Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Kíméletlenül elszámoltatják az Orbánék által által épített és működtetett korrupt rendszert.

2017. 06. 10. 14:14

Hivatalos: megvan, ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

A mai napon a Jobbik 16. kongresszusának küldöttei döntöttek a miniszterelnök-jelölt személyéről.

A jelöltségért egyedül induló pártelnököt, Vona Gábort a résztvevő delegáltak elsöprő többsége, 97 százaléka találta alkalmasnak arra, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje legyen a 2018-as parlamenti választáson.

Biztonságos, élhető, igazságos és szabad országot teremteni - ez Vona Gábor célja

A Jobbik 16-ik kongresszusán Vona Gábor vázolta fel, hogyan váltaná le Orbán Viktor rendszerét, és mit építene helyette. 

A Jobbik elnöke programadó beszéde elején feltette a benne megfogalmazódott kérdést:

vajon 2018 után készen áll-e ő és a pártja, hogy vezessék az országot?

Meglátása szerint igen, és szilárdan hiszi, hogy a párt szlogenje, miszerint "mi veletek leváltjuk őket", valósággá válik.

Programadó beszédében Vona felvázolta, milyen karakterisztikájú kormányzásra készül a Jobbik, és milyen lelkülettel állnak majd "a magyar emberek szolgálatába".

A pártelnök saját bevallása szerint az elmúlt években rengeteg tapasztalattal gazdagodott, sok mindenen keresztül ment, de volt egy álma, amit mindvégig megőrzött:

"Biztonságos, élhető, igazságos és szabad országot teremteni."

Szerinte a mai, orbáni Magyarország ezzel szemben egy fullasztó, élhetetlen ország, ahol a XX. század pártjai a múlt századi traumák mentén osztják meg, és játsszák ki egymás ellen a társadalom különböző rétegei, erre építve pedig olyan hamis rögeszméket ültetnek el az emberekben, mint hogy a közelgő választásokon Orbán Viktor és Soros György között kellene majd dönteni.

Vona szerint ez a rendszer

"törzsi háborút, élet-halál harcot akar szítani, ahol nem legyőzni kell, hanem meg kell semmisíteni a másik törzset".

Szerinte ezzel manipulálják a társadalmat a XX. század pártjai, és ebből a logikából lépett ki a Jobbik, amikor azt mondta, hogy hidakat kell építeni a megosztottság szakadékai fölé, és minden magyar embert képviselniük kell.

"Ez jelenti azt, hogy a nép pártján állunk"

- fogalmazott Vona.

Generációk csatája helyett harmóniát

A Jobbik elnöke szerint nagyon erős a mesterségesen gerjesztett generációs ellentét Magyarországon. Ő viszont úgy véli: a fiatal, 20-30-as nemzedék frissessége, megújulás iránti vágya, és a 40 fölöttiek tapasztalata harmóniában megférhet egymás mellett, és közös nevezőre kell, hogy kerüljön.

"Ami ezt a kettőt össze tudja kötni, az a józan ész"

- fogalmazott a pártelnök, majd hozzátette: csak ez képes áthidalni a rögeszméket és a hamis ellentéteket.

Magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel

Vona Gábor hitet tett amellett, hogy a Jobbik

"magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel fog kormányozni".

Mint elmondta: a párt magyar szívvel jött létre, józan ésszel készül a választási győzelemre, és tiszta kézzel fogja vezetni az országot 2018 után.

A "biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarország" ideájával kapcsolatban kifejtette:

Minden ember a szülőföldjén boldogulhasson

A Jobbik elnöke szerint fontos, hogy az országot megvédjük a migráció veszélyétől, ám ehhez szorosan hozzátartozik annak a kívánalma is, hogy minden egyes nép a saját szülőföldjén boldogulhasson.

Neki személy szerint pedig az a leglényegesebb, hogy a magyar emberek itthon, szülőföldjükön, a Kárpát-medencében boldogulhassanak.

A bevándorlási krízisről szólva úgy fogalmazott:

ha a Fidesz egy 10-es skálán 7-es fokozatban védi meg az országot, akkor a Jobbik 10-en fogja.

Ennek érdekében végleg el fogják törölni a letelepedési kötvényeket, nem  tárgyalnak terrorista-gyanús alakokkal, ahogy a Fidesz teszi, és visszaállítják a határőrséget.

Történelmi béruniós kezdeményezés

Vona szót ejtett a párt béruniós kezdeményezéséről is, melyet történelminek nevezett:

szerinte ez volt a hazai történelemben az első olyan eset, hogy az Európai Bizottság befogadta egy magyar párt kezdeményezését.

Sajnálatát fejezte ki, amiért ezt a magyar sajtó zöme erre elhallgatással reagált, majd a kormánypárti politikusok és szakértők hazudozni kezdtek, anélkül, hogy a Jobbikot meghallgatták volna:

"Olvastátok egyáltalán a kezdeményezést? Mert hülyeségeket beszéltek"

- jelentette ki Vona, aki hangsúlyozta: ők tisztában vannak vele, hogy nem lesz egyik napról a másikra német bérszínvonal idehaza, de ők nem is ezt akarják elérni, hanem, hogy

az egyenlő munkáért egyenlő bért elve bekerüljön az uniós alapelvek közé.

A pártelnök szerint ezzel indulhatunk el azon az úton, mely a valódi felzárkóztatáshoz vezet, és a cél eléréséhez nekik sikerült összefogniuk a kelet-európai régiót. A Fidesz szerinte azért nem is próbálkozott ezzel, mert

"a nyugati nagytőke és a hazai korrupt politikusok közözött létezik egy sötét paktum, melynek keretében felosztják egymás között az uniós forrásokat".

Vona kiemelte: Magyarország élhetőségéhez növekednie kell a béreknek és a jövedelmeknek, erről szól a bérunió. Szerinte akkor lesz valódi felzárkózás, ha az uniós forrásokat nem csak "egy romos épület cicomázására" fordítjuk, hanem érdemben használjuk föl, mert jelenlegi formájukban csak a nyugati nagytőkének biztosítanak megrendeléseket, melyekből az ország nem profitál.

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor "sértett óvodásként" dobta el a bérunió támogatásának lehetőségét, ezzel kapcsolatban így üzent a miniszterelnöknek:

"Semmi gond, a Jobbik 2017-ben ellenzékből indította el, 2018-tól pedig kormányon viszin majd sikerre a kezdeményezést."

Kiemelte ugyanakkor, hogy nincs "automatikus siker", ha győz is a kezdeményezés, a gazdaságaikat a tagállamoknak kell sikeressé tenni.

A nulladik lépés

Ehhez pedig a korrupció felszámolására lesz szükség, ami a Jobbik "nulladik lépése" lesz a választási győzelem után.

Vona kiemelte: kíméletlenül elszámoltatják az Orbánék által által épített és működtetett korrupt rendszert.

Ezzel kapcsolatban a párt lex-Lúdas Matyi javaslatát említette: melynek többek közt része az elévülési idő eltörlése és a politikusok dupla büntetési tétele.

Eltérő miniszterelnöki hóbortok

Leszögezte: a képzett munkaerőt csak a jól működő oktatás és egészségügy képes megteremteni, épp ezért míg Orbán Viktornak a foci és a stadionépítés a hóbortja, neki a legjobb kórházak építése és a minőségi oktatás megteremtése lesz az.

Mint fogalmazott: fontos, hogy a fiatal generációkba beleneveljük a folyamatos önképzésre, a "holtig tanulásra" való motivációt és a magyarságtudatból fakadó önbizalmat.

"Képzeljük el a társadalmat, amiben ez az attitűd munkál!"

- vetette föl Vona.

Bérunió és igazságos nyugdíjrendszer

A pártelnök kiemelte: a nyugdíjrendszer élhetővé tételéhez is hozzájárul a bérunió, hiszen ahhoz, hogy működjön a nyugdíjalap, kellő számú befizető kell, amihez az is szükséges, hogy magasabb bérszínvonalon éljünk.

A nyugdíjakkal kapcsolatban kiemelte: a mostani rendszer igazságtalan, épp ezért a Jobbik differenciált megoldással, a kis- és közepes nyugdíjak vásárlóerejének növelésével kívánnak segíteni az időseken, anélkül, hogy belemennének a demagóg ígérgetési versenybe.

Az elvándorlás megállítása kulcskérdés

Vona az egyik legfontosabb feladatnak a fiatalok itthon tartását nevezte. Szavai szerint, ahonnan menekülnek a fiatalok, az nem egy sikeres ország, bármit is állítson a kormány.

Szerinte az elvándorlás nem csak gazdasági, de személyes tragédiák sora is, ezzel kapcsolatban feltette a költői kérdést:

"Van-e ennél drámaibb veszteség, amikor az élet megfoszt egy társadalmat a kulcsélményeitől? Mi marad egy ilyen társadalomnak?"

- utalt a szétszakított családokra és személyes kapcsolatokra. 

Kiemelte: ezt a problémát sem lehet egyik napról a másikra megoldani, de nem lehet olyan érzéketlenül és cinikusan állni hozzá, mint a kormány teszi.

Vona Gábor ígéretet tett, hogy amennyiben a Jobbik 2018-ban kormányra kerül, radikális segítséget nyújt a fiataloknak az önálló életük elindításához, többek között a lakhatásuk támogatásával.

2018 - A Fidesz rettegi, a Jobbik készen áll rá

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: mindig is volt, és most is van programjuk, és erejük is lesz hozzá, hogy 2018-ban győzelemre vigyék.

Vona kijelentette:

"A Fidesz nevet a baloldalon és legyint rájuk, Orbán viszont fél tőlem. Én viszont nem félek tőle."

Hozzátette: a kormányváltáshoz nem bukott, hiteltelen pártokkal kell összefogniuk, hanem a kormányváltást kívánó magyar nemzettel. Az elégedetlenek ugyanis szerinte érzik, és az időközi választásokon már megmutatták, kit tartanak esélyes kormányváltó erőnek, és ez a Jobbik.

Meglátása szerint a Fidesz retteg a 2018-as választások napjától, mert tudják, hogy számukra ez több lesz, mint egy egyszerű kormányváltás, le lesznek számoltatva, és aki oda való, az mehet a börtönbe.

Vona azonban hangsúlyozta:

ez nem jelenti azt, hogy a Fidesz szavazóit, vagy szimpatizánsait is üldöznék, hiszen bennük és a baloldal szimpatizánsaiban is elsősorban magyar embereket látnak, akiket szolgálni és képviselni akarnak.

"Bizonyítani akarunk a többi párt szavazóinak is, hiszen ők is megérdemlik a biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot"

- fogalmazott az ellenzéki erő vezetője, aki hozzátette: a kormányzáshoz erő és szeretet kell, egyik sem hiányozhat, hiszen akkor a kormány vagy nem érti a népet, mint most, vagy gyenge lesz a küzdelmekhez.

Mindenkit biztosított: a Jobbikban megvan ez a két szükséges alkotóelem, melyekkel megvédik és újjáépítik az országot, egységebe kovácsolják a magyar emberek  szétszakított közösségét, ezzel pedig megvalósítják az ő, és a jobbikosok álmát.

26-év alatt kiraboltátok Magyarországot, elraboltátok a magyar nép vagyonát.

Tettétek mindezeket háború nélkül. Nélkülözésbe  a kilátástalanságba és nyomorba taszítottátok az országot!

Teljes vagyonvesztés terhe mellett, életfogytiglan, börtönökbe, munkatáborokba veletek.

"Hamarosan az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül lerohanják majd a  parlamentet, és felkötik önöket!"

És igazuk lesz! 

Ez a rezsim egy rabló intézmény.

"Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a baloldali és a Fidesz-KDNP politikusok, és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék.”

"A kínhalál mindezeknek (kommunisták, poszt-kommunisták, liberálisok és cionisták) kegyelem, akik ilyen sorsra juttatták a magyar népet!"

"Családostól büntesse a magyarok Istene mindegyiket, a magyarság elleni bűneiért, tetteiért.

Örök szenvedésre ítéltessen mindegyik, nép, haza és nemzetáruló rabló, kollaboráns   gazember!  "

A magyar nép és az emberiségellenes bűncselekményeknek, nincsen elévülési idejük!

Mocskos gazemberek, átok szálljon reátok, átkozottak legyetek, mindörökké, örökkön örökké, átkozott legyen minden gyermeketek, unokáitok és leendő unokáitok, mindaddig, míg magyar földön élnek!

Megtekintések: 194

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 18, 2017-on 12:21pm-kor

Még több mint egymilló magyar vándorolna ki

2017-06-18 11:18:39
A Fidesz-KDNP rezsim és a komcsi fattyú Orbán elüldözi a magyarságot!

Nagyságrendileg 1,2 millió fő tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - a fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány – derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített a kivándorlás témájában. 

A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön. A kérdésben a válaszadók 71 százaléka érintett: nekik vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, ismerőse külföldön. A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint az alacsony fizetések, a Fidesz kormány, valamint a rossz gazdasági helyzet a felelősek. Tízből hat megkérdezett tapasztalja, hogy munkaerőhiány van a környezetében. 

Még félmillió fiatalt veszíthet az ország

A megkérdezetteknek átlagosan 5,6 családtagja vagy ismerőse vállal tartósan munkát külföldön. Ez a két évvel ezelőtti kutatásunkhoz képest enyhe visszaesés, ami azt jelzi, hogy a tartósan munkát vállalók egy része hazatért, vagy kivándorolt. A Fidesz szavazók alacsonyabb érintettségről számolnak be, mint a 71 százalékos átlag: náluk csak 60 százalék nyilatkozott úgy, hogy van külföldön élő, dolgozó rokona vagy ismerőse, míg a Jobbik és MSZP szavazók, valamint a bizonytalanok 83, 78 és 73 százalékban mondták ezt. 

Ahogy haladunk a fiatalabbak felől az idősebbek irányába, úgy csökken az érintettek aránya. A 30 év alatti korosztályban a megkérdezettek 85 százaléka, a 60 év felettiben már csak 56 százalék érintett. Iskolázottság szerint a legalacsonyabb érintettségről a 8 általánost végzettek számolnak be (61 százalék), míg a szakmával, érettségivel, vagy diplomával rendelkezők között jóval magasabb az érintettek aránya, kisebb is köztük a különbség (73, 75 és 78 százalék).

A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát - ez nagyságrendileg 1,2 millió főt jelent. A fiatalok körében különösen magas ez az arány, 37 százalék tervezi, hogy külföldön próbál szerencsét – ez további kb. 530 ezer fő, 30 év alatti potenciális kivándorlót jelent. A középkorúak körében 13-15 százalék, míg a 60 év felettiek körében elenyésző 2 százalékos az arány. 

A fő mumusok: alacsony fizetés, Orbán

A külföldön munkát vállalni szándékozók 55 százalékban az alacsony fizetéseket, 28 százalékban a bizonytalan jövőt, és 27 százalékban a hazai politika, közélet viszonyait jelölték meg okként. Többen említették (6-13 százalék) még az állástalanságot, illetve a bizonytalanságot, és a kilátástalanságot, mint az esetleges külföldi munkavállalás okát. Viszont meglehetősen kevesek számára elsődleges ok a szakmai kihívás, a tapasztalatszerzés, a világlátás, vagy akár a nyelvtanulás.

A kivándorlásért 43 százalék szerint az alacsony fizetések, 26 százalék szerint a Fidesz-KDNP kormány és Orbán Viktor a felelősek, 12 százalék pedig a rossz gazdasági helyzet okolja. 7 százalék említi az okok között a előző kormányokat, és szintén ennyien azt, hogy nincs elég munkahely. Ez utóbbit a két évvel ezelőtti kutatáskor még 23 százalék tartotta oknak.

A főbb okok sorrendje az össze párt szavazóinál hasonló. Azt, hogy nem lehet megélni a fizetésből leginkább az MSZP szavazók gondolják így (51 százalék), de a Fidesz szavazók is nagy arányban említik (46 százalék). Összességében valamilyen gazdasági, vagy megélhetési problémát tízből hat megkérdezett említ, és politikai okot a válaszadók egyharmada.

Sokan érzik, hogy nincs elég munkaerő

Munkaerőhiányt megkérdezettek 58 százaléka tapasztal. Ennek az elsődleges következményei szerintük, hogy nincs elég orvos és nővér (46 százalék), bezárnak a kisboltok (38 százalék), illetve bezárnak a vendéglátó helyek (22 százalék). A megkérdezettek 62 százaléka szerint munkaerőhiány elsődleges oka az alacsony fizetések, é 55 százalék úgy véli, a képzett emberek már külföldön dolgoznak.

Az sorrendje és említési aránya hasonló a Fidesz, az MSZP és a Jobbik szavazóinak körében. Ám a bizonytalanok teljesen másként gondolják: körükben a legnépszerűbb az összességében harmadik helyen lévő gondolat, miszerint vannak akik lusták és nem akarnak dolgozni, majd az, hogy nem képeznek elég embert bizonyos szakmákból, és harmadik helyen említik, hogy sokan inkább a közmunkát választják, mert a biztosabb és/vagy jobban megéri (30 százalék). 

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 18, 2017-on 11:06am-kor

Egy nagyon fontos, keresztmetszet jellegű beszélgetés Vona Gáborral (videó)

Vona Gábor a Hír Tv online adásában világosan kifejti a Jobbik céljait, azt, hogyan látja a kormány jelenlegi cselekvéssorozatát, hogyan készülnek a kormányváltásra, melyek lesznek a legelső és legfontosabb feladatok, amelyek a Jobbik kormányra várnak majd 2018-ban.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 18, 2017-on 9:01am-kor
2017. 06. 17. 16:03

Gyöngyösi: A kormánypárti képviselők nagy része nem tud idegen nyelveken kommunikálni

Nagy átalakítások lennének a külügyminisztériumban, ha a Jobbik kormányra kerülne. „A futsalcsapattól egész biztosan megszabadulnánk” – fogalmazott Gyöngyösi Márton, a Jobbik külpolitikáért felelős országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

---

A politikus szerint a káderállomány tekintetében a külügyminisztérium esett át a legnagyobb megrázkódtatáson. A Martonyi–Navracsics-, majd a Navracsics–Szijjártó-váltáskor olyan folyamatok történtek, hogy maguk az érintettek sem értették, mi zajlik körülöttük, mostanra pedig gyakorlatilag nem létezik diplomácia.

„A külügyminisztérium kommunikációs, propagandafeladatokat lát el. Sok olyan ember érkezett, akinek vajmi kevés a köze a diplomáciához, így háttérmunka sem létezik. Az egyébként rohamtempóban változó világ folyamatait a kormány nem követi nyomon, ezért lépéshátrányban vagyunk, kullogunk a világpolitikai események után. Nincsenek nyelveket beszélő emberek. Többpárti delegációval külföldre utazni gyakran kínszenvedés, a kormánypárti képviselők nagy része nem képes még konyhanyelven sem kulturáltan kommunikálni idegen nyelveken”

- vélekedett Gyöngyösi a Magyar Nemzetnek. Szerinte a Jobbik felismerte a tarthatatlan állapotokat, ezért hét éve gőzerővel zajlik a párt utánpótlásának toborzása. Egyetemistákat, frissdiplomásokat vesznek fel mentorprogramjaikba, közben a munkaerőpiacról is próbálják bevonzani a tehetséges szimpatizánsokat, de kiemelte: meg kell becsülni a külügyminisztériumban dolgozó jó képességű embereket is.

„Attól, hogy valaki fiatal, még lehet tehetséges diplomata, ahogyan az sem kizáró ok, ha valaki a Fidesz, vagy más korábbi kormányok politikai kinevezettjeként került a rendszerbe. A szaktudás, a nyelvtudás és a nemzeti elkötelezettség, illetve a kormánnyal való együttműködési hajlandóság elvárás lesz”

- szögezte le.

Arról is beszélt, a Jobbik továbbra is fenntartja, azon alapvetését, hogy Magyarország földrajzi helyzetéből adódóan Oroszország, Törökország és Németország érdekszférájának metszéspontjában található, a magyar politikának pedig ebben a háromszögben kell megteremtenie az egyensúlyt. Az Egyesült Államokat nevezte a negyedik pólusnak, majd hozzátette: az orosz–magyar viszonyt kihasználva Budapest közvetíthetne Moszkva és Washington, Moszkva és Brüsszel között a Magyarország nemzeti érdekeivel tökéletesen ellentétes szankciós politika oldására. Azt is mondta, hogy ugyanilyen lehetőség rejlik a kiváló török kapcsolatokban is, ahol Budapest a Törökország és az Európai Unió közötti párbeszéd állandó helyszíne lehetne a migrációs válság kezelésében.

A Jobbik uniós politikája kapcsán kifejtette: Kelet-Közép-Európát meghatározó egységként kezelik. Fontosnak tartják a térség országaival kooperálva a független egység létrehozását, ami a visegrádi államok együttműködésének kiszélesítését is jelenti; ezt legújabb kezdeményezésünkkel, a bérunióval is próbálják megjeleníteni.

„Célunk, hogy a közép-európai országok egységesen lépjenek fel a bérek felzárkóztatása mellett az EU-ban”

- jelentette ki. Gyöngyösi Márton ugyanakkor azt is leszögezte, hogy az unióval kapcsolatos szkepszisük valójában az elmúlt évtizedekben követett föderális Európát célzó politikájára irányul, amelyet máig elutasítanak.

„Ezen a ponton jól megragadható a különbség a Jobbik és a Fidesz szemlélete között. Mindkét politikai erő konfrontálódik az EU-val, de amíg a Fidesz mára teljesen elszigetelődött ebben a vitában, és olyan kép alakult ki, hogy kivezetné az országot az EU-ból, addig a Jobbik konstruktív javaslatokkal az EU átalakításáról beszél.”

A jobbikos politikus bírálta Orbán Viktor brüsszeli politikáját, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormányfő korábban aláírta a kvótákról szóló határozatot, „majd elszaladt a bíróságra megtámadni azt a dokumentumot, amelyen ott virít az ő aláírása is”, közben belekezdett egy Brüsszel-ellenes kampányba, hergelte a magyar társadalmat az EU ellen.

„Ezzel – kizárólag a belpolitikai haszonszerzés érdekében – Orbán vállalta, hogy Magyarország az európai közösségben teljesen elszigetelődjön. Ilyet csak egy rövidlátó politikus tesz, akinek nem számít országa sorsa, kizárólag a hatalma megtartása.”

A Jobbik olyan Európai Unió kialakítására törekedne, amilyen „a magyar ember számára is elfogadható, szerethető és az ő érdekeit védi”, ezért kezdeményezték a béruniót.

Kína és Oroszország kapcsán elmondta, előbbiről "ijesztően szélsőséges kép alakult ki a magyar társadalomban”, annak köszönhetően, hogy Orbán és Gyurcsány belpolitikai célokra használta fel a külpolitikát. Kormányra kerülése esetén a Jobbik reális képet alakítana ki Oroszországról, és ennek megfelelően törekedne a jó kapcsolatokra. Gyöngyösi szerint a liberális demokrácia vívmányairól kioktatni a katonai, gazdasági és energetikai nagyhatalomként létező Oroszországot teljesen felesleges küzdelem, még ha ez a nyugati országok számára geopolitikai érdek is. Úgy fogalmazott: „nincs helye a Moszkvával szembeni értékalapú nyomásgyakorlásnak."

Kína esetében is a magyar köztudatban lévő szélsőséges elképzelésekről és káros fóbiáról, illetve irreális csodavárásról beszélt.

„Bár Kína gazdasági és más tekintetben is vezető világhatalmi tényezővé vált, valószínűtlen elvárásokat nem támaszthatunk. Az, hogy a Magyarországra áramló kínai tőke segítségével hazánk függetleníti magát a nyugati tőkétől, és a nyugati gazdasági függéstől, nem reális és nem is kívánatos.”

Soros egy spekuláns machinátor

Gyöngyösi Márton leszámolt azzal a kormányzati hazugsággal is, hogy a Jobbik Soros György oldalára állt volna. A jobbikos politikus határozott álláspontot fogalmazott meg, kijelentette:

„Amit Soros György csinál, az globális, nemzeteken és országhatárokon, sőt civilizációkon átnyúló machináció. Ő spekuláns, aki abból él, hogy a különböző nemzeteken, kultúrákon keresi a rést az anyagi haszon érdekében.”

Szerinte Sorosnál nem az átláthatóságon van a hangsúly, hanem azoknak az akadályoknak a lebontásán, ami a haszonszerzéstől távol tartja őt.

„Ennek érdekében a saját arcára formálná a világot, ráadásul azt a részét is, amelyik ebben nem partner. Ez pedig kifejezetten ártalmas.”

Janus-arcú a Fidesz civil törvénye

Gyöngyösi Márton kritikával illette a kormány külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényét. A kormány politikai, ideológiai ügyként kezeli, amit egy "hányaveti módon megalkotott" törvénnyel rendezne. A politikus úgy fogalmazott: a kritikusok oldaláról okkal merül fel a kettős mérce gyanúja, illetve tökéletesen kitűnik belőle az ellenségképek folyamatos gyártására épülő orbáni politika lényege. Pedig szerinte az átláthatóság kérdésében nem lehet félmunkát végezni.

„Azzal, hogy a kormány törvénye kizárólag a külföldi finanszírozású civil szervezeteknek írja elő az átláthatóságot, szándékosan kiskapukat hagy. Úgy tesz, mintha a Fidesz-közeli szervezetek támogatása közpénzzel nem lenne közügy.”

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 18, 2017-on 8:57am-kor
2017. 06. 17. 17:14

Nézze meg, hogy választották újra a haverok, Orbán bűnöző cigányát  Farkas Flóriánt

Az N1TV stábja megpróbálta kideríteni milyen felhatalmazás alapján érkeztek a "küldöttek" a Lungo Drom tisztújító kongresszusára, ahol ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották ismételten öt évre a szervezet elnökévé Farkas Flóriánt. 

Választmányi tagok helyett meghívott vendégekkel tartott tisztújító közgyűlést a Fidesz szövetséges Lungo Drom. Az ebédnek álcázott zártkörű eseményen, csak a többszörösen büntetett előéletű Farkas Flórián szimpatizánsi köréhez tartozók vehettek részt. Bár kongresszust évente kellene tartania a Lungo Dromnak, az utolsó ilyen esemény 2013-ban volt.

Ebédnek álcázott gyűlésen választották újra Farkas Flóriánt

Mostmár biztosak lehetünk benne, hogy jövő évben is autókkal szállítják, élelmiszerekkel vagy pár ezer forinttal kenyerezik le a roma lakosságot a választásokon. Hiszen a cigányok szavazatainak zálogaként ismert és az Országos Roma Önkormányzat körüli korrupciós ügyekben való szerepéről hírhedt Farkas Flóriánt ismét a "Lungo Drom" elnökének választották.

A Kisújszálláson tartott kongresszusra a Romnet értesülései szerint Farkas Flórián, miniszteri biztos csak olyan személyeket hívott meg, akiket megbízhatónak és hűségesnek tart.

A HírTV ripotot is készített a helyszínen, ahol a résztvevők nem voltak túl közlékenyek az újságírókkal. Azt azért elárulták, hogy 

"lesz jó pacalpörkölt",

valamint azon agonizáltak mivel egyék azt, krumplival vagy savanyúsággal. 

Sikerült tehát megragadni a küldöttgyűlés legfontosabb részét.

Később a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleményéből kiderült, hogy a tisztújító kongresszuson a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották újra 5 évre a szervezet elnökévé Farkas Flóriánt.

A Lungo Drom közölte, hogy a Fidesz stratégiai szövetségeseként,

"a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a Kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti. A Kongresszus tagjai elkötelezettek a Kormány bevándorlás politikája mellett, álláspontjuk szerint külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helyt állni a magyar munkaerőpiacon.  A Lungo Drom tagsága missziós programot indítva is részt kíván venni a cigányság felzárkózásának további előmozdításában."

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 17, 2017-on 2:47pm-kor
2017. 06. 17. 11:58

A kommunista zsidó Matolcsy unokatestvérei beszállnak a sörbizniszbe

A Pécsi Sörfőzde Zrt.-t vették meg.

---

Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben – írja az Index a Szemerey-család pénteki közleménye alapján.

A részvénycsomagot a korábbi tulajdonos, az osztrák Ottakringer Getränke AG adta el a jegybankelnök rokonainak tulajdonában álló MAVA Befektetési Kft.-nek és Bankonzult Kft.-nek.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok legfőbb célja a hagyományok megtartása mellett a vállalat és a márka újrapozícionálása és modernizálása: a jelenlegi piaci trendeknek megfelelően szeretnének független kisüzemi sörfőzdét kialakítani.

Majd elvesszük tőlük...

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 17, 2017-on 2:45pm-kor
2017. 06. 17. 11:58

"A csillagos eget is ellopják"

Felháborítónak és elkeserítőnek tartja a Jobbik, hogy miközben közpénzből stadionokra és értelmetlen presztízsberuházásokra százmilliárdokat költ a kormány, addig a természettudományos oktatás háttérintézményei az utolsókat rúgják, mégsem jut a fennmaradásukra elegendő forrás.  

--

Mintegy hárommilliárd forintból teljesen újjávarázsolható lenne a népligeti Planetárium leharcolt épülete és berendezése - közölte Kepli Lajos szombati sajtótájékoztatóján.

A képviselő emlékeztetett: az Orbán kabinet az MTK-stadion felújítására hatmilliárd forintot költött, pedig az ott megtartott mérkőzések nézőszáma alatta marad a Planetárium évi százezres látogatottságának. A gyermekek csillagászati ismereteinek bővítésében elengedhetetlenek a Planetáriumhoz hasonló intézmények, melyeket mindenhol a világon állami fenntartásban üzemeltetnek. Mészáros Lőrinc vagyona a tavalyi évben tíz nap alatt gyarapodott akkora összeggel, amiből ez a közel félszáz éves múltú, nagy hírű intézmény megmenthető volna.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa a felújításhoz szükséges forrásokat, ne várjanak a Jobbik 2018-as kormányra kerüléséig.

Mint írják:

"Ha ezt nem teszik meg, a nemzeti néppárt ezt a feladatot is ellátja majd helyettük."

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 17, 2017-on 10:46am-kor

Rogán-féle helikopterrel menekült Habony a reptérről

2017. június 17.szombat 10:20

Egyes Orbán rezsim tagok és csókosaik menekülését készítik elő

Mint lapunk megírta, illusztris vendégekkel a fedélzetén landolt egy magángép a ferihegyi repülőtéren. Az újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő, Bombardier Global 6000-es típusú luxusrepülőgépből Demján Sándor nagyvállalkozó mellett nem más, mint Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója szállt ki.

A fedélzeten volt Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

A kisgépes terminál kijáratánál a Magyar Nemzet és a Hír TV Célpont című műsorának stábja várta, hogy kijöjjenek a magángép utasai. Ehelyett rendőrök érkeztek, miután bejelentést kaptak, hogy „illetéktelen személyek” tartózkodnak a repülőtér parkolójában. Miután a rendőrök az operatőröket és a fotósokat hátrébb terelték arra hivatkozva, hogy magánterületen vannak, megjelent Demján Sándor, aki nem akart nyilatkozni, majd beült a rá váró Mercedesbe. Sallay András pedig egy BMW-vel távozott a helyszínről. Egyedül a Habony Árpádra váró Skoda Superb állt magányosan a parkolóban, de egy kis idő elteltével Habony testőre jelent meg csomagokkal a kezében, majd – Békés Balázzsal a fedélzeten – megkönnyebbülten hajtott el a helyszínről. Habony Árpád tehát nem mert kijönni az épületből, a helyszínen az látszódott, hogy a miniszterelnök tanácsadójára váró fehér ruhás hölgyet egy repülőtéri busszal szállították át egy másik terminálhoz a Repülőtéri Rendőr-igazgatóság irányába. Habony Árpád ugyanakkor kámforrá vált.

A Hír TV Célpont című műsorának stábja megpróbálta kideríteni, miként történhetett az, hogy Habony nem jött ki a terminál épületéből. Megtudták: a miniszterelnök informális tanácsadója helikopterrel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről a sajtó elől.

A Robinson44-es gép pilótáját azonnali hatállyal parancsolta a munkaadója Ferihegyre. A munkaadó pedig nem más, mint a Fly-Coop, vagyis ugyanaz a cég, amelyik Rogán Antalt és családját tavaly októberben Nyírtassra szállította, egy lakodalomba. A Fly-Coop más szállal is kötődik a kormányközeli üzleti körhöz: vezetője, Jakab Tamás az év elején közös céget alapított a kormány kedvenc biztonsági cégével, a Valton-Sec Kft-vel – írja a Hír TV.

Egyébként nagy kérdés, hogy hol volt és mit csinált az illusztris társaság a Távol-Keleten. A Flightradar adatai alapján a gép Makaóból érkezett, információink szerint a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak Habonyék a Makaó mellett fekvő Hongkongban. A letelepedési kötvények legnagyobb hasznát a Hongkongban bejegyzett Hungary State Special Debt Management (HSDDM) fölözte le. Habár a kínai kötvényforgalmazási engedélyt nem ez a cég, hanem a Kajmán-szigeteken bejegyzett, hasonló nevű Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) kapta meg az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától még 2013-ban, a cég egyszerűen átadta a kereskedés jogát a HSSDM-nek.

A legtöbb letelepedési kötvényt a kínaiak vették, az egész üzlet hasznának a 85 százaléka tehát a hongkongi cégnél landolt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 17, 2017-on 9:47am-kor

Komoly bukás a kötvényprogram

2017. június 17., szombat 07:47
A magyar nép milliárdokat vesztett és veszt, felelős nincs!

A korábban becsültnél sokkal nagyobb veszteség érhette a magyar államot a letelepedési kötvényprogram kamatai miatt. A kormány a mai napig tagadja, hogy hazánk rosszul járt volna a kötvényüzlettel. Személyesen Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, de a kormánypártok több prominens tagja is úgy nyilatkozott korábban, hogy hazánk csak nyert a letelepedési programmal. A valóság azonban mást mutat. Demeter Márta független országgyűlési képviselő csütörtökön kapta kézhez a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) válaszát a közérdekű adatigénylésére. A hivatalos, azaz a kormányzati szerv által szolgáltatott adatokból kiderült, hogy a letelepedési kötvényprogram indulása óta a magyar adófizetőket 1,2 milliárd forintos kár érte. Ebben nincsenek benne az idei adatok, lapunk számítása szerint az állam akár 13 milliárd forinttal is több kamatot fizetett, mintha a szokásos piaci finanszírozást választotta volna.

A költségvetés azért vesztett a programon, mert túl magas a letelepedési állampapírok után fizetett hozam. A letelepedési kötvény ötéves futamidejű, euróban kibocsátott értékpapír. A kamatozását úgy határozták meg, hogy a hasonló futamidejű, szintén euróban kibocsátott magyar állampapírok másodpiaci forgalmazása után fizetendő kamat mínusz 1,5 százalék, de legalább 2 százalék. A gond az utóbbi, kétszázalékos garantált hozammal van. Más állampapírok esetében érdekes módon az állam nem vési törvénybe, hogy „ha törik, ha szakad” mindenképpen kifizet egy bizonyos kamatszintet, hiszen az adósság-finanszírozásnak az a lényege, hogy az állam minél olcsóbban jusson pénzhez.

 

De most nézzük meg a konkrét számadatokat! A letelepedési kötvényprogram csaknem pontosan négy esztendeje, 2013 júniusában indult el. Abban az évben az állampapírok átlagos piaci hozama 4,03 százalék volt, míg a letelepedési papírok után 2,53 százalékos kamatot fizetett az állam. Ebben az évben tehát – költségvetési szempontból – jól járt hazánk a programmal, hiszen az államkassza 2,1 milliárd forintot spórolt. Hasonló volt a helyzet 2014-ben is, miután a piaci kamat 3,74, míg a letelepedési kötvények kamata 2,24 százalék volt. A büdzsé 8,7 milliárd forintot nyert. Fordulópontot a 2015-ös esztendő hozott, hiszen az európai állampapírok hozamai drasztikusan csökkentek, ennek megfelelően a magyar piaci kamatok is visszaestek, az ötéves hazai állampapírok esetében ez 1,35 százalékra zuhant.

A letelepedési kötvények esetében azonban életbe lépett a 2 százalékos törvényi küszöb, amely alá nem csökkenhet a hozamszint. Ebben az évben Magyarország már vesztett a programon, méghozzá több mint 3,6 milliárd forintot. Tavaly tovább zuhantak a piaci árak, a hagyományos magyar állampapírok már csak 0,58 százalékon forogtak, miközben a letelepedési kötvények után a magyar állam továbbra is vállalta a 2 százalékos luxus kamatot. Tavaly már 8,4 milliárdot bukott a büdzsé, hiszen ennyivel többet fizettünk, mintha piaci körülmények között bocsátott volna ki hazánk állampapírokat.

A Magyar Nemzet számítása szerint az idén március végéig futott kötvényprogram csak az első három hónapban további 12 milliárd forintos kárt okozott a magyar adófizetőknek. (Az államnak csak lejáratkor kell kifizetni a hozamokat, vagyis a bukás „hivatalosan” a papírok kibocsátása után öt évvel jelentkezik.)

A kormánypártok tehát, amikor megszavazták a kötvényprogramot és törvénybe foglalták a garantált kétszázalékos hozamszintet, lényegében hűtlen kezelést valósítottak meg. A piaci kamatok 2014 decemberében buktak a kétszázalékos limit alá. Ha akkor módosítottak volna a jogszabályon, akkor 24 milliárd forintos költségvetési pazarlást állíthattak volna meg. Nagy kérdés, hogy az Orbán-kormány miért nem lépett. Ami az államnak veszteség, óriási nyereség a magáncégeknek. A letelepedési kötvényeket csak az a nyolc cég jegyezhette le, amelyek engedélyt kaptak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától. Mivel csak ezek a közvetítő vállalkozások vehették meg az állampapírokat, értelemszerűen náluk landoltak a kötvények után fizetett kamatok is.

Egy kivételével pedig olyan adóparadicsomnak számító országokban vannak bejegyezve, mint a Kajmán-szigetek, Szingapúr vagy éppen Liechtenstein.

Lapunk többéves munkával fűzte végig a letelepedési programban résztvevő vállalkozások offshore céghálóit. Kiderítettük, hogy az egyetlen magyar bejegyzésű cég, az Arton Capital Kft. sem csak a magyar vállalatán keresztül üzletel, hanem az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett offshore cégen, a European Bond Program Management Consultancy (EBPMC) nevű vállalkozáson keresztül is szerződik a pénzes külföldiekkel.

A kötvényüzlet 85 százalékát pedig az a Kajmán-szigeteki cég bonyolítja le, amelynek a végső tulajdonosa három Brit Virgin-szigeteken alapított offshore cég. Ezek részben azelőtt jöttek létre, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – akkor még bizottsági elnökként – beadta volna 2012-ben a letelepedési programot lehetővé tevő jogszabálymódosító indítványát az Országgyűlésnek.

A Fidesz-közeli offshore cégek a kötvények után járó zsíros kamatok mellett jelentős szolgáltatási díjat is kértek az ügyintézésért. Számításunk szerint eddig 113 milliárd forintnyi bevételre tett szert, és ha a folyamatban lévő ügyeket is beleszámítjuk, a bevételük elérheti a 157 milliárd forintot.

S mindeközben a Pató Pál úr gyáva, birka népe némán üll, gubbaszt a Kádári időkben szerzett  otthonában......

Remélhető csonka hazában élő  gyáva, hitvány, tunya, lusta  felnőtt magyarok, hogy eljön az az idő, amikor gyermekitek, és unokáitok szembe köpnek benneteket.

HAGYTÁTOK, HOGY A BAL ÉS JOBBOLDALI BŰNÖZŐKBŐL ÁLLÓ SLEPP, ELRABOLJA GYERMEKEITEK, ÉS UNOKÁTOK JÖVŐJÉT!

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 16, 2017-on 4:12pm-kor

Az Orbán rezsim barátoknál a jelentős közbeszerzések – A vizes vb sem létezhet mutyi nélkül

2017. június 16., péntek 08:06

„A nagyberuházásokat, és különösen az olimpiák megrendezését célzó fejlesztéseket – jellegüknél fogva – számos korrupciós kockázat fenyegeti” állapította meg az Állami Számvevőszék még a budapesti olimpiával kapcsolatban. Bár a vizes vb nem egyenlő az olimpiával, a 2017-es vizes vb összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest mégis a négyszeresére emelkedett, amely már önmagában mutyigyanús hátteret is feltételezhet, de ezt megerősítendő már több hír is napvilágot látott.

Mennyi az annyi?

Ám, amit még fontosabb kiemelni, hogy főképpen a korrupciónak köszönthetően Magyarországon semmi sem annyiba kerül végül, mint amennyivel eredetileg számoltakTökéletes példa erre a 2017-es vizes vb. Eredetileg arról beszélt a kormány, hogy a Dagály-Duna Aréna 8 milliárd forintba fog kerülni, a teljes vizes vb pedig 25 milliárdba. A Dagály építését aztán 38,63 milliárd forintért vállalták el, az összköltség pedig már 90-100 milliárd forint körül járt januárban. Seszták Miklós fejlesztési miniszter májusban már alsó hangon 130,6 milliárdra kalibrálta a világbajnoksághoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó költségek, fejlesztések összegét, amelyből „a legnagyobb értékű beruházás a Duna Aréna és az ahhoz kapcsolódó minden költség – ez 41,637 milliárd forint”, ami azonban a közbeszerzési értesítő szerint 43,36 milliárdba került, ezen felül még közel 1 milliárdba az építkezés lebonyolítása. 

Mindez azt jelenti, hogy a vébé összköltségvetése az eredetileg tervezetthez képest legalább négyszeresére, a központi uszodára költött összeg több mint ötszörösére nőtt. Már a megnyitóünnepségének költsége is négymilliárd forint. Bár ahogy láthatjuk, a számok sehogy se stimmelnek.

Jelenleg pedig ott tartunk, hogy újabb több mint félmilliárd megy a vizes vb-re, ugyanis két közbeszerzés keretében – egy kisebb tétel a Császár-Komjádi Sportuszodához, míg egy másik, nagyobb a Duna Arénához kötődik – újabb több mint 600 millió forintot fizet ki a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. De ez nem minden, hiszen újabb 950 millió forintnak is megvan a sorsa – 870 millió forintba kerül ugyanis a Hajós Alfréd Uszoda felújítása, és 80 millióért vesznek irodabútorokat a Duna Arénába. A Bp2017 Kft.  – amely a egész sporteseményt szervezi – hirdetmény nélküli tárgyalásos tenderét három ajánlattevő közül a BO-TO Bau Kft. nyerte, amely egyébként szintén a vizes vb-re 935 millió forintért újítja fel a margitszigeti Casino épületét is.

Budapest eredetileg a 2021-es úszó vb megrendezését nyerte el, ám a 2017-es rendező Guadalajara februárban visszalépett, ezt követően döntött úgy a magyar kormány, hogy „beugróként” vállalja a négy évvel korábbi világesemény szervezését. Az vb egyik fő helyszíne a budapesti úszópalota lesz, míg a nyílt vízi versenyeket Balatonfüreden rendez.

Orbán-közelben a közbeszerzések 70 százaléka

A vizes világbajnoksághoz kapcsolódva eddig 102 milliárd forintot osztottak ki közbeszerzéseken, ebből közel 74 milliárd forintot nyolc hazai nagyvállalkozó cégei nyertek el,  közül pedig, nem meglepő módon sokaknak kifejezetten jó kormányzati kapcsolataik vannak: miniszterekkel vagy akár a kormányfővel is régi ismeretség, barátság köti össze őket, sőt olyanok is akadnak köztük, akik személyesen Orbán Viktorhoz vagy rokonságához is közel állnak. A maradék, kevesebb mint 30 milliárd forintnyi közbeszerzésen hatvan vállalkozás osztozott – ők milliárdos projektekben nem részesedtek, inkább csak 10-100 milliós megbízásokat kaptak.

A legnagyobb nyertes Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István 43,4 milliárddal, ami azt jelenti, hogy az eddig lezárt közbeszerzések összértékének több mint negyven százalékát sikerült megkapnia. Majd őt követi Nagy Gábor Lajos 7,6 milliárdos részesedéssel. A Nagy Gábor Lajos tulajdonában álló Penta Általános Építőipari Kft. (PÁÉ) két vizes vb-hez kapcsolódó megbízást is kapott, és ezek közül az egyikhez Orbán Viktor édesapjának cége is beszállít, ugyanis a társaság a SADE-Magyarország Kft.-vel konzorciumban nettó 5,4 milliárdos munkát, a margitszigeti csatornázási munkákat nyerte el, amelyhez az Orbán Győző többségi tulajdonában álló Dolomit Kft.-től szereztek be betonelemeket.

Ám Nagy Gábor Lajoshoz tartozik a pesti rakpart rendezése is 2,1 milliárdért. Őket szorosan Szeivolt István követi 7,0 milliárd forinttal, ugyanis a családjához köthető Épkar Zrt. újíthatta fel 3 milliárd forintért a Hajós Alfréd, illetve a Széchy Tamás Uszodát, ők építhettek egy új medencét 530 millióért a BVSC-nek, és ugyan konzorciumban, de a társaság nyerte el a Császár–Komjádi rekonstrukcióját is 1,7 milliárdért. Ők vélhetően jó kapcsolatban állnak a kormányfő rokonságával, hiszen ifjabb Szeivolt István, valamint felesége, Titanilla, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén is ott lehetett, a cégregiszter szerint pedig ifj. Szeivolt István a sokak szerint Mészáros Lőrinchez köthető Magyar Építő Zrt. igazgatósági tagja. 

Forrás: mno.hu

De Szijjártó Péter barátja, Kuna Tibor is nagyot kaszált 5 milliárddal, aki jó viszonyt ápol Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, mint a külügyi tárca vezetőjével, a vizes vb szervezőbizottságának elnökével. A vizes vb lényegében összes őrzés-védelmi feladatát pedig a kormányzat kedvenc biztonsági cége, a 89 százalékban Varga Lajos tulajdonában álló Valton-Sec Kft. kapta, ami a Duna Aréna teljes körű vagyonvédelmét 244 millióért, az eseményhez köthető biztonsági szolgáltatásokat pedig 1,1 milliárdért látja el, emellett pedig helyszíntől függetlenül ők védik a szervező céget, a Bp2017 Kft.-t is.

A tűzhöz közel állók – mint láthatjuk – ismét jól érezhetik magukat a bőrükben, hiszen csak úgy dúskálhatnak a milliós, sőt milliárdos értékű közbeszerzésekben, amelyeket a magyarországi rendezésű vizes világbajnokság szolgáltat számukra. A kormányközelben lévő, rokonsági, ismeretségi szálakkal a kormányhoz és a miniszterelnökhöz fűződők köre ismételten jól járt egy nagyszabású rendezvénnyel, sőt úgy általánosságban is elég jól körülhatárolható üzleti körhöz vándorolt a vizes világbajnokságra költött állami milliárdok jelentős része, hiszen a nagyot kaszáló vállalatok többsége már évek óta jól teljesít az állami tendereken, bevételeik jelentős része ilyen megbízásokból származik.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 16, 2017-on 4:11pm-kor

Busás fizetések, külföldi utak: bűncselekmény miatt nyomoznak a végrehajtóknál

2017.06.16. 07:56

Még csak három gyanúsítottja van annak a Magyar Bírósági Végrehajtó Karnál folytatott büntetőeljárásnak, amelyet különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indítottak még két éve, tudta meg a Magyar Nemzet. Eredetileg az Igazságügyi Minisztérium fordult a hatóságokhoz, miután átvilágította a szervezet jogi pénzügyi és informatikai működését.

A jelentés szerint milliókat vettek ki a pénztárból külföldi utak napidíjaként elszámolva és több vezető éves fizetése is meghaladta a 10 millió forintot, a kifizetések egy része a gyanú szerint szabálytalan volt. A tiszteletdíjak kifizetését például a testület választmányának kellett volna jóváhagynia, de nincsenek erről hivatalosan aláírt vagy elfogadott kimutatások.

Krejniker Miklós, aki 20 éven keresztül elnöke volt, 2010 és 2015 között több mint 70 millió forintot kapott fizetésként, külföldi utakra összesen 6 millió forint napidíjat kapott. A korábbi alelnök, Császti Ferenc 45 milliót keresett, külföldi utazásra pedig 7 millió forintot kapott.

A lap szerint Császti munkaszüneti napokra is elszámolta járandóságát, Krejniker pedig a számítások alapján többnyire napi 12 órát töltött munkával. A két vezető csaknem állandó résztvevője volt külföldi utaknak, 2010–2015 között több mint negyven külföldi eseményen vett részt a köztestület vezetése. Az úti célok közt volt például Kanada, Skócia, Kréta, Ciprus, valamint a Dél-afrikai Köztársaság is. Az utakra több alkalommal rokonok, ismerősök is elkísérték a tagokat.

Lemondott a végrehajtók elnöke

Húsz év után távozik a posztjáról a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke – értesült a Magyar Nemzet. Krejniker Miklós szavai szerint azért mondott le, mert nem akart a szervezet előtti változások útjába állni.

A lap szerint azonban döntésében közrejátszhatott az is, hogy jelenleg garázdaság miatt a vádlottjak padján ül, miután 2012 februárjában rátámadt a Szabad Riport internetes portál munkatársára. (A kevéssé ismert portál emblémája egy kamerát tartó turul, a nyitóoldalon az Oroszországban az utóbbi évtizedben nemzeti szimbólummá tett György-szalag látható, amit a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták is előszeretettel használnak.)

Az afférról videofelvétel is készült.

A tárgyalás novemberben folytatódik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A Magyar Nemzet szerint azonban a távozás mögött nem csak ez az ügy állhatott, hanem az is, hogy az Igazságügyi Minisztérium mind hangosabban emelt kifogást az ellen, hogy a július 26-án hatályba lépett devizahiteles törvény ellenére több végrehajtó nem állította le az adósokkal szembeni eljárásokat.