Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Normális magyart már nem érdekli ez a korrupt ezredrangú magyar focinak nevezett szar pöcegödör.....

Ha a köpet kommunista kazár típusú zsidókból álló Orbán rezsim nem tömné közpénzzel (éhbéres, nyomorgó  magyarok pénzéből) a hitvány korrupt focit, az alig élne meg...

2017. június 17., szombat 07:07

A kommunista diktátor és hazug, csaló, korrupt, tolvaj, néprabló csürhéje által tönkretett országban.....

Vajon a gazemberek mennyit lophatnak belőle?

Ha volt valaha is olyan célja a mostanra már 350 milliárdosra hízó stadionépítési programnak, hogy az üzleti működés irányába terelje a hazai futballklubokat, mostanra biztossá vált: ezen a fronton valami nagyon félrement. Az élvonalbeli csapatokat működtető gazdasági társaságok tavalyi beszámolói ugyanis egyértelművé tették: soha olyan alacsony arányt nem képviseltek a tényleges piaci források ezeknek az együtteseknek a bevételeiben, mint jelenleg. Hiába ugyanis az új arénák, több olyan NB I-es csapat van, amelynél a jegyeladásokból származó forgalom a teljes bevétel 1 százalékát sem éri el.

Pedig első ránézésre kifejezetten impozáns a tucatnyi futballcég 2016-os teljesítménye, különösen, ha a korábbi évekkel vetjük össze. Kezdjük azzal, hogy a magyar első osztály csapatai emberemlékezet óta most először termeltek nyereséget, méghozzá nem is keveset: együttesen 947 milliós adózott profitot hoztak össze. Mindezt úgy, hogy tavaly kizárólag a Diósgyőr FC Kft. volt veszteséges, miközben egy esztendővel korábban még a cégek kétharmada, 2013-ban pedig az akkor még 16 csapatos ligából 14. A fordulat magyarázata, hogy tavaly annyi pénz áramlott az NB I-be, amit már elkölteni sem tudtak a klubok. A 12 társaság együttes bevétele meghaladta a 21 milliárd forintot, azaz egy csapatra 1,78 milliárd jutott – három és félszer annyi, mint öt éve.

Orbán, miután átadta a győztesnek járó kupát a Real Madrid játékosainak a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna döntője, a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én
 
Ha élne, leköpné ezt a magát politikusnak nevező undorral megvetett Fidesz-KDNP legalja hitvány söpredéket!

Az alapadatok tehát kifejezetten jól mutatnak, ám ha a számok mögé nézünk már sokkal kevésbé derűs a kép, hiszen a befolyt 21 milliárd több mint harmada olyan úgynevezett egyéb bevétel, ami kevésbé kötődik a futballvállalkozások alaptevékenységéhez. Ezek jelentős része az államtól jön: a vidéki csapatok itt mutatják ki a legtöbbször százmilliós nagyságrendű önkormányzati támogatásokat, itt jelennek meg a taopénzek és az MLSZ-től kapott több tízmilliós juttatások.

Emellett olyan összegek, amelyek eredetéről semmit nem tudni. Az MTK például 500 millió, a Ferencváros pedig 1,1 milliárd forint eredetét nem árulta el, míg az Újpest annak ellenére nem részletezte egyéb bevételeit, hogy a hozzájuk áramló pénz 70 százaléka ilyen volt (igaz, ők még fél évvel ezelőtt feledkeztek meg erről, a társaság ugyanis június 30-án zárja üzleti évét).

Szponzoráció (adócsalás, lopás ) …és a milliókat közpénzből kereső senkik...

Már az is aggályos lenne, ha „csak” ez a bő 7 milliárd vagy ennek egy része jönne az államtól, a helyzet azonban ennél sokkal elkeserítőbb. Magyarországon még azok a források is burkolt vagy teljesen nyílt állami támogatások, amelyek a nyugat-európai ligákban egyértelműen piaciak. Az árbevétel legnagyobb részét a szponzoráció adja, hogy pontosan mekkorát, az azonban nem egyértelmű, mert – amint ez már az eddigiekből is kiderülhetett – a beszámolók egyáltalán nem átláthatóak és még véletlenül sem egységesek. A Magyar Nemzet becslése szerint ugyanakkor 6-8 milliárd forint érkezhet ezen a csatornán az élvonalbeli labdarúgócsapatokhoz. Miközben nyugaton a támogatási megállapodások egyértelműen kétoldalú üzleti kapcsolatnak tekinthetőek, itthon kicsit mások a motivációk.

A drogos  fajtatárs Deutsch Tamás, az MTK elnöke a klub 2014-ben újraalapított atlétikai szakosztályának új létesítménye, a felújított Lantos Mihály Sporttelep átadásán 2016. július 26-án
 

Nyolc-tíz éve általános kritika volt a futballszponzorációval szemben, hogy valójában helyi s egyben baráti hozzájárulásról van szó. Azóta annyi változott, hogy a „rendszer” helyiről országosra bővült: a szponzorok ma már nem (csak) a csapat tulajdonosának akarnak a kedvében járni.

Bűnözők és bűnözők!

A támogatók ( pénzmosók, csalók, tolvajok)  jelentős része jelenleg vagy állami vállalat, vagy olyan cég, amelynél abban bíznak, hogy ezzel jó pontokat szereznek a futballt minden kritika ellenére teljes mellszélességgel támogató diktatórikus Orbán rezsimnél.

…és a tévés bevétel, amit soha sem tudsz követni!

A szponzoráció mellett a másik legfontosabb forrás a közvetítési jogok értékesítése, amiből 3-3,5 milliárd forint érkezhetett tavaly. A Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében ugyanis az ezen a csatornán a magyar fociba áramló jelenleg évi 3,9 milliárd forint közel 85 százalékát az NB I-es csapatok kapják (tavaly a díj némileg még alacsonyabb volt). Igen ám, de a hazai bajnoki meccsek közvetítési jogait az állami média vásárolta meg, ráadásul – amint erről lapunk beszámolt – szakértők úgy vélik, erősen túlárazottan. A 3,9 milliárdos összegnek nagyjából a negyede lenne reális, a többi burkolt állami támogatás. Emiatt egyébként a Párbeszéd – korábbi cikkünk nyomán – hűtlen kezelés gyanújával fel is jelentette az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot.

A csapatok egyetlen, ténylegesen a piacról származó, számottevő bevétele így a jegyértékesítés, a mezek, relikviák eladásából származó tétel zömmel kimutathatatlan.

A belépők eladásából viszont arányaiban egyre kevesebb folyik be. A 2016–2017-es évadban papíron meccsenként átlagosan 2717 néző látogatott ki a stadionokba, ami ugyan az előző szezonhoz képest minimális emelkedést jelent, a jegyárbevételen azonban ez egyáltalán nem látszik.

Sőt, míg egy évvel korábban a teljes forgalom 5 százaléka származott ebből a forrásból, 2016-ban kevesebb mint 3- %.

Ráadásul ez utóbbi is egy optimista becslés, a ténylegesen adatot közlő cégek esetében ugyanis az 1,8 százalékot sem éri el a mutató. Ebben azonban nem szerepel a Ferencváros, amely saját adatokat nem hozott nyilvánosságra, ezért lapunk megbecsülte, mekkora bevétele lehetett jegy- és bérleteladásból a Fradinak.

A ceruzánk pedig kifejezetten vastagon fogott, ugyanis a 285 milliós becslés azon túl, hogy közel másfélszerese a legutóbbi nyilvános adatnak (amikor még jóval többen jártak Fradi-meccsre, mint most), közel annyi, mint amennyit az összes többi csapat begyűjtött ebből a forrásból.

Mindez azt jelenti, hogy miközben az élvonalbeli csapatok átlagos bevétele duplájára emelkedett 2013 óta, a jegyértékesítésből tavaly is nagyjából ugyanannyi folyt be, mint három éve. Ez még akkor is ijesztő, ha figyelembe vesszük, hogy több csapat (a Vasas, a Videoton, a DVTK és a Szombathelyi Haladás) is „albérletben” futballozott.

Ma már csak a nagyon hülye magyaroknak lehet eladni ezt a politikailag irányított, korrupt, langyos mosott szart, amit a politikus bűnözők footballnak neveznek! Tényleg vannak idióták (szurkolók)  akik még belépőjegyet is fizetnek a langyosért!

De az igazság az, hogy a látó, gondolkodó magyar emberek már nem költenek erre  a rangon aluli semmire!

A nevét felhasználva alázzák meg, nap mint nap visszaélve a pénzzé tett nevével, az olcsó ezred rangú gazemberek!

S mindeközben otthon üll némán és gyáván Pató Pál úr népe a kirabolt nyomorulttá tett csonkaországban.....

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/csak-egy-bi...

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/forum/topics/sport-hirek

Megtekintések: 100

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 10, 2017-on 7:53am-kor

Természetesen tovább drágul a fehérvári stadion is

2017. augusztus 10., csütörtök 05:35

Negyedszer is módosítani kellett az új székesfehérvári stadion építéséről szóló szerződést amiatt, hogy korábban nem tervezett munkákat is el kell végeznie a kivitelezőnek. A beruházás ennek megfelelően tovább drágult, igaz, most legalább nem 100 milliós nagyságrenddel, mint legutóbb. Az újabb változtatásokra a székesfehérvári önkormányzat illetékes bizottsága már áldását adta: a jóváhagyó határozat július közepén megszületett.

A sóstói aréna kivitelezéséről az eredeti kontraktust még tavaly november végén írták alá a felek. A közbeszerzést egy olyan konzorcium nyerte el, amelyben a helyi labdarúgócsapatot is támogató Strabag több céggel is képviselteti magát. Ám a tender nem volt teljesen zökkenőmentes, mivel a végül befutó cégek a kormányzat által erre a célra elkülönített 12,8 milliárd forintnál csak jóval drágábban vállalták volna a munkát. Tavaly év végén a Magyar Narancs arról írt, hogy az első ajánlat 18,5 milliárdos volt, és bár többször egyeztettek az érintettek a műszaki tartalomról, így is csak bruttó 16 milliárdig sikerült lealkudni az árat.

Akkor a kormány sietett a közbeszerzést kiíró önkormányzat segítségére: november utolsó napján az országvédelmi alap terhére 3,3 milliárd forintot csoportosítottak át a projektre.

A Videoton új stadionjának látványterve. A végösszeg meghaladhatja a bruttó 16 milliárdot
 

Nem meglepő az előzményeket látva, hogy az eredeti kontraktusban rögzített műszaki paramétereken változtatni kell, ám a negyedszeri módosítás – különösen úgy, hogy elvileg még csak a beruházás bő felén vagyunk túl – így is kicsit furcsa. Ezúttal nettó 13,6 millió forintnyi pót- és egyéb munkákat kellett rögzíteni a szerződésben, ezzel pedig már nagyjából 180 millióval járnak a lealkudott 16 milliárdos eredeti ár fölött. Ráadásul a felek – amint a korábbi módosítások során, ezúttal is – kifejezetten rögzítették, hogy a stadion fejépületénél statikai hibákat észleltek. Ezek vizsgálata még folyamatban van. Szakértői vélemény nélkül viszont a végleges műszaki tartalmat sem lehet megállapítani, magyarán nem volna meglepő, ha a későbbiekben még tovább drágulna a sóstói aréna.

Pedig a magára az építésre kiírt szerződés nem is tartalmaz minden költséget: a stadion környékének rehabilitálására például egy külön megállapodást kötött az önkormányzat. Az erre kiírt közbeszerzést még tavasszal szintén a Strabag nyerte. Az építőipari cég nettó 294 millió forintért vállalta, hogy többek között megépíti a 113 méter hosszú Stadion sétányt, a 68 méter hosszú Sóstó közt, továbbá egy 1750 négyzetméteres parkolót is.

Más kérdés, hogy a székesfehérvári aréna költségtúllépése aprópénz ahhoz képest, amennyit a kormányzat legutóbb átcsoportosított ilyen jellegű fejlesztésekre. Még a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kabinet döntése alapján újabb 12,6 milliárd forintnyi közpénz mehet el állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére, fenntartására. Az azonban, hogy a teljes stadionépítési programhoz mérten is jegyezhető összeget pontosan mire fogják fordítani, a dokumentumból sajnos nem derült ki.

Szemétlerakás

Illegálisan dolgozták fel, illetve rakták le a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen a Puskás Ferenc Stadion bontásából származó hulladék egy részét a feladattal megbízott cégek – írta az Átlátszó.hu. A beruházást a ZÁÉV–Föld-Trans 2001 konzorcium végezte még tavaly, összesen 3,9 milliárdért. Úgy látszik azonban, hogy ez az összeg nem volt elég a sitt szabályos elhelyezésére. A portál több száz köbméternyi hulladékot talált egy olyan önkormányzati ingatlanon, amelyet a Föld-Trans 2001 Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének, Tóth Józsefnek egy másik cége bérel. Még ott volt a törmelékek között a fölragasztott rekortánnak (az atlétikai pálya gumiszőnyegének) a maradéka is. Az ügyről a környezetvédelmi hatóság is tud: figyelmeztették a Föld-Trans 2001 Kft.-t, és fölszólították, intézkedjen a szabálytalanul elhelyezett törmelék elszállításáról.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 9, 2017-on 11:54am-kor
2017. 08. 08. 19:23

A komcsiktól fialt beteg állat  felcsúti beszéde.....

Akkor hát ezért épülhetnek a stadionok ész nélkül: egy tíz évvel ezelőtti beszédéből kiderül, hogy a bolond miről álmodozott már gyerekként. 

Egy ismerősöm, aki régebben többször is megfordult a közvetlen környezetében, azt mondta, ha fociról volt szó, vagy kint voltak a pályán, labdarúgó közegben Orbán egészen máshogy viselkedett. Otthon érezte magát, sokkal pozitívabb lett a kisugárzása. 

A felcsúti labdarúgó akadémia Puskás Ferenc születésének 80. évfordulóján, 2007. április 1-én vette fel a legenda nevét.

Az ünnepélyes eseményen természetesen beszédet mondott az akkor ellenzékben lévő Fidesz első embere, az akadémia alapítója is. Az erről készült videó méltatlanul kevés, mindössze 332 megtekintést generált eddig a Youtube-on.

Pedig, van benne 1 perc 23 másodperc, ami nagyon pontosan rávilágít a miniszterelnök és a foci kapcsolatára, s így támpontot ad annak megértéséhez, hogy

a kommunista kazár zsidókból álló rezsim miért öl milliárdokat stadionokba, miért teremtette meg a lehetőségét a TAO-nak, és miért nőtt ki a miniszterelnök házának sarkából a Pancho Aréna.

A Orbán beszédének lényege 8:45-10:08-ig hallható, a videó alatt pedig olvasható.

 

"Van-e olyan fiú gyerek, aki soha sem álmodott arról, hogy egyszer, egy hatalmas stadionban, több tízezer néző hangorkánja közepette, egy gyönyörű csel után betalál.

Bombagólt lő az ellenfél kapujába. A lelátó tombol, és ahogy fut visszafelé, magasba lengetve a kezét, a társak a nyakába ugranak és mindenki őt ünnepli. Melyik fiú ne álmodozna arról, hogy egyszer aranyérmet akasztanak a nyakába. Gólkirályként ünneplik, megismerik az utcán, a lányok megfordulnak utána és autogramot kérnek tőle.

Ez az egyik legszebb álom egy fiatal fiú életében. Én sem felejtem el soha. Ez ama nagy álmok egyike, amelyért érdemes élni. És valóban élni kell értük, mert csak akkor, csak akkor teljesülnek, ha érte élünk.

(...) Mindazok, akik mostanság, szombat reggel focicsukát húznak és összejönnek valahol, a játék örömében, magukról megfeledkezve rúgják a bőrt, igen, egyszer majd ők is stadionban játszhatnak. Egyszer csillagok lehetnek, egyszer elérhetik a céljaikat, igen, egyszer megvalósíthatják az álmukat. Csak ragaszkodjanak hozzá!"

Miután végignéztem Orbán  beszédét, azonnal egy dokumentumfilm-sorozat jutott eszembe, aminek első részét két nappal korábban láttam az HBO-n.

Ebben olyan szülőket mutattak be, akik gyermekeiket profi sportolónak nevelik. Szülők, akik ráerőltetik vágyaikat a fiaikra, lányaikra. 

Most újranéztem az epizódot. A sportszülőket bemutató rész után egy stúdióbeszélgetés következik.

Az egyik vendég Todd Marinovich, volt NFL-játékos. Ambiciózus apja intenzív, kemény edzéssel faragott belőle sportolót.

Az Oakland Raiders igazolta le, ám sikerei ellenére, a nyomás miatt Todd a drogokhoz nyúlt, ami végül derékbe törte a karrierjét. 

A másik meghívott Larry Lauer, az Amerikai Tenisz Szövetség pszichológus szakértője, aki tanulmányt írt a szülők szerepéről. 

Lauer a stúdióbeszélgetésben kitér az úgynevezett optimális nyomásra, ami azt jelenti, hogy 

"részben te szabod meg a kereteket, de azért nem mindenben, mert ha mindent ellenőrizni akarsz, az ellen a gyerek lázadni fog." 

Az optimális nyomás határairól Todd Marinovich azt mondja, 

"az ideális az, ha a két szülő ellenőrzi egymást, mert a lényeg mindig a külső kontroll."

A jelek szerint Orbán  esetében hiányzik ez a külső kontroll.

Nincs senki, aki azt mondaná:

Te, Viktor, lehet, hogy több stadion már nem kéne; lehet, hogy legalább a saját alaptörvényünket betarrthatnánk stb.

Hivatalosan Áder János  ugyan, aki lehetne bizonyos szinten ez a külső kontroll, de nem az, helyette inkább a kormányfő beosztottja.  

Larry Lauer sportpszichológus kifejti: "Az optimális nyomás első számú szabálya, hogy kinek a célja? Amikor Andre (a filmben szereplő golfozó kislány édesapja - a szerk) a saját ámairól beszélt, az épp az ellenkezője annak, mint amit a szülőknek próbálok tanítani."

Nem veszem magamnak a bátorságot, hogy olyan kinyilatkoztatást tegyek, amelyhez sem jogom, sem szakképesítésem nincs. De a felcsúti beszédből, illetve sportszülőkkel foglalkozó dokumentum-filmből arra a következtetésre jutottam, hogy ma

a kormány azért költ nyakló nélkül a magyar focira, mert Orbán  be nem teljesített vágya, hogy világhírű focista legyen, ezekben a közpénzből finanszírozott beruházásokban kompezálódik. 

Hogy Orbán eltökélt a magyar foci fejlesztésében, nem kérdés. Az viszont tény, hogy ebből a lényeget, az eredményeket nem látjuk.

Orbán futballszeretetéből nekünk annyi jut, hogy a jórészt fideszes vezetés alatt álló klubok egyre szebb stadionokban játszhatnak, egyre kevesebb néző előtt. A stadion-beruházásokból profitálnak a Fideszes cégek, a TAO-n keresztül pedig közpénzmilliárdok áramolnak a miniszterelnök környezetébe. 

De még ez sem lenne akkora baj, ha az ország állapota nem csupán a propaganda szintjén, hanem a valóságban is jó volna. 

Ahogy Vona Gábor fogalmazott: ha Orbánnak a foci és a stadionépítés a hóbortja, neki a legjobb kórházak építése és a minőségi oktatás megteremtése lesz az.

Megjegyzem: ha az elmúlt 27 év kormányai nem fosztották volna ki az országot, bőven jutna mindkettőre.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 9, 2017-on 11:52am-kor
Nem az egészségügyre, nem a bérek emelésére és stb.  költ a legalja hitvány söpredék csürhe
2017. 08. 09. 09:56

Folytatódik a felcsúti álom: újabb 13 milliárd stadionépítésre

Attól még, hogy Orbán Viktor a szabadságát tölti, Semjén Zsolt is alá tudja írni a szükséges papírokat.

Nézők is alig vannak már...

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 12.880.100.000 forintot csoportosítanak át sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására.

A támogatás egyik részét a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére vonják el, míg a másik felét abból a pénzből, amellyel az Európai Unió költségvetéséhez járulnánk hozzá.

Így is meg lehet állítani Brüsszelt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 7, 2017-on 7:33am-kor

Az éhbéres, nyomorgó magyarok pénzéből Szlovákiában épít 1,8 milliárdért stadiont az Orbán-rezsim

2017. augusztus 7., hétfő 06:01

Hát ti otthon élő "magyarok" tényleg BIRKÁK vagytok, hogy még nem zavartátok el ezt a kommunista kazár zsidókból álló legalja undorral megvetett hitvány söpredéket!

– Mit szólna ahhoz, ha Fico maguknál építtetne stadiont? – foglalta össze egy nyugdíjas magyar szurkoló a Komáromi Football Club (KFC) lelátóján a helyiek furcsa viszonyát Robert Fico szlovák kormányfő magyar kollégája, Orbán Viktor legújabb határon túli ajándékához. Egy július 25-i kormányhatározat szerint a magyar kormány 5,9 millió eurót – azaz 1,8 milliárd forintot – nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának. Az összeg nagyságára itthon manapság már fel sem kapnánk a fejünket (Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, Kisvárdán például 1,5 milliárdért épül stadion), ám északi szomszédunknál ez kimagasló összegnek számít. Az Új Szó arról írt, a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós támogatást kaptak, de a KFC semmit.

Sőt, a klub szerint a második ligás indulásra az SFZ által beígért 100 ezer eurós működési támogatást sem kapták meg. Az első ligás Dunaszerdahely viszont 2,4 millió eurót kapott az új stadionjára, amelynek nyitómérkőzését Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is végigszurkolta tavaly novemberben. Révkomáromban az a hír járja, hogy a kormányfő ekkor hallott róla először, és véste emlékezetébe, hogy a KFC esélyes a feljutásra a szlovák másodosztályba.

– Egyetlen magyarországi politikust sem kerestünk meg. Elismert, szakmabeli emberekhez fordultunk Magyarországon, akik közvetítették kérésünket a magyar kormánynak – így hárította el a pénzigénylés folyamatát és a szálakat háttérben mozgatók nevét firtató kérdésünket Tarcsi Imre, a KFC sajtóreferense, akivel a felújításra váró (és arra a látvány szerint igencsak rászoruló) révkomáromi stadion irodájában beszélgettünk. Úgy tudjuk, egy ismert, külföldön játszó magyar játékos menedzsere is segített a támogatás kijárásában, de az érintett lapunknak jelentősen kisebbítette szerepét. Tarcsi szerint idén februárban baráti beszélgetések során vetődött fel először, hogy a magyar kormányhoz fordulnak. – Tudtuk, hogy magukra vállalják a külhoni magyarság támogatását a sport területén is, azon belül pedig leginkább a futballét. Érdemesek lehettünk a támogatásra, mert a várost túlnyomórészt magyarok lakják (a 2011-es népszámlálás szerint a 34 ezres lakosságban 54 százalék a magyarok, 34 a szlovákok aránya – a szerk.), sokan járnak dolgozni, vásárolni és üdülni is Magyarországra, növelve az ottani adóbevételeket – érvelt a magyar adófizetők hozzájárulása mellett Tarcsi. Úgy vélte, az Orbánéknál lobbizó kapcsolattartóik azt közölték velük: a másodosztályba való feljutás „nagyban javítja a támogatás esélyeit”.

Bár a KFC átlagos nézőszámát a klub 400–600 közöttire becsülte fordulónként (az Új Szó viszont 233 főt számolt ki a hivatalos jegyzőkönyvek alapján), a vezetőség nagyot álmodott: egy új tribünt szeretnének a meglévővel szemben, amellyel 3950 fősre nőne a nézőtér. – Ha a másodosztályba feljutás nem elegendő vonzerő a nézőknek, akkor nem tudom, mi lenne az – fejezte ki reményeit Szüllő Béla, az egyesület alelnöke, aki a komplett elnökséggel együtt társadalmi munkában dolgozik. Szüllő szerint egyelőre nincsenek látványtervek sem, így még nem tudják, hogy elegendő lesz-e a magyar támogatás. Az új nézőtér mellé a szomszédban működő termálfürdő vizével fűthető főpályát, műfüves edzőpályát és stadionvilágítást is szeretnének. Csakhogy egyelőre a klub finanszírozása sincs megoldva. Szüllő szerint tavaly 126 ezer euróból, azaz 38,3 millió forintból működtek, ami a szlovák és a magyar másodosztályban is lehetetlenül alacsony összegnek számít. Kilenc nappal a szezon kezdete előtt a csapat főszponzora, a költségvetés nagyjából felét álló Strasser László üzletember – egészségi okra hivatkozva – kiszállt a klubból. Tarcsi Imre szerint pedig azonnal csődbe ment volna a klub, ha nem indulnak a másodosztályban, mert 50 ezer eurós büntetést kaptak volna.

A Stubendek László független (2014 előtt a Magyar Koalíció Pártjának színeiben induló) polgármester vezette révkomáromi önkormányzat (amely a stadion tulajdonosa) állta eddig az éves költségvetés másik felét. Nem hivatalos ígéretek szerint szeptemberben nőhet a támogatás. Az önkormányzat lapunkkal azt közölte, szerintük a magasabb osztály több nézőt vonz majd az új stadionba. Állították, az új arénában kulturális rendezvények, koncertek is tarthatók, sőt a magyar oldalon fekvő Komárommal közösen használhatják majd a létesítményt.

Optimizmusból nem volt hiány a szombati forróságban megrendezett hazai meccsen sem, amire mintegy ötszáz ember látogatott ki. Többségük idős ember, zömében magyarok. Ultráknak, zászlólengető drukkereknek nyomuk sem volt, Fradi-mezes szurkolót viszont többet is láttunk. Mint kiderült, a komáromiak szinte egyöntetűen FTC-drukkerek, de Kubatov Gábor klubelnökről nem sok nyomdafestéket tűrő megjegyzést hallottunk. Az általunk megkérdezett nézők öröme sajátos volt a stadionfejlesztés hírére, a támogatást mindenki magától értetődőnek gondolta. – Mi is magyarok vagyunk, miért ne kaphatnánk segítséget? – mondta egy szotyolázó úr. Többen állították, hogy a magyarok körében Orbán Viktor a futball nélkül is elég népszerű Révkomáromban, de politikáról ennél többet senki sem beszélt szívesen. Annál is kevésbé, mert a pályán zajló események zárójelbe tették a magyar adófizetői pénzek miatti kukacoskodásunkat: a KFC a Somorja elleni 2-1-es győzelemmel hálálta meg az új stadion ígéretét.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 5, 2017-on 9:08am-kor
2017. 08. 04. 17:06

A Jobbik törvénybe iktatná, hogy politikusok ne lehessenek sportszövetségek élén?

Az ellenzéki párt törvénnyel választaná szét a sportot és a politikai vezetést.

Lapunk információi szerint a Jobbik hamarosan újra benyújthatja azt a 2012-es törvényjavaslatot, aminek az volt a célja, hogy vezetői szinten szétválassza a sportot és a politikát. Az akkori kezdeményezés lényege, hogy országgyűlési képviselők, polgármesterek, önkormányzati- és európai parlamenti képviselők ne lehessenek sportvezetők. Ezt Szilágyi György és Vona Gábor közösen nyújtotta be.

Úgy tudjuk, hogy a mostani javaslat nem pontosan ugyanez, hanem tartalmaz néhány kiegészítést is. A párt politikusa, Szilágyi György holnap tart ebben a témában sajtótájékoztatót, információink szerint ennek keretében ismertetik a részleteket.

Kiket érinthet?

A teljesség igénye nélküli lista:

  • Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Magyar Birkózó Szövetség vezetője
  • Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének fideszes polgármestere, a Fidesz budapesti elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetség vezetője
  • Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke
  • Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke
HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Augusztus 2, 2017-on 9:26am-kor

Nincs Orrbáni szabadságharc, a cionzsidó Kubatov Fradija mostantól a Heinekenre esküszik

2017. augusztus 2.szerda 08:42

Van még olyan bolond, aki a "magyar" korrupt, langyos, fentről irányított focira egy fillért is költ?

Kedden sajtótájékoztatón jelentette be a Ferencváros, hogy mostantól a Heineken gyártja a Fradi sört, amely korábban a Pécsi Sörfőzde terméke volt, bár az utóbbi időben nem lehetett már kapni. Kubatov Gábornak az NSO TV képkockái szerint ízlett az új ital. A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a klub címerével ellátott termékek forgalma évente 600 millió forint. Ezt az összeget emelheti, ha a fradisták mostantól még nagyobb mennyiségben fogyasztják a Fradi sört. Az italt a Fradi Shop mellett CBA-kban és országszerte mintegy ezer kiskereskedelmi árusítóhelyen lehet majd megvenni.

„Két, a maga területén rendkívül sikeres, elismert, népszerű és komoly hagyományokkal bíró és azokat ápoló fél talált egymásra – mondta Kubatov Gábor a Nemzeti Sport tudósítása szerint. – A Fradi sör a szurkolók söre. Olyan partnert kerestünk, amely a magas minőségi követelmények mellett segít bennünket abban is, hogy minél több fradistához eljusson a termék.”

„Nemcsak a zöld szín, de számos közös érték köti össze a Ferencváros csapatát és a Heinekent. A hagyományok tisztelete és az innováció, a minőség, a sikerek, az újítások iránti elkötelezettség jellemzi mindkét csapatot – mondta José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója. – Büszkeség számunkra, hogy nemcsak Magyarország kedvenc sörét, a Sopronit, de Magyarország kedvenc csapatának sörét is mi állíthatjuk elő.”

A Heineken és az állami támogatásban fuldokló Fradi megállapodása annyiban mindenképp érdekes, hogy a kormány korábban szinte szabadságharcot vívott a vállalattal a Csíki sör átnevezése miatt, melyet a holland cég kényszerített ki. Még törvénytervezet is készült a vörös csillag betiltására.

A Fradi Shopban egy sor klubcímeres élelmiszert lehet vásásrolni: nápolyit, csokoládét, izotóniás italt. Korábban whiskey-t is árult az egyesület.

A 600 milliós tétel egyébként komolynak tűnik. A mezeladásból származó bevételre korábban mi is kíváncsiak lettünk volna, de a Ferencváros nem szeretett volna tájékoztatást adni arról, hány dressz fogy évente.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Július 21, 2017-on 12:37pm-kor

Szart sem  érnek a nemzetközi porondon Orrbán rezsimjének kirakat bohócai!

Még elsem kezdődött de már a Videotonon kívül kiesett a Fradi, a Honvéd és a Vasas!

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-1-re kikapott a dán Midtjylland vendégeként.

Az első félidő közepén a több gólhelyzetet kidolgozó Midtjylland került előnybe. A hazaiak könnyen hozták zavarba a sérülések miatt tartalékos ferencvárosi védelmet, a magyarok középpályásai pedig hátul és elöl is erőtlennek bizonyultak. A 64. percben egyenlített Ferencváros, hét perccel később viszont ismét a dánoknál volt az előny, akik harmadik góljukkal bebiztosították sikerüket. 
   
A Midtjylland ellenfele a selejtező 3. fordulójában a lengyel Arka Gdynia lesz.

Botev Plovdiv - Beitar Jeruzsálem - 4 - 0

Csütörtökön nemcsak a Ferencváros labdarúgócsapatának volt szar napja, de a Vasast játszi könnyedséggel kiejtő izraeli Beitarnak is: az Európában méltán híres bolgár Botev Plovdiv otthonában szaladt bele egy méretes zakóba a jeruzsálemi gárda. Régebben az ilyen esetek után azt mondtuk, hogy beáraztak minket - de ma már nem ezt tesszük, manapság egészen más a tészta (értik: tészta :) ).

Egyébként volt szerencsém a helyszínen megszemlélni a magyar bronzérmes vergődését a Beitar ellen. Aznap két megállapítást kellett megfogalmaznom a Szusza Ferenc Stadionban: a Vasas játékosai egyszerűen lepattannak az izraeli csapat futballistáitól, másrészt La Familia tagjai olyan (futball)hangulatot teremtettek idegenben is, amely a NER létezése óta tiltva, üldözve és eltűnőben van a hazai lelátókon.

Nyilván, a Beitart elkísérő ultrák a játék képét tekintve is boldogok lehettek - arról viszont nincs információm, hogy a burgaszi Lazur Stadionban is ilyen nagy hangjuk volt-e, látva, ahogy kedvenceiket földbe döngölik.

Érdekes párhuzam, de a dán Midtjylland is egy 4-0-ás vereséggel készült a Ferencváros elleni Európa Liga selejtező visszavágójára: a Budapesten 4-2-re diadalmaskodó játékosok nagy része egyébként ott volt a pályán a Bröndbytől elszenvedett vereség alkalmával.

Persze, sportszakmai kérdésekről beszélni a júliusi kupabúcsúk kapcsán legalább olyan megmosolyogtató, mint komolyan venni Thomas Doll magyarországi munkásságát, ugyanakkor egy lényeges szempontra muszáj rávilágítanunk.

Az Orbán Viktor-közeli Mészáros Lőrinc által tulajdonolt és az Orbán Viktor-közeli Szöllősi György által főszerkesztett Nemzeti Sport egyik felszopó cikkében olvastam, hogy mennyivel jobb a helyzet a 90-es évekhez képest, amikor még attól volt hangos a sportsajtó, hogy az adott idényben melyik magyar futballklub megy csődbe, s hogy melyik futballistának nincsen pénze kajára. (Tegyük hozzá zárójelben, hogy akkoriban volt egy Ferencváros, amelyik Európa 16 legjobb csapata között szerepelt a Bajnokok Ligájában).

Persze, tudtuk akkor, hogy szar minden, és azt is, hogy a felvidéki fogadóirodákban magasabbak az oddsok, de valahogy a miénk volt az a foci. Talán, mert őszinte volt, nem kellett azt hazudni, hogy jó, hogy van még remény, csak rúgnunk kell még három gólt (mint ahogy szerda este ismételgette Knézy Jenő, miközben Hapoel Beer-Sheva 2-1-re vezetett a Budapest Honvéd otthonában).

Most pedig itt állunk a forint milliárdokkal államilag kistafírozott klubjaink teljesítménye előtt (amik egyáltalán nem lettek jobbak azóta, hogy rájuk telepedett a Fidesz - mint ahogy most már egyértelmű célponttá vált az eddig ellenálló Újpest is), és közben azt hallgatjuk, hogy ezektől a vereségektől csak jobbak lesznek a fiúk (Knézy tényleg ezt mondta a Kispest oda-vissza zakóját látva).

Vajon a Beitar Jeruzsálem is még jobb lett a kudarctól?

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Július 6, 2017-on 9:09am-kor
2017. 07. 05. 17:55

Orbán  falusi csapata jobb anyagi helyzetben van, mint az elmúlt évtized legsikeresebb klubja

Szima Gábor, a Debreceni VSC elnöke adott interjút a haon.hu-nak, amely elég érdekes képet festett a magyar labdarúgás mesterségesen megváltoztatott erőviszonyiról.

Mielőtt tovább mennénk, rögzítsük, Szima Gábor az elmúlt évtized legsikeresebb magyar klubjának a vezetője, azé a csapaté, amely hosszú évek kihagyását követően végre eljutott a Bajnokok Ligája főtáblájáig, illetve megélte a tavaszt az UEFA-kupában.

A vele készült interjúban a jövőkép mellett természetesen szóba kerültek a játékosigazolások is: a klub a tavalyi szezontól eltérően most - főleg hajdúsági kötődésű - magyar játékosok szerepeltetésében gondolkodik, ugyanakkor hiába a veretes közelmúlt, és a biztos anyagi háttér, még sincs könnyű helyzetben a debreceni csapat.

Ennek három oka van - igaz, mind a három visszaeredeztethető egyetlen tényezőre:

  1. Felment a minőségi magyar labdarúgók ára. A másodosztályban 50 milliót, míg az elsőben 80-100 millió forintot kell fizetnie egy-egy játékosért.
  2. Több fizetésben reménykednek már a futballisták. Amíg az a magyar focista, aki pár éve 800 ezret keresett, most 2 millió forint fölötti összeget remél. Érdekesebb Szima tapasztalata a külföldiekkel kapcsolatban. Amíg 1-2 évvel ezelőtt 4 ezer eurós fizetésért sikerült átcsábítani egy idegenlégióst, ma már ugyanabból a csapatból 10 ezer euróért állna zsoldba egy játékos. "Az elmúlt években külföldön is elterjedt, hogy Magyarországon nagyon sok pénz van a fociban, itt aztán lehet kérni."
  3. Az egész magyar futballvalóságot torzító Puskás Akadémia léte az átigazolási piacon is nyomot hagy. Szima felidézte, hogy azt az Osváth Attilát, aki tavasszal náluk szerepelt és szerették volna megtartani, a Puskás Akadémia olyan összegért vásárolta ki a Vasasból, amit hétszeres bajnok egyszerűen nem tehetett meg, mert nincs rá lehetősége.

Szima állítása szerint a maguk 1,1 milliárdos éves költségvetésével mindössze az NB1 középmezőnyéhez tartoznak. Ezt pedig arra is vissza lehet vezetni, hogy náluk nincsenek se állami, sem pedig önkormányzati támogatások.

Egyre inkább látszódik, hogy Orbánék rátelepedése a magyar futballra mekkora gondot okoz - mivel szent tehénként kell kezelni a sportágat, lényegében nincs következménye a valós teljesítmény elmaradásának. Az pedig különösen megdöbbentő, hogy már külföldön is elterjedt annak a híre, hogy az állami pénzekből felhizlalt magyar kluboknál jól lehet keresni.

A magyar labdarúgás persze így is csak azon a külföldiek számára vonzó perspektíva, akik a viszonylag kiemelkedő fizetés mellett lemondanak a szakmai kihívásokról - mert dacára a TAO-pénzeknek, a köztévé kommentárjainak, illetve a felcsúti igazolásoknak, előrelépés nem tapasztalható a sportágban.

Tabella

1 Budapest Honvéd FC 65
2 Videoton FC 62
3 Vasas FC 52
4 Ferencvárosi TC 52
5 Paksi FC 45
6 Swietelsky Haladás 43
7 Újpest FC 42
8 DVSC-TEVA 41
9 Mezőkövesd Zsóry FC 40
10 Diósgyőri VTK 37
11 MTK Budapest FC 37
12 Gyirmót FC Győr 24
HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 29, 2017-on 3:13pm-kor

Százmilliós fizetés és adókedvezmény is járhat az ugynevezett "focistáknak"

Az adónkból egyre nagyobb összegeket szerveznek ki a társasági adóba (TAO-ba) és innen finanszírozzák a stadion- és sportlétesítmény építéseket és fenntartásokat, valamint a válogatott és az NB I-es focisták jelentős, 3 és 8 millió forint között szóródó fizetését.

Adót a magas jövedelemből alig fizetnek, de jövőre még több adót engednek el nekik! Akik nem érdemelnek kíméletet adózás szempontjából sem, azok a nép egyszerű gyermekei! Az alig jövedelmekből jelentős összegeket vonnak el adóba.

Az egykulcsos adónak köszönhetően a minimálbéres és a havi öt-, vagy már még több milliós jövedelmű is galád módon egyformán, 15 százalékkal adózik.

A társasági adóra (TAO-ra) egy elszámoltatás, és amennyiben indokolt, felelősségre vonás is ráférne. A legtöbb támogatási pénzt Felcsút nyeri, de nem jár rosszul Kisvárda (Seszták Miklós miniszter kisvárosa) és Mezőkövesd (Tállai András NAV vezér városa) sem. A TAO kasszakulcsa az MLSZ-nél van!

A hírtv cikke a témában elérhető ITT !

Forrás: hirtv.hu

Emlékeztető: „A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újraválasztott elnökének, Csányi Sándornak az évértékelőjében elhangzottak is jól jelzik, hogy sok helyen a profikra, külföldiekre költik a TAO-pénzt. Az MLSZ-elnök kijelentette: korlátozni szeretnék az NB I-ben szereplő klubok külföldi játékosainak számát és nem adnának az utánpótlás támogatására a külföldieket foglalkoztató kluboknak. Ezzel is arra ösztönöznék a klubokat, hogy a saját nevelésű futballistáknak teremtsenek inkább játéklehetőséget.” (Részlet az Így lehet sportot űzni a TAO-pénzek milliárdjainak eltüntetéséből című cikkből) Mivel a Társasági adóba az adóalapból szervezik át a pénzt, az – mondjon bárki bármit: KÖZPÉNZ!)

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 19, 2017-on 7:00am-kor
2017. 06. 18. 15:08

Horvát foci a magyar néptől ellopott pénzekből - tovább erősödik Mészáros Lőrinc külföldi csapata

Fejlesztések és erősítések Mészáros Lőrinc horvát futballcsapatánál, az NK Osijeknél.

Az eszéki klub a 2015/16-os szezonban épphogy bentmaradó helyen zárt, ráadásul egyre komolyabb anyagi gondokkal küzdött. Érkezett azonban Mészáros Lőrinc, megvette a csapatot.

Érkezett néhány szponzor, akiket jól ismerünk a Magyar Közbeszerzési Értesítőből: a Duna Aszfalt, a Magyar Építő Zrt. és a West Hungária Bau Zrt. összesen 3 millió eurót, vagyis közel egymilliárd forintot adott Mészáros csapatának.

Ivan Mestrovic, a klub elnöke tavaly nyáron beszélt arról egy sajtótájékoztatón, hogy tervben van egy futballakadémia és egy stadion építése is. Azóta csatlakozott a szponzorok sorához a TRSZ Gyenge és Erős Áramú Hálózatépítő Kft. és a Föld Trans is.

A csapat az előző szezonban már sokkal jobban teljesített: a horvát bajnokság negyedik helyén zárt a Rijeka, a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split mögött.

Ehhez persze szükség volt egy sor játékos leigazolására is: érkezett például Mateo Marac, aki azóta már a horvát válogatottban is bemutatkozhatott, a Sampdoriától kölcsönbe érkező Karlo Lulic, a 9-szeres macedón válogatott Milovan Petrovikj. A Puskás Akadémiától kölcsönkapott Dmytro Lepának, aki tavaly Felcsúton nem léphetett volna pályára, az NB II-ben ugyanis nem játszhat légiós, szintén komoly szerepe volt a sikerben, 21 meccsen 8 gólt lőtt és 5 gólpasszt adott a szezonban.

A 24 éves Borna Barisicet a Dinamo Zagreb csapatától igazolták, a balbekk megkapta a csapatkapitányi karszalagot, idén januárban pedig debütálhatott a horvát válogatottban, ahol összesen már háromszor lépett pályára. Az év végi horvát futballgálán őt választották a bajnokság legjobb balhátvédjének.

Domagoj Pusic a Lugánótól tért vissza Horvátországba, Marko Karamarko pedig a horvát másodosztályból érkezett. Szintén tavaly nyáron csatlakozott az eszéki klubhoz Gabrijel Boban, aki 31 meccsen 4 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett. Nála is eredményesebb volt a Slaven Belupótól igazolt Muzafer Ejupi, a macedón válogatott támadó 14 góllal és 3 gólpasszal zárta a szezont, 1,85 millió eurós értékével pedig a keret legdrágább játékosa lett a Transfermarkt adatai szerint.

A sikeres szezont követően a vezetőség tovább erősíti a csapatot. Jövőre Mészáros csapatában szerepel majd az NK Lokomotivától érkező 22 éves, egyszeres albán válogatott Eros Grezda, de érkezik a kolozsvári CFR támadója, Tomislav Sorsa is, aki tavaly hagyta el az eszékieket, ám úgy tűnik, a román bajnokságban nem találta meg a számításait. Sikerült megegyezni a 20 éves Robert Mudražijával is, aki az előző szezonban az osztrák Lieferingben, a Red Bull Salzburg fiókcsapatában játszott. Eszékre igazol Petar Bockaj is, a 20 éves horvát utánpótlás-válogatott szélső az NK-tól érkezik, noha szerette volna szerződtetni a bajnok Rijeka is. Elképzelhető, hogy jön még új játékos, hiszen a vezetőség korábban 6-7 új érkezővel kalkulált.

Ivan Mestrovic klubelnök júniusi sajtótájékoztatóján büszkén beszélt az elért eredményekről, többek közt arról, hogy a csapatból 5-en is pályára léptek a horvát válogatottban a Mexikó elleni májusi barátságos mérkőzésen. A vezető szerint ez két éve még teljesen elképzelhetetlen lett volna. Az elnök elmondása szerint sikerre éhes fiatal, főként horvát játékosokat szeretnének a csapatukban tudni, akik nem ugródeszkának tekintik a klubot, hiszen modern, európai egyesületet szeretnének építeni Eszéken. Mestrovic elmondta: semmiképp sem szeretnének rosszabb helyen végezni, mint az előző szezonban. Hamarosan megkezdődhet az új, nemzetközi mérkőzések lejátszására alkalmas stadion építése is, jelenleg még arról folynak az egyezkedések, hogy hol játssza addig a meccseit a csapat. A városban hamarosan akadémia is épülhet, erről nemrégiben született megállapodás az önkormányzat és a csapat között.

A 15 hektáros területen edzőpályák és egy 3000 fős, UEFA-szabványoknak megfelelő ministadion is épülhet. Az önkormányzat 2 millió kunáért adta el a területet, a beruházás a tervek szerint 8 millió euróba kerül majd.

Horvát csapattal bővíti futballbirodalmát a szegény ember Abramovic...

Ki nem találná, kik lettek Mészáros horvát focicsapatának szponzora...