Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Szír hadsereg és a Szír kormány követte el a gáztámadást!
2017. 04. 12. 08:01

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Az USA nem vonul be Szíriába....besz@rt az orosz haditechnikai fölénytől!

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába.

Az interjút az elnök a Fox televíziónak adta, és szerdán reggel kerül adásba. Részleteket azonban a televízió - helyi idő szerint - már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.

Trump kifejtette, hogy a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.

"Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne" - szögezte le.

Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta, akiről korábban - a múlt heti légicsapások bejelentésekor - már kifejtette, hogy megváltozott a véleménye róla. A Foxnak adott interjújában most úgy fogalmazott:

"aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat".

Trump hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. "Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára" - mondta.

...és a náci gyilkos, Gázai-mészáros Netanjahu mi?

Nos én nem látok különbséget a sátán és sátán, meg gonosz és gonosz között!

Az Izrael által legyilkolt, közel 860  palesztin gyerek!

Talán a cionista zsidók és a hozzá hasonló kollaboránsaik igen?

Nos ti  cionista gyilkos söpredék, egy valóban igaz magyar ember, s a látó, haladó, gondolkodó világ  nem lát különbséget a ti cionista gyilkos fajtátok, és a részetekre a mai korban levő mammoni áldást hozó  náci gyilkosok   között.

MI IS A KÜLÖNBSÉG TÖMEGGYILKOS ÉS TÖMEGGYILKOS KÖZÖTT?

A ti gyilkos cionista "zsidó" fajtátok pusztulásra ítéltetett.

Saját magatok, és Isten akarata által!


Izraeli foszfor bombától szénné éget GYERMEK!

Nincs annyi láng, ahány ártatlan halott  gyermekek, asszonyok és civilek.

Ám a legmeghatóbb esemény mégiscsak az volt, amikor a Gázai övezet ellen két évvel ezelőtt indított Szilárd sziklafok fedőnevű, több ezer palesztin gyermek és felnőtt polgári személy életét is kioltó hadjáratban súlyosan megsebesült izraeli katona elmesélte szomorú történetét a könnyeikkel küszködő világhírességeknek.

„Ez a bátorság, eltökéltség és a makacs kitartás története arról szól, hogy sosem szabad feladni, hanem győzni kell. Az egyiptomi fogságtól kezdve, a holokauszton keresztül az Izrael által megvívott háborúkig mindig ránk támadtak, el akartak pusztítani bennünket. De amiként [ez a katona] győzött, úgy Izrael is diadalmaskodik az ellenségei felett. Sosem tudnak elpusztítani bennünket, mert mi mindig győzni fogunk”, mondta az estély szervezője.

Mégis milyen "filmet" készíthetnek?

A legnagyobb összegű adományt, hatmillió dollárt egy Jehiél Eckstein nevű rabbi, az Izraeli Hadsereg Barátai nevű szervezet ajánlotta föl. „Filmeket, videókat mutatunk be az adományozó estélyen, az 1200 meghívott résztvevő meghallgathatja katonáink történeteit, amelyekből megtudhatják, hogy Izraelben nem csak bombáznak és nem csak terroristákat ölnek”, mondta a Jediot Áháronotnak Hájim Szábán, az estély rendezője.

Undor és megvetés övezi a sátán földi fajtáját, a náci Izrael átkozott, gyilkos államát, és mindezek kollaboránsait!

A cionista gyilkos Izraeli rezsim  gyermekeket s asszonyokat és ártatlan civileket gyilkolt meg!

Ti a magyar népen élősködők olyan messze álltok az igazán zsidó és magyar emberekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! 

A kommunista zsidó  étellopkodó  fia az éhezést túlélő Heisler András, a Mazsihisz elnök ezt is mondhatná: 

„A sátán országa Izrael, ahol a legalja cionzsidó gyilkosok ilyen ördögi dolgokat művelnek! Ez emberileg, szellemileg megvetendő! Izrael nácibb a náciknál! Mi lenne ha Magyarországon a magyarok ezt tennék gyermekeinkkel és unokáinkkal? 

Elhatárolódunk minden embertelen cselekedettől ami a náci cionista Izraelben történik!

Így talán még emberek maradhatunk a látó, gondolkodó, haladó világ emberiségének szemében!

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aki-erti-az...

Megtekintések: 210

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 21, 2017-on 7:21am-kor
A disznó is megdöglött....
2017. 06. 21. 06:58

Befellegzett az Iszlám Állam főmuftijának

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője kedden megerősítette, hogy egy Szíriában végrehajtott légicsapásban végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet "főmuftijával".

---

Jeff Davis újságíróknak elmondta, hogy Turki al-Binali, a terrorszervezet vezető ideológusa, aki "főmuftinak" nevezte magát, a légicsapásban halt meg.

A támadást még május 31-én, a kelet-szíriai Majádín városban hajtotta végre az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció.

Al-Binalit a Pentagonban a terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi bizalmasaként tartják számon, s hírszerzési források szerint ő irányította az Iszlám Állam külföldi harcosainak toborzását.

"Ő gondoskodott a gyilkosságokra és más atrocitásokra buzdító propagandáról is"

- mondta el Jeff Davis. A szóvivő hozzátette: al-Binali videón rögzített több, saját maga által kifejtett érvelést, amellyel megpróbálta igazolni és bátorítani ártatlanok lemészárlását.

Sajtójelentések korábban beszámoltak arról is, hogy al-Binali vallásos köntösbe burkolt igazolásként fogalmazta meg, hogy miért "jogos" az iraki jazidi kisebbséghez tartozó nők rabszolgasorba taszítása.

A bahreini születésű al-Binali haláláról már korábban is elterjedtek hírek, azonban azokat soha nem erősítették meg. A Pentagon szerint halála jelentős csapás az Iszlám Állam terrorszervezetre.

A Pentagon szóvivője azt is elmondta, hogy a terroristák jó része Rakkából éppen Majádínba menekült.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 20, 2017-on 4:41pm-kor

2017. 06. 20.

Vége a légi egyeztetésnek – Orosz célpontá váltak az amerikai gépek

Oroszország megszünteti a légi incidensek megelőzésére, az USA-val kötött egyezmény végrehajtását, miután az amerikaiak lelőttek egy szíriai vadászgépet.

Oroszország leállítja a Szíriai Légi Incidensek és a Repülésbiztonság Fenntartásáról Szóló Egyezmény keretében történő együttműködést az USA fegyveres erőivel, miután az Egyesült Államok tegnap lelőtt egy szíriai vadászbombázót Rakkatól nyugatra, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

„Ez év június 19.-től az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma befejezett minden közös tevékenységet az Egyesült Államokkal, amely a szíriai légi incidensek és a repülésbiztonság fenntartásáról szóló egyezmény keretében történik és követeli, hogy az USA fegyveres erőinek illetékes parancsnoksága végezzen el egy alapos vizsgálatot, valamint eredményeit és a tett intézkedéseket tegye nyilvánossá.” – olvasható a minisztérium által kiadott nyilatkozatban.

Továbbá, az Orosz Fegyveres Erők Szíriában minden légi járművet követni fognak az Euphrates-folyótól nyugatra, közöttük az USA vezette koalíció repülőgépeit és pilóta nélküli repülő eszközeit (UAV), mint legitim légi célokat, idézte az orosz Interfax hírügynökség az Orosz Honvédelmi Minisztérium közleményét.

Két napja az amerikai vadászgép lelőtt egy szíriai SZU-22 vadászbombázót, miközben az harcfeladatott hajtott végre az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásai ellen, a csoport központjának számító, megszállt Rakka város közelében.

Az Orosz Fegyveres Erők célpontnak tekintik a „koalíció” repülőgépeit Szíria légterében

Az Orosz Fegyveres Erők minden légi járművet befognak az Euphrates-folyótól nyugatra Szíriában, közöttük az USA vezette koalíció vadászgépeit és pilóta nélküli eszközeit (UAV), mint legitim légi célokat, idézte az Interfax hírügynökség az Orosz Honvédelmi Minisztérium nyilatkozatát.

„Bármely légi járművet, közöttük a nemzetközi koalíció katonai repülőgépeit és drónjait, amelyeket az Euphrates-folyótól nyugtra észlelünk, az orosz légvédelmi rendszer befogja, valamint a földön és a levegőben is légi célként követi.” – jelentette be az Orosz Honvédelmi Minisztérium nem sokkal azután kiadott hivatalos közleményében, amikor az USA vezette koalíció lelőtt egy szíriai vadászbombázót a szuverén Szíriai Arab Köztársaság (!) légterében, Rakka tartományban.

Ezen kívül az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy leállította az együttműködést a Pentagonnal Szíriában a tegnapi incidenst követően.

„Június 19-től a Honvédelmi Minisztérium a repülésbiztonságról és a légi incidensek megelőzéséről szóló egyetértési nyilatkozat keretében leállítja a koordinációt az egyesült államokbeli partnerekkel.” – nyilatkozták minisztériumi tisztségviselők.

Eközben Franc Klintszevics, az orosz törvényhozás alsóháza (Állami Duma) honvédelmi bizottságának elnöke világossá tette, hogy Oroszország „nem fog automatikusan lelőni minden légi járművet az Orosz Légierő műveleteinek térségeiben, hanem minden erre vonatkozó döntést egyénileg hoznak meg minden egyes esetben.”

Azonban kifejtette, hogy „az ilyen légi járművek bármely agressziója esetében, ezeket a kísérleteket határozottan el lesznek hárítva.”

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 19, 2017-on 6:53am-kor

A jenkik lelőtték a szír hadsereg IÁ-elleni bevetésen lévő egyik repülőgépét

A szíriai hadsereg egy harci repülője lelövésével vádolta meg vasárnap este a nemzetközi koalíciót.

A hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció lelőtte. A repülő lezuhant, darabokra tört, pilótáját eltűntnek nyilvánították. A történteket a hadsereg vérlázítónak minősítette közleményében, amelyet a szíriai állami tévé is ismertetett.

A tájékoztatás szerint az incidens vasárnap délután történt.

2017. 06. 20.

Nap képe: Megmenekült az amerikaiak által lelőtt szír vadászgép pilótájaA szíriai kormányerők megmentették az USA vezette koalíció által lelőtt SZ-22 vadászgép pilótáját.

A szíriai kormányerők kimentették Ali Fahedet, az USA vezett koalíció által lelőtt SZU-22 pilótáját, közölték szíriai média források.

A jelentések szerint a pilótát kimenekítették a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) ellenőrizte térségből. Az SDF milíciái ezt megpróbálták megakadályozni, de kudarcot vallottak.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 19, 2017-on 6:50am-kor

Az iráni parlament elleni támadásért vettek revansot a perzsák

Irán vasárnap föld-föld rakétákkal lőtte az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet több szíriai állását bosszúból a hónap eleji teheráni terrortámadásokért – adta hírül az iráni média.

A Reuters brit hírügynökség megjegyezte, hogy nem tudta megerősíteni a hírt.

Az Iszlám Állam jelentkezett annak a két merényletnek az elkövetőjeként, amelyeket június 7-én hajtottak végre az iráni parlament ellen és egy mauzóleumnál. A támadásoknak 18 halálos áldozata és 40 sebesültje lett.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 12, 2017-on 5:55pm-kor

2017. 06. 12.

Assad elnök úr: a szélsőségesek szinte minden európai muszlim imahelyen és közösségben jelen vannak

Szinte minden mecset az extremista vahabita ideológia befolyása alatt áll Európában, s pénzügyi támogatást kap a szélsőséges eszmék terjesztéséért – többek között erről is beszélt Bashar al-Assad szíriai elnök az indiai köztelevíziónak adott interjújában.


Az interjú során felmerült legfontosabb kérdéseket, s az arra Assad elnök által adott válaszokat magyar fordításban közöljük. A teljes változat (angol nyelven, arab feliratozással) itt érhető el.

(…)

Elnök úr, gyakran szokta említeni, hogy bizonyos államok állnak a terrorszervezetek mögött, mint például Szaúd-Arábia és mások. Megkérdezhetem, hogy önök szerint mi a valódi oka ennek a konfliktusnak Szíriában és hogy kit vádolnak elsősorban ennek a kirobbantásával?

Ha tárgyilagos akarok lenni, akkor lehet azt mondani, hogy ha nem lennének hibák a társadalmon és az országon belül, akkor a külső tényező jelentősen kisebb súlyú lenne. Ezért mi szoktunk beszélni a saját hibáinkról is. De végeredményében nem mi vagyunk azok, akik ide hozták a terroristákat. Nem mi vagyunk azok, akik támogattuk őket, vagy az ideológiájukat. Az elsődleges támogatója az ő harcuknak Katar, mégpedig a nyugati államok áldásával és felügyeletével. Itt elsősorban Franciaországról és Angliáról van szó. Ugyanakkor, nem beszélhetünk Franciaországból és Angliáról az Egyesült Államok említése nélkül, hiszen ezek ketten nem mernének semmit sem tenni az USA engedélye nélkül. Mindannyian tudjuk, hogy az eseményeket legfelülről az itt az Egyesült Államok felügyeli, amely megengedi másoknak, hogy különböző szerepeket töltsenek be azokban. Ha valakit vádolni akarunk azzal, hogy terroristákat támogat Szíriában meg, hogy felelős a vérengzésekért, akkor elsősorban az egyértelműen a Nyugatra, valamint Katarra, és végül Szaúd-Arábiára kell mutatnunk – a legutóbbi egyébként egy évvel a konfliktus kirobbanása után csatlakozott a másik kettőhöz. Persze Törökország szerepéről sem feledkezhetünk meg egy pillanatra sem, hisz ő volt a legfőbb játékos a terrorizmus terén.

(…)

Elnök úr, említette az Egyesült Államokat. Mint tudjuk, történelmi ellentét van Szíria és az Államok egymást követő adminisztrációi között, de az Egyesült Államok elnüke, Donald Trump éppen most fejezte be az első közel-keleti látogatását. Mit gondol, olyan ember Donald Trump, akivel lehet egyezkedni?

A probléma az Egyesült Államokban az egész politikai rendszer, ez nem egy emberről szól. Trump megválasztása bizonyította számunkra, s bizonyítja újra és újra, hogy az elnök csupán egy színész – nem ő a döntéshozó. Ő része annak a a csoportnak , amit „mély államnak” vagy „mély rezsimnek” nevezhetünk – ez az, ami diktálni szokta, az USA elnökének is, hogy mit csináljon. Ezt bizonyítja az, hogy Trump – miután elnök lett – egyből vissza is vonta a legtöbb ígéretét és a szavait, melyeket oly nagy garral hangoztatott a megválasztása előtt. Majdnem minden ígéretével kapcsolatban 180 fokos fordulatot vett. Miért? Azért, mert a „mély állam” nem engedné meg neki, hogy egy bizonyos irányba haladjon. Épp ezért számomra Trumppal, mint egy emberrel talán elképzelhető lenne a tárgyalás – ő egy jó ember –, de  tud ez az ember bármit is tenni ebben az ügyben? Nem tud! Az Egyesült Államokban egy elnök képtelen bármit is elérni vagy bármin változtatni! Az egész állam, úgy értem a „mély állam”, az egyetlen, ami  bármit el tud érni. És ez a probléma! Ez a “mély állam” nem fogad el partnereket sehol a világon. Ők csak a bábokat fogadják el , a csatlósokat meg a proxykat. Ők ezt fogadják csak el, mi pedig ezek egyikéhez sem tartozunk.

Elnök úr, kérdezni szeretnék arról, ami április negyedikén történt.  Aznap a világnak azt mondták, hogy egy vegyi támadás vagy vegyi incidens történt Szíriában. Sokat kérdezték önöket már erről a témáról korábban, de kérem mondja el nekünk, hogy mi az igazság az április 4-ei incidenssel kapcsolatban, illetve, hogy ön mit gondol, ki áll az egész mögött?

Minden politikus mondaná ilyen esetben azt, hogy “Nem! Nem mi tettük ezt!” – erkölcsi, vagy egyéb okokból. Nem a megszokott módon szeretnék most válaszolni önnek erre a kérdésre. Tegyük fel a kérdést magunknak, hogy mi lenne a logikus? Használni egy ilyet – már ha egyáltalán lenne ilyen fegyverünk, de nincsen semmilyen kémiai fegyverünk egyébként –, de tegyük fel, hogy van ilyen fegyverük és akarjuk használni, nézzük meg innen: egy héttel az említett incidens előtt a terroristák nyerésre álltak, mi azonban nem vetettük be. Miért használtuk volna egy héttel később, amikor mi állunk nyerésre és a terroristák vesztésre? Másodszor, a támadás a megtévesztést szolgálta, civilek ellen történt, városokban. Szóval, ha mi akartunk volna használni ilyen fegyvereket, miért nem a terroristák ellen vetettük volna be azokat a civilek helyett? Ez az egész sztori logikátlan és szürreális. Tehát ki is áll a támadás mögött? Nagyon egyszerű erre a válasz: az Amerikai és nyugati titkosszolgálatok, a terroristákkal együtt. Azért rendezték meg ezt a színjátékot, hogy legyen indokuk Szíria megtámadására. Ez meg is történt néhány nappal a vegyi támadás után, amikor az egyik katonai repülőterünket megtámadták az amerikaiak, s valójában ezzel a terroristákat támogatták, mert az ISIS ugyanazon a napon indított támadást ellenünk, mint amikor az amerikaiak lebombázták a repterünket. Démonizálni, re-démonizálni akarják a szíriai államot, és ez volt az egyetlen dolog, amivel ismét ellenünk tudták fordítani a közvéleményt.

(…)

Elnök úr, mikor a terrorizmusról, vagy annak az ideológiájáról beszélnünk, ezt nem tehetjük anélkül, hogy ne szólnánk a vahabizmusról vagy a vahabita befolyásról beszélnénk az egész világon, de főleg Nyugat-Ázsiában. Ha specifikusan országokról beszélünk, mondjuk Szaúd-Arábiáról: Szaúd-Arábiának hogyan sikerült elkerülni a kritikákat a saját tettei miatt és azokat például Iránra átirányítani?

Hogy egész pontosak legyünk az “elkerülni” kifejezés itt nem pontos, mégpedig azért, mert amikor a szaúdi uralkodócsalád megalapította a királyságot, akkor azt a vahabita intézménnyel együttműködve és annak felügyelete alatt tette, vagyis a kettő egy. A vahabita intézmény és a szélsőségesség, a szélsőségesekkel együtt védik ezt az államot, mert ez az ő államuk. Szóval ez egy. Nem lehet a szaúdi uralkodócsaládról és a terrorizmusról, mint két külön entitásként beszélni. Nagyon őszinte leszek önnel: ők nem kikerülik, ők exportálják a terrorizmust, a szélsőségességet, a világ összes többi helyére. Majdnem minden medresze [muszlim hittudományi iskola – a szerk.] és mecset Ázsiában illetve Európában anyagi vagy ideológiai támogatást kapott a vahabita intézménytől könyvek és egyéb eszközök által. Ezért mondom, hogy ők nem elkerülték ezt, hanem exportálták.

(…)

Ha már kifejezetten a jelenleg is folyó Iszlám Állam, vagy Daesh elleni küzdelemről van szó: hány hónapot adnak a Daesh-nek, mennyi idő lesz, amíg kiűzik őket az önök szuverén területeiről?

Ha a mi háborúnkról akarunk beszélni, a külső háborúkkal való összefüggésben, akkor mindenek előtt tudni kell, hogy az ISIS nem túl erős és csupán pár hónapba kerülne legyőzni őket, még az An-Nuszrával együtt is. A probléma itt az, hogy az ISIS az Egyesült Államok támogatását élvezi. Az Egyesült Államok csak az elmúlt hat hónapban háromszor támadta meg a hadseregünket, ami épp az ISIS ellen harcolt. Minden alkalommal, amikor az USA megtámadta az erőinket egy területen, akkor az ISIS is támadást indított ellenünk, s elfoglalta azt. Tehát a logikus válasz a kérdésére az, hogy a nemzetközi támogatás mértékétől függ a terrorszervezet élete. Ez a válaszom.

(…)

Elnök úr, (…) ha visszamehetne az időben, csinálna-e bizonyos dolgokat másképp?

Ha a mindennapi dolgokról beszél, abban mindig vannak mindig különböző megközelítések, szempontok, amiken keresztül nézi az ember azokat, szóval, mondhatjuk, hogy ezek kapcsán lehet másként csinálnék dolgokat. De ha a fő stratégiai fejlécekről beszélünk mint például a terrorizmus elleni háború, akkor igen természetesen ugyanúgy harcolnánk a terrorizmus ellen. Ezt az alkotmányunk és a törvényeink is előírják. Kormányzatként ez kötelességünk, megvédeni az embereket. Ez vitathatatlan. Az is, hogy mindenkivel tárgyalnunk kell, ideértve a terroristákat is. Természetesen, ez egy stratégia, melynek úgy látjuk, pozitív hatása volt. Az más kérdés, hogy ezen miként lehetne módosítani vagy fejleszteni, de mint fejléc, mi azt gondoljuk, hogy [a terrorellenes harc – a szerk.] teljesen helyes volt. Helyénvaló volt a különböző országok felé való nyitás, még a nyugatiak felé is – melyek azt állították, hogy segíteni akarnak Szíriának, ez korrekt volt, de nem ezt tették. Én úgy gondolom, hogy az egyetlen hibánk az volt, hogy elhittük azt, hogy a Nyugatnak vannak értékei, elvei. Így gondolkodtunk az Egyesült Államokról is. Meg, hogy azt is elhittük, hogy néhány államnak –például Szaúd-Arábiának – bármiféle elvei is lennének, miközben kiderült, hogy az egyetlen elvük a vahabizmus.

Elnök úr, sokmindent lehet hallani személyesen önről a nyugati médiában. Láttuk a humanitárius oldalát annak, ami az országában történik, a képeket és videókat arról, ahogy gyermekek szenvednek a konfliktus miatt. Láttuk Alan Al-Kurdi esetét, aki holtan sodródott ki Törökország partjainál, láthattuk Amran Daqnish-t, a fiút, aki egy mentőautóban ült, láthattuk Bana Al Abd-ot, akinek a Twitter-bejegyzéseit rengetegen olvasták. Szokott néha arra gondolni, hogy ez az egész konfliktus túlságosan is elhúzódott, és hogy mindenkinek, de tényleg mindenkinek de mindenkinek vissza kellene végre lépni a szakadék széléről?

Ha a Nyugatról beszélünk most, ők ezt egyszerűen nem tehetik meg, mert minden meghátrálás vagy fordulat esetében a közvélemény számon kérné őket, hogy “Ti erről a gonosz emberről beszéltetek nekünk, erről a gonosz rezsimről, s mi hét éven keresztül gyilkoltunk, s most mondjátok el nekünk az igazat?” Ők nem mondhatják el az igazságot, szóval ezt folytatniuk kell, s egészen addig fogják mondani a hazugságaikat, míg végül a közvélemény le nem leplezi ezeket.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 12, 2017-on 5:51pm-kor

2017. 06. 12.

A Nagyszerű Hajnal HadműveletA szíriai kormányerők iraki határmenti sikerének stratégiai következményei.

Június 9.-én a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek elérték az ország Irakkal közös határát, északra az USA vezette koalíció és vahhabita militáns zsoldosaik által megszállt Al-Tanf településtől. Az előretörés drámai módon megváltoztatta a hadászati helyzetet Délnyugat-Szíriában és gyakorlatban lehetővé tette, hogy a szíriai-iráni-iraki-orosz szövetség megnyerje az iraki határ ellenőrzéséért zajló versenyfutást.

Az USA vezett koalíció műveleteinek fő célja az volt, hogy megakadályozza a Szíriai Arab Hadsereg és az iraki Mozgósított Nép Egységek (PMU) találkozását, valamint egy ütközőzóna létesítését szerette volna a két ország között, nyugati támogatást élvező dzsihádista fegyveres csoportok felhasználásával.

A PMU fontos szereplő Irakban, és hivatalosan az Iraki Fegyveres Erők részei. Jelenleg nagy kiterjedésű hadműveleteket hajtanak végra az ISIS terroristák ellen a határ saját oldalán. A június 9.-én történ előrenyomulásuk véget vetett az USA vezette koalíció terveinek.

Az Al-Tanftól északra állomásozó szíriai kormánycsapatok szintén megakadályozták, hogy az USA támogatta proxy zsoldosok elérjék az ISIS terroristák által megszállt Al-Bukamalt. Közben az USA vezette erőknek soha nem volt elegendő fegyveresük és technikai képességük, hogy ezt megtegyék. A kitűzött céljuk, Al-Bukamal elfoglalása az ISIS terrorszervezettől, fontos része volt az USA propagandájának, hogy megpróbálja igazolni illegális jelenlétét a szuverén Szíriai Arab Köztársaság területén.

A szíriai kormánycsapatok bevonulása az Al-Tanftól északra lévő térségbe, egy válasznak tekinthető az USA által támogatott egy másik erő, az úgynevezett “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) tevékenységére Rakka tartományban. Az SDF kurd többségű milíciái több lépést tettek Tabaka közelében, hogy meggátolják a Szíriai Arab Hadsereget a tartományi főváros elérésében.

Mostanára a szíriai kormányerők Délkelet-Szíriában a hadműveleteiket össze fogják hangolni az iraki Mozgósított Népi Egységekkel (PMU) annak érdekében, hogy megtisztítsák a szíriai-iraki határvidéket és bevonuljanak Al-Bukamalba és Kaimba. Irán szintén képes lesz rá, hogy a megnyitott szárazföldi úton növelje a szíriai kormánynak szánt utánpótlást.

Az iraki Mozgósított Népi Egységek (PMU) jó néhány kontingense és sok tagja már régóta részt vesz a szíriai hadműveletekben a Szíriai Arab Hadsereg oldalán. Ez a szám valószínűleg tovább fog növekedni.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 12, 2017-on 7:41am-kor

Túlélheti az ISIS, de csak árnyéka lesz önmagának

2017.06.11. 08:55

GettyImages-630638256
Rakkából menekülő civilek
Előbb-utóbb elveszíti az Iszlám Állam a kulcsfontosságú területeit, mindez már tényleg csak idő kérdése.
De mi lesz a külföldi harcosokkal? Mit csinálnak majd az ISIS fejesei? Mi az összefüggés az európai terrorakciók az ISIS meggyengülése között?

Az ISIS fokozatosan gyengül. A terrorszervezetnek jelentősen megcsappantak a bevételei az elmúlt fél évben, a saját "sajtója" nincs túl fényes állapotban és az, hogy Moszul után már Rakkát is elveszítheti, előrevetíti a bukását. Persze a bukás viszonylagos, hiszen az ISIS elég nagy szervezet ahhoz, hogy nem omoljon össze pikkpakk. Nem is semmisül meg, várhatóan csak átalakul és alkalmazkodik az új viszonyokhoz, de már nem az lesz, mint ami fénykorában volt.

Csak idő kérdése, hogy a "fővárosát", Rakkát mikor veszíti el. Elemzők szerint a várost bizonyosan el fogja veszíteni az ISIS, még ha ez nem is a napokban, hetekben, hanem hónapok múlva következik is be és rengeteg halottal jár majd. Ebben nincs is semmi meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy Rakkában legalább 4-5 ezer harcosa van az ISIS-nek, akiknek eszük ágában sincs könnyen feladni a küzdelmet. És előbb-utóbb azok a falvak is felszabadulnak, ahol most még az ISIS az úr. A terroristák egyébként Moszulban is nehezen adják meg magukat. Az óváros nagy része még mindig a dzsihadisták kezén van, több száz harcosuk ásta be magát a városnak ezen a részén.

Ám ez már az agonizálás. Az ISIS gyengüléséhez hozzájárul az is, hogy nem igazán jöttek be a jövendölések. Ahogy ebben a cikkünkben részletesen leírtuk, sok dzsihadista készpénznek vette a próféciát, miszerint létrejön a kalifátus és mindenki behódol nekik. A prófécia azonban nem szólt arról, hogy a muszlimok kikapnak a nyugati haderőtől. Sem arról, hogy az Iszlám Állam területei alig fél év alatt a felére csökkennek. Amikor pedig ezzel egy agymosott szembesül, akkor előbb-utóbb rájön, hogy valami nem stimmel. Ez az egyik oka annak, hogy az utóbbi időszakban külföldi harcosok tucatjai próbáltak átszökni Szíriából Törökországba. Rengeteg Szíriába szökött ember pedig a török hatóságokon keresztül próbálja felvenni a kapcsolatot a nagykövetségeikkel.

A muszlim próféciák miatt hirtelen tömegek ábrándulnak ki az Iszlám Államból

A muszlim próféciák miatt hirtelen tömegek ábrándulnak ki az Iszlám...

Az al-Kaida sem volt mindig sikeres, mégsem élt át olyat, mint most az ISIS. Nyugati harcosok tömegei próbálnak kiszökni Szíriából. Miért veszti el vonzerejét a fiatalokat nemrég még megőrjítő terrorszervezet?Tovább

Az Iszlám Államhoz összesen nagyjából 30 ezer külföldi harcos csatlakozott, de az amerikai hírszerzés információi szerint közülük 25 ezret már megöltek. De vajon mi lesz az ISIS-ben harcoló és még életben lévő külföldiekkel? - tette fel a kérdést a Defense One szaklap egy korábbi cikkében

Az ISIS-nek léteznek olyan csatornái és földalatti hálózatai, amelyeken keresztül embereket és eszközöket tud mozgatni. Ezeket a csatornákat kihasználva a harcosok a szélrózsa minden irányába felszívódhatnak majd. 

A Defense One több kategóriába sorolja az ISIS-nek harcoló külföldieket. Van a keménymag, azok a hardcore arcok, akik az ISIS felső vezetését is alkotják, köztük Abu Bakr al-Baghdadi és a parancsnokai. Ezek az emberek minden bizonnyal "otthon", azaz Irakban és Szíriában maradnak és átkapcsolnak underground üzemmódba. Ez lesz maga az Iszlám Állam, de már csak árnyéka önmagának: egy földalatti terrorszervezetté silányul, ami legfeljebb gerillaakciókra, sporadikus támadásokra lesz képes, ami persze nem jelenti azt, hogy ne tudna brutális akciókat, öngyilkos merényleteket végrehajtani és megkeseríteni a civilek életét. Ez az ISIS 2.0 kénytelen lesz majd összeállni más szervezetekkel és mivel nem lesz annyi bevétele, mint akár még most, ezért az sem kizárt, hogy az al-Kaidához is dörgölőzni fognak. Ami azért is érdekes, mert az ISIS és az al-Kaida voltaképpen egymás riválisai, közel sem felhőtlen a két szervezet viszonya egymással.

Azok a külföldiek, akik zsoldosként szolgálják az Iszlám Államot, nagy valószínűséggel odébbállnak. Természetesen nem hazamennek, hiszen ott jóeséllyel börtön várna rájuk, hanem tovább állnak olyan országokba, ahol a szaktudásukat pénzzé tehetik: Afganisztánba, Jemenbe, Líbiába, Nyugat-Afrikába. 

Rajtuk kívül ott vannak azok, akik viszont hazatérnek. Lesz aki Tunéziába, Szaúd-Arábiába vagy éppen Ázsiába, Észak-Amerikába, Európába. Ahogy arra a Defense One felhívta a figyelmet, a hazatérők nem alkotnak homogén csoportot, csak annyi a közös bennük, hogy az otthoni titkosszolgálatok nagyon is érdeklődnek majd utánuk, persze ez is attól függ, ki honnan jött.

Lesznek köztük, akik kalandvágyból, utópiából utaztak a Közel-Keletre, ahol aztán a realitásokkal szembesülve kiábrándultak az ISIS-ből. Ebben a kiábrándulásban sokszor szerepet játszott az is, hogy ott nem azt kapták, amire számítottak, a helyi dzsihadisták nem tisztelték eléggé őket, ráadásul mindenért meg kellett küzdeniük. Jó esetben ezek az emberek a hazatérésük után börtönbe kerülnek. Lesznek olyan hazatérők is, akik ugyan kiábrándultak az ISIS-ből, de nem a dzsihádból. Ők jó eséllyel majd csatlakoznak egy újabb szervezethez, ha erre lehetőségük lesz. És persze lesznek olyan hazatérők is, akik otthon akarnak előkészíteni újabb merényleteket, alapítani sejteket, toborozni és behülyíteni embereket. Utóbbiak jelentik majd a legnagyobb veszélyt a nyugati országok lakóira.

Az ISIS gyengülésével együtt a fókusz Európára irányulhat.

Ugyanakkor - ahogy arra a Business Insider cikke is rávilágít - az utóbbi idők Nyugaton elkövetett merényletei azt mutatják, hogy az ISIS egyre kevésbé tud komplex, sok halálos áldozattal járó terrorakciókat végrehajtani külföldön. Ennek az az oka, hogy 2016-ban a terrorszervezet nem csak kulcsterületeket vesztett el, de kulcsfigurákat is. Az ISIS több magas rangú vezetőjét megölték, köztük Abu Mohammad al-Adnanit, az Iszlám Állam szóvivőjét is, aki a külföldi terrorakciók tervezésében kulcsszerepet játszott.

Al-Adnani likvidálásával és más magas rangú vezető meggyilkolásával az ISIS már kevésbé képes komplex akciókat végrehajtani külföldön és beszervezni is sokkal nehezebben tud a határokon kívül. 2015 januárjában és novemberében az ISIS még képes volt bonyolultabb külföldi akciókra (lásd. a párizsi terrortámadások), az utóbbi időben az egyszemélyes, primitívebb, sokszor fegyverek nélkül, kamionnal, furgonnal, késekkel végrehajtott támadásokra szorítkozik. Ezeket a primitív támadásokat sokkal nehezebb kivédeniük és megelőzniük a hatóságoknak, mivel sokszor semmilyen komoly előkészületet nem igényelnek.

Ennek a stratégiának az a célja, hogy azt az érzetett keltse, miszerint Európa nem biztonságos - amit egyébként a statisztikák nem igazolnak. Ebben a propagandában akarva-akaratlanul is az ISIS partnerei azok, akik riogatják az embereket. De az ISIS-nek az is siker, ha gazdasági károkat okoz azzal, hogy a terrorakciók miatt a turizmus visszaesik - ahogy történt ez Párizsban a 2015-ös támadások következtében. Ahogy az is jól jön az ISIS-nek, ha a támadások miatt a szélsőségesek erősödnek a politikában, mert ez alól a dzsihadisták sem lesznek kivételek.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 11, 2017-on 1:36pm-kor

Irán élelmiszert küldött Katarba légi úton

Teherán

Irán öt teherszállító repülőgéppel küldött élelmiszert Katarba eddig, amely ellen öt Öböl menti arab ország szankciókat vezetett be - közölte vasárnap Sarok Nusabadi, az iráni légitársaság szóvivője.

Minden gép körülbelül 90 tonna élelmiszert és zöldségféléket szállított. A szóvívó szerint vasárnap útnak indítanak még egy gépet, és folytatni fogják Katar segélyezését, ha erre igényt tart.

Emellett három kisebb hajóval 350 tonna élelmiszert szállítanak Katarba - közölte Mohammad Mehdi Bocsari, a dél-iráni Dejjer kikötő igazgatója, akit a Tasnim félhivatalos iráni hírügynökség idézett. A hajók Dejjerből indulnak útnak - a kikötőváros pont szemben van Katarral, a Perzsa-öböl túlsó partján.

Az arab világ több vezető hatalma, köztük Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek a hét elején jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral, azzal vádolva a dohai vezetést, hogy terroristákat támogat, együttműködik Iránnal, és beavatkozik a belügyeikbe.

A diplomáciai kapcsolatok megszakításával Katar teljesen elszigetelődött, megszakították vele a légi, tengeri és szárazföldi összeköttetést is. Szaúd-Arábia lezárta az egyetlen katari határátkelőjét, amelyen keresztül a félszigeten fekvő emírségbe érkezett az élelmiszerszállítmányok negyven százaléka.

Bahrein, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírség jelezte vasárnap, hogy engedélyezheti egyes, országaikban tartózkodó katariaknak, hogy ottmaradjanak. Közös közleményben szólították fel a vegyes házasságban élő katari állampolgárokat, hogy lépjenek kapcsolatba az adott ország belügyminisztériumával, amely humanitárius szempontból is megvizsgálja az ott-tartózkodásuk lehetőségét.

Katar vasárnapra virradóra ugyanakkor közleményt adott ki, amely szerint az ellenséges és tendenciózus kampány ellenére teljes szabadságot biztosít azoknak, aki e három arab országból valók, és Katarban élnek.

A szóban forgó országok a diplomáciai szankció bevezetésével együtt 14 napot adtak az országukban tartózkodó katariaknak, hogy távozzanak az országból, míg hazatérésre kérték a Katarban tartózkodó saját állampolgáraikat. Ez káoszhoz vezetett az Öböl menti térségben, ahol ezeket az országokat szoros történelmi és kulturális szálak kötik össze, állampolgáraik gyakran kötnek egymással vegyes házasságot, és lépnek üzleti kapcsolatba.

Rex Tillerson amerikai és Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter telefonon vitatta meg egymással szombaton a szíriai helyzetet és az Öböl menti válság fejleményeit - közölték vasárnap ankarai külügyminisztériumi források. A beszélgetésük tartalmáról nem szivárogtak ki részéletek, de azt lehet tudni, hogy Tillerson kezdeményezte. Egy nappal korábban az amerikai külügyminiszter felszólította Szaúd-Arábiát és a többi öbölbeli országot, hogy enyhítsenek a katari blokádon.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 11, 2017-on 1:07pm-kor
2017. 06. 11. 09:42

Sok civilt bombáz le a nyugati haderő

Legalább 50 ember, köztük sok polgári személy halt meg az utóbbi egy napban a sűrűsödő légicsapásokban, amelyeket az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció intézett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai fellegvárának tartott Rakka ellen - jelentette helyi lakosokra hivatkozva az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szombat este.

A beszámolók szerint tíz embert megölt és sokakat megsebesített egy csapás a város egyik főutcájában, a bevásárlónegyedben. A nyugati Dzsazra városrészben egy internetes kávézóra csaptak le a koalíció harci repülőgépei, 14-en ott is meghaltak.

Az Iszlám Állam hírügynöksége, az Aamák azt jelentette, hogy csak péntek éjszaka 33 ember halt meg és 25 megsebesült a légicsapásokban.

A várost védő dzsihadistákat egyre jobban szorongatják az amerikai támogatású szíriai ellenzéki erők (SDF), a napokban Rakka keleti és a nyugati részében is elfoglaltak egy-egy körzetet, al-Mislabot és asz-Szabáíját.

A dzsihadista szervezet 2014-ben foglalta el a várost szíriai ellenzéki fegyveresektől, katonai parancsnokai is sokáig ott tartózkodtak. A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet - a koalíciós gépek légi támogatásával - néhány nappal ezelőtt kezdte meg hadműveletét a város visszafoglalására.

Koalíciós becslések szerint a várost 3-4 ezer dzsihadista védi.

Az ENSZ pénteken jelezte, hogy nagyon aggódik a rakkai civilek sorsáért, illetve az ostrom polgári áldozatai miatt.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 10, 2017-on 4:55pm-kor

2017. 06. 10.

Óriási áttörés a Szíriai háborúban – A kormánycsapatok elérték az iraki és jordániai határokatSzíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elérték az iraki határt északkeletre Al-Tanftól – megerősített hír.

UPD: Az Orosz Honvédelmi Minisztérium és a libanoni Hezbollah médiaszolgálata megerősítette a jelentéseket.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek elérték az iraki határt, északkeletre az USA különleges erők (US Special Forces) és a nyugati támogatást élvező vahhabita militáns csoportok által megszállt Al-Tanf falutól, jelentette Elijah J. Magnier, az Al-Rai hírügynökség vezető nemzetközi tudósítója.

Elijah J. Magnier szerint a szíriai kormánycsapatok elérték a szíriai-iraki határt, alig néhány kilométerre Al-Tanftól. Az iraki Mozgósított Népi Egységek (PMU vagy Hashd Al-Shaabi, a korporativista tőkés nyugati média szerint “Irán támogatta proxyk”) ellenőrzik ugyanazt a térséget az iraki oldalról.

Amennyiben a további jelentések megerősítést nyernek, és a kormányerők védelmi állásokat létesítenek a térségben, akkor az USA vezette koalíció és dzsihádista zsoldosaik valószínűleg erőt fognak használni, hogy visszaszorítsák a kormánycsapatokat az iraki határról.

Miközben mindenki délre figyel, a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei egy gyors művelettel az északi irányból támadtak és elérték a szíriai-iraki határt, északra az USA és zsoldosai megszállta Al-Tanf határátkelőhelytől; így elvágva az utat bármely az USA támogatta vahhabita militáns frakció előretörése elől Deir Ezzor felé. A Szíriai Fegyveres Erők összetalálkoztak az Iraki Fegyveres Erőkkel, akik a határ iraki oldaláról érkeztek, a két fegyveres erő összehangolt hadművelete során, mindkét fél saját területéről indult ki. Az első közvetlen találkozás a két fegyveres erő között az 1973-as háború vége óta. A kép az Orosz Honvédelmi Minisztérium mai sajtóeligazításán készült, amely a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei helyzetét mutatja a térképen. Elmondtuk önöknek, ahogy a szíriaiak szokták: “A buli egy helyen van, az esküvő egy másikon.” Végül, ez csak egy kezdő hír, meg van erősítve, de még csak a kezdet.

Égi áldás az ellenség nyakába

Az USA által támogatott “Dzsaish Aszud Al-Sharkijah” nevű vahhabita terrorszervezet (FSA frakció) fegyvereseit bombázzák orosz és szíriai katonai repülőgépek az iraki határ közelében a szíriai sivatagban. A videót a vahhabita militánsok készítették miközben eliszkolnak állásaikból.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei ellenőrzésük alá vonták a jordániai határt

Az Orosz Fegyveres Erők vezérkara bejelentette, hogy a szíriai kormánycsapatok és a szövetséges paramilitáris egységek ellenőrzésük alá vonták az ország Jordániával közös határát.

A Szíriai Arab Hadsereg mostanára uralja a szíriai-jordániai határ 105 kilométer hosszú szakaszát és kilenc ellenőrző pontot létesített, közölte a szíriai orosz haderőcsoportosítás parancsnoka, Szergej Szurovikin vezérezredes.

“A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek előretörését követően helyreállt a szíriai állam szuverenitása a szíriai-jordániai határ 105 kilométer hosszú szakasza felett.”

“A kormánycsapatok teljes ellenőrzést szereztek a szíriai-jordániai határ szakaszán és az iraki határszakasszal folytatják a tisztogatást.” – közölte a tábornok. Hozzátette, hogy a területet ellenőrző törzsek közötti rendezési folyamat már zajlik.

Korábban, Bashar Al-Assad szíriai elnök azt nyilatkozta a Szutnyik hírügynökségnek, hogy a szíriai kormány birtokába került hírszerzési adatok szerint Jordánia az USA-val együttműködve csapatok telepítését tervezte a szuverén Szíriai Arab Köztársaság területére.