Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Gyöngyöspatán kifüggesztették a Magyar Hiszekegyet

ISTEN ÁLDJA ÉS SEGÍTSE  MAGYARORSZÁGOT!

A magyarság ébredésének egyik előfeltétele a nemzet egyesítése, ehhez azonban olyan tárgyi és szellemi szimbólumokra is szükség van, amelyek erősítik és fellobbantják a magyarság öntudatának lángját.

Gyöngyöspata önkormányzata december 27-én olyan egyedülálló határozatot hozott a nemzeti újjászületés szellemében, amelyre vagy 70 éve nem volt példa, most mégis előremutató és követendő példaként kövezi ki az utat egész Magyarország számára.

Gyöngyöspata Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli, hogy az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában és az Önkormányzat intézményeiben, a bejárattal szemben, jó látható módon, legalább A/3-as méretben, bekeretezve, színtelen üveglappal borítva elhelyezésre kerüljön Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna költőnő Magyar Hiszekegy című alábbi költeménye: „Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában: Hiszek egy isteni örök igazságban, Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.” – áll a december 27-i határozatban. Továbbá leszögezi: „A vers fölött, az írással arányosan a magyar nemzet egységét megtestesítő, színesben ábrázolt Szent Koronával díszített angyalok által tartott magyar nagycímer nyugszik.”

A Magyar Hiszekegyet a Magyarország Területi Épségének Védelmi Ligája és a Védő Ligák Szövetsége által 1920-ban kiírt pályázati követelménye alapján Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna írta. A pályázat alapján egy olyan, maximum húsz szavas imát, fohászt, illetve egy maximum tíz szavas jelmondatot kellett megírni, amelyek hűen tudják kifejezni, hogy a megcsonkított ország nem nyugszik bele a trianoni békediktátumba, területei elvesztésébe és minden lehetséges módon küzdeni fog azok visszaszerzéséért.

hiszekegy

A Magyar Hiszekegyet később 15 szakaszossá bővítették, amelyet Hitvallás címen Szabados Béla zenésítette meg. A Magyar Hiszekegy az 1945 előtti Magyarországon a Himnusszal egyenértékű nemzeti imádsággá vált. Iskolai füzetek és tankönyvek borítójára nyomtatták, és egy domborított vagy zománcozott fémtáblán megjelent a közintézmények falán, illetve ajtajain is. A Horthy-korszakban minden hivatalos rendezvényen, illetve ünnepségen elhangzott és valóban a magyar nemzet imájává, fohászává vált. A 1945 után bekövetkező kommunista uralom azonban száműzte, a "rendszerváltást" követően pedig „kínosan megfeledkeztek” róla.

A Jobbik már 2010-ben javasolta a kifüggesztését

A Jobbik - parlamentbe kerülését követően - még 2010-ben kezdeményezte, hogy a Magyar Hiszekegy ismét kerüljön kifüggesztésre az iskolákban. Pörzse Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője azt javasolta, hogy a parlament határozatban kérje fel a kormányt a Magyar Hiszekegy közoktatási intézményekben történő kifüggesztésével kapcsolatos szabályok kidolgozására.

hiszekegy3

Pörzse Sándor indoklása szerint "a magyar tanulók közoktatásban történő, nemzettudatot erősítő részvétele céljából" az Országgyűlésnek fel kellene kérnie a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy 'a "Magyar Hiszekegy néven ismertté vált Hitvallás" minden egyes közoktatási intézmény tantermében a "Magyar Köztársaság címere alá kifüggesztésre kerüljön".

Pörzse azt is szorgalmazta, hogy a koronás címert ábrázoló nemzeti zászlót használja ismét a magyar állam, hiszen a Szent Korona a Kárpát-medencei magyarság összetartozását szimbolizálja.

Az MSZP (amelynek politikai elődjei, a kommunisták távolították el a magyar zászlóról a magyar államiságot jelképező Szent Koronát) szinten azonnal dühödten reagált a jobbikos javaslatra és azt agyamentnek nevezte.

Szilágysámsoni gyerekek szavalják a Magyar Hiszekegyet

A Jobbik javaslatát és a Magyar Hiszekegyet végül sem a kormánypártok, sem a kommunista diktatúra örökösének számító MSZP, sem pedig a liberalista LMP nem támogatta, és lesöpörték az asztalról.

Az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának ülésén Lendvai Ildikó szocialista bizottsági tag arra hivatkozott, hogy a nem hívőket zavarná ez a kifüggesztés, ehhez a felvetéshez csatlakozott Szabó Tímea az LMP képviselője, aki a vallásszabadság megsértésének tartaná a Magyar Hiszekegy kifüggesztését, a hiszek egy Istenben kezdősor miatt. Gaudi Nagy Tamás a Jobbik képviselője erre reagálva közölte, ennyi erővel a Fidesz, az MSZP és az LMP kezdeményezhetné, hogy Himnusz szövegét is vegyék le a falakról, mert abban az a sor szerepel Isten áldd meg a magyart. Lukács Tamás, a bizottság kereszténydemokrata(?!) elnöke az ügyben tartózkodott a szavazásnál, ám jelezte semmilyen törvény nem tiltja a Magyar Hiszekegy megjelenítését. A bizottsági ülésen jelenlévő Pörzse Sándor ezután felállt majd, „Szégyeljék magukat!” kijelentése után elhgyta a bizottság ülését, akárcsak Gaudi Nagy Tamás, valamint az ülésen beterjesztőként, vendégként jelen lévő Hegedűs Tamás is.

Szeleczky Zita (Budapest, 1915. április 20. – Érd, 1999. július 12.) színésznő elszavalja a Magyar Hiszekegyet

 

Kinek nem lesz kedves a Magyar Hiszekegy?

Borítékolható, hogy a balliberális média és politika állandó célkeresztjében lévő Gyöngyöspata határozata újabb magyarellenes indulatokba és támadásokba fog csapni a magyar nemzet szellemi elnyomásában érdekelt erők részéről.

Érdekes kérdés, hogy a gyöngyöspatai önkormányzat intézményeiben már kifüggesztett Magyar Hiszekegy sorsa vajon mi lesz, miután elfogadták az iskolák állami fenntartásba adásáról szóló törvényt, amely szerint januártól az önkormányzatoktól az államhoz kerülnek az általános iskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák. Sokatmondó, hogy Hoffamann Rózsa államtitkár, a Jobbik 2010-es javaslata kapcsán korábban úgy nyilatkozott: „A Jobbik javaslatát a kötelező kifüggesztésre nem tartom jó ötletnek. Ajánlásként el tudom fogadni. A trianoni tragédia után született szöveg a két világháború között volt az iskolák számára kötelező, s ma már nem mindenkinek kedves.” Azt azonban hozzátette: „Ha viszont egy iskola úgy dönt, hogy a Magyar Hiszekegy az iskola közösségének fontos, akkor nyugodtan kifüggesztetheti.” Hamarosan kiderül, hogy mennyire lesz fontos a kormánynak a Magyar Hiszekegy és mennyire kedves a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak…

ISTEN ÁLDJA ÉS SEGÍTSE  MAGYARORSZÁGOT!

 

NT – barikad.hu

Megtekintések: 748

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Mindenüket (mszmp, mszp, szdsz, mdf, dk, lmp, zsidesz-kdnp)  el kell venni!

Aztán kőbányákba, munkatáborokba halálra kell őket dolgoztatni!

Családjukat örökre ki kell üldözni úgy, hogy soha többé ne léphessenek magyar földre!

Nem kell nekünk euró – itt a Balatoni Korona

Nem kell nekünk euró – itt a Balatoni Korona

 

Beváltotta a Balatoni Korona a hozzá fűzött reményeket, már 200 helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt – mondta az MTI-nek Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az év végén az önkormányzatok összesen 10 millió forint értékben adtak jutalmat Balatoni Koronában, így márciustól az év végéig 10 és 20 millió forint körüli kibocsátást értek el – tájékoztatott az elnök-vezérigazgató.
Elmondta, úgy tervezték, hogy a Balatoni Korona 3-4 év alatt fut fel, ennyi idő kell a széleskörű megismertetéséhez; az idei célt elérték, jövőre nagyobb lépést kell tenni, s el kell érni az 50 millió forintos kibocsátást.
A Balatoni Koronát eddig jobbára a magyar vendégek keresték, a külföldiek még nem igazán fedezték fel.
Leitold László elmondta, hogy a Balatonnál főleg szállodákban és strandokon lehet a helyi fizetőeszközt használni.
Az elnök-vezérigazgató azt reméli, sikerül elérni, hogy a helyi fizetőeszköz bekerüljön a cafeteria-rendszerbe.
A Balatoni Korona az első rendszer, amely többségi önkormányzati részvétellel működik. Az utalvány kibocsátója a Balatoni Korona Zrt., amelyet hét önkormányzat – Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Litér, Tihany és Nemesvámos – alapított a megyei iparkamarával és a Kinizsi Bankkal közösen. A helyi pénz bevezetésének célja, hogy az adott térségben élénkítse a gazdaságot, plusz forrást, likviditást biztosítson a pénzforgalomban résztvevők számára.

MTI/magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com

2013-01-04. 17:33

Mennyit keres egy Jobbikos országgyűlési képviselő? - Volner János nem rest elszámolni a nyilvánosság felé
A Jobbik frakcióvezető-helyettesének Facebook-bejegyzése:
Volner János Igaz magyar ember
Isten áldjon és segítsen Téged!
Sokakat érdekel, mennyit is vihetnek haza az országgyűlési képviselők. Rengeteg, ezzel kapcsolatos mendemonda és találgatás kering az interneten, öntsünk hát tiszta vizet a pohárba. Itt vannak az én tavaly év közepén jellemző jövedelmi viszonyaim:
Pest megyei képviselőként, a Gazdasági és informatikai bizottság alelnökeként a nettó jövedelmem 565 ezer forint volt. Ez az összeg mindent tartalmazott, a vidéki képviselőknek járó lakhatási támogatást, a választókerületi pótlékot, a bizottsági tagságért és a bizottság alelnöki tisztségéért járó pótlékot egyaránt. Más pénz, költségtérítés ezen felül nem járt.
A nettó 565 ezer forintból fizettem a budapesti lakhatás költségeit (nettó 80 ezer forint havonta), a mobiltelefonom számláját (nettó 20 ezer forint havonta) és az autóm (Kia C'eed) havi átlagban 5 ezer kilométeres futásához szükséges üzemanyagot valamint a szervizelésének számláit (szűken számolva 200 ezer forint havonta). A fizetésem 10 százalékát, 56 ezer forintot a többi jobbikos képviselőhöz hasonlóan a Jobbik számlájára fizettem be.
A fizetésemből ezek után megmaradó, kb. 210 ezer forintból adakoztam jótékony célokra, fizettem a képviselői munkámhoz szükséges autóm törlesztő részleteit és biztosítását (40 ezer forint havonta), ebből ruházkodtam, költöttem kultúrára (10-15 százalékot), fizettem a csekkjeimet és minden egyebet.
Hogy ez sok-e, vagy kevés, mindenki maga döntse el.
Volner János - Facebook

Mária oltalma alá


„Élet-kápolna” Kistarcsán. A Rózsafűzér Királynője Plébánia mózeskosarat helyezett el a templom mellett, ahova nehéz helyzetben levő édesanyák névtelenül betehetik az újszülöttet.

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Bíró László tábori püspök és Katona István egri segédpüspök számos hívő jelenlétében a templom mögött található Élet-kápolnát. Ebben egy befogadó üvegszekrény és mózeskosár található, amelybe a Szűzanya oltalmába, Szent Péter esernyője alá névtelenül elhelyezheti újszülöttjét a nehéz helyzetben lévő édesanya.

A riasztóberendezés azonnal jelez a templom védelmét is ellátó Pestor szolgálatnak, akik négy percen belül kiérnek, és a kórház újszülött osztályára juttatják a csecsemőt.

Az országban elsőként a kistarcsai plébánia vállalja fel egy nem kívánt gyermek befogadását és szerető családhoz történő juttatását. A programot később az egész Kárpát-medencére kiterjesztenék.

A Szent Péter esernyője program Eőry Ajándok népegészségügyi programjának része, amely megoldást biztosít a kényszerhelyzetben lévő, elkeseredett, leendő édesanyák számára.

Ahogy a kórházakban elhelyezett inkubátoroknak, a plébánián felszentelésre kerülő befogadó kosárnak szimbolikus jelentése is van: megadni az újszülött gyermeknek a lehetőséget az életre – fogalmazott Lauer Tamás a Magyar Kurírt tájékoztatva.

Magyar Kurír

“Ébredjetek fel magyarok, és legyetek újra nemzet!” – 105 éve született Wass Albert

… a történelem kontárjai nemzetemet belevitték az utolsó kalandba…Mi örökre elveszünk!”

/ részlet Wass Albert tábori postájából 1944. augusztus 29-én/

 Wass Albert,  a magyar szó és írás fejedelme január 8-án lenne 105 esztendős. Emlékezzünk ré egy kicsit másként. Az írófejedelemre, a magyar nemzet örökös, hű szolgájára emberként. Aki egyszer kézbe vette írásait, nem tudott elszakadni tőlük. A lelkét ismerjük, töretlen bizodalmát, alázatát nemzete iránt, összetéveszthetetlen stílusát, az egyszerű szavakba öntött bölcsességet.

Rendhagyó módon születésének évfordulóján nézzünk vissza életének rögös útjára. Ismerjük meg életének kevésbé ismert részét. Zetényi Csukás Ferenc hadtörténeti kutató segít megismerni  Wass Albertet, a katonát.

Szentegyedi és czegei gróf Wass Albert 1908-ban született Erdélyországban, a kies Válaszúton. Boldog gyermekkor és korán ébredő nemzeti öntudat. Majd, a döbbenet…

1920. A Trianoni gyalázat.

A 12 esztendős fiúcska lelkében az első fájdalom. A „békeszerződés” elszakította hazánk testéből Erdélyt, a Kárpátok egész kincses hegyvidékét, az Alföld déli részét és a magyarsággal együtt feloszlatta a nemzetiségek között. És, ami a legjobban fájt: oláh bocskor taposta szeretett Erdélye havasait.

1932-ben az ifjú kertész és erdőmérnök Wass Albert behívót kap –kötelező katonai szolgálatra- az egyik román lovasezredhez, ahol fájó szívvel, de egy évet leszolgált.

Mikor a nemzet könnyei felszáradtak, Horthy Miklós kormányzó urunk fehér lovára szállt. Szilárd volt döntése: ha kell, akkor karddal, fegyverrel szerez érvényt a magyarok igazságának. Majd megcselekedte azt.

A karpaszományos honvéd

Felvidékünk 1938-ban, Észak-Erdély 1940-ben ismét hazatért. Büszke Wass grófunk 1942 májusában Kolozsvárott,  karpaszományos honvédként vonult be a Magyar Királyi Honvédség helyőrségébe, ahol 1943. január 1-én tartalékos híradós zászlósi rangot szerzett.

1943. február 10-én ismét „angyalbőrben” találjuk Wass Albertet, Veress Lajos altábornagy, a kolozsvári IX. hadtest parancsnokának segédtisztjeként. 1943. július 10-én csapatával a keleti frontra tartott, mint csapattiszt. A Pripjathy- mocsarak mellett egy orosz partizáncsoport semlegesítéséért- ezzel egy német uszályhajót mentett meg- kapta meg a Vaskereszt II. osztályát 1943. december 29-én,  majd egy közel százötven fővel bíró német – magyar kontingenst mentett meg az élete kockáztatásával. (A német vaskereszt hadikitüntetés -1813-ban alapította Frigyes Vilmos porosz király- a németek és szövetséges katonáik kaphatták hősies katonai magatartásukért.)

Derekán kötéllel a mocsaras területről vezeti ki társait-mindent egy lapra téve- a veszélyből, ezért felterjesztés után a Vaskereszt I. osztálya is az övé. (1944. január 20.).

Tűzkereszt

A partizán tevékenységek egyre inkább felerősödtek, erről így ír Wass Albert a naplójában:

„ …ember, aki harcolni akar, mert azért van itt, mert a harcot a vérében örökölte. De aki becsületesebb formáját szeretné a harcnak, nem ezt a bújkálósdit, amit itt láthatatlan emberek vele művelnek.”

1943. szeptember 7-én megkapta a hosszú frontszolgálatért kiérdemelt I. fokozatú Tűzkeresztet. (A Tűzkereszt a Sebesültek Érmét is hívatott volt helyettesíteni, mivel a sebesülések számát a kitüntetés szalagjára illesztett pántokkal rendelték jelezni.)

Wass Albert kitüntetésére több „sebesülési pánt” is rákerült. Volt úgy, hogy autója aknára futott, máskor haslövést kapott és homlokát súrolta egy lövedék.

Öt havi frontszolgálat után- jutalmul- a karácsonyi ünnepekre szabadságot kapott, amelyet otthon-családja körében tölthetett el.

Még a keleti fronton terjesztették fel a bronz Signum Laudis nevű hadikitüntetésre, melyet 1944 szeptemberében tűzhetett a zubbonyára.( „A Dicséret Jele”-  1939 májusában újraélesztette a Signum Laudis-t. A hadikitüntetésként való adományozást, a hadiszalagon illetve a kardokkal történő adományozás lehetőségét teremtették meg újra.)

1944. január 21-én újra mundérban, a Német-Olasz Tiszti Bizottság egyik összekötő tisztjeként.

Szerencsés május

Ez egy nagyon érzékeny része Wass Albert katonai pályafutásának. Feladata a magyar-román békés együttélés betartatásának eszközlése és ellenőrzései. Felállítási helye Sepsiszentgyörgyön volt, elöljárójának Szent- Miklósy István vk. őrnagyot nevezték ki.

1944. március. 19-én a németek megszállták Magyarországot. Wass Kolozsváron kapott új feladatot egy magyar műszaki alakulat vezetőjeként - német alárendeltetésben. Lehallgató készülékeket szereltetett és telefonvonalakat épített a Gestapo kényszerítésére.

A május Wass Albertnek mindig szerencsét hozott. Veress Lajos altábornagy, a IX. (kolozsvári) hadtest parancsnoka a kiváló képességekkel bíró tisztet visszavette segédtisztjének.

Oláh árulás

Az 1944. augusztus 23-án bekövetkező román kiugrás és átállás váratlanul érte a magyar hadvezetést, az elvetemült oláh árulásra senki sem számított. A IX. hadtestből 1944. augusztus 28-án megalakult a 2. hadsereg, ahol a zászlós propaganda főnöki beosztást nyert.

„1944. szeptember végén világossá vált, hogy az ideiglenesen visszafoglalt Tordát a magyar csapatok nem tudják tovább tartani és nyitva állt az út Kolozsvár felé. Már tüzérséggel lövették a várost, mikor harmincnyolc erdélyi tiszt - köztük Wass Albert- jelentkezett Veressnél a hadtest-parancsnokságon, kérve a leszerelésüket, hiszen a családjuknak szüksége van rájuk, a közelgő - akkorra már nyilvánvalóan elkerülhetetlen- második román uralom idején. Veress tábornok érveiket elfogadva harminchéttel sorba kezet fogott: leszerelte őket. Wass zászlóshoz viszont atyai dörgedelmet intézett, mely szerint neki íróként kötelessége nyugatra menni és elmondani nekik mi történt a magyarsággal, ahelyett, hogy felelőtlenül Erdélyben maradva a közeledő román-kommunista világ néma mártírja legyen. Wass így a Szamos-híd felrobbantása előtt, az utolsók között hagyta el a szeretett Kolozsvárt.” (Virágh Ajtony- Wass Albert c. dolgozatából)

1944. október 15-én kerül sor a kormányzó sikertelen kiugrási kísérletére- Veresst ekkor letartóztatták és Wasst, mint segédtisztjét is kihallgatta a Gestapo. Mivel nem vallott semmit és bizonyítékot sem találtak ellene, rövidesen elengedték. „Mi itt csak zavaros hallomásokból tudunk valamit.” (Wass Albert leveléből, 1944. október 25.)

Érdemrend és leszerelés

IX. híradós zászlóaljhoz került át a 20. gyaloghadosztályhoz. Veress utódjának, Kovács Gyula tábornoknak lett a segédtisztje, majd az ő távozása után Fónagy János vezérkari ezredes és Tilger Ferenc tábornok mellett is megmaradt e pozícióban. 1945. január 1-jével előléptették hadnaggyá, január végén megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét hadiszalagon a kardokkal .( 1922. június 14-én alapította Horthy Miklós kormányzó. Nagyon komoly elismerés tisztek részére, hadnagyként óriási elismerés lehetett.)

Márciusban már visszavonulás közben Sopronban találjuk, ahol megbízták egy Németországba tartó, állami iratokat szállító katonai szerelvény parancsnoklásával. A vasútvonalak fokozott bombázása miatt veszélyes vállalkozás sikerrel végződött, Wass és családja épségben hagyta el Magyarországot. 1945. november 15-én a regensburgi hadifogolytáborban szerelték le.

"...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok.”

Mondták őt fasisztának, antiszemitának, német bérencnek, az igazság az, hogy csak a hazáját védte, és egyáltalán nem volt sem fasiszta sem antiszemita, csupán derék katona. Wass Albert a Magyar Királyi Honvédség tisztjeként hős volt. Hős a hősök között.

A dicséretet mindig elhárította, a hízelgést soha nem szerette. Magáról így vallott, ha megkérdezték: "...egy összekuszált világ emberiségének lelkiismerete vagyok.”(Wass Albert)

1998-ban távozott a hadak útjára a messzi Egyesült Államokban Albert Wass de Czege, azaz Wass Albert, úgy, hogy soha nem térhetett vissza hazájába.

Hadnagy úr! Ön előtt most főtiszteken és tábornokokon kívül, lassan egy egész nemzet tiszteleg…

Wass Albert üzenete soha aktuálisabb nem volt talán, mint napjainkban: “Ébredjetek fel magyarok, és legyetek újra nemzet!”

-nk-

barikad.hu

ISTEN ÁLDJA ÉS SEGÍTSE MAGYARORSZÁGOT!

Végre egy jó hír: Megkétszereződött a magyar zsidó családok áttelep...

(nagyításért KATT a képre)

(nagyításért KATT a képre)

Igaz, hogy nem bántja őket senki, de úgy látszik, rádöbbentek, hogy amit a magyarsággal (és a felsorolt országokban) tesznek, az sokáig nem űzhető büntetlenül. Nem a mostani “támadásoktól” (ami lényegében bűnlajstromunk számbavételét jelenti) félnek, hanem előrelátók, s tudják, érzik, hogy mindannak, amit elkövetnek hazánkban és az adott országokban, előbb-utóbb súlyos következményei lesznek! Ez volt mindig is üldöztetésük oka, vagyis kizárólag magukat okolhatják, ha bántják őket. Éppen úgy, mint a cigányok is, akik tűrhetetlen viselkedésükkel vívják ki a dolgos és tisztességes emberek haragját!

Arról már nem szól a hír, hogy a magyarság is menekül itthonról, éppen azok miatt, akik ellehetetlenítették hazai megélhetésüket, mert el akarják venni a magyaroktól Magyarországot!

Ha üldöztetésről beszél valaki, az csakis fordítva létezik, azzal szemben, ahogy a bolsevik és neoliberális média ezt tálalja.

(Híradmin – NIF)

Íme a hír:

A bécsi zsidó közösség vezetője megerősítette, hogy a fenyegetések hatására megkezdődött magyar zsidó családok áttelepülése Ausztriába.

Oskar Deutsch szerint országában megkétszereződött az elmúlt évben az antiszemita incidensek száma, összesen 135 ilyen eset fordult elő, szemben a korábbi 71-el, de a zsidókra nyomás nehezedik más uniós tagállamokban is, írja a Washington Post. Idesorolta Magyarországot, Svédországot, Norvégiát, Finnországot, Franciaországot és Görögországot, mint ahol leginkább veszélynek vannak kitéve a zsidók.

Újból pofára estek a cionista zsidók: Gyöngyösi Márton nem uszított

Köves Slomó

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetői által a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő ellen izgatás bűntette vádjával tett feljelentését.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija és Bodnár Dániel, a hitközség vezetőségi tagja tavaly november 27-én tett feljelentést "a parlamentben a zsidók listázását javasló Gyöngyösi Márton ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen közösség elleni izgatás miatt" - idézte fel a főügyészség.

A közösség elleni izgatás bűntettét az követi el, aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít - írja közleményében a nyomozó főügyészség.

Az Alkotmánybíróság és a perbíróságok következetes jogértelmezési gyakorlatának lényege szerint gyűlöletre uszítás akkor valósul meg, ha az elkövető a magatartásával olyan mértékben korbácsolja fel az érzelmeket, amely révén kialakul a közvetlen veszélye annak, hogy a felszított indulatok erőszakos cselekedetbe torkollanak - tette hozzá a hatóság.

"Az ügyészség több ügyben eredménytelenül emelt vádat, a bíróságok a fenti értelmezés alapján felmentették a terhelteket. A fent ismertetett jogi környezetre, valamint az ügyben elrendelt feljelentéskiegészítés keretében beszerzett adatokra figyelemmel, Gyöngyösi Márton cselekménye nem minősül gyűlöletre uszításnak, ezért a feljelentést elutasítottuk" - írta az ügyészség.

Azaz a cionisták újra csak pofára estek a Jobbik ellenében. Gratulálunk!

Gyöngyösi Márton nyilatkozata

Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője a feljelentés elutasításával kapcsolatban azt mondta, az emberiség történetében régóta megfigyelhető, visszatérő trükk az, hogy azzal vádolunk meg mást, amit mi magunk gyakorlunk. "Azok emlegették felszólalásom kapcsán leghangosabban az izgatás bűntettét, akik a legrégebb óta és a legelvetemültebb módszerekkel folytatták lejárató, vádaskodó hadjáratukat a magyarság ellen. Az nem meglepő, hogy a szenzációhajhász liberális és a megfélemlített Fidesz-hű média, a cionista nyomásnak behódoló politikai pártok és néhány hivatásos rettegő izgatást lát abban, ha valaki a politikai elit részét képező kettős állampolgárok nemzet iránti lojalitása felől érdeklődik. De az, hogy ebben vallási vezetők is részt vállalnak, több mint furcsa. Reményt keltő az, hogy az ügyészség ezt ilyen gyorsasággal felismerte, és meghozta döntését."

(HVG, Barikád)


Tudjon róla minél több magyar  

„Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak, s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt.” 

(J. J. Modi indiai professzor szavai)A mag 

A történelem során eredendően a mag a középpontot, a kiindulópontot, az emberiség bölcsőjét jelentette és jelenti ma is. A Kárpát-medence a Földnek az a helye, mely emberi számítások szerint a legnagyobb katasztrófák bekövetkezése esetén is védelmet nyújt az itt lakóknak: szélsőségektől mentes éghajlat, jéghegyek olvadása, viszonylagos földrengésmentesség, hurrikánok, tornádók, ciklonoktól való védettség. Rendkívüli adottságokkal rendelkezik. 

Teljes területi, földrajzi egység

Zártsága és védettsége felhívja magára a figyelmet. Kitüntetett a Kárpátoknak az anyaölszerű, biztonságot nyújtó, óvó, védő szerepe. Minden itt élő ember számára menedéket nyújt. A Kárpátok ölelése évszázadokon keresztül védettséget biztosított egy kívülről jövő esetleges támadás ellen. Az ellenségnek nincs lehetősége könnyűszerrel lerohanni az országot. Történészek által elismerten olyan stabil, állandó országhatár, mely a Föld más országaira nem jellemző. Trianon szakította meg ezt az állandóságot.

A globalizáció eredményeként

Ma az önellátás helyett a drága importra fecséreljük jövedelmünket. Ez szinte kizárólag a szemét behozatalát jelenti anyagi és szellemi síkon egyaránt. A behozott termékek többsége értéktelen, olcsó bóvli. Az éltető ételek helyett génkezelt, betegségeket okozó, vegyszerezett, romlott hulladékot szállítanak. Nem beszélve az illegálisan, tonnaszám bekerülő egyéb hulladékokról és az erkölcsöt, az emberséget, a nemzetiséget porig romboló, liberálisnak kikiáltott téveszmékről. Szintén ez jellemző a járványokra, fertőzésekre is, melyek soha nem a Kárpát-medencéből indultak ki. Ide minden időben kívülről kerültek be a fertőző, járványos betegségek. Lásd pl. az 1347-es európai pestis járványt, mely több millió áldozatot követelt. Magyar földön egyetlen megbetegedést sem regisztráltak.

Honfoglalás

Ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy, maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek.

Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000 novemberében ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére. Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző európai 19 gén 35–40 ezer éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60 százalék, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa.

A magyar a legrégebbi európai génjelző.


Trianon máig élő reviziójára emlékeztek a hűséges faluban, Horvátlövőn

2013. január 13. 14:14
Hunhír.info

A Vas megyei Horvátlövő lakói hazaszeretetüket és hűségüket bizonyították, és ezzel a trianoni békerendszert is legyőzték 1923 januárjában, amikor egyöntetűen kinyilvánították, hogy Magyarországhoz akarnak tartozni

Az ötszáz éve még többségében horvát nemzetiség által lakott Vas megyei községet a trianoni békeszerződés megkötésével Ausztriához csatolták, de Horvátlövő és tíz másik vasi község lakói még akkor is kiálltak Magyarország mellett, amikor minden elveszni látszott, amikor úgy tűnt, hiába volt minden áldozat - fogalmazott a miniszter.

Utolsó szalmaszálként ragadták meg a lehetőséget, tiltakoztak, és tiltakozásuk eredményeként a határmegállapító bizottság 1923. január 10-én Horvátlövőt visszacsatolta - idézte fel a történelmi tényeket a miniszter.

A hazaszeretet, a hűség, a bátorság és az összetartozás olyan tanújelét adták 90 évvel ezelőtt, amelyre napjainkban is szükség van. Összetartozunk mindazokkal, akik szeretik a szabadságot, és hajlandók áldozatokat is hozni, hogy azt meg is élhessék; de összetartozunk azokkal is, akik sajnos ma is megtapasztalják a nemzetiségi elnyomás valamely formáját .

Utalt a felvidéki magyarságra, amelynek tagjai közül szavai szerint sokan éltek a lehetőséggel, és éppen a nemzeti összetartozást kifejezve felvették a magyar állampolgárságot, és akiknek emiatt Európa közepén, az Európai Unió polgáraiként a büntetések sora, a hatósági zaklatás jut osztályrészül.

Kovács László, Horvátlövő polgármestere (független) köszöntőjében azt emelte ki, a községben és a környező településeken évszázadok óta békében élnek egymással magyarok, németek és horvátok, befogadva, elismerve egymás értékeit és kultúráját.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott magyar és horvát nyelven is köszöntötte a megjelenteket, hiszen ő maga is horvát nemzetiségűnek vallja magát.

A megemlékezést és a köszöntő beszédeket a határ menti község római katolikus templomában ünnepi szentmise keretében tartották, majd a résztvevők a templom melletti téren megkoszorúzták a hűség tábláját is magában foglaló hősi emlékművet.

2013-01-18. 15:52

A nagykoalícios ajvékolás ellenére Gyöngyösi Márton országjárásra indul - fő témája a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikája
Azóta, hogy tavaly november 26-án az országgyűlésben elhangzott Gyöngyösi Márton beszéde, és ismertté vált a Jobbik álláspontja a kettős állampolgárságú politikusokkal, illetve az ezzel összefüggő potenciális nemzetbiztonsági kockázatokkal kapcsolatosan, a Jobbik soha nem látott bel- és külföldi támadásoknak lett kitéve. A bel- és külföldön egyaránt erőtejesen jelen lévő, hatalmas lobbi- és zsarolópotenciált megtestesítő cionizmus minden erejét nyíltan bevette, világméretű lejárató kampányt indított a Jobbik ellen, létrehozva itthon egy pillanat alatt a Fidesz–MSZP–LMP–DK politikai nagykoalíciót annak szinte a teljes médiát lefedő kommunikációs arzenálját is csatasorba állítva - írja közleményében a nemzeti radikális párt.
A Jobbik szerint jól mutatja Magyarország helyzetét és jelenlegi függőségének fokát az a kompenzálási spirál, amibe a szabadságharcos retorikát hangoztató Orbán-kormány az utóbbi időben lavírozta magát. A Jobbik meglátása szerint Lázár János megnyilatkozása a holokauszt-emlékévről, Budapest felajánlkozása mint a soron következő helyszíne a Zsidó Világkongresszus éves tanácskozásának, illetve az Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium konzultálása Köves Slomóval a Büntető Törvénykönyv módosításáról mind ebbe a sorba illeszthető.
A Jobbik ellen indult lejárató kampány elsődleges célja az volt, hogy a Jobbikot meghátrálásra kényszerítse, és visszahívja Gyöngyösi Mártont képviselőségéből, valamint a Külügyi Bizottság alelnöki tisztségéből. A Jobbik a nyomásnak természetesen nem engedett, hanem folytatja azon kampányát, amelynek révén a kettős állampolgársággal rendelkező országgyűlési képviselők és kormánytagok által potenciálisan okozott, nemzeti szuverenitásunkra is kihatással bíró kockázatokra hívja fel a figyelmet. Ráadásul a Gyöngyösi Márton elleni feljelentést is elutasította az ügyészség, illetve nemrég az ügyészség vizsgálata arra is fény derített, hogy az egy éve a The Jewish Chronicle angliai zsidó lapnak adott nyilatkozatát az újság meghamisította, ezzel támadva a Jobbikot és annak egy vezető politikusát.
A Jobbik kampányának részeként a párt országos elnöksége felkérte Gyöngyösi Mártont, hogy januártól tavaszig, március végéig bezárólag induljon országjárásra, jusson el mind a húsz megyébe, elsősorban megyeszékhelyekre, és tartson előadást a Jobbikot és személyét ért támadásokról, a Jobbik külpolitikájáról, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára. A képviselő a felkérést elvállalta, és már jövő héten megkezdi országjáró körútját, aminek első állomása Székesfehérvár lesz - írják a nemzetiek.

A Váralja Szövetség az Élőlánccal közösen országos tájékoztató előadássorozatot tart a készülő földtörvényről Dr. Ángyán József és Bencsik János országgyűlési képviselőkkel.

Ébredj Magyarország! Ébredjetek magyarok!

A magyar termőföld gyermekeink jövőjének záloga

Figyelmüket megköszönve ajánljuk Önöknek szeretettel soron következő fórumainkat:

Pécs 2013. január 19. szombat 17 óra (Civil Közösségek Háza, Szent István tér 17.)

Tapolca 2013. január 24. csütörtök 17 óra (Bacsányi János Művelődési Központ, Vasút u. 3.)

Esztergom 2013. január 25. péntek 17 óra (Olvasókör, Andrássy u. 1.)

Szarvas 2013. január 31. csütörtök 17 óra (Cervinus Theatrum Művelődési Ház, Kossuth tér 3.)

Sárospatak 2013. február 1. péntek 17 óra (Művelődés Háza és Könyvtára, Eötvös út 6.)

(Váralja Szövetség)

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS