Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

2017. 09. 18. 17:51

Ismét úgy ültek be az akollá silányult országházba a kormánypárti cion-kommunista képviselők, hogy közben csak nevettek rajtunk....

Hétfőn megkezdődött a harmadik hazug, csaló,tolvaj s néprabló Orbán-rezsim utolsó előtt parlamenti ülésszaka, amelyet - a sors furcsa fintoraként - egy újabb vagyonnyilatkozat-tételi botrány vezetett fel. De vajon mit üzen ezzel a fideszes többségű törvényhozás a magyar parlament számára.

A parlament őszi ülésszakának is azzal a kellemetlen élménnyel vágtunk neki, hogy továbbra is el kell hinnünk Orbánról, mindössze 742 ezer forint megtakarítása van, és az is a feleségével közös számlán.

A kommunista fattyú kéznyomaÁm a jelenlegi vagyonnyilatkozat-tételi eljárási rendszer ellentmondásaira vasárnap egy másik fideszes országgyűlési képviselő, a szentesi Farkas Sándor kormánybiztos esete világított rá. Ugyanis kiderült, a Farkassal szemben kezdeményezett költségvetési csalás, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatti eljárást a rendőrség megszüntette.

Ő volt az a "feledékeny" fideszes honatya, aki talán elsőként a kormányzati oldalról, de őszintén mert beszélni arról, mennyire hatástalan is valójában a vagyonnyilatkozati rendszer:

"Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi."

Nem is lett belőle semmi, mint ahogy annak sem lett következménye, hogy a valóságtól eltérő adatokat szerepeltetett a nyilatkozatában.

Pedig a Fidesz korábban nem ezt ígérte. Amikor 2014-ben a szocialista Simon Gábort rabláncon mutogatták, akkor még arról beszéltek, hogy szigorítani kell a rendszeren, mert csak így lehet elejét venni a politikusok vagyonrejtegetésének.

Nos, ebből nem lett semmi - sőt azóta az erre fogékonyak mindig kitüntetett izgalommal várják január 31-ét, hogy Rogán Antal lakása éppen mekkorát növekszik, és érkeznek a fogadások arra is, hogy vajon melyik politikus felejti el a legnagyobb tételt a dunyhában r...

Persze a helyzet egy csöppet sem vicces. Hiszen a Jobbik az elmúlt években több alkalommal is próbálta már elérni, hogy szigorodjanak végre a politikusok vagyonosodására vonatkozó szabályok, azonban minden alkalommal merev ellenállásba ütközött Orbánék részéről - a törvénymódosítás formájában is előterjesztett javaslatokat

a Fidesz-KDNP folyamatosan lesöpörte az asztalról, arra sem voltak hajlandók, hogy a parlament elé engedjék a szigorításokat.

Amíg biztosítanak kiskapukat ahhoz, hogy kilehessen kerülni a vagyonnyilatkozatok tényszerű kitöltését, addig valóban erősen kérdéses az értelme ennek az eljárásnak - fogalmazott lapunknak Szilágyi György. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint most úgy áll a helyzet, hogy azok a képviselők, akiknek nincs semmilyen takargatnivalója, nyilvánosságra hozzák a házastársuk, illetve a közös háztartásban élő családtagjaik nyilatkozatát is, a többiek viszont ezeket az információkat egy lezárt borítékban tartják - utalt arra az országgyűlési képviselő, hogy a Jobbik parlamenti frakciója az egyedüli, amelynek minden tagja már három éve nyilvánosságra hozza a közös háztartásban élő családtagok vagyoni helyzetét is.

Szilágyi György kiskapunak nevezte azt is, hogy semmilyen következménye nincs annak, ha valaki nem a valóságnak megfelelően tölti ki a nyilatkozatát, pedig ennek az eljárásnak pont az lenne értelme, hogy a társadalom, a szavazópolgárok is figyelemmel tudják kísérni a politikusok vagyonosodását, csökkentve a képviselői pozíció áruba-bocsátásának esélyét, a zavarosban való halászást.

Pedig jobbikos javaslat volt bőven.

Így például a javítgatások tekintetében is: amennyiben a kormánytöbbség rábólintott volna, akkor a szándék szerint bírságra számíthatna az az országgyűlési képviselő, aki féléven belül változtat valamit a nyilatkozatán, és mandátumvesztésre, akinek fél évvel később jut valami az eszébe. A javasolt rendszerben egy összehasonlítható adatbázis is létre jönne, amely az esetleges változtatások tényét és idejét is rögzítené.

Szintén a politikusbűnözés elleni harc jegyében bevonnák a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségi körbe a kormánybiztosokat, miniszterelnöki és miniszteri biztosokat is, mert ezen nagy felelősséggel járó megbízatásoknál is jogos elvárás, hogy vagyonnyilatkozat ismert legyen.

Emlékezetes az is, hogy a legerősebb ellenzéki párt megpróbálkozott a politikusok, a hivatalos személyek, valamint a közmegbízatásuk felhasználásával bűncselekményt követők büntetési tételének a megduplázásával is, azonban ezt a kezdeményezést is megfúrták a kormánypártok.

Szintén jól jellemzi a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amikor idén januárban Rogán Antal vagyonosodási vizsgálatát akadályozta meg a Fidesz-KDNP (a Jobbik ebben is szigorítana, csakis alapos okból lehetne ezt visszautasítania a kérelmet az Országgyűlés mentelmi bizottságának). A testület kereszténydemokrata bizottsági elnöke, dr. Vejkey Imre indoklása azonban az igazán elkeserítő, mint mondta: a vagyonnyilatkozati-tételi kötelezettség egyébként sem az anyagi számonkérést, hanem a transzparenciát (átláthatóságot) szolgálja.

De ez az őrült cinizmus, amiről a fenti érvelésen kívül, tanúskodik Farkas Sándor nyilatkozata, vagy épp Orbán  megtakarítása is, vajon milyen üzenettel szolgál a magyar társadalom irányába?

Erkölcsi, morális válságot okoz, ha az emberek azt látják, hogy a megválasztott vezetőik visszaélve a pozíciójukkal, saját vagyoni gyarapodásukra használják fel a lehetőségeiket

- válaszolta Szilágyi György, aki azt kifejezetten károsnak nevezte, hogy a miniszterelnökről pedig mindenki tudja, hogy egy strómant alkalmaz arra, hogy a milliárdjait kezelje, miközben a saját családja is folyamatosan és látványosan gazdagodik.

"Amikor 2018-ban a Jobbik hatalomra kerül egy teljesen új világ jön el azon politikusok számára, akik nem tudnak korrupciómentesen élni"

- mutatott rá Szilágyi György arra, hogy egy más szemléletű ügyészséggel megváltozhatna a vagyonnyilatkozati rendszer is.

"Eltökéltek vagyunk, a kormányváltás után megváltoztatjuk a magyar politikai kultúrát, és nem a helyzetük kihasználása lesz a politikusok elsődleges célja, ahogyan azt most a kormánypárti képviselőktől látjuk, hanem az alázat és a szolgálat. Amiről szólnia kellene az országgyűlési képviselőségnek"

- engedett bepillantást a legerősebb ellenzéki párt szándékaiba Szilágyi György.

Addig pedig ott lóg a fejünk felett a kérdés megválaszolatlanul:

"Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi."

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/eletetek-es...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/surgosen-ki...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nep-haza-es...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-mocskos-k...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/orban-letet...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredj-es-h...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-mocskos-k...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-csalo-haz...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/vona-gabor-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/pato-pal-ur...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/de-ki-johet...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mar-csak-eg...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/normalis-ma...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/kimeletlenu...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/jobbik-maja...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ezek-eladta...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/sikerult-he...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mindegyik-s...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/csak-magat-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredj-magy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mig-a-magya...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/mig-a-magya...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-lelkiisme...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fidesz-kd...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/bunozok-egy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/te-ki-ottho...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/meg-26-ev-u...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/patk-nyok-h...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-komcsi-sz...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-bolsevik-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-rezsim-er...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/tizszeres-t...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/vagy-kilepu...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ajjajjjjjaj...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-cionista-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ket-igaz-ma...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nagyszeru-e...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/itt-a-korru...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/nesze-nekte...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/olimpia-abb...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-magyar-ne...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/bunozok-egy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fideszes-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ma-evet-ert...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ez-mar-magy...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/magyarorsza...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/magyarorsza...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-okos-mag...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/hazudik-a-k...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/azt-uzeni-n...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-fidesz-kd...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/a-liberal-c...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ut-a-pokolba

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ujra-jol-at...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/de-hat-a-ga...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/ebredjetek-...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-orban-re...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/volt-egysze...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/gyakorlatil...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/gyava-nepne...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/orban-cioni...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/az-egyik-ku...

Zsidesz-KDNP slepp csürhe, és Orrbán te legalja hitvány söpredék kommunisták fattya, mocskos címeres gazember, átok szálljon reátok, átkozottak legyetek, mindörökké, örökkön örökké, átkozott legyen minden gyermeketek, unokátok, és leendő unokáitok!

Bűneitekért gyermekeitek, és unokáitok fognak megfizetni!

Ahogy egy dakota közmondás tartja:

„Ha vak vagy, mindig legyen veled valaki, aki szól, ha fordítva próbálod elsütni a puskádat.”

Csak megértitek Ti, otthoni magyarok, hogy hülyének néz benneteket a cigány-zsidó keverék, kommunista szülők által lefialt korcs fattyú és rühes Fidesz-KDNP csürhéje!

Megtekintések: 327

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokHorváth Zsolt által a Március 4, 2018-on 9:14pm-kor

Túl sok a hazaáruló ! 

HozzászólásokFodor Antal által a Március 4, 2018-on 11:30am-kor

A Magyarok Házában (Parlament) csupa magyarellenes párt működik, jobb oldalon, középen és baloldalon egyaránt. Kivétel nélkül Izrael szolgái, különben ott sem lehetnének. 19=20-1

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 9, 2017-on 12:45pm-kor

Megduplázódtak a vezetői bérek (közpénzek) a  cion-kommunista bűnöző Matolcsy jegybankjánál

A dolgozók létszáma pár év alatt közel a két és félszeresére nőtt. A monetáris tanács tagjainak díjazása pedig hétszer annyiba kerül, mint öt éve. Így gyarapodik a jegybank.
Korábban a témában:

Ötször annyi pénzt markolnak fel a legfőbb döntéshozó szerv tagjai, mint négy éve, a vezetőknek és vezető tisztségviselőknek kifizetett juttatások három és fél év alatt megduplázódtak, a szervezetnél dolgozók létszáma pedig a két és félszeresére duzzadt pár év alatt.

A Magyar Nemzeti Bankról van szó, amely az elmúlt években szinte példa nélküli hízást produkált a közintézmények között, akkorát, hogy mára több minisztériumon is túlnőtt.

A tárcákat tekintve a Miniszterelnökségen és az oktatástól az egészségügyig felelős Emberi Erőforrások Minisztériumában dolgoznak a legtöbben, intézményenként körülbelül 1500-an. (Az olcsó államot és a bürokráciacsökkentést mantrázó Orbán-kormány hét évében a minisztériumi alkalmazottak száma egyébként majdnem megduplázódott, a 2010-es 5700-as létszám mára 10 ezer fölé nőtt.)

De mostanra gyakorlatilag beérte őket a Matolcsy György vezette jegybank, amelynél a legfrissebb adatok szerint már több mint 1400-an kapnak fizetést, nagyjából 90-en pedig bár állományban vannak, nem kapnak járandóságot (például a szülési szabadságon vagy gyesen, gyeden levők, a fizetés nélküli szabadságon levők, a felmondási idejük alatt a munkavégzés alól felmentettek).

Pedig Matolcsy 2013. tavaszi érkezése előtt csupán 580-an dolgoztak a jegybankban (plusz körülbelül 40-en, akik nem kaptak fizetést), éveken át ennyi volt az alkalmazotti létszám, azóta viszont majdnem a két és félszeresére duzzadt az állomány.

Budapest, 2012. január 17. MNB feliratú felfestés látható a Magyar Nemzeti Bank épülete előtti parkolóban a Szabadság téren. Az Európai Bizottság másik két kérdés mellett a jegybank függetlenségét érintő szabályozással kapcsolatban kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A hízás egy része könnyen indokolható. 2013 októberében beolvasztották a pénzügyi felügyeletet (PSZÁF) a jegybankba, ezzel 502 ember került át az MNB állományába. Ha innen nézzük, úgy 1080 főről araszolt fel folyamatosan a létszám a mostani 1410-re, ami így is 30 százalékos gyarapodás.

A nagyarányú létszámnövekedésre a jegybanknak megvan a magyarázata. Ahogyan az évenkénti jelentésekben, úgy a 24.hu-nak küldött válaszban is a többletfeladatokkal indokolnak:

 • a devizahitel-rendezéssel,
 • a bankrendszer átalakításával,
 • a megerősített fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti vizsgálatokkal,
 • a takarékszövetkezeti integrációval,
 • a szanálással és reorganizációval kapcsolatos feladatokkal.

Ezen túl nagy hangsúlyt helyeztek

 • a makroprudenciális intézkedések előzetes és utólagos hatáselemzéseire,
 • a Fogyasztóvédelmi Központ létrehozására,
 • a megnövekedett bankjegyminőségi, illetve a bankjegyfejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátására, a bankjegyvédelmi tevékenység erősítésére,
 • a pénzforgalmi helyszíni ellenőrzésekre,
 • a hitelintézetek és biztosítók kockázati monitoring rendszerének megújítására.
 • És a Pénzügyi Békéltető Testületnek is a korábbinál jóval több ügyet kell elrendeznie.

A létszámnövekedésnél is mellbevágóbb az, hogy a működési, azon belül a személyi költségek hogyan szaladtak el pár év alatt.

Ebből akkor kaphattunk ízelítőt, amikor tavaly 5 millió forintra emelte – az előző elnök, Simor András fizetését havi 2 millió forintban korlátozó – kormányoldal Matolcsy bérét. Ennek volt a lenyomata az is, amikor a 24.hu érdeklődésére kiderült, Polt Péter legfőbb ügyész egyik lánya, Polt Petra kezdő jogászként a Polt feleségét havi 4,95 milli forintért alkalmazó MNB-nél helyezkedett el 500 ezer forintos havi fizetésért, alátámasztva azt a szóbeszédet, hogy sok területen a piaci bérekre is rá tud ígérni a jegybank úgy 20-30 százalékkal.

Az előző elnök utolsó teljes évének, 2012-nek a végén 355 millió forintot fizettek ki egy hónapban az MNB-seknek (ebben az alapbéren kívül a béren kívüli juttatások, a bérpótlékok és a gépkocsi-költségtérítés is benne van), ebből nem egészen 60 millió a vezetőkhöz és vezető tisztségviselőkhöz került. A PSZÁF beolvasztása után, 2013 végén megközelítette a 800 milliót a havi személyi költség, amiből 90 milliót a vezetés rakott zsebre.

Idén június végén már 1,3 milliárd forint volt a cech, és csaknem 190 millió forint landolt a vezetőknél és vezető tisztségviselőknél.

A piramis csúcsán lévők pedig még jobban jártak: öt éve még 64 millió forintot kapott a legfőbb döntéshozó szerv, a monetáris tanácsnak hét tagja, míg tavaly már 315 milliót a 9 fősre duzzadt testület, vagyis négy év, ötszörös szorzó. Az idén pedig még több pénzhez jutottak, fél év alatt 233 millió forinthoz.

Ezt a tempót tartva öt év alatt 7-szer annyiba kerül a testület működése, természetesen közpénzből.

Budapest, 2017. március 21. Kocziszky György és Parragh Bianka, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának tagjai esküt tesznek az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. március 21-én. A háttérben Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (j). A parlament a gazdasági bizottság jelöltekrõl szóló javaslatát 110 kormánypárti igen, 35 nem szavazattal, 21 jobbikos tartózkodás mellett fogadta el. MTI Fotó: Bruzák NoémiKocziszky György és Parragh Bianka, a monetáris tanácsának tagjai esküt tesznek az Országgyűlés előtt 2017 márciusában. Nyerő helyek

Intézményként 2012-ben 11,6 milliárd forintba került az MNB működése (a 2008-ban indult takarékossági program eredményeként), tavaly ennek több mint a háromszorosára, bő 35 milliárd forintra rúgott a számla. Noha az MNB vezetése szereti hangsúlyozni, hogy az új érában nyereséges a jegybank, ez szinte kizárólag a gyenge forint és az ezen átváltott devizahitelek miatt van, nem a takarékos működés miatt. Árfolyamnyereség nélkül minden évben veszteséget mutat az MNB eredménye (ez nem gond, egy jegybanknak nem a nyereséges működés az elsődleges dolga), jól körüljárta ezt a témát a Portfolio.hu minapi cikkében.

A személyi jellegű ráfordításoknál is hasonló minta rajzolódik ki. Öt éve nem érte el a 7 milliárdot ez a kiadás, 2014-ben, a pénzügyi felügyelettel kiegészült MNB-ben már átlépte a 16 milliárdot, tavaly pedig már a 21 milliárdon is túl volt a számláló. Ráadásul az idén még több közpénzbe kerül a stáb: a fél év alatt 11 milliárd forintra rúgó költség 7 százalékkal több a tavalyi első féléves adatnál, áll a féléves üzleti jelentésben.

Béremelés többször is volt:

 • 2013-ban (Matolcsy márciusi hivatalba lépésétől) az összes munkavállalóra vagy a munkavállalók nagyobbik részére kiterjedő béremelés nem volt, azonban a javadalmazási rendszer július 1-jei hatállyal átalakult; a bónuszok egy részét beépítették az alapbérbe, ezért az alapbér megnőtt a munkavállalók többségénél.
 • 2014 – általános 5 százalékos emelés volt, de az előléptetéshez, és a PSZÁF-bérharmonizációhoz kapcsolódóan 7 százalékos bérfejlesztés valósult meg.
 • 2015 – általános 5 százalékos emelés.
 • 2016 – általános béremelés nem volt.
 • 2017 – 4,5 százalékkal emelkedett meg az egyes bértömeg-gazdálkodási területek keretösszege.

Spät: Matolcsy pénzszórása pofátlanság

Spät Judit, a párt elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy a Monetáris Tanács tagjainak juttatásai rakétasebességgel emelkednek: havi 64 millióról 2016-ra 315 millió forintra nőttek a testület tagjainak személyi jellegű juttatásai, idén félév alatt 213 milliót fizetettek ki erre a célra.

Jól látszik, hogy Matolcsy György és a Fidesz maffia-kormánya puszta kifizetőhellyé silányította a jegybankot és annak alapítványait. Matolcsy Györgynek és a jegybank többi vezetőjének abba kell végre hagynia a közpénzek lenyúlását és elherdálását.

 

Spät Judit szerint pofátlanság, hogy a jegybanki dolgozók létszáma és a Monetáris Tanács tagjainak fizetése pár év alatt a sokszorosára emelkedhetett.

Mint írta, ebből is látszik, hogy a MNB teljesen átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül működik, Matolcsy György pedig úgy szórja a pénzt, ahogy neki tetszik: legyen szó fizetésről, luxusingatlan megvásárlásáról, 40-50 milliós kedvezményes hitelek osztogatásáról, vagy éppen rendezvényszervezés céljából méregdrága jamaicai luxusutaztatásokról.

Az Együtt politikusa vérlázítónak tartja, hogy a maffiakormány és Matolcsy jegybankja adófizetői pénzből jutalmaz hűséges haverokat. Ismét bebizonyosodott, hogy elnöke a jegybankot és annak alapítványait puszta kifizetőhellyé silányította. Az ellenzéki párt ezért felszólítja az MNB-elnököt, hogy azonnal fejezze be a közpénz jegybankon keresztül történő szórását, mert a jegybank függetlensége nem jogosítja fel a magyar emberek pénzének elherdálására.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 9, 2017-on 12:39pm-kor

115 éves az Országház
2017. október 09. 11:35


1902, október 8-án adták a tiszteletre méltó Steindl Imre által tervezett Országházat.

Steindl Imre építész, műegyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt.

Legfőbb műve, egyben Budapest egyik építészeti szimbóluma az Országház, azaz a Magyar Köztársaság parlamentjének épülete, amely tervei alapján 1885-1904 között épült.

Az épület teljes befejezését a művész már nem érhette meg.


Az Országház a Magyar Országgyűlés és egyes intézményeinek (például Országgyűlési Könyvtár) a székhelye. Budapest V. kerületében, a Duna partján, a Kossuth Lajos téren található.


Az épületet gyakran Parlamentként is emlegetik.

Sajnos mára már, akollá silányult!

Sajnos, hogy a mai időkben magukat MAGYARNAK mutatva, hányingert keltő  cion-kommunista egy alomból fakadt  bal és jobboldali férgek, pondrók, patkányok,  hazugok, csalók, tolvajok, néprabló kapzsi, legalja undorral megvetett hitvány söpredék bűnözők használják a magyar nép kirablására, nyomorba taszítására és ellehetetlenítésére.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 1, 2017-on 10:20am-kor
Kecskére bízták a káposztát!
2017. 10. 01. 08:49

Fél évvel a választások előtt miniszteri esküt tehet Kósa kóser 20%-Fórum 30% zsebbe lajkó Lajos

Az Országgyűlés hétfőtől négynapos ülést tart a következő két hétben. Az első ülésnapon Kósa Lajos a tervek szerint leteszi miniszteri esküjét, kedden pedig Csongrád megye Csongrád-Csanádra történő átnevezéséről is szavazhatnak.

Kövér László házelnök elképzelése szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követheti Kósa Lajos miniszteri eskütétele.

Mint ismert, Kósa Lajost a Fidesz parlamenti frakciójának éléről váltják le, ami minden bizonnyal a 2018-as országgyűlési választási kampánynak szólt: hiszen így el lehet dugni a megmagyarázhatatlan, bár kétségkívül szórakoztató kijelentéseiről elhíresült debreceni politikust.

Ennek megfelelően utódja, Gulyás Gergely fogja az állampártot reprezentálni például a szokásossá vált frakcióinfó sajtótájékoztatókon is: persze Gulyás is cinikus, de legalább profi módon.

Kósa Lajos egyébként tárca nélküli miniszterként fogja felügyelni azokat százmilliárdokat, amelyeket elviekben a Modern Városok Program keretében osztanának szét a megyei jogú városok között – még fél évig.

Vajon mennyit sikerül ellopni a százmilliárdokból?

HozzászólásokHorváth Zsolt által a Szeptember 29, 2017-on 4:25pm-kor

Farkast kiáltottak, csak nem azt!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 29, 2017-on 11:10am-kor

A bulinegyedben érdekelt üzleti körök fúrták ki posztjáról a Fidesz helyi vezetőjét

2017.09.29. 10:33

Leváltották a fideszest, mert a lakók oldalára állt a bulinegyedben

A Hvg.hu szerint leváltották posztjáról a VII. kerületi Fideszt vezető Rónaszékiné Keresztes Monikát, akit pártjának egyik legodaadóbb híveként ismernek. A politikus az általa indított, szerkesztett és nagyrészt róla készült fotókkal illusztrált Körúti Korzó legújabb számában még a Fidesz VII. kerületi választókerületi elnökeként határozza meg magát, ez valójában már nincs így: posztját múlt héten Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere vette át, így ő lesz jövőre a körzet kormánypárti képviselőjelöltje is.

Rónaszékinét a Hvg szerint a bulinegyed fennmaradásában érdekelt üzleti körök fúrták meg a Fidesz vezetésénél, a kerületben élők és az ott működő vendéglátóhelyek évek óta húzódó harcában a politikus ugyanis a lakók mellé állt az utóbbi időkben, míg utóda, a befolyásos, erős gazdasági, kormányzati és pártkapcsolatokkal bíró Bajkai István nem rúgná össze port a vállalkozókkal.

Rónaszékiné és Bajkai több évre visszamenő versenyeztetését Hvg.hu kerületi forrásai visszatérően egyben a Fidesz két befolyásos politikusa, Kövér László választmányi elnök és a párt regionális pártigazgatója, Pesti Imre harcaként határozzák meg: a miniszterelnököt és a Fidesz több vezető alakját még a Bibó-szakkollégiumból ismerő, a Fidesz 1988-as megalakításában is részt vevő Bajkai Kövér László régi bizalmi embere, Rónaszékiné pedig Pesti Imre pártfogoltja.

A fideszes tagság egy része meglepődött, hogy Bajkai kijön a fényre, és vállalja a képviselő-jelöltséget - írja a Hvg, ami szerint óvatos lavírozást, a bulinegyed miatti lakossági feszültségek veszteségek nélküli tompítását várja tőle, vagyis, hogy szerezze vissza a Fidesz helyben erősen fogyóban lévő népszerűségét, miközben a lakossági felháborodást enyhítő intézkedésekben ellenérdekelt vállalkozói körök igényeit se sértse.

A jogász végzettségű Bajkai neve az utóbbi időkben nemcsak Orbán Ráhel jogi képviselőjeként lett ismert, de ügyvédi irodája egyedül és különböző összetételű konzorciumok tagjaként is több, egyenként is milliárdos összegű kormányzati megbízást kapott az elmúlt években. Az SBGK ügyvédi iroda legutóbb, idén januárban 5 milliárd forint keretösszegű közbeszerzési és jogi tanácsadói keretszerződését kötött a Miniszterelnökséggel, pár héttel korábban pedig uniós forrásokra kiírt vidékfejlesztési pályázatok véleményezésére, illetve egyéb uniós tenderekkel kapcsolatos tanácsadásra kérték fel 1,8, illetve 3 milliárd forintért.

Az ügyvéd-választókerületi elnök-alpolgármester nem is maradt hálátlan: 3,1 millió forinttal ő volt a Fidesz legnagyobb adományozója 2016-ban.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 29, 2017-on 10:57am-kor
A cion-kommunista Fidesz-KDNP csürhe tökélyre fejlesztette a lopás elméletét!
2017. 09. 28. 21:04

Kilométerenként 2,8 milliárd forintba kerül majd a hódmezővásárhelyi elkerülő út!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy kilométerenként 2,8 milliárd forintba kerül majd a Hódmezővásárhelyet elkerülő 2x1 sávos út.

A riportban elhangzik: a két éve Mórahalom mellett épült hasonló elkerülő harmadáron, kilométerenként 800 millióból készült, pedig Lázár János szerint

"az mégsem normális dolog, hogy magyar adófizetői pénzből egymilliárd helyett mondjuk négymilliárd forintból épüljön egy kilométer út".

A miniszter ezt még akkor mondta, amikor Simicska Lajostól kartelezési vádak és a magas ár miatt elvették az M4-es kivitelezését. Úgy fest, azóta megváltozott Lázár véleménye, mert a hódmezővásárhelyi út horrorisztikus költségeit most azzal magyarázta, hogy

az utat úgy tervezték, hogy könnyen 2x2 sávosra bővíthessék, ezért kerül ennyibe.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő szóvivője az RTL-nek úgy nyiatkozott: ha bővítésre kerül sor, akkor töltésépítésre, földmunkákra és a pályaszerkezet megépítésére lenne szükség, de

arra vonatkozóan nincsenek információik, hogy ezek mekkora összegből lennének megvalósíthatók.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 29, 2017-on 10:43am-kor
2017. 09. 29. 08:34

A kommunista (1989-ben még a Szovjetunó feltámasztásáról írt)  Rogán nevű cio-zsidó bűnöző grúz barátai újra terjeszkednek Magyarországon

A rövid futamidejű és kis összegű gyorskölcsönök szegmense lehet az a terület, ahol felbukkan a hamarosan induló MikroCredit Zrt. Mutatjuk, hogy kik állnak mögötte.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) már engedélyezte a működést, a tulajdonos a Tbilisziben bejegyzett Hungarian Georgian Investments Co. A társaságról a HVG friss számában lehet olvasni, ezt bővítette ki az Index. 2018 elején indulhatnak, arról nincs információ, hogy épül-e már a rendszerük, vannak-e embereik, eszközeik. A startengedély viszont már náluk van.

Grúzok

A MikroCreditet két grúz üzletember hozta létre, egyikük régóta Magyarországon él. Az ötletet Zurab Davlianidzének tulajdonítják, ő a felügyelő bizottság elnöke. Már két éve is járt hazánkban, akkor az egyik legismertebb grúz, részben izraeli kötődésű üzletembert Shabtai (Sabi) Michaelit kereste meg hitelezési ötletével.

Sabi már beágyazódott

Róla alapvetően azt érdemes tudni, hogy nagyon sok pénze van. A Shabtai-Gagel grúz-izraeli üzleti körnek köze van a Princess Pékséghez, így már én is érintett vagyok, ott szoktam reggel szendvicset venni. A BKV-val kapcsolatos ingatlanügyletekkel is szóba hozták őket, de vannak kapcsolataik az offshore-hátterű letelepedési kötvény cégekkel is.

Mi az a MiniCredit?

Ez egy rövid távú pénzügyi kölcsönöket nyújtó vállalkozás, ami később bankká válhat, ha jól megy az üzlet. 60 millió forintos alaptőkével indulnak. A grúzok hasonlót már hoztak létre Lengyelországban, Lettországban és Észtországban is, de itthon mini helyett mikro lesz a névben.

A modell meglehetősen egyszerű lesz. A versenytárs Provident alá akarnak menni hitelezési összegben és futamidőben is. Ezek amolyan áthidaló, kisebb kölcsönök lehetnek, ha a két fizetésed között elfogy a pénzed.

Itt jön aztán a feketeleves, a THM, tehát a teljes hiteldíj mutató. Ennek viszont van egy plafonja, de a szolgáltatók valahogy mindig be tudják építeni a pluszköltséget a rendszerbe, például kényelmi díj vagy szupergyors bírálati díj formájában.

Ki ismer kit?

A MikroCreditet a Szabadság téri Bankcenterbe jegyezték be, itt van a legnagyobb grúz kereskedelmi bank, a Bank of Georgia budapesti képviselete is. A friss pénzügyi intézet első igazgatósági elnöke Varlami (Vato) Rekhiasvili. A Bank of Georgiát Irakli Rekhiasvili képviseli itthon. Lakcímük és édesanyjuk neve megegyezik, tehát testvérek. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nincs üzleti kapcsolat a két társaság között.

A tényleges vezetőket egyelőre valószínűleg csak a Magyar Nemzeti Bank ismerheti. A cégregiszter szerint két magyar, Győry Judit és Szász Balázs is jogosultak voltak jegyezni a céget, ők ismeretlen szereplők. A felügyelőbizottság tagja Hall Krisztián, ő korábban Garancsi István befektetései körül bukkant fel, de Garancsinak valószínűleg nincs köze a MikroCredithez.

Magyar vezető?

Az Index úgy tudja, hogy a valódi vezető Sárközi Zoltán lehet később, aki egy hitelezési szakember, de új grúz szereplő is érkezhet még a társasághoz, ahogy az igazgatósági tagok is cserélődhetnek.

Most akkor mit Rogánoztatok?

Shabtai Michaeli és Irakli Rekhiasvili szerepeltek azon az Aulich utcában készült videofelvételen, amikor a Kertész Balázs ügyvédi irodájának is helyt adó ház előtt néhány befolyásos grúz üzleti lehetőségekről beszélgetett. Kertész Balázs Rogán Antal egyik legfőbb bizalmasa.

Vajon van-e köze a Fides Fiduciary Ltd.-nek a Fideszhez?

https://kuruc.info/r/26/55518/

Rogán Antal KISZ vezető volt "Szoros együttműködésben a pártalapszervezettel"

  

Szovjetunió vetélkedő, politikai oktatás - olvassa el, milyen célokat tűzött ki maga elé a jelenleg fideszes polgármester 1989-ben.

Diákmozgalom a gimiben

A szentgotthárdi Móra Ferenc Könyvtár helytörténeti gyűjteményét lapozgattuk a napokban egy politológia szakdolgozatra való felkészülés jegyében, amikor kezünkbe kerültek az egykori Szentgotthárd c. városi újság 1989-es évfolyamának bekötött példányai.

A lap tartalmára jellemző, hogy még ebben az évben is az MSZMP, a Hazafias Népfront megújulásáról írtak, bemutatkozott a munkásőrség, interjú volt a párt városi első titkárával.

A 2. évfolyam 3. számában bukkantunk a „Diákmozgalom a gimiben” c. cikkre. Az írás a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium diákmozgalmi helyzetét értékeli, gondolatmenete valóban előremutató, hiszen a jogállam kialakítását, a „demokratizmusra nevelést” említi a bevezetőben.

Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól a iskolarádióig, de megemlíti a „Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázum (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá. (Rogán Körmenden született, majd a szintén Vas megyei Szakonyfaluban nőtt fel és a szentgotthárdi gimnáziumban járt. )

Ma már belvárosi polgármester

Azt eddig is tudtuk, hogy Rogán Antal a Szentgotthárdhoz közeli Szakonyfaluban nőtt fel és a Vörösmarty gimnáziumban érettségizett. Internetes oldalán található önéletrajzában ezeket az éveket nem részletezi, még középiskolájának nevét sem említi meg.

Egy a 2002-es választásokra készült önéletrajzában pedig ezt írja: „1995-ben szereztem diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. Itt nyertem el életem első "politikai" tisztségét is. 1994-ben a Széchenyi István Szakkollégiumának diákbizottság titkára majd seniora és nevelőtanára lettem.” Vagyis a gimnáziumban való KISZ titkárságot vagy nem tekintette „politikai” tisztségnek, vagy elfeledkezett róla...
(A teljes életrajz itt olvasható)

Mint közismert, Rogán ma már Budapest belvárosának, az V. kerületnek fideszes polgármestere, ebben a pozícióban kétségkívül eredményesen, sokszor a pártpolitikát háttérbe szorítva dolgozik. Nem véletlen, hogy a Fidesz népszerűbb politikusai közé tartozik. Korábban azonban a parlamenti frakció helyettes vezetőjeként éppúgy kommunistázott, KISZ-fiúzott, mint teszik most a Fidesz megmondóemberei.

Ha a szombathelyi politikát nézzük, 2001-ben indulatokat és kilépéseket generáló megmozdulása volt a párt városi szervezetének tisztújításánál. Állítólag tétovázó párttársai helyett ő ikszelte be a megfelelő nevet.

Emlékezetünk ne legyen szelektív

Félreértés ne essék, nem akarjuk kritizálni Rogán középiskolai közösségi tevékenységét. Aki maga is megélte azt a korszakot, tudja, egy agilis, tettrekész, tehetséges fiatalnak szinte csak a KISZ volt az egyetlen lehetősége, hogy részt vegyen a közéletben. Ráadásul a cikkből kiolvasható, hogy az egykori iskolai KISZ-titkár valóban az alakulófélben lévő demokráciában hitt, az alulról szerveződést tartotta fontosnak, fő feladatnak az érdekképviseletet és a fiatalok aktuális problémáinak megoldását tartotta. Számunkra külön öröm, hogy megemlítette a képesség szerinti tanulást, amely még ma is csak terv, de kétségtelenül a jövő útja.

De. Emlékezetünk ne legyen szelektív. Ne tegyünk úgy, mintha előélet nélkül, tiszta lappal kezdtük volna a rendszerváltás utáni időszakot. Ne tagadjuk meg múltunkat csak azért, mert politikai céljainkkal nem tudjuk összeegyeztetni korábbi tetteinkkel.

Ne ítéljük el politikai ellenfeleinket olyan dolgokért, amelyeknek magunk is részesei vagyunk, csak éppen nem beszélünk róla. Főként akkor ne, ha pártunk legfőbb kritikája az ellenfelekkel szemben, hogy valamikor az MSZMP vagy a KISZ tagjai voltak.

Szóval, ezt ne! Egyébként is: mit szólnának a gimis osztálytársak és a magyar nép?

 
 

„A kommunizmus megbukott mindenféle értelemben. De a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan konok és veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem mezítelen életét és a zsákmányt." (Márai Sándor)
HozzászólásokHorváth Zsolt által a Szeptember 27, 2017-on 8:05pm-kor

Sokba lesz, ez a buzi zsúr!