Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

A NATO világháborúra, azaz  öngyilkosságra készül

Miközben a magyar  elektronikus média és a televíziós hírműsorok még mindig holmi szakadárokról beszélnek és lelkesen idézgetik a felettébb homályos körülmények között felbukkant, lényegében véve illegitim ukrán kormányfő szavait, addig  ekképpen fogalmaz az élet Ukrajnáról:  

„Azóta elszabadult a pokol, az államfőt elkergették, az állam nem működik, az országot a gazdasági összeomlás és a szétesés fenyegeti… s hogy e jobb sorsra érdemes ország ide jutott, azért súlyos felelősség terheli az érte, pontosabban a befolyásért fölötte marakodó, kezüket az úgynevezett civilizált világhoz tartozóként vérrel még véletlenül sem bemocskoló cionista hatalmakat…”

Hogy miről van szó, azt egy rövid mondatban meg lehet fogalmazni: ha a NATO beavatkozna Ukrajnában, vagy Ukrajnát soron kívül a NATO-hoz csatolnák, ahogy az már felvetődött, a katonai szervezet alapszabálya következtében azonnali hatállyal kitörne a világháború. 

A NATO minden tagjának ugyanis hadba kellene szállnia Oroszország ellen. Ez egyenlő lenne a biztos halállal! Az orosz és a kínai hadsereg  egy hét alatt rohanná le Európát! 

Ezt a történelem során két európai nagyhatalom is megpróbálta: a francia és a német. Mindkettő hatalmasat bukott, miközben exponenciálisan növekvő számú ártatlan ember halt meg. A NATO sem jár különbül!

Szögezzük le, hogy mi magyarok most tényleg a rossz oldalon állunk! Van egy  cionista kollaboráns bábkormányunk, egy kifosztott országunk. Megint mi leszünk az ágyútöltelékek, amennyiben a magyar nép nem áll a talpára. 

Mindez nem üres felvetés, mert Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár egy német lapban megjelent interjújában hangsúlyozta, a NATO-nak ezentúl „nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a területvédelemre”, és az ukrajnai folyamatoknak „riadóztatniuk” kell az európai tagokat. A főtitkár úr bejelentette: „felszólítom európai szövetségeseinket, hogy állítsák meg a védelmi kiadások folyamatos csökkentését, fordítsák meg a trendet és költsenek fokozatosan többet a védelemre!”

Magyarul: fegyverkezzenek! Fegyverkezzenek akkor amikor alig élnek!

Továbbá: „Moszkva jelenleg inkább ellenfélként viselkedik, mint partnerként”, és megszegte a NATO-val kötött 1997-es alapszerződést, amely tiltja, hogy a felek növeljék a másik területével határos térségekbe telepített katonai erőt. „A szerződésben kinyilvánítottuk, hogy fenyegetés esetén mi is megerősítjük csapatainkat, és most arról egyeztetünk, hogy pontosan mit jelenthet a csapaterősítés.”

A NATO vezérkara világháborúra készül........

Az a hátborzongató, hogy mindez nem üres spekuláció. Az a térség, amit ma Ukrajnának hívunk, az elmúlt évszázadokban háborús viharok, megszállások és pusztítások sorozatát élte át. Népessége összetett, jelentős hányada orosz vagy orosz anyanyelvű, akik önrendelkezést akarnak, s akik a Nyugat által támogatott kijevi puccs forgatókönyvét vették át: ha nektek szabad volt, akkor nekünk is szabad. Megvan tehát a casus belli.

Mi itt Magyarországon nem tudjuk befolyásolni a dolgok alakulását, csak ahhoz van jogunk, hogy tájékozódjunk. Mert talán csak véres polgárháború lesz Ujkrajnában, mint a Délvidéken volt, s ha majd a cionista nagyhatalmak kielégítik kapzsi vágyaikat, akkor a terület felosztását követően – van ott vasérc, szén és más ásványi anyag, s ott van a fekete föld, Európa legjobb talaja is – a darabokra tépett térség utódállamai időlegesen lecsillapodnak. Vagy nem. Mert valaki esetleg elront valamit, mint az odesszai tűzvésznél. És akkor majd erősen imádkoznunk kell a békéért.

Ezért legyen tisztelet azon keveseknek, akik a valóságról beszélnek nekünk.

Nos vesztésre áll a cionista világ! Vesztésre áll Szíriában, léket kapott Irántól, leblokkolt Ukrajnában és menekül Afganisztánból.

Magyarország a tönk szélén. Hazug, tolvaj kormány, közel öt millió nyomorulttá tett magyar. Útban a polgárháború felé! S ezt a béketűrő, jelenleg még alvó magyar  népet, ha elindul, nincs az a magyar és  Európai rendőrerő aki megállíthatja.

.....és már forrósodik a parázs!

Lásd még: http://prohungarianemzetiportal.ning.com/forum/topics/a-gonosz-teng...

Megtekintések: 71136

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a November 30, 2014-on 11:34am-kor

BESZARTAK !!! TELE LETT AMERIKA ÉS A  NATO SZAROS GATYÁJA!

2014-11-29. 19:15


Valahol szoríthat a cipő: a NATO főtitkára nem akar konfrontációt Oroszországgal

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy az észak-atlanti katonai blokk abban érdekelt, hogy együttműködjön Oroszországgal, és semmiképpen nem akar konfrontációt, vagy újabb hidegháborút.

A NATO-központ

Oroszország a mi legnagyobb szomszédunk, véleményem szerint egy hatalmas ország, rendkívüli történelemmel, és hiszem, hogy eredményes és sikeres jövő előtt áll – jelentette ki. Stoltenberg véleménye szerint az együttműködésen Oroszország és a NATO is nyer. Különös, hogy a NATO főtitkára most hirtelen elkezdett „hátrafelé biciklizni”, mert eddigi, kéthónapos működése bővelkedett az Oroszországot támadó kijelentésekben. Például kijelentette, hogy a NATO ott helyezi el fegyveres erejét, ahol neki tetszik, illetve némely politológus humoros álláspontja szerint Oroszország túl közel helyezte el határait a NATO-bázisokhoz.

A trójai bölcsesség szerint félni kell a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is, ezért nyilvánvaló, hogy valahol „szorítja a cipő” a NATO-erőket, és az oroszok nélkül nem lehet megoldani a kérdést, legyen az IÁ-terrorszervezet öldöklése, Afganisztán hegyei, vagy akár Délkelet-Ukrajna harctere, ahol a NATO küldözgeti a fegyvereket a folytatáshoz, de a kijevi kormány szándékával ellentétben az ukrán nép már nem akarja folytatni az értelmetlen testvérháborút.

Forrás: Lifenews.ru

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 14, 2014-on 1:38pm-kor

Van még kérdés?! - Az amerikai zsidó alelnök fia az ukrán gázkitermelő cég igazgatótanácsának a tagja lett

2014.05.14. 11:33

Joe Biden amerikai alelnök fia a egy ukrán földgázkitermelő magáncég igazgatótanácsának a tagja lett.

Robert Hunter Biden jogászati kérdésekért felel majd és képviselni fogja a céget nemzetközi szervezeteknél.

A Fehér Ház sajtótitkára, Jay Carney szavai szerint Biden magánemberként, az USA hatóságainak közbenjárása nélkül kapta meg ezt a kinevezést a már tiszta zsidókból álló cionista kollaboráns Ukrán kormánytól.

Hát persze, és Irakba sem az olajért vonultak be, s százezreket gyilkoltak le, hanem a "demokrácia" terjesztése miatt.

Kérdés, hogy a megtévesztett ukrán hazafiaknak mikor válik világossá, hogy vérüket cionista érdekekért és hazájuk gyarmatosításáért adták.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 14, 2014-on 10:34am-kor

2014-05-14. 09:42

A leépülés szintjén levő Szíriai "felkelőket" (GYILKOSOKAT) buzdított a véres harc folytatására a Nobel-békedíjas (????)  OSTOBA CIONISTA ZSIDÓBÁB, Banán  Obama
Az amerikai elnök tárgyalt kedden Washingtonban Ahmad el-Dzsarbával, a Szíriai Ellenzéki Koalíció elnökével, és méltatta az általa vezetett szervezet szerepvállalását a "szíriai válság politikai megoldására irányuló erőfeszítésekben" - tájékoztatott a Fehér Ház.
Dzsarba egyhetes amerikai látogatása végén tárgyalt Susan Rice elnöki nemzetbiztonsági tanácsadóval, és Obama csatlakozott kettejük megbeszéléséhez.
-
A Fehér Ház közleménye szerint Banán  Obama üdvözölte a koalíció vezetőinek "építő szellemű hozzáállását a párbeszédhez", és bátorította a koalíciót arra, hogy vigye tovább "az összes szíriai lakost képviselő kormány létrehozásával kapcsolatos elképzelését".
Obama és Rice is megerősítette, hogy "Bassár el-Aszad szíriai elnök elvesztette minden legitimitását, és nincs helye Szíria jövőjének alakításában". Obama hangsúlyozta, hogy szerinte jogellenesek a június 3-i elnökválasztás megtartásával kapcsolatos damaszkuszi tervek.
A megbeszélésen emellett szó volt a "növekvő szélsőségesség jelentette veszélyről", és a tárgyalófelek eljátszották, hogy egyetértenek abban, hogy "szembe kell szállni a terrorcsoportokkal, bármely oldalon harcolnak is".
(MTI korrigálva)

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 14, 2014-on 7:45am-kor

Magyar haderő?  Ez tényleg röhej! A "honvédnak" nevezett harcosaink inkább védik a cionista  idegen hatalom bázisait, messze idegenben. Hogy a magyar népet ki védi az valóban talány? Mert hát emlékszünk még 1956-ra!  A csodás amerika és nyugati csatlósaik  úgy áldozták fel Magyarországot, mint ahogy illik a forradalom oltárán!  Sajnos semmivel sem vagyunk előrébb. Van egy rabló, tolvaj, hazug cionista kollaboráns zsidóbérenc bábkormány és a védtelen magyar nép.

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a NATO ( Ukrajnának szánt) harckocsijait  vonatoztassák Ukrajna felé, addig míg az oroszok szét nem lövik az egész szállítmányt!

MERT A KOLLABORÁNS UKRAJNAI BÁBKORMÁNY CSAK A SAJÁT NÉPÉT LÖVETNÉ VELÜK. 

Valójában a magyar földön alvó orosz kémek ezt, biztosan jobban tudják! És akkor ezen harckocsikra már rálehet húzni a halotti leplet!

Az igazság az, hogy  a NATO-nak nevezett valami, egy semmi!

A közelmúltban egy orosz vadászgép repült el  egy amerikai hadihajó felett és 25-35 amerikai "harcos" kapott sokkot! És került "betegszobába"! Majd szereltették le őket azután amikor a hajó félelmében elpucolt!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 14, 2014-on 7:43am-kor

Vasúton robognak a harckocsi szállítmányok szerte az országban!

harckocsi

Magyarország területén belül az elmúlt napokban megsokszorozódtak a vasúti szerelvényeken szállított hadieszközök!

Ennek több oka is lehet:

- Ukrajna a háború szélén áll, és egy ilyen konfliktus beláthatatlan következményekkel járhat Európában… Egy ilyen éles konfliktus egész Európa békéjét és gazdaságát fenyegeti… A vak is látja, hogy szinte egész Kelet-Európában hadkészültség van az Ukrán helyzet kiéleződése miatt!

- A Magyar haderő (?????) a napokban jelentős létszámú haditechnikai eszközök átcsoportosítását hajtotta végre, és “Tavaszi Áttörés 2014″  néven tartalékosok bevetésével nagyszabású 50 napos hadgyakorlatba kezdett… Erről bővebben itt: http://www.honvedelem.hu/cikk/43955_elkezdodott

Egy ilyen komplex, ennyi hadieszközt és nehézfegyverzetet felsorakoztató 50 napig tartó hadgyakorlat ebben a helyzetben jelenthet egy burkolt „részleges” hadkészültséget is!

Magyarország területén belül készült fotók:

Tatabánya – 2014. május 6.

A Magyar haderőnél nem rendszeresített harckocsi típusokat fényképeztek Gyomaendrődnél

/2014. május 6./

Kelenföld vasútállomás – 2014. május 5. – 18:00 körül 

Budapest, Kőbánya Kispest – 2014 május 6. – 11:30

Aradnál, Románia területén is fotóztak május 6.-án egy hasonló hadieszközt szállító szerelvényt, amin tucatnyi tankot látni… A vonat Nyugatról jött, az érkezési állomás nem ismert…

Az eredeti cikk itt: http://www.aradon.ro/razboiul-trece-prin-arad/1413610.

Románia, Arad – 2014. május 6.

Ausztriából is jöttek felvételek vonaton szállított harci eszközökről…

Ismertetőjel nélküli páncélos haditechnika szállítása Bécsen át Keletre!

Videó: https://www.facebook.com/photo.php?v=664056510298809

Ha bárki tapasztal és lát, vagy látott hasonló csapatmozgásokat, ha információi vannak, vagy esetleg Fotót és Videót is készített, az ossza meg velünk itt az oldalon, vagy Facebook oldalunkon… 

NIF

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 14, 2014-on 7:42am-kor

Még az ukrajnai gyilkos puccskormánynak áll feljebb - bekérették a magyar nagykövetet

2014. május 13. 21:02
Hunhír.info

Az ukrán külügyminisztériumot "aggasztják" azok a kijelentések, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök tett a határon túli magyar kisebbség autonómiájának és kettős állampolgárságának szükségességéről, ezért bekérették a külügyminisztériumba Magyarország kijevi nagykövetét.

Az Interfax-Ukrajina kormányközeli hírügynökség jelentése szerint Jevhen Perebijnisz külügyi szóvivő erről keddi kijevi sajtótájékoztatóján beszélt

Az ukrán külügyi tárca felszólította magyar partnereit, hogy "megfontoltan" álljanak hozzá az
olyan érzékeny kérdésekhez, mint a nemzetiségpolitika.

A magyar Külügyminisztérium az MTI-nek megerősítette, hogy az ukrán külügyi tárca behívatta a kijevi magyar nagykövetet.

"A magyar pozíció világos, és a nagykövet ezt elmondta" - tette hozzá Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

HozzászólásokTőtős Emese által a Május 13, 2014-on 11:53pm-kor

A jenkik csak harcoljanak az ő hazájukban és nem Európában, mert amikor a két ikertoronyba belerepült a két repülőgép, meg voltak ilyedve alaposan! A haditehnikájuk eléggé gyenge, csak a szájuk nagy! Mikor az Sz-24-es gép a hajójuk fölött átrepült a Fekete tengeren, áprilisban, egyszerre 27 zsoldos katona mondott fel. Ezért harcképtelen lett a hajójuk, visszavonultak a romániai bázisra.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 12, 2014-on 6:20pm-kor
Ma, 19:38

Délkelet-Ukrajna is a szabadságot választotta

Délkelet-Ukrajna a szabadságot választotta

A Donyeck és Luhanszk megyében tartott népszavazás eredményei nyilvánvaló tényről tanúskodnak: e régiók lakosságának túlnyomó többsége nem bízik Kijevben, és nem akarja, hogy bármi köze legyen hozzá.

A vasárnapi népszavazásra egy kérdés került: támogatja-e Ön a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság állami autonómiájáról szóló okmányt? Az előzetes eredmények nem szorulnak különleges kommentárra. Roman Ljagin a Donyecki Köztársaság Központi Választási Bizottságának vezetője mondja:

A legfrissebb adatok szerint, a teljes részvételi arány 74,87 %. „Igennel” a szavazók 89,07 %-a voksolt. Ezek már a végleges adatok. „Nemmel” 10,19% szavazott. A voksok 0,74%-a érvénytelen volt.

Meg vagyunk elégedve az eredménnyel, mert az emberek eljöttek a szavazásra, és több mint két és fél millió fő támogatta a Donyecki Népköztársaság függetlenségét.

Most összegyűjtjük a kerületi és a területi választási bizottságok jegyzőkönyveit. Szándékosan hoztuk nyilvánosságra az adatokat, mert nagyon feszült a helyzet a térségben. A megyében aktív harcok folynak. Az utcákon nehéz haditechnikai eszközök és aknavetők járnak. Nem biztos, hogy egy héten belül megkapjuk a végső jegyzőkönyvet.

El kell ismerni, hogy a helyzet valóban nem a legmegfelelőbb a népszavazáshoz. A szavazást a kijevi hatóságok nagyszabású bűntető akciója közepette folytatták, amelynek során páncélozott járműveket és tüzérségi eszközöket alkalmaztak a civilek ellen.

Szergej Nyeverov az Orosz Állami Duma alelnöke szerint, a népszavazással az emberek reagáltak ezen büntető akcióra.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 12, 2014-on 5:49pm-kor

Az EU pusztító és élhetetlen, még a nagyhatalmak számára is.

Németország, Egyesült-Királyság, Franciaország mind fertőzött a bevándorlóktól.

A kis országok meg abba mennek tönkre hogy fenntartsák az EU hatalmait. Szinte ugyanaz mint a Szovjetunió, azzal a különbséggel hogy a szovjet vezetés alatt volt legalább víg élet, amit igaz hogy ma is megszenvedünk, de legalább az volt.

Ma mit az az EU?

Ad két játszóteret (de milyet?), épít 50-60km utat (amin 2 hét alatt kinő a fű és a gaz) és gazdag politikusokat teremt, akik vezérnek hiszik magukat ugyanakkor nem mernek kimenni az utcára egyedül, de még az erkélyükre se!


Az EU fel fog bomlani, ennek a nyertese csak az USA lehet. Ezért nem szabadott volna hagyni hogy egyeduralkodók legyenek Észak-Amerikában. Nincs ellensúlyuk és gyakorlatilag senki nem tudja őket megtámadni mert olyan messze vannak mindentől.
A nagy igazságbajnokok (USA,UK,Németország.,stb) meg a saját hülyeségébe fog belepusztulni.
Egyrészt instabil a háttér és iszonyatosan veszélyes az őshonosokra a bevándorló és a betelepített.
HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Május 12, 2014-on 3:20pm-kor

2014-05-12. 12:36

Csaknem 90 százalék Donyeck függetlensége mellett - Moszkva tiszteli, az ál-demokrata USA és az EU köpködi a népakaratot
A szavazáson részt vevők csaknem 90 százaléka a Donyecki megye függetlenségére szavazott a terület jogállásáról tartott vasárnapi népszavazáson, a másik kelet-ukrajnai szakadár területen, a Luhanszki megyében pedig csak hétfőn hozzák nyilvánosságra az ottani referendum eredményeit - közölték a helyi választási bizottság illetékesei.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint Roman Ljahin, a szakadárok által "Donyecki Népköztársaságnak" nevezett megye választási bizottságának elnöke az előzetes eredményeket ismertető sajtótájékoztatóján közölte, hogy a választópolgárok 89,07 százaléka adta voksát a terület függetlenségére, míg 10,19 százalékuk ellene szavazott. A szavazócédulák 0,74 százaléka érvénytelen volt. Ljahin szerint a részvételi arány 74,87 százalékos volt.
A végleges eredményeket hétfőn hozzák nyilvánosságra.
Zoom
A választási bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy "meglepően könnyű volt megszámolni a voksokat, mivel viszonylag kevesen szavaztak nemmel, ráadásul az elrontott szavazócédulák aránya is elenyésző volt".
A másik, jobbára ugyancsak oroszajkúak lakta szakadár területen, a Luhanszki megyében helyi idő szerint éjfél után mintegy egy órával közölték, hogy az első eredményeket a vasárnap tartott népszavazásról csak hétfő reggel hozzák nyilvánosságra. Olekszandr Malihin, az ottani választási bizottság elnöke sajtótájékoztatóján csak annyit közölt, hogy a részvételi arány 81 százalékos volt.
Vaszilij Nyikityin, a szakadár fegyveres alakulat, az úgynevezett "délkeleti hadsereg" szóvivője azt mondta, hogy helyi idő szerint délután öt vagy hat órakor tartandó "össznépi gyűlésen" hozzák nyilvánosságra a népszavazás hivatalos eredményeit", és megvitatják a "Luhanszki Népköztársaság" további teendőit.
A kijevi hírportálok "finom gúnnyal" tudósítottak arról, hogy a donyecki választási bizottságnak milyen gyorsan sikerült összesítenie a voksokat. Az Ukrinform hírügynökség megjegyzi, hogy a "terroristák" választási bizottsága nem tudta magát visszafogni, és "fenomenális gyorsasággal", az urnák zárása után már másfél órával hozta nyilvánosságra az eredményt. Az UNIAN úgy fogalmazott, hogy "a donyecki szeparatisták gyors voksszámolóknak bizonyultak". A hírügynökség a kételyeket erősítendő megjegyzi, hogy a Donyecki megyében 3,35 millió szavazásra jogosult polgár él, 21 szavazókörzetnek és 2425 szavazóhelyiségnek kell működnie.
Egyedül a megyeszékhelyen, Donyeck városában 706 ezer szavazásra jogosult polgár él és 371 szavazókörzet van.
Putyin az eredmények fényében mond véleményt a népszavazásokról
Vlagyimir Putyin orosz elnök az eredmények fényében mond véleményt a Donyecki és a Luhanszki megye jogállásáról tartott vasárnapi népszavazásról - közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a Kommerszant című orosz napilapnak nyilatkozva.
Peszkov szerint "nehéz megjósolni", hogy milyen döntést hoz az államfő.
A lap munkatársa arról kérdezte a szóvivőt, befolyásolni fogja-e Putyint az, hogy ő maga kérte a föderalizáció kelet-ukrajnai híveit a népszavazás elhalasztására. Peszkov ezzel kapcsolatosan felhívta a figyelmet arra, hogy Putyin nem kérte őket erre, hanem csupán javaslatot tett.
"Ugyanakkor erre (a javaslatra) még az elnök tekintélye ellenére is nehéz volt hallgatni. A hadműveletek miatt a lakosok kénytelenek saját terveik mentén cselekedni, a valós helyzetből kiindulva" - mondta Peszkov.
Az Egyesült Államok és az Európai Unió - élén Romániával - már értésre adta, hogy nem ismeri el a donyecki és luhanszki népszavazást, továbbá arra figyelmeztetett, hogy újabb szankciókat vezethet be Oroszország ellen, ha a kelet-ukrajnai referendum miatt meghiúsulna a május 25-i ukrán elnökválasztás.
Peszkov szerint az Oroszországgal szembeni kifogások mind badarságok. "A Nyugat miért nem volt képes megakadályozni a páncélozott harcjárművek bevetését Szlovjanszkban és Kramatorszkban, és a békés polgárok agyonlövetését? Ők nem vetették latba befolyásukat, és emiatt semmi bajuk, miközben Oroszország tehet mindenről" - hangoztatta Putyin szóvivője.
Dmitrij Peszkov szerint a Nyugat képmutató politikát folytat, amikor szankciókkal fenyegeti Moszkvát. "Nem fontos számukra, hogy végrehajtják-e a megállapodásokat, zajlik-e a párbeszéd, és vége van-e a lövöldözésnek.
Az a fontos nekik, hogy megrendezzék az elnökválasztást, és lezárják az általuk megszervezett puccs törvényességével kapcsolatos jogi kérdést" - mondta a szóvivő.
Kijev: a népszavazások és a provokációk mögött "terroristák" állnak
A kelet-ukrajnai Donyecki és Luhanszki megyében lebonyolított népszavazások és provokációk mögött "orosz követelményeknek megfelelően felfegyverzett és kiképzett terrorista bűncsoportok állnak" - közölte hétfő hajnalban az ukrán külügyminisztérium.
A tárca leszögezte, hogy a "Kreml által szervezett és pénzelt" népszavazások jogilag semmisek, és semmilyen jogi következményeik sem lesznek Ukrajna területi épségére és berendezkedésére nézve. A minisztérium szerint ennek a "bűnös bohózatnak" a szervezői tudatosan megsértették Ukrajna alkotmányát és törvényeit, és figyelmen kívül hagyták Kijev és a nemzetközi közösség felhívásait.
"Az ukrajnai állampolgárok túlnyomó többsége a Donyecki és a Luhanszki megyében nem vesz részt az ilyen az önkényes cselekményekben, és nem veszi kezébe a honfitársai vérével összefröcskölt bűnös szavazócédulát" - áll a közleményben, amelyet az UNIAN hírügynökség idézett. A dokumentum leszögezi azt is, hogy az ukrán nép nem ismer el semmilyen "terrorista referendumot" sem a Donyecki, sem a Luhanszki megyében, sem pedig a Krím félszigeten.
A népszavazással egy időben ukránbarát erők és szakadárok közötti fegyveres összecsapást történt Krasznoarmijszk településen, és két ember meghalt. Olyan hírek láttak napvilágot, hogy a fegyveres szakadárokra vérdíjat kitűző Ihor Kolomojszkij milliárdos üzletember által verbuvált Dnyipro nevű zászlóalj zavarta meg a népszavazást. Az ukrán belügyminisztérium azonban hétfőre virradóra cáfolt, hogy a különlegesen kiképezett katonákból álló, a belügyi csapatokhoz tartozó zászlóalj részt vett volna az ottani eseményekben. A tárca szerint az alakulat nem hagyta el a Dnyipropetrovszki megye területét.
Frissítés: Moszkva tisztelettel viszonyul a kelet-ukrajnai lakosok akaratához
A Kreml azt közölte hétfőn a két ukrán megyében tartott népszavazás után, hogy tisztelettel viszonyul a kelet-ukrajnai lakosok akaratnyilvánításához.
Oroszország tisztelettel viszonyul a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye lakosainak akaratnyilvánításához, és arra számít, hogy ezután civilizált párbeszéd kezdődik a kijevi hatóság képviselőivel - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.
A szakadárok által donyecki népköztársaságnak kikiáltott Donyeck megye választási bizottságának elnöke vasárnap este előzetes eredményként azt közölte, hogy a választópolgárok 89,07 százaléka adta voksát a terület függetlenségére, míg 10,19 százalékuk ellene szavazott. Luhansz megyében a szavazók 94-98 százaléka döntött a függetlenség mellett.
A kijevi vezetés és több külföldi ország közölte, nem ismeri el a kelet-ukrajnai úgynevezett népszavazások eredményét.
2. frissítés: Turcsinov szerint alacsony volt a részvételi arány
A vasárnapi szakadár népszavazásokon Luhanszk megyében 24 százalék körüli, Donyeck megyében pedig valamivel több mint 32 százalékos volt a valós részvétel - állítja Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő hétfőn, belügyi és szakértői adatokra hivatkozva.
A kijevi parlamentben, a szokásos frakciók közötti egyeztetésen elhangzott szavai szerint Luhanszk megye számos településén nem is tartották meg az "úgynevezett népszavazást".
Vasárnap a két kelet-ukrajnai megyében az oroszbarát szakadárok referendumot szerveztek a régió önállóságáról. A szeparatisták adatai szerint Donyeck megyében a választók 89 százaléka, Luhanszkban pedig 94-98 százaléka fejezte ki támogatását.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:


Íme a bizonyíték arra,milyen "demokráciát" is akar, és ismer el, az USA, EU. Az ő demokráciájuk az, ami az ő érdekeiket szolgálja.