Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Szír hadsereg és a Szír kormány követte el a gáztámadást!
2017. 04. 12. 08:01

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Az USA nem vonul be Szíriába....besz@rt az orosz haditechnikai fölénytől!

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába.

Az interjút az elnök a Fox televíziónak adta, és szerdán reggel kerül adásba. Részleteket azonban a televízió - helyi idő szerint - már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.

Trump kifejtette, hogy a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.

"Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne" - szögezte le.

Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta, akiről korábban - a múlt heti légicsapások bejelentésekor - már kifejtette, hogy megváltozott a véleménye róla. A Foxnak adott interjújában most úgy fogalmazott:

"aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat".

Trump hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. "Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára" - mondta.

...és a náci gyilkos, Gázai-mészáros Netanjahu mi?

Nos én nem látok különbséget a sátán és sátán, meg gonosz és gonosz között!

Az Izrael által legyilkolt, közel 860  palesztin gyerek!

Talán a cionista zsidók és a hozzá hasonló kollaboránsaik igen?

Nos ti  cionista gyilkos söpredék, egy valóban igaz magyar ember, s a látó, haladó, gondolkodó világ  nem lát különbséget a ti cionista gyilkos fajtátok, és a részetekre a mai korban levő mammoni áldást hozó  náci gyilkosok   között.

MI IS A KÜLÖNBSÉG TÖMEGGYILKOS ÉS TÖMEGGYILKOS KÖZÖTT?

A ti gyilkos cionista "zsidó" fajtátok pusztulásra ítéltetett.

Saját magatok, és Isten akarata által!


Izraeli foszfor bombától szénné éget GYERMEK!

Nincs annyi láng, ahány ártatlan halott  gyermekek, asszonyok és civilek.

Ám a legmeghatóbb esemény mégiscsak az volt, amikor a Gázai övezet ellen két évvel ezelőtt indított Szilárd sziklafok fedőnevű, több ezer palesztin gyermek és felnőtt polgári személy életét is kioltó hadjáratban súlyosan megsebesült izraeli katona elmesélte szomorú történetét a könnyeikkel küszködő világhírességeknek.

„Ez a bátorság, eltökéltség és a makacs kitartás története arról szól, hogy sosem szabad feladni, hanem győzni kell. Az egyiptomi fogságtól kezdve, a holokauszton keresztül az Izrael által megvívott háborúkig mindig ránk támadtak, el akartak pusztítani bennünket. De amiként [ez a katona] győzött, úgy Izrael is diadalmaskodik az ellenségei felett. Sosem tudnak elpusztítani bennünket, mert mi mindig győzni fogunk”, mondta az estély szervezője.

Mégis milyen "filmet" készíthetnek?

A legnagyobb összegű adományt, hatmillió dollárt egy Jehiél Eckstein nevű rabbi, az Izraeli Hadsereg Barátai nevű szervezet ajánlotta föl. „Filmeket, videókat mutatunk be az adományozó estélyen, az 1200 meghívott résztvevő meghallgathatja katonáink történeteit, amelyekből megtudhatják, hogy Izraelben nem csak bombáznak és nem csak terroristákat ölnek”, mondta a Jediot Áháronotnak Hájim Szábán, az estély rendezője.

Undor és megvetés övezi a sátán földi fajtáját, a náci Izrael átkozott, gyilkos államát, és mindezek kollaboránsait!

A cionista gyilkos Izraeli rezsim  gyermekeket s asszonyokat és ártatlan civileket gyilkolt meg!

Ti a magyar népen élősködők olyan messze álltok az igazán zsidó és magyar emberekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! 

A kommunista zsidó  étellopkodó  fia az éhezést túlélő Heisler András, a Mazsihisz elnök ezt is mondhatná: 

„A sátán országa Izrael, ahol a legalja cionzsidó gyilkosok ilyen ördögi dolgokat művelnek! Ez emberileg, szellemileg megvetendő! Izrael nácibb a náciknál! Mi lenne ha Magyarországon a magyarok ezt tennék gyermekeinkkel és unokáinkkal? 

Elhatárolódunk minden embertelen cselekedettől ami a náci cionista Izraelben történik!

Így talán még emberek maradhatunk a látó, gondolkodó, haladó világ emberiségének szemében!

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aki-erti-az...

Megtekintések: 177

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot 15 órája -től

Orosz fotók mutatják az Iszlám Állam terroristái környezetében nyugodtan mozgó amerikai erőket

2017. szeptember 25. 21:18

SPUTNIK NEWS

Az orosz védelmi minisztérium légi felvételeket tett közzé arról, hogy a szíriai Deir ez-Zor városától északra lévő Iszlám Állam terroristáinak állásai mellett milyen zavartalanul, nyugodtan lébecolnak amerikai katonák.

A felvételek szeptember 8 és 12-e között készültek.

Egy csomó amerikai páncélozott Hummer  látható rajta.

Nyoma sincs annak, hogy ütköznének az Iszlám Állam dzsihadistáival.

/Mi ebben a csoda? Mi nem mozoghatunk zavartalanul a Szabadság-téri amerikai nagykövetség terroristái hadiállásának kerítése mellett?/

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aszad-egy-a...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot szombaton-től
2017. 09. 23. 08:12

Irán sikeres kísérletet hajtott végre egy új, több robbanófej hordozására képes kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétával - jelentette szombaton a teheráni média.


A Tasznim hírügynökség és a Press tévé is hírt adott a Horamsahr nevű rakéta péntek esti sikeres tesztjéről, amelyet néhány órával az után hajtottak végre, hogy a rakétát aznap bemutatták a teheráni katonai parádén, amelyen felvonultatták a legújabb  iráni fejlesztésű fegyvereket.

Haszan Róháni elnök az 1980-ban kirobbant iraki-iráni háború kezdetének évfordulóján tartott katonai parádén jelentette be, hogy az amerikai és francia bírálatok ellenére országa megerősíti katonai képességeit. 

"Ha akarják, ha nem, meg fogjuk erősíteni katonai elrettentő képességeinket" 

- húzta alá Róháni, kiemelve, hogy nemcsak rakétákat fognak fejleszteni, hanem az ország légierejét, szárazföldi erejét és haditengerészetét is.

Hozzátette: "senkitől nem fogunk engedélyt kérni, hogy megvédhessük hazánkat".

A gonosz sátáni  államok az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Izrael és több európai ország is aggasztónak tartja Irán rohamléptékben fejlődő rakétaprogramját.

A Washington és öt másik nagyhatalom által Teheránnal két éve megkötött, mérföldkőnek számító atomszerződés értelmében Irán semmilyen tevékenységet nem folytathat nukleáris töltet célba juttatására alkalmas eszközökkel. 

Teherán viszont állítja, hogy rakétái nem ilyenek, és ballisztikus rakétaprogramja kizárólag védelmi jellegű.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot pénteken-től

Robotrepülőkkel támadta a terroristák állásait az orosz flotta

2017. szeptember 22. péntek 15:29

Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait a Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárója a Földköz-tengerről – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A tárca szerint a célpontok – amelyeket kivétel nélkül sikerült megsemmisíteni – a Dzsabhat Fatah es-Sám harcálláspontjai, bázisai és páncélosai voltak Idlíb tartományban. A Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket tőlük 300 kilométerre lőtték ki a Velikij Novgorod tengeralattjáróról.

Az orosz hadiflotta azoknak a terroristáknak az objektumait lőtte, akik Hama tartomány északi részén megpróbáltak három napja orosz katonai rendészeket foglyul ejteni.

A korábban an-Nuszra Front néven ismert Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport harcosai kedden megkíséreltek támadásba lendülni a tartományi székváros, Hama közelében, sikerült is nekik 12 kilométeres mélységbe behatolni a szíriai hadsereg védelmi vonalaiba, és a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetése szerint egyik legfőbb céljuk azt volt, hogy elfogják az orosz katonai rendészet egyik egységét, amely a deeszkalációs ellenőrző ponton teljesített szolgálatot.

A dzsihadisták 520-an körülvettek 29 orosz katonai rendészt, de az orosz és a szíriai kommandósoknak, illetve katonai rendészeknek sikerült átszakítaniuk az iszlamisták körgyűrűjét, és veszteség nélkül kihozni őket a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területre. Az összetűzésben három orosz kommandós megsebesült.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 20, 2017-on 12:23pm-kor

Aranyat kért a dollár helyett. Ezért legyilkolták Kadhafit

2017. szeptember 20. 07:28
Hunhír.info

Kadhafi “diktátor “idején 16 dolog járt alanyi jogon a líbiai állampolgároknak. Ez mára a múlté lett, az amerikai demokrácia-export jóvoltából. Megvalósult kánaán, amit Amerika gazdasági érdeke miatt vertek szét. Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni. Aranyat kért a dollár helyett. Ezért legyilkolták.

Líbiában mindenkinek állampolgári jogon járt az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizetett villanyszámlát.
Líbiában a bank állami tulajdonban volt, és 0% kamatot számított fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után.
A saját otthon alapvető emberi jog volt Líbiában.
Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kapott az államtól, hogy az első otthont megvehesse, és családot alapíthasson.
Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes volt. Kadhafi hírhedt “rémuralma” előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, a diktátor alatt ez az arány 83% lett!
Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással akarta megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kapott földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot, illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
Ha egy líbiai polgár nem talált az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó helyet, amire szüksége volt, az állam fizette a külföldi tanulását vagy ellátását.
Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosított lakhatásra és autókölcsönzésre.
Ha egy líbiai autót vásárolt, az állam kifizette a vételár felét.
Líbiában a benzin ára 0,14 USD volt literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft.
Líbiának nem volt külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD volt, amit az új líbiai demokrácia már sosem fog viszontlátni.
Ha egy líbiai nem talált munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizette számára az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talált munkát.
A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalta.
Minden állampolgár részesedett tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
Minden anya aki gyermeknek adott életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kapott.
Az élelmiszereket ártámogatással lehetett megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD, vagyis kb. 34 Forint volt. (Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló a 40 loave.)
A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.

A líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles volt. Havi 1000 Dinár jövedelemhatárig (ez kb. 189.000 Ft) 5 azaz öt százalák az adókulcs, e fölött 10 százalék. Mindenki fizetett ezen kívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíjjárulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűntek, különösen, ha beszámítjuk, hogy nem volt villanyszámla, és évente mindenki kapott állami támogatást (ez az olajexportból származó juttatás volt), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év.

Csak egy megjegyzés:

Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni.
Aranyat kért a dollár helyett.
Ezért legyilkolták.
Ennyit az amerikai demokráciáról.

És ami számunkra még fontosabb: feltartotta Európa felé az afrikai menekültáradatot.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 19, 2017-on 3:42pm-kor

2017. 09. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg átkelt az EufráteszenA Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges fegyveres erők a tegnapi nap folyamán Deir Ezzortól északra átkeltek az Eufrátesz folyón, ezzel megindítva egy újabb offenzívát az Iszlám Állam terrorszervezet ellen.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 19, 2017-on 8:53am-kor
2017. 09. 18. 20:24

Órákra az Iszlám Állam teljes megsemmisülése

Miközben itthon még mindig a kvótákon folyik a vita, lassan inkább azt kellene megszervezni, hogyan térhetnek vissza hazájukba a menekültek. Mert ugyebár a menekültek azért kapnak menekültstátuszt, mert hazájukban nincsenek biztonságban. A szír polgárháború viszont a végéhez közeledik.

Olyannyira, hogy az orosz és iráni támogatással harcoló kormányerők kétéltű járművekkel és egy pontonhíd segítségével átkeltek az Eufráteszen - írja az Index.

A Washington Post közel-keleti tudósítója szerint a folyó egy nem hivatalos demarkációs vonal, ami az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erőket és a szír kormányerőket választja el egymástól. 

Az Eufrátesz északi partján fekvő Deir ez-Zór a kalifátus utolsó bástyája, ahol az Aszad elnök néhány ezer fős helyőrségét 28 hónapon keresztül szorongatták az Iszlám Állam harcosai, utánpótlást és a külvilággal való kapcsolattartás minden formájától elvágva őket.

28 hónap az Iszlám Állam ostromgyűrűjében - Szíria Szarajevója végr...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 18, 2017-on 12:17pm-kor

2017. 09. 18.

Kirúgták mert leleplezte a titkos fegyverszállításokat a szíriai terroristáknakEgy hős bolgár újságírónő leleplezte a titkos fegyverszállításokat Szíriába terroristáknak – kidobták munkahelyéről.

Diljana Tajtandzieva bolgár tényfeltáró újságírónő felfedezte, hogy főleg amerikai, izraeli és a balkáni országokból ottani fegyvergyártók termékeit több száz tonna számra csempészték szíriai terroristáknak diplomáciai járatokon, álcázva.

Exkluzív interjúban elmondta a perzsa Fars News Agency hírügynökségnek, hogy az azerbajdzsáni Silk Way Airlines diplomáciai engedélyt kapott, hogy több száz tonna fegyvert szállítson a világ különféle országaiba és azokat terroristák és lázadók kapták meg.

2016 decemberében meglátogatta a felszabadított szíriai Aleppo városát, ahol a terroristák kezében lévő földalatti raktárakban talált bolgár gyártmányú fegyvereket. Gyanakodni kezdett és kinyomozta, hogy azok bolgár gyárban készültek, és azokat utána legálisan exportáltak Szaúd-Arábiába, majd onnan a szíriai terroristáknak ment. További vizsgálata során kiderítette, hogy ez egy nagyobb nemzetközi rendszer kis része volt.

A diplomáciai járatokat nem ellenőrzik, azaz a Silk Way szabadon szállított több száz tonna fegyvert a világ minden tájára.

Ugyanakkor a diplomáciai repüléseknél az engedély kiadásához meg kell adni, hogy a veszélyes árucikkek esetében milyen típusokról és mennyiségről van szó.

Több ország felelős hatóságai azonban (Bulgária, Szerbia, Románia, Cseh Köztársaság, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Törökország, Németország, Egyesült Királyság és Görögország) szemet hunytak e fölött.

A IATA szabályzata szerint katonai teher szállítása polgári gépeken tilos. Ezt a Silk Way Airlines úgy kerülte meg, hogy a helyi ügynökségeken át intézte a diplomáciai mentességet.

Amikor tényfeltárását megjelentette, a bolgár nemzetbiztonsági hivatal azonnal megindított egy vizsgálatot és Tajtandzieva szerződését rögvest felbontották, úgyhogy munkáját nem tudta folytatni.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 18, 2017-on 11:37am-kor

2017. 09. 18.

Deir Ezzor a hősök városaDeir Ezzor a modernkori történelem egyik leghosszabb ostromát állta ki, a történelem legmocskosabb, legkönyörtelenebb és legőrültebb bűnözői ellen, egy ellenség ellen, amely méregbe mártja a töltényeket, hogy gyilkoljon még akkor is ha csak sebeket ejtett volna. Csak egy tény, amelyet a nemzetközi szervezetek nem vesznek tudomásul, akárcsak mást.

Azonban most, 2017 szeptemberében a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik felmentették az ostromolt Deir Ezzort és átkeltek az Eufráteszen, valamint hídfőállásokat foglaltak a keleti parton. A nyugati követőinknek és a világ többi részének elmondjuk: Vessenek egy pillantást ezekre a férfiakra, nélkülük egyikük sem lenne biztonságban az otthonában; ezek a férfiak megakadályozták a nyugati politikusok és a gazdáik terveit. Nem vádaskodunk, csak a tényekről beszélünk.

Tavaly ilyenkor, egészen pontosan 2016. szeptember 17-én, az úgynevezett “USA vezette koalíció” lebombázta a Szíriai Arab Hadsereg állásait a Thardeh-hegyen, a hegyen ami több stratégiai pont felé magasodik Deir Ezzorban és a légi támaszpontja közelében. Az USA két A-10-es csatarepülőgépe, két amerikai F-16-os és két dán F-16-os vadászbombázó, több brit RQ-9 Reaper drón és egy ausztrál F-18A Hornet 37 légi csapást hajtottak végre 61 percen belül, a Brit Légierő egy E-7A Wedgetail típusú légi harcálláspontja irányításával. Az aljas agressziójuk az ISIS terrorszervezet Thardeh-hegy elleni támadása idején történt, amit az említett országok és koalíciójuk “tévedésnek” merészel nevezni.

Nem egy tévedés volt, hanem egy agresszió, amely 61 szíriai hős életébe került, valamint megsebesített 100 másikat. Azon a napon az “USA vezette koalíció” szándékosan semmisített meg minden ott lévő haditechnikai eszközt és olyan helyzetbe hozta az ostromzárba szorult szíriai csapatokat, hogy képtelenek voltak a támadás miatt visszaszerezni az elvesztett állásokat.

Azóta a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárának hősei, sok más alakulat és helyi népi önkéntes segítségével, megtartották az állásaikat minden ellenséges roham ellenére. Bátran harcoltak és példát mutattak a világ összes fegyveres erejének. Habár létszámuk, fegyverzetük, utánpótlásuk és pihenési lehetőségeik korlátozottak voltak, egyedül nem csak ezek jelentették a túlélésük kulcsát. Ezeken kívül számított az erkölcsi tartásuk, a haza védelmének ügye, a hitük és az akaratuk, hogy kevés eszközzel, de jobban teljesítesenek.

Mi ezeknek a hősöknek a tettei miatt lehetünk még ma itt, akik nem voltak hajlandóak megadni magukat, hősök ők, akik elhagyhatták volna a haza ügyét és a népüket, azonban ők a hazát választották mindenekelőtt, azt választották, hogy a hazájuk név néküli, és máshol nem említett védelmezői lesznek.

MA AZ “USA VEZETTE KOALÍCIÓ” ÁLTAL MEGÖLT 61 FŐ SZÍRIAI KATONA LELKE, ÉS TÖBB SZÁZ ÉS SZÁZ MÁSIK TISZT, KATONA ÉS POLGÁRI LAKOS LELKE, AKIK DEIR EZZOR VÁROSÁT VÉDELMEZTÉK, NEM A VÁROS KÖVEIT, NEM AZ UTCÁIT ÉS NEM AZ ÉPÜLETEIT, HANEM A NÉPÉT, MIND BÉKÉBEN NYUGODHATNAK ANNAK TUDATÁBAN, HOGY AZ ÁLDOZATUK NEM VOLT HIÁBAVALÓ!

A Kegyelmes Isten nyugosztalja békében Deir Ezzor város hős mártírjait!

Ahogy egy nagyszerű szíriai parancsnok mondta egyszer:

“Ma nem vagytok damaszkusziak, aleppoiak, tengerpartiak, Szuwejdából, Homszból, Hamaból valók, vagy bárhonnan származók, ma ti mind szíriaiak vagytok, akik Szíria földjéért harcolnak. Ne fussatok a halál elől, mert a halál jön el értetek, ti vadásszatok a halálra és az fog elfutni előletek!”

Hadi helyzet Szíriában – Az ISIS terroristák menekülnek Deir Ezzor tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és a Szíriai Köztársasági Gárda, valamint a szövetséges paramilitáris egységek teljesen biztosították Al-Baghilijah térségét az ISIS terrorszervezet ellenében, északnyugatra Deir Ezzor városától, miután elfoglalták a légvédelmi rakétabázist, a Hadzsanah Ezred laktanyáját, a rádióadó tornyot, az Al-Dzsazira Egyetemet, a Szaika Tábort és a Baghilijah környéki katonai raktárakat.

Ettől függetlenül a szíriai kormánycsapatok szintén ellenőrzésük alá vonták a Nishan olajmezőt, a Nishan gáztározó állomást és a vízszivattyú telepet, keletre a Thardeh-hegyi 3. számú ellenőrző ponttól, teljesen biztosítva a Deir Ezzor Katonai Repülőtér nyugati oldalát.

Délkeletre Deir Ezzortól a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Dham bázist és az Al-Kurum magaslatot, valamint 35 kilométer távolságban állásokat foglalt Al-Majadin várostól, ami az ISIS terrorszervezet kulcsfontosságú erőssége az Euphratesz-folyó völgyében.

Az Orosz Légierő és az Orosz Haditengerészet folyamatosan támogatják a szövetséges szíriai kormánycsapatok előretörését.

Két hagyományos meghajtású orosz támadó tengeralattjáró (a Projekt 636.3 “Varszavjanka” osztályból), a Velikij Novgorod és a Kolpino hét darab “Kalibr” (3M14K) manőverező robotrepülőgépet indítottak az ISIS terrorszervezet által használt létesítmények ellen, közöttük vezetési pontok, kommunikációs központok, a vahhabita militánsok fegyver- és lőszerraktárai ellen, amelyek a terrorista entitás által megszállt területen vannak Deir Ezzor városától délkeletre, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

Helyi források szerint orosz vadászbombázók többszörös légi támadásokat hajtottak végre az ISIS terrorszervezet gyülekezési körletei és erődítései ellen, ugyanabban a térségben.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg és Köztársasági Gárda tovább nyomultak előre Ajjash irányába, északnyugatra Deir Ezzortól és Abu Amr irányába délkeletre a várostól, kihasználva az elsöprő tüzérségi fölényüket.

https://southfront.org/syrian-war-report-september-15-2017-isis-on-...

Az ISIS terrorszervezet úgynevezett “hírügynöksége” az Amak azt állította, hogy az ISIS fegyveresiei megsemmisítették a Szíriai Arab Hadserege két gépjárművét keletre at Al-Tajim olajmezőtől, délnyugtra magától Deir Ezzor városától.

Az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd többségű milíciái közben elfoglalták Al-Husszeinijah települést az Euphratesz-folyó keleti partján, Deir Ezzor városától északra.

Az előrenyomulásukkal a “Szíriai Demokratikus Erőknek” nevezett kurd milíciák és a Szíriai Arab Hadsereg teljesen bekerítették az ISIS terrorszervezet Euphratesz-folyó mentén települő erőit, Rakka tartomány déli területe és Deir Ezzor tartomány északnyugati része között. Maadan, At-Tibini és Al-Karaszh számítanak az ISIS terrorszervezet által megszált erősségeknek ebben a térségben.

Szíriai kormányzati források úgy vélik, hogy nem kevesebb, mint 1000 fő jól felfegyverzett vahhabita militáns van jelen az Euphratesz-folyó völgyének ebben a részében. Ez további problémákat fog okozni a Szíriai Arab Hadseregnek és szövetségeseinek, ha a szíriai-iraki határ felé akarnak tovább haladni. A Dél-Rakkában még harcoló ISIS terroristák továbbra is fenyegetést fognak jelenteni az előrtörő kormányerők háta mögött.

Az “Amak” még azt állította, hogy 120 fő civil, közöttük 100 gyermek halt meg az USA vezette koalíció légi támadásában, amelyet a Dzsadid Aakidat falu közelében lévő menekülttábor ellen hajtottak végre Deir Ezzortól keletre. Mindeddig a fősodorvonalbeli média nem vett tudomást az állításokról és az USA vezette koalíció sem kommentálta az ügyet.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 18, 2017-on 10:20am-kor

Megadta magát az Iszlám Állam egyik amerikai gyilkos kutyája

2017.09.18. 07:57

A Pentagon egyik szóvivője, Adrian Rankine-Galloway jelentette be, hogy egy amerikai férfi megadta magát a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyveres ernyőszervezetnek. A szóvivő nem hozta nyilvánosságra a férfi nevét, csak annyit mondott: mostantól "ellenséges harcosnak" minősül, és őrizetben van. 

A szóvivő nem közölte azt sem, hogy az illetőt Szíriában tartják-e fogva, vagy visszaszállították az Egyesült Államokba. 

A Trump-kormányzat jelenleg éppen azon dolgozik, hogy meghatározza a terroristák fogvatartására vonatkozó új szabályokat. Döntés születik majd arról, hogy újra szállítanak-e terrorizmussal gyanúsítottakat a kubai Guantánamón létesített börtöntelepre, vagy sem. Az előző amerikai elnök, Barack Obama már nem küldött újabbakat Guantánamóra, ahol jelenleg mintegy 40 foglyot őriznek. Donald Trump azonban korábban jelezte: kormánya nem zárja be Guantánamót, és új foglyot is akar oda küldeni. 

Mindazonáltal a Szíriában lévő amerikai erők egyelőre vizsgálják, hogy az önmagát feladó férfi valóban amerikai állampolgár-e. Ha bebizonyosodik, hogy igen, akkor ő lesz a második ismert amerikai állampolgár, aki az Iszlám Állam terroristáinak oldalán harcolt. Korábban egy virginiai férfit fogtak el, aki Szíriában és Irakban harcolt velük, de 2016-ban az észak-iraki kurd erőknek ő is megadta magát.

Lásd még:

http://index.hu/24ora/?cimke=iszl%C3%A1m+%C3%A1llam

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 11, 2017-on 9:59am-kor
2017. 09. 11. 08:34

ISIS-család: 1400 külföldi nőt és gyereket tartanak fogva az iraki hatóságok

Az iraki hatóságok fogva tartanak ezernégyszáz külföldi nőt és gyereket, akikről azt feltételezik, hogy a dzsihadisták, a terrorista Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseinek családtagjai - közölték vasárnap biztonsági és segélyszervezeti források.

A legtöbb külföldi nő és gyerek török, de sokan a volt Szovjetunió egyes köztársaságaiból érkeztek: Tádzsikisztánból, Azerbajdzsánból, Oroszországból. Vannak közöttük más ázsiai országból származók is, illetve nagyon kevés francia és német állampolgár - mondták katonai és hírszerző tisztségviselők.

Egy Moszultól délre lévő táborban őrzik őket, legtöbbjük augusztus 30-a óta került a táborba, amikor az iraki erők teljesen kiűzték az Iszlám Államot Moszulból. A táborban lévők a legnagyobb olyan külföldi csoport, amelynek köze van a dzsihadistákhoz.

Egy Ninive tartományi katonai parancsnok azt mondta: egyelőre nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk, erről a kormány dönt. Amikor a foglyokat kihallgatták, kiderült, hogy szinte mindegyiküket megtévesztette az IÁ "ördögi" propagandája.

A legtöbben közülük a hadsereggel szövetséges kurd erőknek adták meg magukat, Tel Áfár város mellett. A kurdok a nőket és a gyerekeket átadták a hatóságoknak, de a velük együtt elfogott a férfiakat nem. Őket a kurdok tartják fogságban.

A szülők bűneiért családjuk és gyermekeik fizetnek!

Golyószóró elé állítani őket!