Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Jobbik  Magyarországért Mozgalom/Párt

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom (röviden Jobbik) egy radikális jobboldali párt Magyarországon. Elődje az 1999-ben alakult, főként egyetemistákat tömörítő Jobboldali Ifjúsági Közösség (Jobbik), mely 2003-ban alakult párttá.  

Céljaként a „rendszerváltozás befejezését" és az eddiginél igazságosabb társadalom megteremtését tűzte ki célul. A Jobbik Magyarországért Mozgalom magát értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális nemzeti és keresztény pártként definiálja. Programjukban a nemzet egészét kívánják képviselni.

Elsődleges feladataként tűzi ki a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítását a hatalomból. A MIÉP háttérbe szorulását követően a magyar radikális jobboldal legismertebb alakulatává vált.

A 2009-es európai parlamenti választáson közel 15%-kal a harmadik helyre futott be, nem sokkal lemaradva az MSZP mögött. 2010-es magyarországi országgyűlési választáson a 3. legtöbb szavazatot kapott párt lett, így bekerült az Országgyűlésbe. Jelenleg ellenzékben politizál.

 

A 2011 végi közvélemény-kutatások alapján már a második legnépszerűbb párt és a legnépszerűbb ellenzéki párt, elnöke, Vona Gábor pedig a legnépszerűbb frakcióvezető.

 

Nemzetpolitikai hírlevél

Nemzetpolitikai hírlevelet indít a Jobbik, amelyben heti rendszerességgel beszámolunk a külhoni magyarsággal kapcsolatos munkánkról, valamint az elcsatolt területeinken működő csoportjaink tevékenységéről.

REGISZTRÁLJ   ITT:    http://jobbik.hu/nemzetpolitikai-hirlevel

Megtekintések: 2738

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

A gázai népirtás miatt kilépek az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának magyar-izraeli tagozatából

Gázában népirtás folyik: egy ilyet végrehajtó terrorista állammal, Izraellel most már a palesztin és magyar érdekek képviselete miatt sem akarok és tudok semmilyen viszonyban lenni, ezért a 2010-ben létesített tagságomat megszüntetem az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának magyar-izraeli tagozatában mai hatállyal.A belépésem oka az volt, hogy a palesztinok és az igazság barátjaként mint magyar országgyűlési képviselő és jogvédő szerettem volna ezt a fórumot felhasználni arra, hogy a palesztin és magyar nemzet sorsát és Izrael hozzájuk való viszonyát figyelemmel kísérjem. Erről közleményt is kiadtam annak idején, hogy eloszlassam az esetleges félreértéseket, miszerint a tagsággal Izrael barátjává kívántam volna válni. Nem volt így, és most sincs így. A palesztin nép már évtizedek óta szenved a nemzetközi jogot és emberi jogokat sértő izraeli politikától, illetve az izraeli tőke a hazánkban tapasztalható térhódítása is aggodalomra ad okot.

A tagozat eddig működése során két találkozóra került sor az Országházban: egy alkalommal egy külügyminisztériumi tisztviselővel, egyszer pedig Izrael magyarországi nagykövetével. Mindkét alkalommal tettem fel számos kellemetlen kérdést a palesztin népet érintő jogtiprások és az izraeli befektetések témájában, amelyet igen feszélyezve fogadtak az érintettek, valódi párbeszéd sem alakult ki. Azóta nem történt semmilyen esemény, nem kizárhatóan kellemetlennek tekintett jelenlétem miatt.

Az Országgyűlésben, a Nyugat-Európai Unióban és az Európa Tanácsban is többször hangot adtam már Izraellel szembeni kritikus véleményemnek, tavaly ősszel Strasbourgban Mahmúd Abbászhoz intézett felszólalásomban biztosítottam a palesztinokat a szabadságszerető magyar nép szolidaritásáról, és sürgettem a megszállt palesztin területek kiürítését.

A mostani, ismételt gátlástalan és véres támadások a palesztinok ellen arról győztek meg, hogy tagságom fenntartásának nincs értelme: a tagozat nem biztosít teret a palesztin és magyar nemzeti érdekek figyelemmel kísérésének és megvédésének, csupán egyre alkalmas: olyan látszat keltésének, mintha részemről minden rendben lenne. Ez pedig nagyon nincs így! A nemzetközi jogot durván  sértő állammal szemben a nemzetközi közösségnek pedig fel kell lépnie, a palesztinokat pedig megilleti az önrendelkezés, csakúgy mint minket, magyarokat is!

Szabadságot Palesztinának és Magyarországnak!

 

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő
Budapest, 2012. november 22.

VIDEÓ: Azonos-e a nyugati és a magyar érdek az EU-ban? Morvai stras...

Hogyan képviselhetne azonos érdekeket egy holland és egy magyar európai parlamenti képviselő? -kérdezte Morvai Krisztina az e heti strasbourgi plenáris ülésen, "A valódi gazdasági és pénzügyi unió felé" című vita során képviselőtársnőjétől.

Andor László munkaügyekért felelős biztostól pedig arról érdeklődött - az ipar élénkítéséről, a növekedésről és a munkahelyekről szóló eszmecserén - hogyan lehetséges, hogy egy európai uniós tagállamban, Magyarországon harmadik világbeli körülmények között, harmadik világbeli bérekért dolgoznak a munkások.

 

2012-11-26. 16:52

Gyöngyösi: A "magyar" külügy a cionista ATV-t megszégyenítő sebességgel rohant hűségesküt tenni Izrael mellett
 
 
Mikor várható, hogy az értékelvűséget hangoztató külügyminisztérium kiáll a szenvedő palesztinokért is?Magyar élelmiszer - tényleg kiváló?

A kereskedők sok esetben magyar termékként jelölnek meg olyan élelmiszereket, melyek külföldi alapanyagokat tartalmaznak. Ugyanakkor egy-egy termék magyar volta sem garantál elfogadható minőséget. A paprika borzalmas, a Gyulai megszűnt, borból azért akad megfelelő.

 

 

Külföldi hurka, magyar Coca-Cola

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője augusztusi sajtótájékoztatóján mutatott rá: a magyar termékeket érintő megjelölés a kormányzat tehetetlenségét bizonyítja.

 

A képviselő szerint a kormány által nyáron elfogadott szabályrendszer még nagyobb káoszt okoz a magyar termékek, termékmegjelölések piacán, mint a korábbi állapotok, a Jobbik azonban rendet vágna az összevisszaságban. Rámutatott néhány különös visszásságra is: az úgynevezett magyar termék kategóriába azok az élelmiszerek tartoznak, melyek hazai alapanyagot tartalmaznának. Ez alapján például a májas hurka kiesne ebből a körből, hiszen import rizst is tartalmaz, míg a Coca-Cola, mint 90 százaléknál több magyar alapanyagot tartalmazó termék viszont ott maradhatna a magyar termékek körében. Z. Kárpát a kormányzat tervezetével kapcsolatban elmondta:  mivel a jelölés opcionális, a védjegytörvényt sem teszi rendbe, meghagyja a félrevezető jelölések rendszerét, melynek segítségével például Horváth Rozi vagy Kotányi-megjelöléssel próbálják magyar termékként eljuttatni a vásárlókhoz, míg a csomagolás hátoldalán feltűnik származási  országként Peru, Indonézia vagy Törökország.  

Megbukott a vizsgán a magyar paprika

Sajnos le kell azonban számolni azon tévhitekkel, hogy egy-egy termék magyar volta garantálná a kiváló minőséget, kifejezetten igaz ez a nagykereskedelmi forgalomban értékesített élelmiszerekre.

A magyar konyha megingathatatlan alapját képező, de a kereskedelemben igen kétes minőségben hozzáférhető fűszerpaprikákat tesztelte a napokban a Magyar Gasztronómiai Egyesület oldalaként is szolgáló Bűvösszakács blog. A vizsgálat során beszereztek kommersz termékeket ABC-kből, szupermarketekből, vásároltak piacon kistermelőit, kaptak kéz alól, határon túlról.

A vizsgálat során a minták szemcsefinomságát és színanyagtartalmát mérték. Mint írják, a szegedi paprika 2010-ben, a kalocsai pedig idén nyáron kapott EU-s védelmet, azaz földrajzi árujelzőt, ám az eredmények alapján teljesen feleslegesen.

A jelentés szerint az eredmény igen lehangoló lett: a 19 mintából 12-t, a boltiak túlnyomó többségét azonnal ki kellett zárni: keserű, avas, használhatatlan anyagok egymás után.

A híres Szegedi Paprikáról lesújtó véleménnyel voltak: "Fűrészporos, jellegtelen, értékelhetetlen". A Kalocsai Fűszerpaprika értékelése még rosszabb: "Minden baja van. Keserű, savanyú, borzasztó. Kuka". A legjobb egy délvidéki termelő, Kiss György paprikája lett: "Kissék paprikája kimagaslott a mezőnyből. Nagyon finom őrlés, tiszta gyümölcsös-ásványos illat, nagyon érett, kerek íz. A sütőtök is jelen van, bár nem meghatározó jegy. Sokadik kóstolásra kissé zavaros a vége, mintha túlérett lenne. Ezzel együtt simán megnyerte a tesztet" - írta a Bűvösszakács blog.

"Végszó: az eredmény gyászos, sőt gyalázatos. A magyar élelmiszeripar leghíresebb, legtöbbre tartott terméke ma gyakorlatilag nem kapható megfelelő minőségben. A kizárt fűszerek (a 19-ből tehát 12!) nem egyszerűen “nem megfelelő” minőségűek, de tönkreteszik az ételt is, amibe belekerülnek. Külön is említendő, hogy míg a hazai nagy élelmiszerüzletekben beszerzett, tömegfogyasztásra szánt paprikák egyike sem érte el a fogyasztható színvonalat, addig az egyetlen, teljesen találomra kiválasztott, nagyüzemi szlovák paprika használhatónak bizonyult. Ma Magyarországon csak akkor tudunk megbízhatóan jó fűszerpaprikához jutni, ha van bejáratott kistermelőnk vagy személyes kapcsolatunk. Itt tartunk, húsz évvel a komenizmus bukása után" - olvasható az összegzésben.

Színezett sertéshús járja be Európát

Októberben több hírportál is beszámolt róla: beszínezett sertéshúst próbált egy magyar cég marhabélszínként értékesíteni Szlovákiában. A viszonteladó azután fogott gyanút, hogy a múlt héten Svédországban már lefoglaltak több ezer kilogramm festett magyarországi húst. A Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet is megerősítette az információt.

A vizsgálat bebizonyította, hogy a 420 kilogramm mélyfagyasztott hús - amelyet csomagolásán marhabélszínként jelöltek meg - voltaképpen mesterségesen színezett sertéshús. A termék forgalomba nem került, a csalást a viszonteladó egy véletlenszerű ellenőrzéskor állapította meg. "A múlt héten láttam a hírt, hogy Svédországban Magyarországról származó színezett sertéshúst foglaltak le, ezért úgy döntöttem, hogy megvizsgálom a legutóbbi szállítmányt" - mondta Anton Suchy, a színezett húst megvásárló Hermes Clasic vállalat tulajdonosa.

Októberben az MTI a Magyar Nemzet információira hivatkozva arról tájékoztatott, hogy nem csak Svédországba és Szlovákiába adtak el a színezett húsból, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ugyanis egy magyarországi nagykereskedőnél is talált hasonló hamisítványt.

A hvg.hu beszámolt róla: az is kiderült, hogy a festéshez használt ételszínezék – azorubin (E122) – az engedélyezett színezékek listáján szerepel a Magyar élelmiszerkönyvben, és az unió legtöbb országában sincs betiltva, de Svédországban igen, vagyis a csalást tiltott anyaggal követték el.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a napokban azt az információt kapta az európai gyorsriasztási rendszeren keresztül, hogy az élelmiszerfestékkel színezett disznóhúst értékesítő Filetto Kft. krakkói beszállítója nem szerepel a lengyel nyilvántartásban, tehát a szállítmány illegális forrásból származik.

Óriási szakadék a boroknál

A magyar borászat sokkal jobban áll, mint a többi része az élelmiszeriparnak - mondta el a barikád.hu hírportálnak Bukovics Martin a bor.mandiner.hu szerkesztője. Ma már az ország fel tud mutatni több olyan pincészetet, amely húsz év kemény munkájával ma már egyértelműen világszínvonalú borokat állít elő - gondolok itt elsősorban a tokaji élvonalra - közölte.

Bukovics szerint ahhoz, hogy lássuk, mekkora minőségbeli különbség van nemhogy a magyar borban, de még egy borvidéken belül is, elég, ha megnézzük a tarcali szőlészeti kutatóintézet nemrégi felmérését arról, hogy tizenöt kis borkimérésben miféle tokaji borokat kapni. Három volt iható, és egy mutatott a borvidékre jellemző ízeket. A tizenötből! - mondta el Bukovics.

Felhívja azonban a figyelmet a fogyasztók rendszeres megtévesztésére: "Szokás szidni az édes vöröbort, mint jelenséget. Nagy bajom nekem ezzel nincsen, mindenki igya, amit szeret, sokkal inkább érzem a fogyasztók megtévesztésének, hogy édes bor néven adnak el olyan borokat, amik nem a szőlőben szedték fel maguknak a cukortartalmat, hanem utólag lett édesítve. Azért a kettő közel sem ugyanaz."

"Legnagyobb kedvencem egyébként az 500 forint alatti szegmens királya, a Hétvezér nevű bor. Már eleve a bor neve megdobogtatja minden magyar szívét, hát még a hátcímke, ami a vérszerződést is szóba hozza. Az csak kis betűkkel van ráírva, hogy EU-országokból származó borok keveréke. Hát így igyunk magyar bort a saját hazánkban!" - vélekedett az újságíró.

Kiváló Magyar Élelmiszer?

"A tudatos fogyasztás, a minőségi termékek iránti elkötelezettség ma már a legtöbb vásárló számára fontos érték. Egyre többen vannak, akik nem elégednek meg az ilyen-olyan, kétes eredetű ígéretekkel! Ők azok, akik elvárják, hogy a magas minőségi követelmények a kezdetektől az üzletekig kísérjék kedvenc süteményük vagy almalevük útját. Ők azok, akik számára mindennél fontosabb, hogy szeretteik asztalára csak a legjobb minőségű, valóban ellenőrzött termékek kerülhessenek" - olvasható a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy honlapján.

A védjeggyel már több mint 500 terméket láttak el, világosan látszik azonban, hogy a megjelölés sem garantál csúcsminőséget: a termékek között több, szakértők által silány minőségűnek talált élelmiszer található.

Jól mutatja ezt a nemrégiben felszámolt Gyulai húskombinát ügye is, hiszen az még EU-s oltalom alatt is állt, a céget azonban a kolbászokat nagy tételben felvásárló londoni pizzacég sem tudta megmenteni a csődtől. Uj Péter a Népszabadságban megjelent publicisztikájában így ír a gyulai kolbászról: "Kilónként majdnem négyezer a Tescóban, míg az általam ismert legjobb magyar kolbász (már a kiskereskedelemben kaphatók között), az István gazda kézműves kolbásza a Tescónál sokkal magasabb árszínvonalon dolgozó Culinarisban kábé huszonöt százalékkal drágább (ötezer forint kilónként), de fényévekkel jobb, húsíz is fölfedezhető benne például, meg jó minőségű fűszerek."

Tanulságként elmondható, hogy a magyar élelmiszerek sem feltétlenül Kiválóak, garanciát leginkább csak a személyes tapasztalat, egy-egy minőségi termékeket árusító őstermelő/feldolgozó fellelése jelentheti. Ha a gyenge minőségű hazai termékek továbbra is hasonló marketinget kapnak, az a termékek minőségét, versenyképességét aligha fogja növelni, hátrányba kerülnek velük szemben azonban a valóban megfelelő termékeket előállító gyártók és termelők.

barikad.hu

2012-11-27. 16:23

Gyöngyösi Márton : Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az izraeli-magyar állampolgárok - egyes cionisták önkéntes sárgacsillag-viselésbe kezdtek
 
 
 
Talán nem meglepő, hogy pártunk és kormányunk, illetve a Fidesz háziszektája az elsők között akadt ki, és kezdett elhatárolósdiba Gyöngyösi Márton tegnapi karakán kiállása kapcsán. A jobbikos képviselő nem tett mást, mint számon kérte a magyarnak a legjobb indulattal sem nevezhető külügyet, hogy mikor fog kiállni végre a szenvedő palesztinok mellett is, ahelyett, hogy a cionista ATV-t megszégyenítő sebességgel rohan hűségesküt tenni Izrael mellett. Majd viszontválaszában - nagyon helyesen - felhívta a figyelmet az Országgyűlésben helyet foglaló (ki)választott képviselők kettős állampolgárságában rejlő nemzetbiztonsági kockázatokra.
 
 
Gyöngyösi Márton Igaz Magyar Hazafi!
A Hit Gyülekezete felszólítja Orbán Viktort és Kövér Lászlót, hogy határozottan lépjenek fel a Gyöngyösi Mártonéhoz hasonló beszédekkel szemben. A jobbikos képviselő összeszámolná, hogy az Országgyűlésben és a kormányban "hány zsidó van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent" - kezdte az ajvékolást az Izrael-imádó szekta.
Magyarország legsötétebb korszakát, a nyilas- és horogkeresztes rémuralmat idéző náci felszólalás hangzott el hétfőn a parlamentben, amikor a jobbikos Gyöngyösi Márton kijelentette, listázni kellene a kormány és az Országgyűlés zsidó származású tagjait. A Jobbik ezzel végleg levetette álarcát, és nyíltan felvállalta Adolf Hitler szellemi örökségét - okádta szét a tőle megszokott frázisokat a Hitgyüli.
"A náci utódpárt tudatosan és szisztematikusan kívánja hozzászoktatni a magyar társadalmat a nemzetiszocializmus tömeggyilkos eszméjéhez. Ahhoz az eszméhez, amely egyszer már pokollá változtatta Magyarországot, amely lángba borította Európát és a fél világot" - olvasható hivatásos rettegők közleményében.
A Fidesz háziszektájának felszólítása után nem kellett sokáig várni a kormány elhatárolódására sem: a magyar kormány a leghatározottabban elítéli, Gyöngyösi Márton a Jobbik képviselője Parlamentben tett kijelentését - közölte kedd reggel a kormányszóvivői iroda.
"A kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen inzultusoktól" - hunyászkodott meg a Kormányszóvivői Iroda.
"Pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt: az itt élő és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára” - mondta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, a külügyi bizottság alelnöke hétfőn délután a Parlamentben, a gázai konfliktusról folytatott vitában.
Gyöngyösi teljes felszólalása itt tekinthető meg: Gyöngyösi: A "magyar" külügy a cionista ATV-t megszégyenítő sebessé...
1. frissítés: Gyöngyösi "pontosít" és elnézést kér:
A Jobbik frakcióvezető-helyettese alább olvasható közleményében félreérthetőnek nevezi a saját szavait - pedig a zsidóknak abban igazuk van, hogy egyértelműen fogalmazott, akárcsak a zsidókérdést megoldani kívánó derék képviselőink a '30-as években:
Tegnap a parlamentben, a Gázában folytatott izraeli vérfürdő kapcsán elhangzott, külügyminiszternek címzett kérdésemben félreérthetően fogalmaztam akkor, amikor a kormány egyoldalú Izrael-pártiságát számon kérve a magyar kormányban és országgyűlésben potenciálisan jelen levő izraeli-magyar kettős állampolgárok által előidézett nemzetbiztonsági kockázatra hívtam fel a figyelmet.
A Jobbik a nemzetbiztonsági kockázat felmérését - ahogy azt Vona Gábor múlt heti tüntetésünkön is kijelentette - kizárólag a kettős állampolgárok esetén tartja fontosnak. A félreérthető kijelentésemért zsidó honfitársainktól elnézést kérek.
A Jobbik, ahogy azt már számtalanszor elmondta, nem a származást nézi, hanem a tetteket. Izrael pedig Simon Peresz kijelentése, a nemzetközi normák megszegése miatt nemzetközi kockázatot jelent. Nagyon sajnáljuk, hogy miközben erről senki nem beszél a Jobbikon kívül, addig a félreérthető kijelentéseken most is megindult a szokásos hivatásos rettegés. Ez is jelzi az illető újságírók és közéleti szereplők rossz szándékait és rossz lelkiismeretét.
Magyarországnak nem a Jobbiktól, hanem a cionista Izraeltől, valamint az azt itthonról is kiszolgálóktól kell félnie.
A szocionisták hozzák a formájukat, rendkívüli bizottságban folytatnák a rettegést:
 
 

2. frissítés: Jó hír: önként veszik fel a sárga csillagot a zsidók - délután gyülekeznek az Országház előtt
Az első öntudatos "civil" zsidó gittegylet már be is jelentette hős antifa ellenállását. A commmunity.eu-n jelent meg felhívásuk.
Ne hagyjuk, hogy elterjedjen a magyar Országgyűlésben fasiszta ideológia!
Ne hagyjuk, hogy Magyarországon teret nyerjen a szélsőjobb eszmeisége!
Ne hagyjuk, hogy kilencven évvel a zsidótörvények után újból „listázzanak”!
Ne hagyjuk, hogy a fasiszta gondolatrendszer és világszemlélet eluralkodjon hazánkban!
Ne hagyjuk, hogy a magyar pártok némák legyenek!
Magyar Demokraták! Antifasiszták! NE HAGYJUK!
Tiltakozzunk november 27-én délután 15 órakor egy Flashmob keretében a Parlament előtt.
Találkozunk 15:00-kor az Alkotmány utca torkolatánál a Kossuth téren, a Parlament főbejárata előtt.
MINDEN MAGYAR DEMOKRATA VISELJEN SÁRGA CSILLAGOT!
Legalább megkönnyítik a "listázást"...
3. frissítés: Ujhelyi egy dagályos monológ végén feltette a Dávid-csillagot
Volner Jánoson kívül senkit nem zavart, hogy hatásvadász produkciójának semmi köze nincs házelnöki tisztségéhez. A filoszemita komcsi műmájer bele is fojtja a szót a nemzeti ellenzék képviselőjébe.
4. frissítés: A jó példa szerencsére ragadós - a régi szép időket idéző fénykép:
Zoom
Több képviselő is viseli a sárga csillagot kedden a Parlamentben, tiltakozásul Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése ellen. Kolber István, Vadai Ágnes és Varju László független képviselők, a Demokratikus Koalíció tagjai, valamint ülést vezető MSZP-s Ujhelyi István sárga csillagot viselnek az Országgyűlés keddi plenáris ülésén.
Zoom
5. frissítés: Steinerék megszavaztatnák a korábbi javaslatukat, a DK betiltaná a Jobbikot
A szocialisták nevében Steiner Pál és Mesterházy Attila határolódott el Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő szavaitól. Felszólították a házelnököt, határolódjon el, valamint hívja össze a házbizottságot az ügyben.
Megbocsáthatatlan szavak hangzottak el tegnap a Parlamentben. A szélsőjobboldali párt egyik képviselője olyan nyíltan antiszemita kijelentéseket tett, ami minden demokratának elfogadhatatlan. Az MSZP elhatárolódik a legsötétebb Horthy- és nyilas korszakot idéző kijelentésektől - írta kedden a párt nevében Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és Steiner Pál országgyűlési képviselő.
Nem tűrhetjük, hogy a Magyar Országgyűlésben, a magyar demokratikus közéletben elhangozhassanak ilyen kirekesztő, embertársainkat vallási vagy faji alapon megkülönböztető szavak - írták.
Az MSZP nem véletlenül figyelmeztetett többször is a fasizálódás veszélyeire. Mindig is elítélték azt a jobboldali politikát, amely cinkos hallgatásával nemcsak eltűri, de bátorítja is az antiszemita, rasszista megnyilvánulásokat. A szocialisták Orbán Viktort és a Fidesz politikáját teszik felelőssé, hogy idáig juthatott a magyar politikai közbeszéd - áll a közleményben. Az MSZP-sek felszólítják a Fidesz-KDNP-t, késedelem nélkül tűzze napirendre az MSZP "gyűlöletbeszédet" szankcionáló, korábban elutasított javaslatát és az általuk kezdeményezett, de szintén leszavazott etikai bizottság létrehozását. Felszólítják a Magyar Országgyűlés elnökét, azonnal hívja össze a házbizottságot, és adjon ki elhatárolódó állásfoglalást az ügyben, valamint nyilatkozzon, hogyan kívánja elejét venni a parlamenti szélsőséges megnyilvánulásoknak - zárul a közlemény.

Ha így folytatják, erre is sor kerülhet
A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy kezdeményezze a Jobbik betiltását, a többi parlamenti erőt pedig arra szólítja fel, hogy zárják "politikai karanténba" a pártot - közölte Molnár Csaba, a DK alelnöke keddi sajtótájékoztatóján.
Molnár Csaba - aki négy párttársával, Varju Lászlóval, Kolber Istvánnal, Szűcs Erikával és a Vadai Ágnessel együtt sárga csillaggal a mellén jelent meg sajtótájékoztatón - kijelentette: "a rendszerváltás utáni parlamentarizmus talán legszörnyűbb mondatát mondta el hétfőn egy jobbikos képviselő, aki antiszemita, rasszista kijelentést tett". "Ne becézzük a Jobbikot szélsőségesnek, és radikálisnak, mondjuk ki, hogy a Jobbik náci párt, a Jobbik fasiszta párt, a Jobbik nyilas párt, a képviselői fasiszták, a képviselői nyilasok, a képviselő nácik" - fogalmazott. Közölte: a Jobbik működése a DK szerint az alaptörvénybe és az egyesülési jogról szóló törvénybe ütközik, ezért azt követelik Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy indítsa el azt az eljárást, amelynek eredményeképpen a független bíróság döntést hozhat a Jobbik betiltásáról.
Emellett a DK felhívja a többi parlamenti pártot, hogy a Jobbikot együttesen zárják "politikai karanténba, vagyis ne szálljanak vitába jobbikos képviselővel a plenáris vagy bizottsági ülésen, az Országgyűlés ne tárgyaljon jobbikos indítványt, a kormány tagjai ne válaszoljanak jobbikos kérdésre vagy interpellációra. Emellett - folytatta - Kövér László házelnök ne bízza az elnöklést jobbikos alelnökre, jobbikos jegyzőket ne osszanak be munkára, a bizottságokban pedig függesszék fel a jobbikos elnököket, valamint nyilvános vitát vagy szereplést ne vállaljon senki jobbikos politikussal. Molnár Csaba közölte: a DK a sajtótól azt kéri, hogy "náci, fasiszta képviselővel" ne készítsenek interjút vagy műsort.
6. frissítés: Rogán pénzbírsággal sújtaná azt, aki igazat szól zsidóügyben
A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői, parlamentben elhangzott kijelentését, és a házbizottság ülésén azt kezdeményezi, hogy 2013-tól a házelnök utólag, akár pénzbírság formájában is felléphessen az ilyen szóhasználat ellen - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság keddi rendkívüli ülése előtt újságírókkal.
A frakcióvezető elfogadhatatlannak minősítette a hétfői ülésnapon elhangzottakat, és közölte azt is, nem lát különbséget Gyöngyösi Márton hétfői és keddi nyilatkozata között. Szerinte az ilyen kijelentések ellen minden politikai erőnek a leghatározottabban fel kell lépni és ezt megtehette volna a jobbikos képviselő felszólalása idején a plenáris ülést levezető alelnök is, de mivel egy képviselőcsoportba tartoznak, nem meglepő, hogy nem tette meg.
Rogán Antal elmondta, a házbizottság ülésén kezdeményezi, hogy jövő év január 1-jétől a házelnök utólag, akár pénzbírság formájában is felléphessen az ilyen cselekedetek, az ilyen elfogadhatatlan politikai szóhasználat ellen. Utalt arra is, hogy jövőre a levezető elnök bizonyos esetekben kivezettetheti az országgyűlési képviselőt, most azonban csak a figyelmeztetés eszközével élhet.
Hangsúlyozta, a Fidesz az antiszemitizmus minden formáját elítéli, és kötelességének tartja megvédeni minden zsidó és nem zsidó származású embert. Emlékeztetett arra, a Fidesz az a párt, amely először lehetővé tette, hogy a holokauszt emléknapján megemlékezést tartsanak az Országgyűlésben.
7. Még az is kiderülhet, hogy a kormány is antiszemita
Ugyanis annyira sem hatják meg a zsidóellenesség újabb és újabb, szörnyűbbnél szörnyűbb esetei, hogy alkalomhoz illő közleményekkel biztosítsák szeretetükről a zsidókat, ehelyett sablonokat használnak:
8. Sárga csillagot ajándékoz a képviselőknek az Élősködők Menete Alapítvány
Az Élet Menete Alapítvány képviseletében kedd délután 3 órakor egy 12 éves általános iskolás tanuló 386 db sárga Dávid-csillagot fog átadni Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, felkérve, hogy ossza szét a képviselők között, "segítve az esetleges összeírás eredményének bevált módon való megjelenítését" - közölte a magyarellenes alapítvány, mely az Országgyűlés előtt tiltakozó demonstrációt is szervez.
9. "Négy parlamenti frakció határozottan elítélte és elfogadhatatlannak tartotta a jobbikos képviselő felszólalását"
Az Országgyűlés házbizottságában a Jobbikon kívül minden frakció elítélte a radikális párt képviselőjének hétfői felszólalását, a Jobbik elnézést kért.
A Fidesz, a KDNP, az MSZP és az LMP frakciója is határozottan elítélte a jobbikos Gyöngyösi Márton előző napi parlamenti felszólalását az Országgyűlés házbizottságának keddi, rendkívüli ülésén, és hibának tartották, hogy az ülést vezető alelnök, a jobbikos Balczó Zoltán nem lépett közbe. A Jobbik viszont azt hangsúlyozta, hogy elnézést kértek a félreérthető kijelentések miatt.
A külföldön tartózkodó Kövér László házelnököt helyettesítő Lezsák Sándor országgyűlési alelnök az MSZP által kezdeményezett házbizottsági ülés után azt mondta: négy parlamenti frakció határozottan elítélte és elfogadhatatlannak tartotta a jobbikos képviselő felszólalását, és megállapodtak abban, hogy a következő házbizottsági ülésen annak lehetőségeiről tárgyalnak, hogy a jövőben hogyan lehet "a hasonló eseteket magakadályozni".
A házbizottságban a Fidesz, a KDNP, az MSZP és LMP is érzékeltette, hogy a levezető elnök hibát követett el, neki kellett volna akár a szót is megvonnia Gyöngyösi Mártontól.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese ugyanakkor azt mondta, "nyilvánvalóan félreérthető kijelentésekről" van szó, amiért a képviselő, és - a házbizottság ülésén - ő maga is elnézést kért. Balczó Zoltán pedig úgy értékelte, a jelenlegi házszabály alapján nem lett volna lehetősége rendre utasításra.
Lezsák Sándor tájékoztatása egy MSZP-s követelésére:
 

 
10. Köves Slomóék feljelentik az Igaz Magyar Hazafit
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) büntetőfeljelentést tesz Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője ellen.
A hitközség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ezzel együtt a kormányt és a "demokratikus" parlamenti pártokat arra kérte fel: tegyenek meg mindent "a Parlamentben megjelent nácizmus visszaszorítása érdekében". Az EMIH szerint a "Jobbik a középkori babonákon alapuló antiszemitizmus után immár nyíltan is nácizmust képviseli".
Úgy vélik, Gyöngyösi Márton állítása arról szólt, hogy azok a magyar állampolgárok, különösen a kormánytagok és országgyűlési képviselők, akik zsidó származásúak, pusztán e származásuk miatt, nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Úgy fogalmaztak, ez kétséget kizáróan gyűlöletre uszítás, hiszen ha ezt a "nemzetbiztonsági kockázatot" meg kell szüntetni, az már közvetlen fenyegetést is jelent a "zsidó származású magyaroknak".
11. Kövér szerint minősíthetetlen
Kövér László házelnök elutasítja a jobbikos Gyöngyösi Márton "minősíthetetlen kijelentését", és reményét fejezi ki, hogy minden parlamenti párt támogatni fogja a házszabály szigorítását, ami lehetővé teszi az "ilyen és ehhez hasonló képviselői magatartás utólagos szankcionálását" - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata kedden.

Egy volt (?) fideszes, aki egészen biztosan nemzetbiztonsági kockázat
 
 
12. Azt is a zsidók döntenék el, kinek van helye a magyar parlamentben
A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) szerint egyetlen európai, és így a magyar parlamentben sincs helye olyan pártnak, és képviselőnek, amely "szélsőjobboldali elveket képvisel, illetve hangoztat".
Szabó György, a Mazsök kuratóriumi elnöke (korábban a Fidesz-KDNP újlipótvárosi önkormányzati képviselője, aki az izraeli harci utász egység jelvényét hordja a zakója hajtókáján) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében közölte: a leghatározottabban elítélik Gyöngyösi Márton "antiszemita, rasszista kijelentéseit".
13. Gyöngyösi megint "megkövette zsidó honfitársait", de fenntartja kezdeményezését
Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti kijelentése miatt "megköveti zsidó honfitársait", és elismeri, hogy "félreérthetően fogalmazott", amikor zsidó származásról beszélt, de "fel sem merült benne", hogy lemondjon, az ügyet pedig lezártnak tekinti. Erről a Jobbik frakcióvezető-helyettese beszélt mai budapesti sajtótájékoztatóján.
Az ellenzéki politikus fenntartja pártja azon kezdeményezését, hogy a kormánynak igenis közzé kellene tennie a magyar-izraeli kettős állampolgársággal rendelkező és így potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő kormánytagok és országgyűlési képviselők esetleges listáját.
Szerinte az adatvédelmi biztos egy korábbi vizsgálatában kimondja, hogy közérdekű nyilvános adat a közszolgálati tisztviselők állampolgársága, így Gyöngyösi Márton szerint egy ilyen vizsgálat nem kellene hogy megütközést keltsen Magyarországon.
14. Szegény ET-főtitkárt "sokkolta" a felszólalás
Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára egy nemzetközi konferencián jelezte: "sokkolták" Gyöngyösi Márton szavai, amelyek a magyar parlamentben hangzottak el. Ugyanitt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere közölte: határozottan elítéli, hogy az embereket bármilyen módon listázzák.
"Határozottan visszautasítjuk", hogy embereket bármilyen módon listázzanak, hogy megbélyegezzék vagy veszélyesnek tekintsék őket a magyar államra származásuk miatt - mondta az emberierőforrás-miniszter kedden egy nemzetközi konferencián, Budapesten.
Az Európa Tanács (ET) által a "gyűlöletbeszédről" szervezett tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatón Balog Zoltán kifejtette, a konferenciát már hónapok óta készítik elő, és hétfőn egy politikai párt képviselőjének "sikerült megvalósítania a gyűlöletbeszédet az Országgyűlésben". A miniszter üdvözölte, hogy az egész politikai elit, a pártok és civil szervezetek is megszólaltak az ügyben.
Felidézte, a gyűlöletbeszéd a kommunista diktatúra idején államilag szervezett volt. "Államilag parancsolt" volt embercsoportok - például a parasztság - kirekesztése, megbélyegzése. A gyűlöletbeszéd ma is tovább él Magyarországon, és "a mi dolgunk" határozottan fellépni ezzel szemben - mutatott rá.
Thorbjorn Jagland, az ET főtitkára kiemelte, "sokkolta", ami a magyar parlamentben történt, mert "egy embercsoport elleni erőszak vagy népirtás általában úgy kezdődik, hogy listázzák a kiszemelt csoportot".
Torgeir Larsen norvég külügyminiszter-helyettes azt mondta, hétfőn emlékeztek meg Norvégiában a zsidók deportálásáról, amelynek alapja ugyancsak a listázás volt. A norvég politikus üdvözölte, hogy a magyar kormány világosan visszautasította a történteket.
15. Novák: Az izraeli kitűzős képviselők miatt is időszerű a kérdésfelvetés
"Védhetetlen és félreértelmezhető volt, rosszul fogalmaztam" – értékelte felszólalását az Indexnek kedden Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője. A politikus hozzátette: ha a média jóindulattal értelmezte volna a szavait, akkor a mondanivalója az eredeti felszólása alapján is érthető lett volna.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke a lapnak azt mondta: a Jobbik hétfő reggeli frakcióelnökségi ülésén kérték meg Gyöngyösit, hogy a parlamenti képviselők állampolgársági vizsgálatát vesse fel az parlament ülésén. Novák szerint a párt szeretné, ha kiderülne, ki kettős állampolgár az országgyűlési képviselők közül. Az ellenzéki politikus szerint a kettős állampolgársággal rendelkezők közül különösen azok jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot, akik izraeli állampolgárok is egyben. Novák emlékeztetett: több MSZP-s képviselő – példaként Steiner Pált említette – Izrael állam kitűzőjével jelent meg az Országgyűlésben.

Az MSZP-s Horváth Csaba
A Jobbik ezért kíváncsi arra, hogy ezek a képviselők melyik állam érdekeit képviselik, mondta Novák.
A Jobbik tehát nem a származás, hanem az állampolgárság kérdését akarta felvetni a Jobbik alelnökének magyarázata szerint. Novák azt mondta: Gyöngyösi a felszólásában pongyolán fogalmazott, hibát követett el, amikor zsidó származású emberekről beszélt. "Élő szóban előfordul, hogy nem olyan precíz az ember, mint írásban” – mondta Novák. A politikus szerint ennek ellenére nem valószínű, hogy Gyöngyösit megrovásban részesítenék, ennek oka, hogy a politikus nem szándékosan követte el a hibát.
Novák hozzátette: a kérdést korábban Vona Gábor pártelnök is felvetette. Vona november 21-én, az izraeli nagykövetség előtti tüntetésen azt mondta: a Jobbik a kormánytagok, és az országgyűlési képviselők nemzetbiztonsági átvilágítását követeli, hogy kiderüljön vannak-e izraeli állampolgárok közöttük. A Jobbik alelnöke emlékeztetett arra is, hogy az ellenzéki párthoz köze álló Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete még júliusban levélben kereste meg a parlamenti képviselőket, hogy rendelkeznek-e kettős állampolgársággal. A szervezet honlapja szerint a megkeresésre 18-an válaszoltak, köztük jobbikos, fideszes, KDNP-s, MSZP-s LMP-s képviselők.
Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke Gyöngyösi Márton ügye kapcsán úgy nyilatkozott: a képviselő a párt álláspontját mondta el, de félreérthetően fogalmazott, ez – mint mondta – „élőszóban előfordul”. A sajtófőnök hangsúlyozta: kiállnak Gyöngyösi mellett, és elmondta, szerintük az embereknek joguk van tudni, hogy vannak-e az Országgyűlésben kettős állampolgárok, mert ez nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, és közérdekű adat.
Pál az MNO kérdésére válaszolva azt mondta: ha valaki izraeli–magyar kettős állampolgár, az az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelentheti hazánk számára. Mint mondta, ha egy országgyűlési képviselő kettős állampolgár, akkor legyen annyira bátor, hogy ezt vállalja. Arra a kérdésre, hogy ha valakiről kiderül, hogy kettős állampolgár, a Jobbik szerint mi a teendő, a sajtófőnök azt mondta: szó sincs arról, hogy le kellene mondania, de meg lehet vizsgálni az eddigi tevékenységét. Pál szerint hasznos lehet tudni, hogy melyik országot képviseli. Hozzátette azt is: sehol nem bevett szokás, hogy ha valaki egy adott ország képviselője, akkor kettős állampolgár is legyen.
16. A "fasiszta nyilas párt utódja"
Élesen elítélte a jeruzsálemi székhelyű, az ilyen "elítélésekért" komoly összegeket kapó Simon Wiesenthal Központ kedden Gyöngyösi Márton előző napi parlamenti felszólalását.
A reggeltől estig holokausztozó szervezet igazgatója, Efraim Zuroff szerint Gyöngyösi megnyilatkozása "szomorú emlékeztető a népirtó náci rezsimre, amely számos helyi kollaboráns segítségével magyar zsidók százezreit gyilkolta meg".
"Az, hogy Gyöngyösit a parlamenti felszólalás után nem kényszerítették lemondásra, arról árulkodik, hogy Magyarországon terjedőben van az antiszemitizmus, amelyet elsősorban a fasiszta nyilas párt utódja, a Jobbik propagál" – olvasható a nyilatkozatban.
A zsidó üdvözli, hogy a magyar kormány kedden elítélte a képviselő felszólalását, de úgy véli, hogy a hétfői teljes csönd, és az a tény, hogy az "antiszemita uszító demagógiája minden jel szerint büntetlen marad", csak tovább bátorítja a Jobbikot, hogy "folytassa gyűlöletkampányát a magyar zsidók és romák ellen".
17. "Diszkriminációs kijelentések"
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerint a parlamentnek intézkednie kell Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő "felelősségre vonásáról".
A pénznyelő szervezet szerint minden országgyűlési képviselőnek "kötelessége", hogy személyesen utasítsa vissza Gyöngyösi Márton "diszkriminációs kijelentéseit".
A Mazsihisz szerint a jobbikos képviselő - "a holokauszt óta először" - a parlamentben azt követelte, hogy magyar állampolgárokat zsidó származásuk alapján vegyenek listába, és állította, hogy az országban élő zsidó emberek "nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek".
A Mazsihisz "felhívja a demokratikusan gondolkodó parlamenti képviselőket, hogy egyenként és kollektívan is utasítsák vissza Gyöngyösi Márton antiszemita kijelentéseit" - követelik az örökös követelőzők.
(Kuruc.info - MTI - HVG - ATV - Index nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104606/#ixzz2DRCtQGtx

Vizsgálni kell a politikai szervezetek külföldi támogatóit

|

A Jobbik megvizsgálná, mely pártok, szervezetek kapnak támogatást külföldi szervezetektől, mivel ez könnyen nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet. Volner János sajtótájékoztatóján közölte: erre azért van szükség, mert vélhetően nem ellenszolgáltatás nélkül érkezik a pénz.

Volner János törvényjavaslata szerint, amit már be is nyújtott, vizsgálni kellene, melyek azok a szervezetek, pártok, amelyek külföldről kapnak pénzt, támogatást. A Jobbik alelnöke szerint ez nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, mivel így külföldi érdekeltségek tudnak beleavatkozni belügyekbe. Példának hozta fel Richald Fieldet, aki az LMP kampányát támogatta, illetve a Center for American Progress amerikai szervezetet, amely a Bajnai vezette Haza és Haladást pénzeli. 

Volner János feltette a kérdést: milyen ellenszolgáltatást kérhetnek ezen szervezetek, mivel biztos nem a két szép szemükért adnak hatalmas támogatásokat.

A párt másik törvényjavaslata arra vonatkozik  - mondta el a képviselő -, hogy ne lehessen külföldi magánszervezetektől állami tevékenységekhez támogatást elfogadni, mert így nyomást lehet gyakorolni a belpolitikára. Volner János rámutatott: ha Obama mögé orosz vagy kínai tőke állt volna fel, az elnököt elsöpörte volna a közfelháborodás. Csakis magánszemélytől lehetne juttatást elfogadni a javaslat szerint, és maximum egymillió forint értékben - tájékoztatott.

A kettős állampolgárság kérdésében újságírói kérdésre válaszolva elmondta: lehetséges, hogy jövő héten osztják ki személyesen a leveleket, viszont törvényi kötelességük lesz nyilatkozni a képviselőknek esetleges kettős állampolgárságukról, nem zárkózhatnak el. Mint elmondta, az NBH (AVH) más esetben is vizsgálatot folytat le, ha valamely pozíciót betöltő személy állampolgársága nemzetbiztonsági kockázatot hordozhat.

barikad.hu

Európa Palesztinájává válhatunk - beszélgetés Dúró Dórával

Nemzeti egység jobbikos vezetéssel Kosdon

Tiszavasvári, Hencida, Hegyháthodász, Gyöngyöspata és Békésszentandrás után most már a Pest megyei település, Kosd is a Jobbik utat választotta. A közel 2700 fős település lakosságának élete november 25-én fordulóponthoz érkezett. A településen időközi választást kellett tartani, mert a testület augusztus 30-án feloszlatta magát. Az utolsó csepp a pohárban, a települést két éve irányító polgármester által bejelentett ÁFA-csalás lett. A jobbikos Kurdi Ferenc mellé - aki eddig a falu alpolgármestereként tevékenykedett - egy jobbikos és négy független képviselőjelölt sorakozott fel. A helyi nemzeti erők szövetsége elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi választáson, így a jövőben a jobbikos Kurdi Ferenc vezetheti polgármesterként Kosdot. A barikad.hu ennek kapcsán készített interjút az újonnan megválasztott településvezetővel.

kurdiferenc

A képviselő-testület augusztus 30-án megtartott rendkívüli testületi ülésen, öt igen egy nem ellenében feloszlatta önmagát, majd felkérték a választási bizottságot az új, időközi választás kiírására és lebonyolítására. Az erre vonatkozó határozati javaslatot Ön terjesztette elő. Mi vezetett idáig?

Az időközi választás egy bizalomvesztés eredménye. Sok apró történetből épült fel: az elmúlt időszak anomáliáival már egyre kevésbé voltunk képesek megbirkózni a sok ellentétes polgármesteri magyarázat miatt. A testület nem tudta tovább kezelni, hogy bizalmat szavazott László Zoltánnak, aki mögé beállt, ám ő vitás ügyekbe keveredett és nem hajlott a megoldásra sem.

Minek kapcsán merült fel bizalmatlanság László Zoltán polgármesterrel szemben?

Felmerült, hogy a polgármesternek köze volt egy ÁFA-csalási ügyhöz. Vita kerekedett arról, hogy László Zoltán polgármester legálisan spórolt-e az önkormányzatnak, vagy elcsalta-e a pénzeket. Egy testületi ülésen kijelentette, hogy több mint ötmillió forintos csalást követett el és emiatt börtönbe mehet. Nem kért bocsánatot, a kijelentését nem vonta vissza, és nem is tudta egyértelműen tisztázni az esetet, egy bűncselekményben pedig nem kívántunk cinkossá válni. Bár a választásokat megelőző közmeghallgatásokon már azt mondta, úgy látja ez hiba volt. A testület ezek után egyre kevésbé tudott már a polgármesterrel együtt dolgozni, így alpolgármesterként úgy éreztem, lépni kell. A régi testület újra megválasztott tagjai pedig egy emberként álltak a közös ügyünk mellé. Én kiálltam a polgármester mellett a bizalomvesztésig, és azon dolgoztunk, hogy ne torkolljanak felesleges személyeskedésbe a viták. De egy olyan kis közösség, mint Kosd is, nem bírja sokáig elviselni az ilyen feszültségeket.

A feszültségek, illetve a bizalmatlanság, ami László Zoltán felé irányult, úgy tűnik azonban, hogy az Ön esetében a bizalom erősödésével járt…

Jómagam helyi lakos vagyok, és sokan ismernek. Az emberek személyesen jöttek leadni az ajánlószelvényeiket, és ami még fontosabb, számos emberről tudok, aki MSZP, vagy Fidesz-szimpatizánsként szavazott rám. Ők félretették pártpreferenciájukat és bizalmat szavaztak nekem, mint jobbikos jelöltnek, ez nagyon sok erőt ad a jövőbeni munkámhoz.

Más pártok mennyiben avatkoztak be a választásba?

Nem tudok arról, hogy más országos pártok helyi szinten közvetlenül beleavatkoztak volna a kampányba, hiszen nem pártok közötti csatározásról szólt ez a választás, hanem a község érdekeit tartottuk folyamatosan szem előtt. Viszont fontosnak tartom kijelenteni, hogy bárkivel együtt tudok dolgozni továbbra is, ha az a település érdekeit és a közösség életét megnehezítő ellentétek lebontását szolgálja.

A választásokat lényegében a Nemzeti Egység Kosdért nyerte meg. Mit kell tudni erről az összefogásról?

Ez az összefogás, nem egy hivatalos egység, hanem egy szlogen volt. Persze természetesen ez többet jelent, mint egy szlogen, hiszen azért döntöttünk a megnevezés mellett, mert mindannyian a nemzet érdekeit tartjuk szem előtt és fontos volt, hogy legyen egy közös kiindulópont. Ez pedig a nemzeti egység Kosdért. Nem pártok, hanem emberek összefogásáról van szó, akik nemzeti egységben képesek gondolkodni és ennek az útnak a mentén tudnak egységes csapatot alkotni.

Mi fog most a választási győzelem után következni Kosdon? Milyen céljaik, terveik vannak?

Általános problémának tartom, hogy nincsenek közösségi színterek, nincs közösségi szellem. Ezt a problémát nagyon kevés település, önkormányzat tudja jól kezelni. Én elsődleges feladatunknak tartom, hogy a közösségi szellemet megteremtsük. Szeretném, ha a lakosok azt éreznék, hogy bármilyen kicsi is az, amit hozzá tudnak tenni a falubeli közösségi élethez, az is érték. Ha majd beindul a közösségi szellem, illetve maga a közösség mozogni kezd, akkor úgy fog működni, mint egy hálózat, mint egy idegrendszer. Szeretnénk felmérni a lakossági igényeket, véleményeket, hogy értéktérképet készíthessünk. Ehhez lenne segítség az úgynevezett utcabizalmik munkájára, akik mikroközösségeket hoznának létre. A begyűjtött lakossági vélemények alapján alakítanánk ki olyan stratégiai pontokat, amelyekből dolgozni tudunk. Az előző, regnáló önkormányzatok ugyanis nem határoztak meg olyan támpontokat, amelyekből építkezni tudna ez a közösség. Továbbá a jövőben szeretnénk felkészülni arra is, hogy ha beüt egy gazdasági krach, akkor olyan alapokkal rendelkezzünk, amelyek közösségi célokra használhatóak fel. Olyan kisüzemeket akarunk létrehozni, amelyek a helyben megtermelt élelmiszereket fel tudnák dolgozni, az önfenntartó gazdálkodásra kell törekednünk.

A választási programjukban szerepelt, hogy a fiatalok szórakoztatására és a nyugdíjasok ellátására is figyelmet fordítanának.

A fiatalok jelenleg mostoha helyzetben vannak. Nagyon kevés önkormányzat foglalkozott komolyabban a mind a fiatalok, mind pedig az idősek helyzetével. Folyamatos forráshiányra hivatkozva nem lettek megfelelően kezelve azok az aktuális problémák, amelyek velük kapcsolatban felmerülnek. Az utcabizalmi rendszeren keresztül ők is meg lennének szólítva, hogy pontosan felmérjük a problémáikat. Az eddig megkérdezett fiatalok többsége érdekes módon egy könyvtár létrehozását szorgalmazná Kosdon. Több konkrét elképzelésünk is van már, de ezekről szeretném kikérni a fiatalok véleményét is. A nyugdíjasok esetében, főként a ténylegesen magukról gondoskodni nem tudó idősek ellátásán szeretnénk javítani. Szociális ellátásban, illetve házi ellátásban eddig is részesültek, de ezek csak szűkösen érvényesültek.

A Jobbik programjában hangsúlyosan szerepel a közbiztonság kérdése. Milyen tervet dolgoztak ki a rend helyreállítására? Korábban a Bar!kád hetilapnak azt nyilatkozta, hogy az egyre szaporodó bűncselekmények visszaszorítása érdekében szeretnék létrehozni a polgárőrséget, melynek Ön is tagja lenne, illetve még a saját kocsiját is felajánlotta járőrözésre.

A polgárőrség jelenleg csak jogilag létezik, a gyakorlatban azonban nem működik megfelelően. Természetesen, ahhoz, hogy elinduljon, vagy működjön a polgárőrség, ígéretemhez híven ha megfelelőnek tartják, biztosítani fogok egy gépjárművemet, és egy melegedő épületet. Szeretném, ha lehetőségem lenne segíteni is a munkájukat, hiszen egy kis településről van szó, ahol közösen kell megoldani a problémáinkat. Szeretném, ha a párbeszéd kedvéért a mindenkori polgármester ott ülhetne a polgárőrök egyeztetésein. Fontosnak tartom, hogy ebben a kérdéskörben – hiszen a polgárőrség az utcabizalmi rendszernek is egy részét képezi, tehát kiegészítő pillére kell, hogy legyen –olyan döntéseket hozzunk, amelyek pozitívan befolyásolják a polgárőrség működését, illetve a helyi közbiztonságot megerősítését.

barikad.hu

Az antijudaizmus jogos nemzeti önvédelem! – Egy kis eszmefuttatás a...

 

Le a kalappal Gyöngyösi Márton előtt! Végre egy olyan, évtizedek óta létező, ám kínos gonddal takargatott, eltitkolt problémára hívta fel a közfigyelmet, ami nagymértékben hozzájárult hazánk jelenlegi katasztrofális állapotához, s alapvető oka a magyarság rohamos elszegényedésének, leépülésének, elvándorlásának és pusztulásának.

 

Akkor, amikor a világzsidóság, benne a hazai Dávid-háziak és bérenceik (kettős izraeli-magyar és nem kettős állampolgárok) nyíltan összehangolt, koncentrált támadást indítottak a magyar élet gyökerei, a magyar megmaradás ellen, úgy gondolom, hogy a legkevesebb, amit tehetünk ennek megakadályozása végett, hogy minden lehetséges fórumon határozottan szót emelünk ellene. Fölösleges és értelmetlen szüntelenül védekeznünk az antiszemita, rasszista, fasiszta, náci, nyilas stb. – egyébként megalapozatlan, légből kapott – megbélyegzések ellen; hanem igazunk biztos tudatában ellenségeinket, árulóinkat kell szigorúan tetemre hívnunk és lelepleznünk.

Nem nekünk kell elnézést, irgalmat könyörögnünk (amit úgysem kapnánk meg!) az önkiválasztott, „túlélő” fajtól; hanem a rendelkezésünkre álló összes tudás és tapasztalat (előítélet?) birtokában, a cáfolhatatlan tények, az alattomos, hódító propaganda és cselvetések bátor feltárásával és leltárba vételével kell bizonyítanunk országnak-világnak, hogy milyen elvetemült, ördögi színjátékok folynak egyre sűrűbben nemzetünk, elemi létfeltételeink, ősi kultúránk és hagyományaink lerombolásáért; azért, hogy Istentől nekünk adományozott életterünket, a Kárpát-medencét, elbitorolják tőlünk, hogy maguknak és sehonnai, gyülevész testvéreiknek, hitsorsosaiknak új hazát szerezhessenek a mi rovásunkra.

Ilyen alattomos, körmönfont „honfoglalás” fényében nemhogy vétek vagy bűn ez ellen a gyalázat ellen tiltakozni és lázadni, hanem szent kötelességünk (lásd Aranybulla és egyebek!)! Tovább megyek: akik magyarként, bármi okból beállnak elnyomóink, gyilkosaink szolgálatába, feléjük talpnyaló gesztusokat mutatnak, vagy mindezen károkozások ismeretében bambán hallgatnak és kivárnak – főként azok, akik hivatalos tisztségeket, vezető pozíciókat töltenek be –, azok fajtánknak, hazánknak felelősségre vonandó megrontói, akik számára nincs kegyelem és megbocsátás! Öntudatosabb nemzeteknél (pl. palesztinok, albánok, csecsenek, írek, baszkok, afgánok) legelőször ezeket a gazfickókat likvidálják, hiszen már Petőfi is megírta, hogy „könnyű elbánni külső elleninkkel, ha kivesznek a belső bitangok”.

Gyöngyösi csupán óvatosan és körültekintően jegyezte meg, hogy ezek a „kettős állampolgárok”, amennyiben országgyűlési képviselők, netán kormánytagok, bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek számunkra (mi az hogy, nagyon is!), s honfitársainknak jogában áll tudomást szerezni arról, hogy valójában kik tartoznak közéjük. Elárulhatom, bőven akadnak efféle „identitászavaros, tudathasadásos elemek”, akik ha úgy látják célravezetőnek, a sárga csillagot is habozás nélkül kitűzik magukra (javaslom még, hogy legalább a „békemeneteiken” a Duna-parti vascipőket is húzzák patáikra!), de sohasem a magyar érdekek mellett nyilatkoznak meg, ezt már ezernyi letagadhatatlan példa igazolja. Nem hiszem, hogy nekünk tiszteletben kellene tartanunk röhejes „hiperérzékenységüket”, s attól való félelmünkben, hogy megszólják a ház elejét, meg hogy ez nem „szalonképes” az EU politikai bordélyaiban és budoárjaiban, lemondhatnánk a szabad véleménynyilvánításról, ami ugyebár az általuk hirdetett és magasztalt „demokrácia” minimális velejárója. Mert ha nem így van, akkor ismerjék be őszintén, hogy ez a mostani, a látszatok dacára, csak egy hibrid „demokratúra”, ténylegesen inkább zsarnokság; hiszen a szólásszabadságunk csak addig terjed, ameddig az ő szekerüket toljuk, viszont ha magunkért, esetenként az ő álláspontjukkal ütközve, fogalmazzuk meg gondolatainkat, az már nekik és holdudvaruknak elfogadhatatlan, sőt üldözendő. Egyébként hogyan juthatna eszükbe a Jobbik betiltása, ill. mindazok (pártállástól, ideológiától független) törvényi elmarasztalása, akik nem az ő (klezmer) zenéjükre táncolnak? Itt már lehull az óhéber álarc, s ha nem vigyázunk, a „holokamu-tagadás” szankcionálásával párhuzamosan, pillanatokon belül oda is eljutunk, hogy kinyírnak vagy börtönbe zárnak bennünket, ha fölkiáltunk azért, mert a krisztusi keresztre feszítve, vagy a torkunknak szegezett kés fenyegetettségében nem kívánunk tovább élni, mivel lehetetlen.

Gyöngyösi kicsit megszeppenhetett saját szavaitól (vagy tán szóltak neki?), mivel utóbb „elnézést kért a megbántottaktól”, de szerencsére nem adta föl álláspontját, s nem hátrált meg komolyabban. Ő még elég fiatal, s nyilván nincs birtokában az a cáfolhatatlan érvrendszer, beható történelmi tájékozottság, melyre támaszkodva, magyarázkodás helyett, rögtön ellentámadásba lendülhetett volna. Talán pártja is fölkészületlen e téren, azaz nem edződött meg kellőképpen az önvédelmi párbajokban, s megfelelő bölcsesség és ravaszság híján döbbenten áll az efféle folyamatos össztűz, ill. hazug rágalomözön alatt. Pedig el kellene hinniük, hogy győzhetnek is ebben a sorsdöntő, történelmi vitában (erkölcsileg mindenképpen!), hiszen az ellenük föllépők meg se próbálják bizonyítani (nem is lehet!) ócska vádjaikat, hanem csupán hatalmi arroganciával kívánják őket elhallgattatni; tehát erőszakkal beléjük fojtani a szót, s elszigetelni, kiközösíteni a pártot a legdurvább, legalpáribb eszközökkel. Most nagyon fontos, hogy a Jobbik (és Gyöngyösi) ne ijedjen meg a saját árnyékától, hanem elszántan álljon a sarkára, és kemény összetartással, szolidaritással harcoljon nemes elveiért, s ne engedje, hogy egyes tagjait, képviselőit leszalámizzák, ellehetetlenítsék. Most végre lehetősége nyílt arra, hogy híveit s az utcák egyszerű lakóit (nem csőcselék!) is bevonva, széles körű tüntetéseket, tömegdemonstrációkat, általános sztrájkokat szervezzen országszerte, az egyetemes magyarság védelmében. Óriási hiba lenne elpuskázni ezt a kedvező alkalmat, és visszasüppedni a parlamenti bársonyszékek kényelmébe, mert – mint láthatjuk – ott semmi esélye sincs, hogy érvényt szerezzen elképzelései, sajátos programja megvalósításának.

Ezt a növekvő aktivitást várják tőle szimpatizánsai s mindazok a milliók, kiket totális létbizonytalanságba taszítottak a mohó, élősködő hiénák; s akiket olyannyira kiforgattak önmagukból, hogy a legcsekélyebb reményük sem maradt a túlélésre, s akiknek semmilyen egészséges stratégiája, ellenségképe és jövőképe nincsen. Mivel az összes többi párt „elhatárolódott ordas eszméiktől”, miáltal végre „elvált a sz@r a víztől” (lásd Duray Miklós!), most megmutathatják, hogy ők „a legtökösebb legények a vásárban”, akik bármi áron hajlandók végigvinni a küzdelmet, s akármit vijjognak a temetésünkre gyülekező dögkeselyűk, valahány „intelmük” simán lepereg róluk. Egyébként úgy vélem, gyarmatosítóink tiltakozásának, hőbörgésének nagyobb a füstje, mint a lángja, s nem merik megkockáztatni a Jobbik „törvényi betiltását”; mert annak nemcsak Magyarországon, hanem Európában s a többi kontinensen is azonnal híre menne, aminek káros következményeit a cionista rablók, a fokozódó világgyűlölet közepette, aligha szeretnék fölvállalni. Jól tudják ők is, mert sajnos nem hülyék, hogy közeli bukásuk elkerülhetetlen, s fölöslegesen nem akarhatják maguk alatt vágni a fát.

Tehát kard ki kard! Ideje rendet vágni ebben a bűzlő, mocsári dzsungelben, ideje földeríteni és elkergetni hóhérainkat, mert velük együtt, pláne az ő rémuralmuk alatt sínylődve hamarosan megpecsételődik a sorsunk. A Jobbik, ha okosan, taktikusan kihasználja helyzeti előnyét, most maga mögé (mellé) toborozhatja, és rendíthetetlen hadsereggé kovácsolhatja a magyarság eltiport többségét, s örökre véget vethet gonosz, alvilági megszállóink féktelen és felelőtlen tobzódásának! Utána pedig, élve frissen keletkezett népszerűségével és elsöprő támogatottságával, végrehajthatja a 23 éven át elsikkasztott valódi rendszerváltást és elszámoltatást, majd megteremtheti egy vonzó, büszke és virágzó ország alapjait, melyben öröm lesz fajtánkhoz s a Szent Korona államához tartozni. Esküjük is arra kötelezi a jobbikosokat, hogy megtorpanások és vargabetűk nélkül végigmenjenek a megkezdett úton, s ne tisztességes, hűséges embereik botrányos kitúrásáért vagdalkozzanak (ugyanakkor szűrjék ki a soraikba furakodott, kufárkodó, bomlasztó kalandorokat), hanem teljes erejükkel és minden tehetségükkel forduljanak a testünkből lakmározó ragadozóink, vámpírjaink ellen! Ha a magyarság megsejti ezt az eltökéltséget, ha ráérez az ütőképesség s az eredményesség hasonlíthatatlanul csodás ízére, akkor senki és semmi nem gátolhatja meg a ragyogó diadalt (korántsem egy kiváló választási szereplést értek alatta!).

Nem rejtettem véka alá sosem, hogy nem kedvelem túlzottan a koncleső, marakodó pártokat (bár az FKGP-t, a MIÉP-et, majd a Jobbikot tőlem telhetően, sokszor és sokféleképpen segítettem), s a magyar jövő építését inkább nélkülük képzelem el; azonban most szívvel-lélekkel kiállok a Jobbik, mint az egyetlen számottevő nemzeti radikális mozgalom mellett, s nem is hagyom cserben, ha nem tér le a keskeny ösvényről, azaz népünk és hazánk ügyének önzetlen szolgálatáról. Véleményemmel, elhatározásommal nyilván nem vagyok egyedül, de nem mellékes ennek újbóli kihangsúlyozása, önkéntes (hátsó szándék nélküli) elkötelezettségem nyilvános megvallása sem. Bízom abban, hogy később nem kell csalódnom bennük, mert egy elgyávulásból, meghasonlásból, önfeladásból fakadó kudarc nemcsak engem szomorítana el, hanem talán hazánk végső tönkretételét, bekebelezését is siettetné. (Persze, ha szükségét érzem – amolyan fogadatlan prókátorként –, ezután sem fukarkodom majd javító tanácsaim és a vadhajtásokat nyesegető, előrevivő kritikáim közzétételével.)

A Jobbiknak tudnia kell, hogy a magyarság jelenlegi, borzalmasan beteg (mondhatnám: haldokló) állapotában nem bír már el több „szakértői kísérletezést”, sanyargattatást, hanem bajainak sürgős orvoslására vár, amit nem lehet félvállról venni. Nem szeretném a Jobbikot irreális, adottságait meghaladó igényekkel megbéklyózni, de most erején felül kell teljesítenie, mert ezen is múlhat a megmaradásunk. El kell döntenie minden jobbikosnak, hogy vállalja-e ezt a megnyerhető, de az utolsó csepp vérig tartó, gigászi háborút (a nemzet legkiválóbb katonáinak rokonszenvével és kimeríthetetlen áldozataival fölvértezve), avagy a saját karrierjét, boldogulását tekinti előbbre valónak (mely „csatározásban” biztosan könnyűnek találtatik, és helyrehozhatatlanul összeomlik). Nincs más „alternatíva”, le kell tenni a garast! Amennyiben a javunkra, közös előnyünkre cselekszik, akkor (és csak akkor) mi is megmarkoljuk a zászlót (vagy a fegyvereket), s nem is engedjük el addig, míg a magyarság hánykódó hajója békés, hullámmentes révbe nem ér. Ehhez a sikeres „hajózáshoz”, az előttünk tornyosuló összes kihívás és gordiuszi csomó hatékony megoldásához kívánok a Jobbiknak elegendő spirituális és materiális energiát, kitartást, valamint Boldogasszony Anyánk s a Magyarok Istenének áldó pártfogását! Föl az igazságos nemzetmentő küzdelemre, éljen a szent világszabadság, örökké éljen a haza!

Siklósi András

Nemzeti InternetFigyelő

A Jobbik állami segédlettel csökkentené a közműdíjakat

A héten igen beszédes tartalmú vitanap zajlott a parlamentben a közműszolgáltatók piaci magatartásáról, érintve azok visszaéléseik és az ügyfelek védelmének általános hiányosságait - írja közleményében Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik tisztán látja, hogy azok a rezsiköltségek, amelyek egy-két évtizeddel ezelőtt még tolerálható részét tették ki egy átlagos háztartás kiadásinak, mára nem, vagy alig megfizethetővé váltak - fogalmaz. Elképesztő statisztikai adatok támasztják alá - folytatja a képviselő -, hogy a magyar lakosság harmadik éve többet költ a közműcégeknek köszönhetően hatalmasra duzzadt rezsiszámlák kiegyenlítésére, mint ruházkodásra vagy élelmiszer vásárlására.

A Jobbik nem titkolja azt sem, hogy kiket tart felelősnek a helyzetért: a Horn-kormány idején döntöttek több közműágazat és szolgáltató külföldi kézre játszásáról, s arcátlan módon ezek jó részének nyolc százalékos, költségarányos garantált profitot ígértek éves szinten. 2000-ben pedig az akkor Fidesz kormányzat nem eltörölte, hanem mindössze hat százalékosra csökkentette ezt az indokolatlan kedvezményt, melynek köszönhetően másfél évtized alatt súlyos tízmilliárdokkal rövidítették meg a magyar polgárokat - mutat rá Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik éppen ezért tételes elszámoltatást, az érintett ügyletek felelőseinek felkutatását követeli, és állítják: Magyarországon a stratégiai közműcégeknek, így a víz-, áram- és gázszolgáltatóknak, elosztóknak magyar kézben kellene és kell lenniük. Ez az egyetlen út a felé, hogy külföldi cégek profitszerzési szándékai ne drágíthassák a kiszolgáltatott, hatalmas terheket vállaló magyar dolgozók számláinak díjait - zárul a jobbikos képviselő közleménye.

barikad.hu

Jobbikos képviselőket és polgárőröket hurcoltak el a rendőrök

Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagokat és jobbikos önkormányzati képviselőket hurcoltak el a miskolci rendőrök az Avas lakótelepről, tudta meg a barikad.hu. A hatóság intézkedése egyelőre jogszerűtlennek tűnik, ugyanis egyszerű szórólapozókat állítottak elő, akik semmilyen jogsértő magatartást nem folytattak. Információinkat folyamatosan frissítjük.

 

 

16 embert vettek őrizetbe Miskolcon a rendőrök, közülük 14-en a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, ketten pedig a miskolci Jobbik önkormányzati képviselői. Információink szerint a polgárőrök egy szombati lakossági fórumról szóló szórólapokat akartak teríteni az Avas lakótelepen, amikor váratlanul megjelentek a rendőrök és mindenkit előállítottak.

Előbb Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette a szervezet miskolci egységének létrejöttét, majd azt is később, hogy nem járőrözni akarnak, hanem csak szórólapozni.

László Attila, az SZJPE országos elnöke megerősítette Jakab szavait, azonban miután elindultak, a rendőrség igazoltatásba kezdett, majd sorban mindenkit előállítottak. Információink szerint az indok a közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenység szabálysértése volt. Állítólag a Jobbik két képviselőjét ennél súlyosabb okkal vitték el, ugyanis hiába voltak civilben, mint a „polgárőr tevékenység szervezőit” közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése bűncselekménnyel fogják megvádolni.

A polgárőrök a legálisan működő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület ruhájában voltak, azonban „polgárőr” felirat nem szerepelt rajtuk, mert ahhoz nincs engedélyük. Szabó Edit, a Jobbik Jogsegélyszolgálatától a barikad.hu-nak elmondta: előállítás helyett őrizetbe helyezték az érintetteket, és holnap már lehetséges, hogy a bíróságon fogják kihallgatni őket, a rendőrség ezt ugyanis nem teszi meg. Hozzátette, hogy a polgárőrök nem járőröztek, szimplán szórólapot akartak osztani, mégis –látszatkeltést rájuk fogva- elvitték őket.

Az előállított Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő két napja levelet írt Kriza Ákos miskolci polgármesternek, melyben jelezte szándékát, valamint bejelentette a polgárőr egyesület helyi alakulatának létrehozását:

Tisztelt Kriza Ákos Polgármester Úr!

Az elmúlt két évben a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjeként, közbiztonsági szakpolitikusaként mindig csodálkozva figyeltem, hogyan képes Miskolc első embereként városunk tragikus közbiztonsági folyamatait szemrebbenés nélkül javuló tendenciaként bemutatni. Hetente hallhattuk hol az Ön, hol Pintér Sándor, hol Kontrát Károly szájából a nagyszerű eredményeket, melynek részeként még az elvadult Lyukóvölgyben is helyreállították a rendet.
A múlt heti közmeghallgatáson azonban történt valami, ami még nagyobb csodálkozással töltött el. Ön igazat mondott, vagy, ha úgy tetszik, képtelen volt a kisemmizett lyukói telektulajdonosok szemébe hazudni. Hallva a megannyi elkeseredett, csalódott sértettet, Ön kimondta, a kormány által ékszerdoboznak titulált városrészben a Fidesz képtelen rövid időn belül rendet tenni. Kimondta, hogy a jelenleginél radikálisabb megoldásokat kell alkalmazni, s azt is, hogy a rendőrség itt már kevés, lakossági önszerveződésre van szükség. És ez egy kulcsmondat. Hiszen a lakosság már megmutatta egyszer az önszerveződés egyik gyönyörű példáját. Úgy hívták, Magyar Gárda. Emlékszik? Pont az Ön pártja volt az, amelyik az MSZP-vel karöltve megfojtotta. Most már talán Ön is látja, hiba volt.

Két évvel a híres két hét után itt az idő javítani. Az Ön hívó szavának eleget téve örömmel tájékoztatom, hogy megalakul szeretett városunkban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, mely péntek délután az Avason fog sétálni. Kérem, támogatása jeléül csatlakozzon hozzánk, a városukért tenni is akaró miskolciakhoz, hogy sétánk közben szót ejthessünk az Avas jövőjéről is.

 

Mellényt adunk, Ön csak a bátorságát hozza!

Jakab Péter,
Önkormányzati képviselő

barikad.hu

Stratégiai szövetségesünk

Orbán Viktor a minap újabb stratégiai megállapodást kötött. A kormány eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárral, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimlerrel, valamint a Magyar Suzukival kötött ilyen megállapodást, most pedig a dél-koreai Hankook került sorra.

 

Azzal a gumiabroncsokat gyártó céggel sikerült nagy csinnadrattával stratégiai partnerséget kötni, amelyik amúgy a legalapvetőbb munkavállalói jogok megsértésében jeleskedik, máig tisztázatlan munkahelyi (halálos) balesetek kísérik működését és tevőlegesen akadályozza a szakszervezetek tevékenységét, miközben nemrég az új gyártósori munkaerő felvételekor alapfeltételként szabták az anyanyelvi szintű koreai nyelvtudást. Nyilván a magyarok számára történő munkahelyteremtés jegyében. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság ebben semmi kivetni valót nem talált. Az előbbiekben felsorolt problémákról még „hivatalos papírja” is van a cégnek, de nem úgy tűnik, hogy ez nagyon befolyásolja a munkavállalóival való bánásmóddal kapcsolatban. Ez persze a magyar hatóságok erejét is mutatja…

Nagyon szép és derék dolog, hogy a dúsan megterített fehér asztalnál, tudomást sem véve a rideg valóságról válogatás nélkül keressük az itt letelepedő multinacionális cégek kegyeit. Viszont nem biztos, hogy Orbán Viktor néhány új keletű stratégiai partnere boldog attól, hogy a jeles asztaltársaságba olyanok is belekerülnek, amelyek más uniós országban még helyi irodát sem nyithatnának, ha úgy bánnának a helyi munkavállalókkal és képviselőikkel, ahogy azt Magyarországon teszik. Persze, mondhatnánk, hogy az ember a barátait megválogathatja, de az asztaltársaságába delegált stratégiai szövetségeseit nem.

Stratégiai szövetség. Milyen jó is lenne, ha Orbán Viktor folytatná ezt a nemes és előremutató gyakorlatot például a pedagógusokkal. Igaz, ők most a palánk túlsó oldalán állnak, ahová éppen a minap lettek átverve. De biztos előremutató lenne valamilyen stratégiai együttműködés és partneri viszony a rendvédelmi szerveknél dolgozókkal, a tűzoltókkal. Ebben a relációban azonban jó ideje inkább az iszony érvényesül, a kapkodó és a közszférát sújtó törvényalkotás kapcsán.

Stratégiai megállapodás kellene, méghozzá sürgősen, az egészségügyi dolgozókkal, hiszen ha a kormánydelegáció sokáig késlekedik, nem marad egyetlen orvos sem, aki a megállapodást – még Magyarországon – meg tudja kötni. Sorukra várnak a felsőoktatásban dolgozók, félő, hogy amennyiben sokat kell várniuk, meg fognak fázni a szénszünet miatt kihűlt épületekben. A kis-és közepes vállalkozások is beállhatnának a sorba, hacsak csődbe nem mennek addigra, pontosan úgy, mint a 110 évvel ezelőtt alapított Gyulai Húskombinát, amelyet éppen a nagy stratégiai partnerkeresés közben hagyott sorsára a magyar kormány, és amelyik éppen a Hankook vezetőivel történt pezsgőkoccintás napján tett utcára 300 magyar munkavállalót.

 

Bertha Szilvia
(a szerző a Jobbik országgyűlési képviselője)
 
barikad.hu

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS