Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a Szír hadsereg és a Szír kormány követte el a gáztámadást!
2017. 04. 12. 08:01

Aszad „egy állat”, mondja az idióta zsidó bohócbáb Trump, ....de akkor a náci Benjamin Netanjahu izraeli háborús bűnös, tömeggyilkos, a Gázai mészáros, mi?

Az USA nem vonul be Szíriába....besz@rt az orosz haditechnikai fölénytől!

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban leszögezte: az Egyesült Államok nem vonul be Szíriába.

Az interjút az elnök a Fox televíziónak adta, és szerdán reggel kerül adásba. Részleteket azonban a televízió - helyi idő szerint - már kedden este nyilvánosságra hozott belőle.

Trump kifejtette, hogy a múlt héten péntekre virradóra végrehajtott légicsapások sorozata az idlíbi gáztámadásra adott egyszeri válasz volt.

"Amit tettem, azt az Obama-kormányzatnak már réges-régen meg kellett volna tennie, s akkor ma Szíria is sokkal jobb helyzetben lenne" - szögezte le.

Majd Bassár el-Aszad szíriai elnököt támadta, akiről korábban - a múlt heti légicsapások bejelentésekor - már kifejtette, hogy megváltozott a véleménye róla. A Foxnak adott interjújában most úgy fogalmazott:

"aki gázt vet be, kazettás bombát dob le, és ennek következtében kar nélküli, láb nélküli, arc nélküli gyermekek maradnak a földön, az egy állat".

Trump hozzátette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök árt a világnak azzal, hogy támogatja Aszad elnök rendszerét. "Putyin egy gonosztevőt támogat. Úgy gondolom, ez rossz az egész emberiség, az egész világ számára" - mondta.

...és a náci gyilkos, Gázai-mészáros Netanjahu mi?

Nos én nem látok különbséget a sátán és sátán, meg gonosz és gonosz között!

Az Izrael által legyilkolt, közel 860  palesztin gyerek!

Talán a cionista zsidók és a hozzá hasonló kollaboránsaik igen?

Nos ti  cionista gyilkos söpredék, egy valóban igaz magyar ember, s a látó, haladó, gondolkodó világ  nem lát különbséget a ti cionista gyilkos fajtátok, és a részetekre a mai korban levő mammoni áldást hozó  náci gyilkosok   között.

MI IS A KÜLÖNBSÉG TÖMEGGYILKOS ÉS TÖMEGGYILKOS KÖZÖTT?

A ti gyilkos cionista "zsidó" fajtátok pusztulásra ítéltetett.

Saját magatok, és Isten akarata által!


Izraeli foszfor bombától szénné éget GYERMEK!

Nincs annyi láng, ahány ártatlan halott  gyermekek, asszonyok és civilek.

Ám a legmeghatóbb esemény mégiscsak az volt, amikor a Gázai övezet ellen két évvel ezelőtt indított Szilárd sziklafok fedőnevű, több ezer palesztin gyermek és felnőtt polgári személy életét is kioltó hadjáratban súlyosan megsebesült izraeli katona elmesélte szomorú történetét a könnyeikkel küszködő világhírességeknek.

„Ez a bátorság, eltökéltség és a makacs kitartás története arról szól, hogy sosem szabad feladni, hanem győzni kell. Az egyiptomi fogságtól kezdve, a holokauszton keresztül az Izrael által megvívott háborúkig mindig ránk támadtak, el akartak pusztítani bennünket. De amiként [ez a katona] győzött, úgy Izrael is diadalmaskodik az ellenségei felett. Sosem tudnak elpusztítani bennünket, mert mi mindig győzni fogunk”, mondta az estély szervezője.

Mégis milyen "filmet" készíthetnek?

A legnagyobb összegű adományt, hatmillió dollárt egy Jehiél Eckstein nevű rabbi, az Izraeli Hadsereg Barátai nevű szervezet ajánlotta föl. „Filmeket, videókat mutatunk be az adományozó estélyen, az 1200 meghívott résztvevő meghallgathatja katonáink történeteit, amelyekből megtudhatják, hogy Izraelben nem csak bombáznak és nem csak terroristákat ölnek”, mondta a Jediot Áháronotnak Hájim Szábán, az estély rendezője.

Undor és megvetés övezi a sátán földi fajtáját, a náci Izrael átkozott, gyilkos államát, és mindezek kollaboránsait!

A cionista gyilkos Izraeli rezsim  gyermekeket s asszonyokat és ártatlan civileket gyilkolt meg!

Ti a magyar népen élősködők olyan messze álltok az igazán zsidó és magyar emberekhez, mint Makó Jeruzsálemhez! 

A kommunista zsidó  étellopkodó  fia az éhezést túlélő Heisler András, a Mazsihisz elnök ezt is mondhatná: 

„A sátán országa Izrael, ahol a legalja cionzsidó gyilkosok ilyen ördögi dolgokat művelnek! Ez emberileg, szellemileg megvetendő! Izrael nácibb a náciknál! Mi lenne ha Magyarországon a magyarok ezt tennék gyermekeinkkel és unokáinkkal? 

Elhatárolódunk minden embertelen cselekedettől ami a náci cionista Izraelben történik!

Így talán még emberek maradhatunk a látó, gondolkodó, haladó világ emberiségének szemében!

Lásd még:

http://prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blogs/aki-erti-az...

Megtekintések: 177

Hozzászólás

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál –nak.

Csatlakozzon a(z) Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál hálózathoz

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Július 1, 2017-on 11:10am-kor

A Szíriai Arab Hadsereg körbezárta az ISIS terrorszervezet erőit a Khanesszer-síkságon

2017. 06. 30.

Bejrút, Libanon (14:29) - A Szíriai Arab Hadsereg, a Tigris Alakulatok vezetésével kiterjesztette az ellenőrzése alatt lévő övezetet az Ihtrijah és Raszafa közötti országút teljesen hosszán, gyakorlatilag körbezárva az ISIS terrorszervezet megmaradt erőit, amelyek nem vonulhattak vissza a Khansszer-síkságról.

Egy szíriai katonai forrás szerint, a hadsereg az elmúlt héten ismételten megpróbálta visszavonulásra kényszeríteni az ISIS terrorszervezetet a Khanasszer-síkságról (ami az utolsó terület, ahol jelen vannak Aleppo tartományban), egy 20 kilométer széles folyosó nyitva hagyásával az Ithrijah-Raszafa országút mentén, amelyen keresztül lehetséges volt egy hadászati visszavonulás. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az ISIS terrorszervezet Khanasszer-síkságon maradt csoportjai nem éltek a be nem jelentett, de nyilvánvaló lehetőséggel, hogy viszonylag épségben elvonulhassanak, és ma reggelre a Tigris Alakulatok türelme elfogyott.

A Tigris Alakulatok a kora hajnali órákban indították meg az ISIS terrorszervezet erőinek kiűzését célzó hadműveletüket az Ithrijah-Raszafa országút mentén. A hadművelet során sikeresen elfoglalták a Zakijah csomópontot és felszabadították Szalah Al-Awad és Dzsib Adzsadzs falvakat. A Tigris Alakulatok Raszafa körüli állásaikból rohamozták meg ezeket a helyszíneket, nyugati irányból nyomulva előre, amíg összeköttetést teremtettek a Szíriai Arab Hadsereg keletről, Ithrijahból érkező egységeivel. Az összehangolt művelet eredményeként az ISIS erői teljesen összeomlottak a túlerőtől, fegyvereseiket bekerítette és levadássza a Szíriai Arab Hadsereg.

Végül szintén említésre méltó a Szíriai Arab Hadsereg mostani teljesítményében, hogy a második stratégiai jelentősége egy új és közvetlen összeköttetés, amely a Raszafa körül (Tabakatól délre) állomásozó kormánycsapatok számára nyílt; a térségbe vezető eredeti utánpótlási vonaluk kifejezetten hosszú volt, nagy kerülővel Ihrtijahból Aleppon át haladva Deir Haferig, onnan Maszkanahig végül Raszafaig tartott. Az új ellátási útvonal Ithrijahból közvetlenül tart Raszafaba, sok-sok drága órát lehet így megtakarítani logisztikai műveletek során. Ennek a kiemelt fontosságú országúti szakasznak az elfoglalása növelni fogja a Szíriai Arab Hadsereg jövőbeli hadműveleteinek a fenntarthatóságát, amelyeket Deir Ezzor északi irányból történő felmentésére indíthatnak.

Forrás: almasdarnews.com

Szíriai Arab Hadsereg

A csatolt videó felvétel Idleb területén készült. Az Al-Nuszra Front terrorista patkányai "szelfiznek" és hirdetik sikerüket. Propaganda célokkal készült. A készítői nem számoltak a Szíriai Arab Hadsereg ellentámadásával. A felvétel vége magáért beszél.

https://www.facebook.com/sziriaihadsereg/videos/526702137472334/

A patkányok....

Az an-Nuszra Front, más néven Dzsabhat an-Nuszra (arabul: جبهة النصرة لأهل الشام, Jabhat an-Nuṣrah li-Ahl ash-Shām) egy szíriai iszlamista szervezet, mely az Al-Káidához kötődik.

A szervezet hivatalosan 2012. január 23-án alakult meg a szíriai polgárháború idején, és rövidesen több terrorcselekménnyel hívta fel magára a közvélemény figyelmét. Az an-Nusztra Frontot még ugyanabban az évben terrorszervezetté nyilvánította az ENSZ és az Amerikai Egyesült Államok, majd 2013-ban Ausztrália és az Egyesült Királyság is követte ezt a lépést.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Július 1, 2017-on 11:03am-kor

2017. 07. 01.

A törökök fejest ugranak a fortyogó közel-keleti üstbe

Keményedik a török álláspont Szíria és Katar ügyében. Az előbbi esetében a csapatok újra a bevonulás szélén állnak, az utóbbi esetében kemény figyelmeztetés ment Ankarából a szaúdiaknak. A Katarnak adott 13 pontos szaúdi ultimátum hétfőn jár le.

Szíria keleti részében a végjátékba fordult a regionális és globális szereplők játszmája. Márpedig a végeredmény fogja eldönteni nemcsak az ország jövőbeli rendjét, de évtizedekre kihatóan a regionális hatalmi viszonyokat is. Most tehát a kisebb és nagyobb játékosok egymás torkának estek, hogy rendezzék össze nem illő stratégiai céljaikat.

A török-amerikai érdekellentét

Nem tekinthető véletlennek tehát, hogy szerdára virradó éjjel a török hadsereg kurd állásokat bombázott Szíriában és Erdogan elnök még Washingtont is megfenyegette. Már egy hete megjelentek a képes beszámolók a török sajtóban, amelyek igazolják, hogy Ankara katonai egységeket küld Szíria irányába. A törökök tavaly augusztusban egyszer már behatoltak Szíriába és a jelek szerint most újra belépnek a szír erőszak-spirálba. Ankara meg akarja akadályozni, hogy a kurd csapatok Szíriában egyesíthessék erőiket. Igen ám, de ezek az erők Washington legfőbb szövetségesei a térségben és a múlt hónapban a törökök megdöbbenésére még fegyvereket is szállított számukra a Pentagon.

Trump célja, hogy a kurdoknak autonómiát harcoljon ki Szíriában – egy rémálom a törököknek – és ezzel sakkban tudja majd tartani mind Ankarát, mind Damaszkuszt, mind Teheránt. Erdogan is megrakta tétjeit és kijelentette, hogy soha nem fogja megengedni egy kurd államocska létrejöttét Észak-Szíriában. Ankara idegeit az is borzolja, hogy a szomszédos Irakban a kurd területen szeptember 25-én függetlenségi népszavazást tartanak.

A kurdok jelenleg négy, országhatárokkal elválasztott területen élnek: Szíriában, Irakban, Iránban és Törökországban, ezek közül Irakban és Szíriában a háború alatt lényegében autonómak lettek. Ha Irakban is függetlenednének, akkor a törökországi szakadár kurdok helyzete is prominensebbé válna.

Az Irán által támogatott erők is beleadnak apait-anyait ezekben a hetekben. Irán célja, hogy Teherán, Bagdad, Damaszkusz és Bejrút között meglegyen az összekötő tengely – amelyet pedig Washington akar minden erővel megakadályozni. Amikor az iráni erők június 18-án első alkalommal támadták rakétákkal az Iszlám Állam állásait Szíria keleti részén, az több megfigyelő szerint Washingtonnak is figyelmeztetésül szánta Teherán.

Ankara óva inti a szaúdiakat

Nos, ha mindez nem lenne elég a megtépázott szövetű régiónak, akkor jövő hétfőn ráadásul lejár Szaúd-Arábia és szövetségeseinek 13 pontos ultimátuma Katar számára, amelynek keretében gyakorlatilag vazallus státuszba kényszerítenék a törpeállamot. A hadüzenettel felérő ultimátum olyannyira arcátlan, hogy még Washingtonban is nyílt perpatvarhoz vezetett. Míg Trump és köre továbbra is teljes vállszélességgel áll Rijád mögött, a külügyminisztérium és a Pentagon más prioritásokkal rendelkezik és ennek jeleként ez utóbbi ebben a hónapban jóváhagyott egy 12 milliárd dolláros fegyverszállítást Katar számára.

A szaúdi provokáció ahelyett, hogy összekovácsolta volna a régiós játékosokat, éppenséggel összehozta Iránt és Törökországot egy platformra. Noha Szaúd-Arábia nem deklarált katonai fenyegetést Katarral szemben, ha hétfőn nem tartja fönn, vagy eszkalálja tovább a feszültséget, akkor az politikai válságot idéz elő Rijádban. A török elnök mindenesetre kijelentette, hogy az ultimátum ellentétes a nemzetközi joggal és esze ágában sincsen visszavonni katonáit Katarból.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 30, 2017-on 1:32pm-kor

2017. 06. 30.

Döbbenetes vallomás: így engedték elmenekülni az amerikaiak az ISIS vezetőjétNem mindennapi amerikai katonai leirat látott napvilágot, melyet a többek között Afganisztánt és Irakot is megjárt, ottani különleges egységek volt drónszakértője, Brett Velicovich jegyez. Írásában megdöbbentően nyíltan beszél arról, hogy a Barack Obama vezette külügy és annak a bürokráciapiramisa miként gátolta meg még 2011-ben azt, hogy az ISIS jövendőbeli kalifájával, Abu Bakr al-Bagdadival egy dróntámadás keretében végezzenek.

Mint ismert, al-Bagdadi halálhíre nagyjából két-három hete kezdett el keringeni a nemzetközi sajtóban, miután orosz források arról számoltak be, hogy az Iszlám Állam vezetője életét vesztette egy orosz légicsapásban Szíria területén. A sajtóértesüléseket követően az orosz védelmi minisztérium hivatalos közleményben reagált a megjelentekre, melyben kifejtették:

Bagdadi mintegy háromszáz társával együtt kerülhetett likvidálásra egy Rakka környéki légicsapás keretében.

A tárca hozzátette: továbbra is vizsgálják ezeket a jelentéseket, ugyanis az elmúlt években nem egyszer röppentek fel ehhez hasonló hírek Bagdadi haláláról. Annak ellenére, hogy a Pentagon még nem erősítette meg a hírt, a világsajtó lassacskán kezdi elkönyvelni, hogy valóban az oroszoknak sikerülhetett egyedül az, amelyről az amerikaiak évek óta csak álmodnak.

És hogy miért csak álmodnak?

Az kiderül Brett Velicovich veterán visszaemlékezéséből, ugyanis 2011-ben egy infrakamerán keresztül szó szerint farkasszemet nézett az Iszlám Állam akkor még meg nem választott kalifájával, al-Bagdadival. Ennek ellenére, a világ legkeresettebb terroristája mégis meglógott előlük. Hogy hogyan, az az alábbi kéziratból kiderül:

Érdekes módon, évekkel azt megelőzően, hogy az Iszlám Állam feje a világ legkeresettebb terroristájává vált volna, az amerikai hadseregnek már szemet szúrt al-Bagdadi tevékenysége. Csakhogy a washingtoni bürokraták által alkalmazott módszerek ennek ellenére lehetővé tették, hogy a terrorista kicsússzon a kezünk közül. Ugyanis 2011-ben, egy hírszerzői akció keretében, az amerikai hadsereg drónt reptetett egy ház felett az iraki Bagdad városában, miután úgy értesültek, hogy Abu Bakr al-Bagdadi az épületben fog hamarosan az Iszlám Állam további vezetőivel találkozni.

A bevetést teljesítő egység értesítette is a katonai irányítás központját, majd onnan továbbították az információt az amerikai kormány magasabb köreibe is, miszerint a célpontot azonosítottuk, likvidálhatjuk-e?

– írja Velicovich, aki így folytatja: érdemes megjegyezni, hogy az amerikai titkosszolgálatok már ezt megelőzően, évekkel korábban is nyomoztak al-Bagdadi után, mellyel el is érték, hogy a terrorista egyre mélyebbre ásta magát a térség nehezen felderíthető zónáiban.

A veterán beszámolója szerint az akciót levezénylő csapat fegyverzete alapvetően a Predator MQ–1 típusú drónból állt, mely két lézeres célzó mechanizmussal ellátott AGM–114P típusú Hellfire rakétát hordozott. Ezen eszköz hatékonyságát pedig egy szárazföldi, különleges egység is növelte, amelynek tagjai arra lettek kiképezve, hogy a likvidálás esetleges túlélőit ártalmatlanítsák.

Szolgálatom során ez a különleges egység több tucatnyi olyan műveletet hajtott végre, amelyek kifejezetten azt a célt szolgálták, hogy al-Bagdadi leleplezze saját magát. Jómagam leggyakrabban olyan szálak után nyomoztam, amelyek vagy a konkrét hollétére utaltak, vagy pedig a családjának, és egyéb hozzá közelálló személyek tevékenységét voltak hivatottak felfejteni.

Idővel szinte minden kiderült al-Bagdadiról: az általa kedvelt helyszínek listái, a kedvenc ételei, de még az is, hogy kikkel találkozik, és hogy mely cégen keresztül mossa tisztára a pénzét Irakban.

Jószerivel több információ birtokában voltam vele kapcsolatban, mint a saját családja. Egyedül a hollétének a maradéktalanul precíz meghatározása hiányzott. Ez pedig csupán idő kérdése volt, hiszen minden egyes nap elteltével, egyre többet tudtunk meg róla.

Nagyon közel kerültek Bagdadi likvidálásához.

Hat évvel ezelőtt, 2011 decemberében egy Bagdad felett keringő drón felvételein kirajzolódott egy jármű, melyet egy olyan férfi vezetett, ami tökéletesen passzolt al-Bagdadi személyleírásához. A felvételek szerint a jármű egy kis kőház előtt állt meg, majd a sofőr hamarosan el is tűnt az épületben.

A férfit a járműtől a házig megtett idő alatt a drón sikeresen azonosította, kétséget kizáró precizitással. Az ellenőrzésre jutott elég idő, ugyanis al-Bagdadit több, az udvaron várakozó terrorista keblére is ölelte.

Ezt követően Velicovich hozzáteszi: az akciót megelőzően, évekkel korábban egységünk nem kért volna zöld lámpás jelzést Washingtontól. Az akkor még bevett gyakorlat szerint már aznap este megrohamoztuk volna az épületet, vagy ha úgy alakul, kilőttük volna őket.

Csakhogy 2011-ben az Obama-adminisztráció alá tartozó külügy megváltoztatta a különleges egységek bevetéssel és megrohamozással kapcsolatos stratégiáit, jogi aggályokra hivatkozva.

– írja, majd folytatja: tehát egyetlen dróntámadás jóváhagyására volt, hogy napokat, de szélsőséges esetekben akár heteket is várni kellett, míg a washingtoni bürokraták minden egyes lehetőséget láttamoztak, és azok kimenetelére rábólintottak.

Az iraki háborút ekkorra már leginkább az Obama-adminisztráció ügyvédei irányították Washingtonból, légkondicionált irodákban, íróasztalok mögül, míg mi egy háborús övezetben, életveszélyes terroristákra vadásztunk.

Abban az időszakban az én különleges egységemen kívül kevesen tudtak bármit is al-Bagdadiról. Ennek ellenére már egy 10 millió dolláros vérdíjat is kitűzött az USA a fejére. Nem is csoda, hiszen az ember szinte egy kísértetként élt. Messze professzionálisabb taktikákat használt a bujdosáshoz, mint bármelyik egyéb célpontunk. Emellett

magas fokú paranoiája mindig gondoskodott arról, hogy semmilyen irányból se lehessen hozzá túlságosan közel kerülni.

Tisztában volt ugyanis azzal, hogy elég egyszer hibáznia, és akkor vége mindennek. Ráadásul a tevékenységünknek köszönhetően sorra tűntek el a legbelsőbb köreiből bizonyos személyek, legyen szó tanácsadókról, barátokról vagy akár családtagokról. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a különleges egységek hamar egy olyan pszichopatává változtatták, aki megszállottan biztonságmániássá vált. Ám le kell szögezni, ez a fajta paranoia volt az, amely életben tartotta őt.

Mindenesetre kevesen tudják, hogy aznap miért csúszott ki a kezünk közül.

Értelemszerűen az esetet nem is hozták nyilvánosságra sokáig. Sem a kormányzatban, sem pedig a hadseregben nem volt ez az akció téma. Pedig aznap, a világ legkeresettebb terroristája könnyűszerrel találkozhatott volna a Teremtővel, egy évvel azt megelőzően, hogy de facto irányítása alá vette volna az Iszlám Államot.

Azonban akkor, abban a helyzetben több problémánk is akadt.

Elsősorban létszámhiányban szenvedtünk. Ugyanis a dróncsapatok általában kiemelt katonai hírszerzőkből, informatikai szakemberekből és a szárazföldön bevethető, különleges alakulatokból álltak. Csakhogy 2011-re a szárazföldi alakulatok egy része már hazautazott, így sok esetben olyan hétköznapi, amerikaiak által kiképzett iraki tisztekre kellett a dróncsapatoknak támaszkodniuk, akik többnyire csak egy-két ajtó berúgására, és egy már őrzött terület fegyveres biztosítására voltak képesek. Az pedig nem sok.

Másodsorban pedig egy olyan bürokratikus piramist húztak a fejünk fölé, amely jócskán lelassított mindennemű beavatkozást.

Ugyanis eredetileg a dróncsapatok a védelmi minisztérium felügyelete alá estek, ám az Irakból való kihúzódás okán a helyi alakulatok már újabb két tárcától függtek, a hírszerzéstől és a külügytől is. Ez pedig elemeiben megváltoztatott mindent, a mi hátrányunkra. Ennek fényében pedig hiába néztük egy infravörös kamera lencséjén keresztül a megcélzott objektumot, az Irakban leadott, jóváhagyásra irányuló kérés az egyik washingtoni bürokratától a másikig került átadásra. Emlékszem, többször sürgettük a vezérkart, hiszen tudtuk, hogy al-Bagdadi pontosan hol volt.

A bevetésre váró zöld lámpás jelzést végül megkaptuk. Két héttel később.

Csakhogy addigra már teljesen mindegy volt, hogy az általunk kiképzett iraki tisztek mikor rohanják meg az objektumot. Al-Bagdadi addigra már köddé vált, hiszen tudtam, két hétig biztosan nem marad ugyanazon a rejtekhelyen. És hogy aznap este elfogtunk-e valakit? Igen, néhány az Iszlám Államra felesküdő katonát, akik meg is erősítették, hogy al-Bagdadi valóban ott tartózkodott. Egységünkben sokáig téma volt ez az eset.

Nem értettük, hogyan hibázhattak ekkorát a washingtoni bürokraták. Mindenesetre 2011 után al-Bagdadi évekre eltűnt, ugyanis Szíriába utazott.

Mikor már visszatért az addigra kettészakadt Irakba, már az al-Kaida 2.0 vezetőjeként érkezett meg, amely lényegében egy terrorállam eljövetelét előlegezte meg. Az Egyesült Államok pedig az óta keresi – zárja visszaemlékezését a veterán.

Velicovich jegyzete több szempontból is érdekes.

Ugyanis nemcsak az Obama-adminisztráció teljesen alkalmatlan és a szélsőséges iszlám elleni harc szemmel láthatóan alábbhangolt stratégiájára világít rá, hanem egyúttal jelzi: az Egyesült Államok sokat fejlődött a tekintetben, hogy ilyen bizalmas katonai beszámolók mindenféle retorziók nélkül a választópolgárok elé kerülhetnek. Ugyanakkor hozzá kell tenni, az ilyesfajta anyagok elbírálására létrehozott katonai bizottság azért nem átallott kommentárt fűzni az anyaghoz, miszerint

a szerző magánvéleményt fogalmazott meg, amely nem tükrözi az amerikai külügy hivatalos álláspontját a fent megfogalmazottakkal kapcsolatban.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 29, 2017-on 3:52pm-kor

2017. 06. 27.

Sebesült katonákat látogatott meg Assad elnök (képek, videó)Az Eid Al-Fatar ünnep alkalmából Dr. Bashar Al-Assad és családja az iszlamisták ellen vívott harc közben megsebesült szír katonákat látogatták meg.

Assad minden katonai kísérlet nélkül vágott útnak Hama tartomány falvaiba. Assad saját maga vezette az autót, amit több katonai ellenőrzőponton is megállítottak, a szokásos rutin ellenőrzés miatt.

 

.

Az emberek amint megtudták, hogy Assad ül a kocsiban egyből odarohantak, hogy kezet fogjanak az elnökkel. Az egyik fiatal férfi még hátra is kiállt, hogy hozzanak egy kólát Assadnak.

Ayham Mahmoud Dunya katona házának látogatása:

Fater Hasan Mansour katona házának látogatása: 

 

Ahmed Mohamed Al-aali katona házának a látogatása:


Mohamed Ahmad Khalil katona házának látogatása:

Assad elnököt és családját mindenhol szívesen fogadták, a szomszédok is összegyültek, hogy köszönjenek az elnöknek és egy közös képet készítsenek vele.

.

.

.

.

Újtuk során az egyik hamai faluban az Al-Fatar ünnep alkalmából  az egyik család ételosztást tartott a rászorulóknak, amiben az elnök és családja is részt vettek. Majd közösen fogyasztották el a kemencében sült kakukkfüves arab kenyereket.

A Ramadan böjti hónap elteltével a muszlimok legnagyobb ünnepe az Eid Al-Fatar négynapos ünnepsége keződött meg, amikor is a muszlim családot hatalmas ünnepséget, lakomákat és családlátogatásokat tartanak.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 29, 2017-on 3:43pm-kor

2017. 06. 29.

Kiderült az ISIS szexrabszolgájának a szörnyű titka (18+)A jazidi kisebbséghez tartozó nőről az egyik iraki tisztségviselő derítette ki, hogy az iszlamisták napokon át éheztették, majd egy tál ételt tettek elé, amit gyanútlanul elfogyasztott. Később derült csak ki, hogy az ISIS tagjai megölték a gyerekét, és az ő húsát tálalták fel.

FIGYELEM! A CIKK TARTALMA RENDKÍVÜL FELKAVARÓ! 18 ÉVEN ALULIAK ÉS GYENGE IDEGZETŰEK SZÁMÁRA AZ ELOLVASÁSA NEM AJÁNLOTT!

Vian Dakhill, iraki parlamenti képviselő egy televíziós interjúban elmondta, hogyan is kínozta a terrorszervezet a fogságában lévő rabokat. Rendszeres volt, hogy napokig nem adtak enni és inni a rabszolgáiknak, azonban sokkal rettenetesebb dolog is történt: a férfi beszámolója szerint egy éhező nőnek elvették az egyéves gyerekét, majd megölték és megfőzték.

A politikus beszámolt arról, hogy egy adag rizst és némi húst dobtak a nő elé, aki gyanútlanul elfogyasztotta az ételt. Nem is sejthette, hogy a saját fiát ette meg. Dakhill elmondta, hogy a terrorállam rabszolgaként használja a jazidikat, mivel szerintük az ő vallásuk nem más, mint a sátán támogatása.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy szexrabszolga egyszer már a nyilvánosság elé lépett és közölte, hogy rendszeresen kereskedik a jazidikkal a terrorállam.

Dakhill az egyiptomi Extra Newsnak elmondta, hogy a szűk cellákban fogva tartott nőket napokon át éheztették, vizet sem adtak neki.

„Az ISIS terroristái végül egy tálon rizst és húst adtak egyiküknek. Miután a kiéheztetett nő elfogyasztotta az adagot a terroristák elkezdtek röhögni rajta és elmondták, hogy megölték, majd megfőzték a gyerekét és azt szolgálták fel neki.”

– mondta a politikus.

Jazidik egy csoportja Fotó: AFP

Egy korábban kiszabadított nő beszámolt arról, hogy egy tízéves kislányt addig erőszakoltak a saját apja és öt testvére előtt a milicisták, ameddig az meg nem halt.

Az ISIS a bő három évvel ezelőtti nagy hódításai után az Irakban és Szíriában élő kisebbséget választás elé állították és közölték velük, hogy vagy megtérnek és a szunnita iszlám extrém nézeteit követik majd, vagy kivégzik őket.

Fotó: AFP

Úgy tudni, hogy csaknem háromezer jazidi szexrabszolgát tart fogva jelenleg is a terrorállam.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 21, 2017-on 7:21am-kor
A disznó is megdöglött....
2017. 06. 21. 06:58

Befellegzett az Iszlám Állam főmuftijának

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője kedden megerősítette, hogy egy Szíriában végrehajtott légicsapásban végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet "főmuftijával".

---

Jeff Davis újságíróknak elmondta, hogy Turki al-Binali, a terrorszervezet vezető ideológusa, aki "főmuftinak" nevezte magát, a légicsapásban halt meg.

A támadást még május 31-én, a kelet-szíriai Majádín városban hajtotta végre az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció.

Al-Binalit a Pentagonban a terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi bizalmasaként tartják számon, s hírszerzési források szerint ő irányította az Iszlám Állam külföldi harcosainak toborzását.

"Ő gondoskodott a gyilkosságokra és más atrocitásokra buzdító propagandáról is"

- mondta el Jeff Davis. A szóvivő hozzátette: al-Binali videón rögzített több, saját maga által kifejtett érvelést, amellyel megpróbálta igazolni és bátorítani ártatlanok lemészárlását.

Sajtójelentések korábban beszámoltak arról is, hogy al-Binali vallásos köntösbe burkolt igazolásként fogalmazta meg, hogy miért "jogos" az iraki jazidi kisebbséghez tartozó nők rabszolgasorba taszítása.

A bahreini születésű al-Binali haláláról már korábban is elterjedtek hírek, azonban azokat soha nem erősítették meg. A Pentagon szerint halála jelentős csapás az Iszlám Állam terrorszervezetre.

A Pentagon szóvivője azt is elmondta, hogy a terroristák jó része Rakkából éppen Majádínba menekült.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 20, 2017-on 4:41pm-kor

2017. 06. 20.

Vége a légi egyeztetésnek – Orosz célpontá váltak az amerikai gépek

Oroszország megszünteti a légi incidensek megelőzésére, az USA-val kötött egyezmény végrehajtását, miután az amerikaiak lelőttek egy szíriai vadászgépet.

Oroszország leállítja a Szíriai Légi Incidensek és a Repülésbiztonság Fenntartásáról Szóló Egyezmény keretében történő együttműködést az USA fegyveres erőivel, miután az Egyesült Államok tegnap lelőtt egy szíriai vadászbombázót Rakkatól nyugatra, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

„Ez év június 19.-től az Oroszországi Föderáció Honvédelmi Minisztériuma befejezett minden közös tevékenységet az Egyesült Államokkal, amely a szíriai légi incidensek és a repülésbiztonság fenntartásáról szóló egyezmény keretében történik és követeli, hogy az USA fegyveres erőinek illetékes parancsnoksága végezzen el egy alapos vizsgálatot, valamint eredményeit és a tett intézkedéseket tegye nyilvánossá.” – olvasható a minisztérium által kiadott nyilatkozatban.

Továbbá, az Orosz Fegyveres Erők Szíriában minden légi járművet követni fognak az Euphrates-folyótól nyugatra, közöttük az USA vezette koalíció repülőgépeit és pilóta nélküli repülő eszközeit (UAV), mint legitim légi célokat, idézte az orosz Interfax hírügynökség az Orosz Honvédelmi Minisztérium közleményét.

Két napja az amerikai vadászgép lelőtt egy szíriai SZU-22 vadászbombázót, miközben az harcfeladatott hajtott végre az „Iszlám Állam” nevű terrorszervezet állásai ellen, a csoport központjának számító, megszállt Rakka város közelében.

Az Orosz Fegyveres Erők célpontnak tekintik a „koalíció” repülőgépeit Szíria légterében

Az Orosz Fegyveres Erők minden légi járművet befognak az Euphrates-folyótól nyugatra Szíriában, közöttük az USA vezette koalíció vadászgépeit és pilóta nélküli eszközeit (UAV), mint legitim légi célokat, idézte az Interfax hírügynökség az Orosz Honvédelmi Minisztérium nyilatkozatát.

„Bármely légi járművet, közöttük a nemzetközi koalíció katonai repülőgépeit és drónjait, amelyeket az Euphrates-folyótól nyugtra észlelünk, az orosz légvédelmi rendszer befogja, valamint a földön és a levegőben is légi célként követi.” – jelentette be az Orosz Honvédelmi Minisztérium nem sokkal azután kiadott hivatalos közleményében, amikor az USA vezette koalíció lelőtt egy szíriai vadászbombázót a szuverén Szíriai Arab Köztársaság (!) légterében, Rakka tartományban.

Ezen kívül az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy leállította az együttműködést a Pentagonnal Szíriában a tegnapi incidenst követően.

„Június 19-től a Honvédelmi Minisztérium a repülésbiztonságról és a légi incidensek megelőzéséről szóló egyetértési nyilatkozat keretében leállítja a koordinációt az egyesült államokbeli partnerekkel.” – nyilatkozták minisztériumi tisztségviselők.

Eközben Franc Klintszevics, az orosz törvényhozás alsóháza (Állami Duma) honvédelmi bizottságának elnöke világossá tette, hogy Oroszország „nem fog automatikusan lelőni minden légi járművet az Orosz Légierő műveleteinek térségeiben, hanem minden erre vonatkozó döntést egyénileg hoznak meg minden egyes esetben.”

Azonban kifejtette, hogy „az ilyen légi járművek bármely agressziója esetében, ezeket a kísérleteket határozottan el lesznek hárítva.”

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 19, 2017-on 6:53am-kor

A jenkik lelőtték a szír hadsereg IÁ-elleni bevetésen lévő egyik repülőgépét

A szíriai hadsereg egy harci repülője lelövésével vádolta meg vasárnap este a nemzetközi koalíciót.

A hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció lelőtte. A repülő lezuhant, darabokra tört, pilótáját eltűntnek nyilvánították. A történteket a hadsereg vérlázítónak minősítette közleményében, amelyet a szíriai állami tévé is ismertetett.

A tájékoztatás szerint az incidens vasárnap délután történt.

2017. 06. 20.

Nap képe: Megmenekült az amerikaiak által lelőtt szír vadászgép pilótájaA szíriai kormányerők megmentették az USA vezette koalíció által lelőtt SZ-22 vadászgép pilótáját.

A szíriai kormányerők kimentették Ali Fahedet, az USA vezett koalíció által lelőtt SZU-22 pilótáját, közölték szíriai média források.

A jelentések szerint a pilótát kimenekítették a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) ellenőrizte térségből. Az SDF milíciái ezt megpróbálták megakadályozni, de kudarcot vallottak.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 19, 2017-on 6:50am-kor

Az iráni parlament elleni támadásért vettek revansot a perzsák

Irán vasárnap föld-föld rakétákkal lőtte az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet több szíriai állását bosszúból a hónap eleji teheráni terrortámadásokért – adta hírül az iráni média.

A Reuters brit hírügynökség megjegyezte, hogy nem tudta megerősíteni a hírt.

Az Iszlám Állam jelentkezett annak a két merényletnek az elkövetőjeként, amelyeket június 7-én hajtottak végre az iráni parlament ellen és egy mauzóleumnál. A támadásoknak 18 halálos áldozata és 40 sebesültje lett.

HozzászólásokAutomata szerkesztőrobot által a Június 12, 2017-on 5:55pm-kor

2017. 06. 12.

Assad elnök úr: a szélsőségesek szinte minden európai muszlim imahelyen és közösségben jelen vannak

Szinte minden mecset az extremista vahabita ideológia befolyása alatt áll Európában, s pénzügyi támogatást kap a szélsőséges eszmék terjesztéséért – többek között erről is beszélt Bashar al-Assad szíriai elnök az indiai köztelevíziónak adott interjújában.


Az interjú során felmerült legfontosabb kérdéseket, s az arra Assad elnök által adott válaszokat magyar fordításban közöljük. A teljes változat (angol nyelven, arab feliratozással) itt érhető el.

(…)

Elnök úr, gyakran szokta említeni, hogy bizonyos államok állnak a terrorszervezetek mögött, mint például Szaúd-Arábia és mások. Megkérdezhetem, hogy önök szerint mi a valódi oka ennek a konfliktusnak Szíriában és hogy kit vádolnak elsősorban ennek a kirobbantásával?

Ha tárgyilagos akarok lenni, akkor lehet azt mondani, hogy ha nem lennének hibák a társadalmon és az országon belül, akkor a külső tényező jelentősen kisebb súlyú lenne. Ezért mi szoktunk beszélni a saját hibáinkról is. De végeredményében nem mi vagyunk azok, akik ide hozták a terroristákat. Nem mi vagyunk azok, akik támogattuk őket, vagy az ideológiájukat. Az elsődleges támogatója az ő harcuknak Katar, mégpedig a nyugati államok áldásával és felügyeletével. Itt elsősorban Franciaországról és Angliáról van szó. Ugyanakkor, nem beszélhetünk Franciaországból és Angliáról az Egyesült Államok említése nélkül, hiszen ezek ketten nem mernének semmit sem tenni az USA engedélye nélkül. Mindannyian tudjuk, hogy az eseményeket legfelülről az itt az Egyesült Államok felügyeli, amely megengedi másoknak, hogy különböző szerepeket töltsenek be azokban. Ha valakit vádolni akarunk azzal, hogy terroristákat támogat Szíriában meg, hogy felelős a vérengzésekért, akkor elsősorban az egyértelműen a Nyugatra, valamint Katarra, és végül Szaúd-Arábiára kell mutatnunk – a legutóbbi egyébként egy évvel a konfliktus kirobbanása után csatlakozott a másik kettőhöz. Persze Törökország szerepéről sem feledkezhetünk meg egy pillanatra sem, hisz ő volt a legfőbb játékos a terrorizmus terén.

(…)

Elnök úr, említette az Egyesült Államokat. Mint tudjuk, történelmi ellentét van Szíria és az Államok egymást követő adminisztrációi között, de az Egyesült Államok elnüke, Donald Trump éppen most fejezte be az első közel-keleti látogatását. Mit gondol, olyan ember Donald Trump, akivel lehet egyezkedni?

A probléma az Egyesült Államokban az egész politikai rendszer, ez nem egy emberről szól. Trump megválasztása bizonyította számunkra, s bizonyítja újra és újra, hogy az elnök csupán egy színész – nem ő a döntéshozó. Ő része annak a a csoportnak , amit „mély államnak” vagy „mély rezsimnek” nevezhetünk – ez az, ami diktálni szokta, az USA elnökének is, hogy mit csináljon. Ezt bizonyítja az, hogy Trump – miután elnök lett – egyből vissza is vonta a legtöbb ígéretét és a szavait, melyeket oly nagy garral hangoztatott a megválasztása előtt. Majdnem minden ígéretével kapcsolatban 180 fokos fordulatot vett. Miért? Azért, mert a „mély állam” nem engedné meg neki, hogy egy bizonyos irányba haladjon. Épp ezért számomra Trumppal, mint egy emberrel talán elképzelhető lenne a tárgyalás – ő egy jó ember –, de  tud ez az ember bármit is tenni ebben az ügyben? Nem tud! Az Egyesült Államokban egy elnök képtelen bármit is elérni vagy bármin változtatni! Az egész állam, úgy értem a „mély állam”, az egyetlen, ami  bármit el tud érni. És ez a probléma! Ez a “mély állam” nem fogad el partnereket sehol a világon. Ők csak a bábokat fogadják el , a csatlósokat meg a proxykat. Ők ezt fogadják csak el, mi pedig ezek egyikéhez sem tartozunk.

Elnök úr, kérdezni szeretnék arról, ami április negyedikén történt.  Aznap a világnak azt mondták, hogy egy vegyi támadás vagy vegyi incidens történt Szíriában. Sokat kérdezték önöket már erről a témáról korábban, de kérem mondja el nekünk, hogy mi az igazság az április 4-ei incidenssel kapcsolatban, illetve, hogy ön mit gondol, ki áll az egész mögött?

Minden politikus mondaná ilyen esetben azt, hogy “Nem! Nem mi tettük ezt!” – erkölcsi, vagy egyéb okokból. Nem a megszokott módon szeretnék most válaszolni önnek erre a kérdésre. Tegyük fel a kérdést magunknak, hogy mi lenne a logikus? Használni egy ilyet – már ha egyáltalán lenne ilyen fegyverünk, de nincsen semmilyen kémiai fegyverünk egyébként –, de tegyük fel, hogy van ilyen fegyverük és akarjuk használni, nézzük meg innen: egy héttel az említett incidens előtt a terroristák nyerésre álltak, mi azonban nem vetettük be. Miért használtuk volna egy héttel később, amikor mi állunk nyerésre és a terroristák vesztésre? Másodszor, a támadás a megtévesztést szolgálta, civilek ellen történt, városokban. Szóval, ha mi akartunk volna használni ilyen fegyvereket, miért nem a terroristák ellen vetettük volna be azokat a civilek helyett? Ez az egész sztori logikátlan és szürreális. Tehát ki is áll a támadás mögött? Nagyon egyszerű erre a válasz: az Amerikai és nyugati titkosszolgálatok, a terroristákkal együtt. Azért rendezték meg ezt a színjátékot, hogy legyen indokuk Szíria megtámadására. Ez meg is történt néhány nappal a vegyi támadás után, amikor az egyik katonai repülőterünket megtámadták az amerikaiak, s valójában ezzel a terroristákat támogatták, mert az ISIS ugyanazon a napon indított támadást ellenünk, mint amikor az amerikaiak lebombázták a repterünket. Démonizálni, re-démonizálni akarják a szíriai államot, és ez volt az egyetlen dolog, amivel ismét ellenünk tudták fordítani a közvéleményt.

(…)

Elnök úr, mikor a terrorizmusról, vagy annak az ideológiájáról beszélnünk, ezt nem tehetjük anélkül, hogy ne szólnánk a vahabizmusról vagy a vahabita befolyásról beszélnénk az egész világon, de főleg Nyugat-Ázsiában. Ha specifikusan országokról beszélünk, mondjuk Szaúd-Arábiáról: Szaúd-Arábiának hogyan sikerült elkerülni a kritikákat a saját tettei miatt és azokat például Iránra átirányítani?

Hogy egész pontosak legyünk az “elkerülni” kifejezés itt nem pontos, mégpedig azért, mert amikor a szaúdi uralkodócsalád megalapította a királyságot, akkor azt a vahabita intézménnyel együttműködve és annak felügyelete alatt tette, vagyis a kettő egy. A vahabita intézmény és a szélsőségesség, a szélsőségesekkel együtt védik ezt az államot, mert ez az ő államuk. Szóval ez egy. Nem lehet a szaúdi uralkodócsaládról és a terrorizmusról, mint két külön entitásként beszélni. Nagyon őszinte leszek önnel: ők nem kikerülik, ők exportálják a terrorizmust, a szélsőségességet, a világ összes többi helyére. Majdnem minden medresze [muszlim hittudományi iskola – a szerk.] és mecset Ázsiában illetve Európában anyagi vagy ideológiai támogatást kapott a vahabita intézménytől könyvek és egyéb eszközök által. Ezért mondom, hogy ők nem elkerülték ezt, hanem exportálták.

(…)

Ha már kifejezetten a jelenleg is folyó Iszlám Állam, vagy Daesh elleni küzdelemről van szó: hány hónapot adnak a Daesh-nek, mennyi idő lesz, amíg kiűzik őket az önök szuverén területeiről?

Ha a mi háborúnkról akarunk beszélni, a külső háborúkkal való összefüggésben, akkor mindenek előtt tudni kell, hogy az ISIS nem túl erős és csupán pár hónapba kerülne legyőzni őket, még az An-Nuszrával együtt is. A probléma itt az, hogy az ISIS az Egyesült Államok támogatását élvezi. Az Egyesült Államok csak az elmúlt hat hónapban háromszor támadta meg a hadseregünket, ami épp az ISIS ellen harcolt. Minden alkalommal, amikor az USA megtámadta az erőinket egy területen, akkor az ISIS is támadást indított ellenünk, s elfoglalta azt. Tehát a logikus válasz a kérdésére az, hogy a nemzetközi támogatás mértékétől függ a terrorszervezet élete. Ez a válaszom.

(…)

Elnök úr, (…) ha visszamehetne az időben, csinálna-e bizonyos dolgokat másképp?

Ha a mindennapi dolgokról beszél, abban mindig vannak mindig különböző megközelítések, szempontok, amiken keresztül nézi az ember azokat, szóval, mondhatjuk, hogy ezek kapcsán lehet másként csinálnék dolgokat. De ha a fő stratégiai fejlécekről beszélünk mint például a terrorizmus elleni háború, akkor igen természetesen ugyanúgy harcolnánk a terrorizmus ellen. Ezt az alkotmányunk és a törvényeink is előírják. Kormányzatként ez kötelességünk, megvédeni az embereket. Ez vitathatatlan. Az is, hogy mindenkivel tárgyalnunk kell, ideértve a terroristákat is. Természetesen, ez egy stratégia, melynek úgy látjuk, pozitív hatása volt. Az más kérdés, hogy ezen miként lehetne módosítani vagy fejleszteni, de mint fejléc, mi azt gondoljuk, hogy [a terrorellenes harc – a szerk.] teljesen helyes volt. Helyénvaló volt a különböző országok felé való nyitás, még a nyugatiak felé is – melyek azt állították, hogy segíteni akarnak Szíriának, ez korrekt volt, de nem ezt tették. Én úgy gondolom, hogy az egyetlen hibánk az volt, hogy elhittük azt, hogy a Nyugatnak vannak értékei, elvei. Így gondolkodtunk az Egyesült Államokról is. Meg, hogy azt is elhittük, hogy néhány államnak –például Szaúd-Arábiának – bármiféle elvei is lennének, miközben kiderült, hogy az egyetlen elvük a vahabizmus.

Elnök úr, sokmindent lehet hallani személyesen önről a nyugati médiában. Láttuk a humanitárius oldalát annak, ami az országában történik, a képeket és videókat arról, ahogy gyermekek szenvednek a konfliktus miatt. Láttuk Alan Al-Kurdi esetét, aki holtan sodródott ki Törökország partjainál, láthattuk Amran Daqnish-t, a fiút, aki egy mentőautóban ült, láthattuk Bana Al Abd-ot, akinek a Twitter-bejegyzéseit rengetegen olvasták. Szokott néha arra gondolni, hogy ez az egész konfliktus túlságosan is elhúzódott, és hogy mindenkinek, de tényleg mindenkinek de mindenkinek vissza kellene végre lépni a szakadék széléről?

Ha a Nyugatról beszélünk most, ők ezt egyszerűen nem tehetik meg, mert minden meghátrálás vagy fordulat esetében a közvélemény számon kérné őket, hogy “Ti erről a gonosz emberről beszéltetek nekünk, erről a gonosz rezsimről, s mi hét éven keresztül gyilkoltunk, s most mondjátok el nekünk az igazat?” Ők nem mondhatják el az igazságot, szóval ezt folytatniuk kell, s egészen addig fogják mondani a hazugságaikat, míg végül a közvélemény le nem leplezi ezeket.