–magyar vonatkozású adminisztrátori feladatokat láthat el, anyakönyvezési ügyekkel, útlevélkérelmekkel és hasonlókkal foglalkozhat.

Trócsányi László értelemszerűen nem követi házastársát a kiküldetésbe.

Trócsányi Lászlóné a múlt héten azzal került be a hírekbe, hogy slaggal lelocsolta a házuk előtt demonstráló devizahiteleseket, és azt állította, rendőrt hívott rájuk. Az egyik lelocsolt tüntető garázdaság gyanújával feljelentette.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 26, 2017-on 8:14am-kor

Csillapíthatatlan étvágya van Mészároséknak

2017. augusztus 26., szombat 07:13

Mészáros Lőrinc Felcsúton a testületi ülésen 2017. június 23-án

Mészáros Felcsúton a testületi ülésen 2017. június 23-án

---

Minden jel arra mutat, Mészáros Lőrinc sem akar lemaradni a cionzsidó Schmidt Mária mögött.

Az újonnan érdekeltségébe került céggel, az Appeninn Holding Nyrt.-vel ugyanúgy mentesülni szeretne a társasági és iparűzési adó fizetése alól, mint a Figyelőt is birtokló üzletasszony érdekeltsége, a Budapesti Ingatlanforgalmazó Nyrt. (BIT). A szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról (SZIT) szóló jogszabály ugyanis lehetőséget ad arra, hogy amennyiben egy cégnek legalább ötmilliárd forint induló tőkéje van, és kizárólag ingatlan-bérbeadásból és -forgalmazásból él, mentesüljön a fenti két adó megfizetése alól.

A manőverre akkor derült fény, amikor pénteken az Appeninn bejelentette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum Nyrt., illetve a Konzum PE Magántőkealap 24,51–24,51 százalékos részesedést szerez a vállalkozásban. A közlemény szerint az új tulajdonosok kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesznek a társaság részvényeinek 180 napos, a forgalommal súlyozott átlagárán. Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója az ügylet kapcsán arról beszélt, hogy a céget szabályozott ingatlanbefektetési társasággá akarják alakítani, s ide összpontosítják jövőbeli ingatlanbefektetéseiket.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az Appeninnben fölhalmozott vagyon haszna után mentesülnek az adófizetés alól, igaz, ennek feltétele, hogy a szabályok értelmében a magasabb nyereség 90 százalékát osztalékként kifizessék a részvényeseknek. Így várhatóan minden korábbinál népszerűbb lesz a részvény a kisbefektetők körében is.

Miután az Appeninn-részvény ára a mostani bejelentés előtt jelentősen emelkedett, megkérdeztük Dióslaki Gábort, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) elnökét, hogy nem vetődhet-e fel bennfentes kereskedelem gyanúja az ügyben. Az elnök a kereskedési adatokat megvizsgálva annyit mondott, hogy normálisnak tűnnek, az a tény azonban, hogy az augusztus 23-án bejelentett sajátrészvény-eladást követően másnap nagy esés következett be az Appeninn árfolyamában, indokolna egy rutinvizsgálatot. Ami persze nem jelenti azt, hogy valóban történt bármi szabálytalanság.

Ilyen – bennfentes kereskedelem gyanúja miatti – bejelentésre került sor, amikor közvetlenül a Konzum Nyrt. júniusi bejelentése előtt – amely szerint részesedést szerzett a cég az MKB Bankban – valakik feltűnően sokat vásároltak a cég papírjából. Akkor a Tebész az MNB felügyeleti részlegének vizsgálatát kezdeményezte az ügyben. A vizsgálat el is indult, de hivatalos közlés még nem látott napvilágot az eredményéről. Ugyanakkor a vizsgálatra egészen közelről rálátó forrásunk szerint már nem csupán bennfentes kereskedelem ügyében folyik az eljárás, hanem árfolyam-befolyásolás ügyében is vizsgálódnak a jegybank szakemberei. Ebben az esetben nem magával a céggel foglalkoznak, hanem a tőzsdei árfolyammozgásokhoz kötődő üzletkötéseknek néznek utána.

Dióslaki Gábor arra is fölhívta a figyelmet, hogy a Konzum Nyrt. és az Appeninn bejelentése egymásnak ellentmond. A Konzum ugyanis a vonatkozó szabályoknak megfelelően úgy fogalmaz, hogy megállapodást kötött az Appeninn-részvények „megvásárlása tekintetében”. Azaz a vételi szándékát jelentette be. Ezzel szemben az Appeninn honlapján úgy fogalmaztak, mintha már megtörtént volna a vásárlás, ami egyértelműen szabályellenes lenne, hiszen ahhoz elengedhetetlen a jegybank felügyeleti részlegének engedélyezése. Az elnök hozzátette, nem gondolja, hogy szabálytalanság történt volna, minden bizonnyal csak a megfogalmazás pontatlan.

Eközben tovább erősödött az ország leggazdagabb gázszerelőjének befolyása az MKB Bankban. Az MKB-tulajdonos Metis Magántőkealap kezelésének megszerzésével a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. már korábban 45 százalékos befolyást szerzett a pénzintézetben. Ehhez most a Metis 2 Magántőkealap százszázalékos tulajdonában lévő, felcsúti székhellyel bejelentett RKOFIN Kft. négyszázaléknyi MKB-részvényt vásárolt, így Mészáros befolyása 49 százalékra emelkedett a bankban.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 26, 2017-on 7:08am-kor
2017. 08. 25. 14:29

A Jobbik szerint más is zavarhatta a hazug, csaló, tolvaj Szijjártót a holland nagykövet nyilatkozatában

Mint írtuk, Szijjártó Pétert kiakasztották a Gajus Scheltema, Hollandia nyugdíjba vonuló magyarországi nagykövete által elmondottak, ezért bejelentette: Magyarország határozatlan időre minden nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatát megszakítja Hollandiával.

Szijjártó a diplomata ellenségkép-gyártással kapcsolatos gondolatait emelte ki, Scheltema ugyanis azt mondta, a muszlim terroristák is „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar rezsim”.

A külügyminiszter szerint a nagykövet ezzel a terroristák és a magyar kormány közé akar egyenlőségjelet tenni.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke úgy gondolja, Szijjártó Pétert nemcsak ez a kiragadott mondat zavarta, hanem az is, hogy a nagykövet nyíltan beszélt a korrupcióról.

"A holland nagykövetnek is szemet szúrt, amit az Orbán-kormány az elmúlt hét évben a korrupció elmélyítése és a jogállamiság felszámolása érdekében tett"

- fogalmaz Gyöngyösi, majd hozzáteszi:

"Szijjártó Péternek a leköszönő holland nagykövet interjújában valószínűleg nem csak az fájt, hogy egy külföldi diplomata is rámutatott arra a közismert tényre, hogy Magyarországon virágzik a korrupció, de az is, hogy lelepleződött Szijjártó külpolitikája, ami csak a magyar szavazók előtt bátor, külföldön meghunyászkodó és gyáva. A magyar diplomácia a teljes elszigetelődés útján halad, melyet jól jelez, hogy a magyar vezetőket már nem látják szívesen más európai fővárosokban, a meghatározó európai politikusok pedig még térségünkben tett útjaik során is elkerülik Budapestet."

A politikus a közleményben kiemeli: a Jobbik álláspontja szerint azáltal, hogy Magyarország megszakítja a nagyköveti szintű kapcsolatait Hollandiával, még távolabb kerül az európai politika színpadától abban az időszakban, amikor végre lehetőség nyílna az Európai Unió közösségének változásait a magyarok számára kedvező irányban formálni. 


Gyöngyösi hangsúlyozza: a Jobbik kormányra kerülését követően a magyar érdekeket fogja képviselni az európai politikában és minden erejével azon lesz, hogy az Európai Uniót számunkra kedvező irányban alakítsa. 

"Addig is csak reménykedhetünk abban, hogy Donald Trump amerikai elnök nem fogalmaz meg negatív kritikát az Orbán-rezsim korrupciós ügyleteivel kapcsolatban, kiprovokálva a magyar diplomácia vezetőjének hadüzenetét" - zárul a közlemény.

A holland külügyminiszter szerint egyébként már megszólalt az ügyben: szerinte a terroristákkal kapcsolatos mondatot leszámítva jogosak a kritikák.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 25, 2017-on 11:15am-kor

Távozó nagykövet: A magyar rezsim úgy kreál ellenséget, mint a terroristák

2017. augusztus 24.csütörtök 22:07

Négy év után szókimondó interjúval búcsúzik Budapesttől a leköszönő holland nagykövet: Gajus Scheltema a 168 Órának beszélt magyarországi élményeiről és a helyi kormányzati politikáról.

Scheltema a Fidesz-kormány Soros György- és migránsellenes kampányáról úgy vélekedett, hogy azok tudatosan létrehozott ellenségképek, és készítőik pontosan számolnak azzal is, hogy a veszély annál nagyobbnak tűnik, minél távolabb van.

A holland diplomata szerint ez a gyűlöletpropaganda nagyon is hasonlít a terroristák szellemi hadjáratára: „Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány” – mondta a merénylőkről és felbujtóikról a diplomata.

A gyűlölködésnek a nagykövet szerint megágyaz az „aki nincs velünk, az ellenünk van” elv marxista öröksége is, mely mélyen átjárja a magyar közgondolkodást. Soros Györgyről szólva úgy fogalmazott, hogy a pénzember sok mindenért kárhoztatható – elég csak a spekulációs ügyleteire gondolni –, de tiszteletet érdemel azért, hogy gigantikus összegeket fektetett a demokráciába és a civil társadalom felépítésébe.

Ami pedig a magyar kormány Brüsszel elleni kirohanásait illeti, Gajus Scheltema úgy látja, ez kétirányú utca. „Olyan nincs, hogy egyes országok csak profitálnak az EU pénzéből, de nem hajlandók hozzájárulni és segíteni a minket érő kihívásokban. A francia és a többi nagykövetnek az Állítsuk meg Brüsszelt! plakát azért furcsa, mert olyan szervezetet támad, amelyet egyebek mellett épp az önök országának segítésére hoztak létre. Ráadásul az önökre rótt 1300 menekült befogadásáról még csak nem is Brüsszel, hanem az Európai Tanács, illetve a tagállamok döntöttek.

Ez az egész olcsó propaganda. És ezt a legtöbb magyar tudja” – véli Scheltema.

A pofájukba vágták az igazat!

Így reagált rögtön a csaló cionzsidó

A holland nagykövet interjúját Szijjártó  sem hagyta válasz nélkül, bár ő kevésbé cizelláltan érvelt: „Reméljük, hogy gyorsan hazamegy” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján, majd hozzátette, hogy Scheltemát nem látják szívesen többé a külügyminisztériumban.

A bolond Szijjártó  rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Magyarország hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet, a holland nagykövet csütörtöki 168 órának adott interjúja miatt.

A pökhendi Szijjártó  emellett azt is mondta, hogy ha Hollandia nem kér elnézést, akkor további politikai és diplomáciai lépéseket is tesz a magyar kormány. Kijelentette, „Magyarország nem egy bokszzsák”, illetve, „a meghunyászkodás politikája lehet, hogy szokás volt eddig Magyarországon, de most már nem az.” Szijjártó  azt is közölte, „ha a hollandok így szeretnék folytatni a kétoldalú kapcsolatot, akkor majd mi is így folytatjuk.”