Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Szír hadsereg és a Szír kormány követte el a gáztámadást!
2017. 04. 12. 08:01

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Az USA nem vonul be Szíriába....besz@rt az orosz haditechnikai fölénytől!

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába.

Az interjút az elnök a Fox televíziónak adta, és szerdán reggel kerül adásba. Részleteket azonban a televízió - helyi idő szerint - már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.

Trump kifejtette, hogy a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.

"Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne" - szögezte le.

Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta, akiről korábban - a múlt heti légicsapások bejelentésekor - már kifejtette, hogy megváltozott a véleménye róla. A Foxnak adott interjújában most úgy fogalmazott:

"aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat".

Trump hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. "Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára" - mondta.

...és a náci gyilkos, Gázai-mészáros Netanjahu mi?

Nos én nem látok különbséget a sátán és sátán, meg gonosz és gonosz között!

Az Izrael által legyilkolt, közel 860  palesztin gyerek!

Talán a cionista zsidók és a hozzá hasonló kollaboránsaik igen?

Nos ti  cionista gyilkos söpredék, egy valóban igaz magyar ember, s a látó, haladó, gondolkodó világ  nem lát különbséget a ti cionista gyilkos fajtátok, és a részetekre a mai korban levő mammoni áldást hozó  náci gyilkosok   között.

MI IS A KÜLÖNBSÉG TÖMEGGYILKOS ÉS TÖMEGGYILKOS KÖZÖTT?

A ti gyilkos cionista "zsidó" fajtátok pusztulásra ítéltetett.

Saját magatok, és Isten akarata által!


Izraeli foszfor bombától szénné éget GYERMEK!

Nincs annyi láng, ahány ártatlan halott  gyermekek, asszonyok és civilek.

Ám a legmeghatóbb esemény mégiscsak az volt, amikor a Gázai övezet ellen két évvel ezelőtt indított Szilárd sziklafok fedőnevű, több ezer palesztin gyermek és felnőtt polgári személy életét is kioltó hadjáratban súlyosan megsebesült izraeli katona elmesélte szomorú történetét a könnyeikkel küszködő világhírességeknek.

„Ez a bátorság, eltökéltség és a makacs kitartás története arról szól, hogy sosem szabad feladni, hanem győzni kell. Az egyiptomi fogságtól kezdve, a holokauszton keresztül az Izrael által megvívott háborúkig mindig ránk támadtak, el akartak pusztítani bennünket. De amiként [ez a katona] győzött, úgy Izrael is diadalmaskodik az ellenségei felett. Sosem tudnak elpusztítani bennünket, mert mi mindig győzni fogunk”, mondta az estély szervezője.

Mégis milyen "filmet" készíthetnek?

A legnagyobb összegű adományt, hatmillió dollárt egy Jehiél Eckstein nevű rabbi, az Izraeli Hadsereg Barátai nevű szervezet ajánlotta föl. „Filmeket, videókat mutatunk be az adományozó estélyen, az 1200 meghívott résztvevő meghallgathatja katonáink történeteit, amelyekből megtudhatják, hogy Izraelben nem csak bombáznak és nem csak terroristákat ölnek”, mondta a Jediot Áháronotnak Hájim Szábán, az estély rendezője.

Undor és megvetés övezi a sátán földi fajtáját, a náci Izrael átkozott, gyilkos államát, és mindezek kollaboránsait!

A cionista gyilkos Izraeli rezsim  gyermekeket s asszonyokat és ártatlan civileket gyilkolt meg!

Ti a magyar népen élősködők olyan messze álltok az igazán zsidó és magyar emberekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! 

A kommunista zsidó  étellopkodó  fia az éhezést túlélő Heisler András, a Mazsihisz elnök ezt is mondhatná: 

„A sátán országa Izrael, ahol a legalja cionzsidó gyilkosok ilyen ördögi dolgokat művelnek! Ez emberileg, szellemileg megvetendő! Izrael nácibb a náciknál! Mi lenne ha Magyarországon a magyarok ezt tennék gyermekeinkkel és unokáinkkal? 

Elhatárolódunk minden embertelen cselekedettől ami a náci cionista Izraelben történik!

Így talán még emberek maradhatunk a látó, gondolkodó, haladó világ emberiségének szemében!

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aki-erti-az...

Megtekintések: 319

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 16, 2017-on 8:59am-kor

2017. 10. 14.

Orosz Honvédelmi Minisztérium: Ezer terrorista érkezett Irakból SzíriábaA Szíriai Arab Hadsereg folytatja sikeres offenzíváját a megszálló terroristák ellen, letiporva az ISIS fegyvereseit Deir Ezzorban és Al-Majadinban, egyre több szélsőséges militáns érkezik az országba Irak olyan vidékeiről, amelyeket az USA vezette koalíció csapatai ellenőriznek, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

Ezernél több vahhabita terrorista lépett be Szíria földjére Irak két tartományából, ahol az USA vezette koalíció “ISIS ellenes” hadműveleteket hajt végre, nyilatkozta az Orosz Fegyveres Erők vezérkarának képviselője.

Az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke, Szergej Rudszkoj vezérezredes arról számolt be, hogy a terroristák harckocsikat, hadfelszerelést és rakéta sorozatvetőket szereztek (!), és ezekkel érkeztek Szíriába az iraki Ninive és Anbar tartományokból.

Egy nagy offenzívában vesznek részt, amelynek a célja, hogy mélyen benyomuljanak Szíria földjére egy 3000 főt számláló kontingens részeként.

“A szíriai kormánycsapatok határozott hadműveleteinek és az Orosz Légierő tűztámogatásának köszönhetően, a vahhabita terroristák nem érték el céljaikat, az ISIS terroristák ellenoffenzíváját a szíriai kormánycsapatok és a szövetséges paramilitáris egységek visszaverték, valamint a terroristák fő erőit megsemmisítették.” mondta Rudszkoj vezérezredes a sajtótájékoztatón.

Rudszkoj tábornok ezenkívül elmondta, hogy legalább 450 fő terrorista hajtott végre támadásokat a Szíriai Fegyveres Erők ellen az Al-Tanf határállomás térségéből, amelyet az USA fegyveres erői tartanak megszállva. A tábornok hozzátette, hogy a támadásokat a Szíriai Fegyveres Erők sikeresen visszaverték az Orosz Légierő támogatásával .

Vahhabita terroristák kisebb csoportjai kezdetben blokkolni tudták az Al-Szukhana és Deir Ezzort összeköző főútvonal egyes szakaszait, azonban az említett térségeket a szíriai kormánycsapatok megtisztították.

A szíriai csapatok Deir Ezzor tartományba folyó hadműveleteit kommentálva, Rudszkoj vezérezredes elmondta, hogy a kormányerők teljesen felszabadították az Euphrates-folyó jobboldali partját Deir Ezzor várostól északnyugatra és nyugatra.

“A szíriai kormánycsapatok offenzívája Deir Ezzor közelében sikeresen zajlik. A támadó egységek Szuhail Al-Hasszan tábornok parancsnoksága alatt, az Orosz Légierő tűztámogatásával teljesen felszabadították az Euphrates-folyó jobboldali partját, északnyugatra és nyugatra a várostól, ellenőrzésük alá vonva 4600 négyzetkilométernyi területet a hazájuk földjéből.” – mondta Rudszkoj tábornok.

Rudszkoj ezenkívül közölte, hogy az orosz légi támogatás nélkülözhetetlen volt a szíriai kormánycsapatok sikeréhez. Az elmúlt héten az Orosz Légierő katonai repülőgépei 383 légi támadást teljesítettek Deir Ezor közelében, valamint 993 célpontot semmisítettek meg, ahol ISIS terroristák települtek.

“A szíriai orosz légi kontingens különleges figyelmet szentelt a vahhabita militánsok vezetőinek. Október eleje óta a terrorista entitás 31 magas rangú vezetőjét likvidálta az Orosz Légierő.” – tette hozzá a tábornok.

A magas rendfokozatú orosz tisztségviselő hozzátette, hogy Oroszország három nagy hullámban mért csapásokat az ISIS terrorszervezet által használt létesítményekre, manőverező robotrepülőgépek felhasználásával, amelyek során a terrorista entitás 37 különböző objektuma semmisült meg úgy, mint fegyverraktárak és kommunikációs központok.

Orosz tűzszerészek mostanáig, összesen 299 hektárt mentesítettek robbanószerkezetektől Deir Ezzor körül, 838 épületet és 87 kilométernyi útszakaszt, hatástalanítva mintegy 24 ezer darab aknát és házilagos készítésű robbanóeszközt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 16, 2017-on 8:54am-kor

2017. 10. 15.

Az amerikaiak és a kurdok szabad utat adnak az Iszlám Állam terroristáinakKüszöbön áll az Iszlám Állam (IÁ) veresége Rakkában, a terrorszervezet által kikiáltott „kalifátus” székvárosát akár már szombaton vagy vasárnap teljesen megtisztítják a dzsihadistáktól – közölte a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia.

„A harcok folytatódnak Rakka városában. Az IÁ a végét járja. Talán ma vagy holnap felszabadul a város” – közölte a Reuters hírügynökséggel telefonon Núri Mahmúd, az YPG szóvivője.

Közben az IÁ elleni harcra alakult, amerikaiak vezette nemzetközi koalíció szóvivője, Ryan Dillon arról tájékoztatott,

hogy az elmúlt 24 órában a terrorszervezet mintegy száz szíriai fegyverese adta meg magát, és őket „eltávolították” a városból.

A koalíció közleményéből kiderül, hogy a terrorszervezet külföldi zsoldosai egyelőre nem távozhatnak onnan.

A koalíció nem részletezte, hogyan és hova mentek a szíriai dzsihadisták a városból.

A kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet azonban közölte: az Iszlám Állam, az amerikaiak vezette koalíció és az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet között létrejött megállapodással összhangban vitték el őket és családtagjaikat, és érkeznek még buszok, hogy evakuálják az ott maradt külföldi harcosokat és családtagjaikat is.

Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója azt mondta a dpa hírügynökségnek, hogy az IÁ összes szíriai harcosa elhagyta már a várost.

Az YPG-vel ellentétben Ryan Dillon azt mondja, hogy a következő napokban is súlyos harcok várhatók Rakkában, és a szövetség nem szab határidőt, hogy mikorra söprik ki onnan az IÁ harcosait. Péntekre a város mintegy 85 százalékát már felszabadították, az elmúlt héten mintegy 1500 polgári lakos hagyta el biztonságban a várost, és az SDF védvonalai mögé menekült – mondta a szóvivő.

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt Rakka ostroma júniusban kezdődött. Visszafoglalása mérföldkő lesz a dzsihadista szervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában. Az IÁ iraki fellegvárából, Moszulból már kisöpörték a szervezetet.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Október 1, 2017-on 9:47am-kor

2017. 09. 30.

Nagy áldozatok árán, de visszaverték az Iszlám Állam homszi offenzívázátMeglepetésszerű támadássorozatot hajtott végre az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a közép-szíriai Homsz tartományban, az akciókban megölték a szíriai kormányerők legalább 58 tagját – közölték a helyi források.

A terrorszervezet közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy ők követték el a támadást Al-Szuknától délre, egy sivatagos területen.

Az első támadásokat Hola településen követték el a katonák ellen, majd további rajtaütéseket hatottak végre a Holát asz-Szuknával összekötő autópálya mentén felállított katonai útzáraknál.

A Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges fegyveres alakulatok augusztus elején foglalták vissza asz-Szuknát az Iszlám Államtól. A város a dzsihadisták utolsó jelentősebb állásának számított a közép-szíriai Homsz tartományban.

A hadsereg visszaverte az ISIS terroristák Deir Ezzor-Palmyra országút elleni támadását

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei visszaverték az ISIS terrorista entitás Palmyra-Deir Ezzor országút ellen irányuló nagy erejű támadását Közép Szíriában, valamint helyreállították az ellenőrzést minden stratégiai pont felett a főútvonal mentén, jelentették szíriai kormányoldali források. Ettől függetlenül a Szíriai Arab Hadsereg szintén visszaverte az ISIS terrorszervezet támadását a T-3 szivattyúállomás térségében.

A Szíriai Arab Hadsereg újra megnyitotta a Deir Ezzor-Palmyra országutat és végez az ISIS terroristákkal

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek újra biztosítani tudták az összes stratégiai pontot, amelyeket az ISIS terrorszervezet erői megtámadtak az Al-Szukhanahból Deir Ezzorig vezető országúton, ezután teljesen helyreállították az ellenőrzést a létfontosságú főútvonal felett.

A szíriai kormányerők azt követően érték el ezt az eredményt, amikor ma hajnalban elsöprő ellenoffenzívába kezdtek a megszálló ISIS terrorszervezet ellen.

Összegezve:

A Szíriai Arab Hadsereg biztosította Al-Shulah és Kabadzsib településeket az országút mentén, valamint helyreállította a kormánycsapatok és az ISIS terrorszervezet közötti frontvonalat, a két nappal ezelőtti állapot szerint.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás erőinek veszteségei hatalmasak a Szíriai Arab Hadsereg ellenoffenzívája miatt. Az elmúlt 12 órában sok tucat dzsihádista fegyveres vesztette életét.

Rejtélyes módon az ISIS terrorszervezet ismét akkor tudott számottevő páncélos (!) és gépjárművekkel felszerelt mobil erőket átcsoportosítani Nyugat-Irakból, amikor a szíriai kormánycsapatok az Euphrates-folyón történő átkeléssel vannak elfoglalva. Az USA támogatta proxy csoportokat nem igazán köti le az ISIS elleni harc, szponzoraik különleges erőivel inkább a szíriai földek megszállásával foglalatoskodnak.

Az USA vezette koalíció légi egységei sem igyekeztek megtámadni a gépjárművekkel jól ellátott ISIS menetoszlopokat. A dzsihádista csoportok semlegesítése továbbra is az Orosz Légierőre és a Szíriai Fegyveres Erőkre marad. A koalíció egy bábállam megteremtésével van elfoglalva úgy, hogy a proxy militánsai között egyre több az ISIS és Al-Kaida zászlót “demokratikus” meggyőződésre cserélő vahhabita terrorista.


Újabb magaslatot szabadítottak fel az USA által támogatott iszlamistáktólA Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálya, a szövetséges paramilitáris egységek támogatásával, biztosította az Um-Izn magaslatot Dél Szíriában.

Ez a magaslat ez egyik legnagyobb hadászati fontossággal bíró helyszín a térségben, mert innen belátható az összes környező harctér, az elfoglalására tett több korábbi kísérlet alkalmával a szíriai csapatokat jordániai (!) területről lőtte az ellenség.

Mára biztosítva van, ezzel tovább csökkent az USA zsoldjában álló dzsihádisták területe.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 29, 2017-on 11:26am-kor

2017. 09. 28.

Szíria azonnali nemzetközi akciót követel az USA-vezette koalíció ellenA Szíriai Külügyminisztérium a csütörtöki nap folyamán levélben kérte fel az ENSZ-et, illetve az ENSZ BT-t a nemzetközi koalíció támadásai miatt, melyeket szír területek és a civil lakosság ellen intéznek – jelenti a szír állami hírügynökség, a SANA.

A szír kormány azután kényszerült erre a lépésre, hogy tegnap a koalíciós gépek fehér foszforral bombáztak egy települést – ez a nemzetközi jog szerint háborús bűncselekménynek számít.

A tegnapi foszforos támadásban, melyet a Deir Ezzor provinciában fekvő al-Sout városa ellen intéztek, legalább három civil meghalt, s számosan megsérültek, köztük legtöbben súlyosan.

A fehér foszfor, melynek lakott területen, vagy annak közelében történő alkalmazása nemzetközileg tiltott, a foszfor leginstabilabb formája, mely rendkívül mérgező. Bomba formájában kétféleképpen fejti ki halálos hatását: egyrészt, a bőrrel érintkezve azon feloldódik, s gyakorlatilag beleégeti magát a húsba, a szervekbe, borzalmas kínokat, vagy épp kínhalált okozva; másrészt pedig úgy, hogy a porózus foszfort az áldozat belélegzi, aminek következtében a nyelőcsöve és a tüdeje összeég, s emiatt megfullad. Az anyag káros hatását csak növeli, hogy égéséhez minimális oxigén is elegendő, így a testben általában addig ég, amíg el nem fogy.

A tegnapi támadás csak egy hosszú lista utolsó lábjegyzete: a lista telis de tele van olyan támadásokkal, mely során a nemzetközi koalíció civil célpontok ellen intézett halálos támadást.

A kormány által elküldött levelekben a szír kormány kifejtette, hogy elég szomorúnak látja, hogy azok, akik azt állítják, hogy tiszteletben tartják a nemzetközi jogokat, s Damaszkuszt vádolják folyamatosan azzal, hogy megszegi azokat, tagjai egy olyan koalíciós haderőnek, mely háborús bűncselekményeket követ el szír földön.

Szíria felszólítja azon országokat, akik olyan sokszor hallatják a hangjukat, ha Asszadék országa ellen kell felszólalni, hogy az emberi jogok és a nemzetközi jog tisztelete jegyében vonuljanak ki Szíria területéről, s oszlassák fel a koalíciót, mely „megannyi szír vérét ontotta már ki”.

A két iratban a Minisztérium felszólítja az ENSZ BT tagjait, hogy azonnali akcióban számolják fel a „barbár bűnöket” és a nemzetközi humanitárius törvények, valamint az alapvető emberi jogok „otromba megsértéseit”, melyeket a koalíció újra meg újra elkövet.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 28, 2017-on 3:18pm-kor


„Hogyan mattolta meg Putyin az USA-t Szíriában?”


„Hogyan mattolta meg Putyin az USA-t Szíriában?” címmel az amerikai üzleti magazin, a Forbes („Forbz”) arról ír, két nap múlva lesz két éve annak, hogy Moszkva beavatkozott Szíriába, amelynek eredményeként megmentette az összeomlás szélén álló ottani kormányt.

Bassar al-Aszad  ma szilárdan ül elnöki székében és ezt Putyin orosz elnöknek köszönheti.

Putyin büszkén mondhatja, hogy a Nyugat most vele Szíria ügyében úgy működik együtt, ahogyan az az orosz kormánynak megfelel.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 26, 2017-on 8:46am-kor

Orosz fotók mutatják az Iszlám Állam terroristái környezetében nyugodtan mozgó amerikai erőket

2017. szeptember 25. 21:18

SPUTNIK NEWS

Az orosz védelmi minisztérium légi felvételeket tett közzé arról, hogy a szíriai Deir ez-Zor városától északra lévő Iszlám Állam terroristáinak állásai mellett milyen zavartalanul, nyugodtan lébecolnak amerikai katonák.

A felvételek szeptember 8 és 12-e között készültek.

Egy csomó amerikai páncélozott Hummer  látható rajta.

Nyoma sincs annak, hogy ütköznének az Iszlám Állam dzsihadistáival.

/Mi ebben a csoda? Mi nem mozoghatunk zavartalanul a Szabadság-téri amerikai nagykövetség terroristái hadiállásának kerítése mellett?/

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aszad-egy-a...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 23, 2017-on 8:40am-kor
2017. 09. 23. 08:12

Irán sikeres kísérletet hajtott végre egy új, több robbanófej hordozására képes kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétával - jelentette szombaton a teheráni média.


A Tasznim hírügynökség és a Press tévé is hírt adott a Horamsahr nevű rakéta péntek esti sikeres tesztjéről, amelyet néhány órával az után hajtottak végre, hogy a rakétát aznap bemutatták a teheráni katonai parádén, amelyen felvonultatták a legújabb  iráni fejlesztésű fegyvereket.

Haszan Róháni elnök az 1980-ban kirobbant iraki-iráni háború kezdetének évfordulóján tartott katonai parádén jelentette be, hogy az amerikai és francia bírálatok ellenére országa megerősíti katonai képességeit. 

"Ha akarják, ha nem, meg fogjuk erősíteni katonai elrettentő képességeinket" 

- húzta alá Róháni, kiemelve, hogy nemcsak rakétákat fognak fejleszteni, hanem az ország légierejét, szárazföldi erejét és haditengerészetét is.

Hozzátette: "senkitől nem fogunk engedélyt kérni, hogy megvédhessük hazánkat".

A gonosz sátáni  államok az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Izrael és több európai ország is aggasztónak tartja Irán rohamléptékben fejlődő rakétaprogramját.

A Washington és öt másik nagyhatalom által Teheránnal két éve megkötött, mérföldkőnek számító atomszerződés értelmében Irán semmilyen tevékenységet nem folytathat nukleáris töltet célba juttatására alkalmas eszközökkel. 

Teherán viszont állítja, hogy rakétái nem ilyenek, és ballisztikus rakétaprogramja kizárólag védelmi jellegű.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 22, 2017-on 4:37pm-kor

Robotrepülőkkel támadta a terroristák állásait az orosz flotta

2017. szeptember 22. péntek 15:29

Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépekkel lőtte a terroristák állásait a Fekete-tengeri Flotta tengeralattjárója a Földköz-tengerről – írja az MTI az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A tárca szerint a célpontok – amelyeket kivétel nélkül sikerült megsemmisíteni – a Dzsabhat Fatah es-Sám harcálláspontjai, bázisai és páncélosai voltak Idlíb tartományban. A Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépeket tőlük 300 kilométerre lőtték ki a Velikij Novgorod tengeralattjáróról.

Az orosz hadiflotta azoknak a terroristáknak az objektumait lőtte, akik Hama tartomány északi részén megpróbáltak három napja orosz katonai rendészeket foglyul ejteni.

A korábban an-Nuszra Front néven ismert Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport harcosai kedden megkíséreltek támadásba lendülni a tartományi székváros, Hama közelében, sikerült is nekik 12 kilométeres mélységbe behatolni a szíriai hadsereg védelmi vonalaiba, és a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetése szerint egyik legfőbb céljuk azt volt, hogy elfogják az orosz katonai rendészet egyik egységét, amely a deeszkalációs ellenőrző ponton teljesített szolgálatot.

A dzsihadisták 520-an körülvettek 29 orosz katonai rendészt, de az orosz és a szíriai kommandósoknak, illetve katonai rendészeknek sikerült átszakítaniuk az iszlamisták körgyűrűjét, és veszteség nélkül kihozni őket a szíriai kormányerők ellenőrzése alatt álló területre. Az összetűzésben három orosz kommandós megsebesült.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 20, 2017-on 12:23pm-kor

Aranyat kért a dollár helyett. Ezért legyilkolták Kadhafit

2017. szeptember 20. 07:28
Hunhír.info

Kadhafi “diktátor “idején 16 dolog járt alanyi jogon a líbiai állampolgároknak. Ez mára a múlté lett, az amerikai demokrácia-export jóvoltából. Megvalósult kánaán, amit Amerika gazdasági érdeke miatt vertek szét. Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni. Aranyat kért a dollár helyett. Ezért legyilkolták.

Líbiában mindenkinek állampolgári jogon járt az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizetett villanyszámlát.
Líbiában a bank állami tulajdonban volt, és 0% kamatot számított fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után.
A saját otthon alapvető emberi jog volt Líbiában.
Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kapott az államtól, hogy az első otthont megvehesse, és családot alapíthasson.
Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes volt. Kadhafi hírhedt “rémuralma” előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, a diktátor alatt ez az arány 83% lett!
Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással akarta megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kapott földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot, illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
Ha egy líbiai polgár nem talált az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó helyet, amire szüksége volt, az állam fizette a külföldi tanulását vagy ellátását.
Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosított lakhatásra és autókölcsönzésre.
Ha egy líbiai autót vásárolt, az állam kifizette a vételár felét.
Líbiában a benzin ára 0,14 USD volt literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft.
Líbiának nem volt külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD volt, amit az új líbiai demokrácia már sosem fog viszontlátni.
Ha egy líbiai nem talált munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizette számára az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talált munkát.
A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalta.
Minden állampolgár részesedett tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
Minden anya aki gyermeknek adott életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kapott.
Az élelmiszereket ártámogatással lehetett megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD, vagyis kb. 34 Forint volt. (Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló a 40 loave.)
A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.
Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.

A líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles volt. Havi 1000 Dinár jövedelemhatárig (ez kb. 189.000 Ft) 5 azaz öt százalák az adókulcs, e fölött 10 százalék. Mindenki fizetett ezen kívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíjjárulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűntek, különösen, ha beszámítjuk, hogy nem volt villanyszámla, és évente mindenki kapott állami támogatást (ez az olajexportból származó juttatás volt), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év.

Csak egy megjegyzés:

Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni.
Aranyat kért a dollár helyett.
Ezért legyilkolták.
Ennyit az amerikai demokráciáról.

És ami számunkra még fontosabb: feltartotta Európa felé az afrikai menekültáradatot.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Szeptember 19, 2017-on 3:42pm-kor

2017. 09. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg átkelt az EufráteszenA Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges fegyveres erők a tegnapi nap folyamán Deir Ezzortól északra átkeltek az Eufrátesz folyón, ezzel megindítva egy újabb offenzívát az Iszlám Állam terrorszervezet ellen.