Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Jobbik Jogsegélyszolgálat

 

 

A Jobbik Jogsegélyszolgálat elérhetősége

 

A Jobbik Jogsegélyszolgálat fő célja a politikai és az evvel kapcsolatos rendőri visszaélések megfékezése, s ezek elszenvedőinek történő segítségnyújtás.

Kérjük, hogy csak abban az esetben forduljon hozzánk ha ehhez kapcsolódó kérdése vagy kérése van (rendőri atrocitások érik). Ebben az esetben küldjön e-mailt jogsegely[csiga]jobbik.hu e-mail címre.

Kérjük, hogy az e-mailben adja meg nevét, elérhetőségét, az ügye rövid leírását, s hogy miben szeretné a segítségünket.

Amennyiben az alább felsoroltak között látja az ön problémáját, kérjük kattintson a linkre:

FIGYELEM! A jobbikjog.hu tulajdonát képező írások változtatás nélkül, a forrásra mutató link megjelölésével szabadon felhasználhatóak. A jobbikjog.hu tulajdonát képező kép-, hang- és videóanyagok változtatás nélkül, a forrásra mutató link megjelölésével szabadon felhasználhatóak.

 

 

 

 

Adója 1 százalékának felajánlását kéri a Kollégium a Jövőért Alapítvány

Kedves Barátaink, Szimpatizánsaink!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlására vonatkozó törvény alapján továbbra is támogathatunk alapítványokat. Ezért kérjük, hogy személyi jövedelemadója egyik 1 százalékát a Kollégium a Jövőért Alapítvány által fenntartott Atilla Király Népfőiskola javára ajánlja fel, mellyel az Atilla Király Népfőiskola működését segíti elő.

Kérjük hallgatóinkat, a népfőiskolát pártolókat és a velünk szimpatizálókat, hogy a 2010. évi személyi jövedelemadójuk egyik 1 százalékával az alapítványi fenntartású Atilla Király Népfőiskola működését támogassák, a Kollégium a Jövőért Alapítvány javára történő felajánlással.

Nyilatkozattételre a 2010. NAV-csomagban található rendelkezőlap vagy az internetről is letölthető 1053 számú bevallás "EGYSZA" elnevezésű oldala szolgál.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind az SZJA bevallás, mind a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

A nyomtatvány felső részén az adózó neve és adóazonosító jele, vagy adószáma értelemszerűen kitöltendő.

A kedvezményezett adószáma:
(Kérjük, hogy ide alapítványunk a "Kollégium a Jövőért Alapítvány" adószámát írják be)

18072574-1-41

 

Az országos statisztika azt mutatja, hogy az adózók közel fele nem él az 1 százalék felajánlásával.

Ezért kérünk Mindenkit, hogy családja, barátai, ismerősei körében népszerűsítse alapítványunkat, hogy minél többen ajánlják fel jövedelemadójuk 1 százalékát.

Tisztában vagyunk azzal, hogy hallgatóink jelentős része nyugdíjas, munka nélkül maradt, azaz adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik. Azonban ha "maga helyett" valakit a szélesebb családból vagy baráti körből meggyőz, "beszervez", úgy cselekedetével önmaga is hozzájárul a felajánlások számának emelkedéséhez.

Köszönjük támogatását!

Kollégium a Jövőért Alapítvány

 

 

http://jobbikjog.jobbik.hu/

 

Megtekintések: 250

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

A TV2 után a Hír Tv is bukott a Jobbikkal szemben

 

 

A Nemzeti Valutaalap (IMF) megszorító intézkedéseivel kapcsolatos jobbikos álláspontot a TV2-höz hasonlóan a Hír Televízió is "elfelejtette" közölni a 2012. szeptember 7-i Híradóiban.

A TV2 esetében az illetékes hatóság megállapította a jogsértést, ugyanez történt a Hír Tv-vel is, ugyanis az ügyben eljáró Médiahatóság szerint a csatorna megsértette a kiegyensúlyozottság követelményeit és kötelezik a televíziót a Jobbik álláspontjának megjelenítésére. A hatóság indoklásában kifejtette, hogy a Jobbik véleménye markánsan eltért a többi párt véleményétől, így a nézők nem kaptak teljes képet az ügyről.

jobbik.hu

A Jobbik továbbra sem hagyja magát elhallgattatni

 

Nem meglepő, ha egy hírműsorban az ember nem találkozik a Jobbik véleményével, állásfoglalásával. A média általános gyakorlata szerint a nemzeti pártot inkább elhallgatják, nem vesznek róla tudomást.

A Jobbik az elmúlt időszakban számtalan kifogással, panasszal élt ennek kapcsán a megfelelő hatóságoknál és úgy látszik, hogy ez egyre inkább meghozza az eredményét. Gyakran előfordul, hogy a párt álláspontját olyan témákban is kihagyják, melyek kizárólag a Jobbikhoz köthetők. Ilyen ügyekben a radikális párt már nemcsak a Médiatanácsnál, hanem a Fővárosi Ítélőtáblán is győzedelmeskedett.

Az RTL Klub a héten a halálbüntetés visszaállításával kapcsolatos hírében "felejtette el" megemlíteni a párt véleményét, holott a Jobbik már régóta mondja, hogy a rendkívül súlyos bűncselekmények visszaszorítása érdekében a halálbüntetés indokolt lenne, ellenben azokkal a fideszes képviselőkkel, akik most próbálnak ebből politikai tőkét kovácsolni. A Jobbik kifogással fordult az RTL Klubhoz, hogy következő hírműsorukban közöljék a párt ezzel kapcsolatos véleményét, melyet a csatorna teljesített.

jobbik.hu

Győzött a Jobbik - helyreigazításra kötelezték a stop.hu-t

2012. szeptember 11-én a stop.hu nevű hírportálon megjelent egy cikk, "A Jobbik sértegeti az idős melósokat" címmel. A hírportál Novák Előd egyik parlamenti közbeszólását értelmezte félre (valószínűleg szándékosan), melyből azt hozták ki, hogy a Jobbik analfabétának tartja és lenézi a kétkezi munkásokat. A párt helyreigazítási kérelemmel fordult a stop.hu-hoz, melyben kérték, hogy ezt a hazugságot azonnal távolítsák el az oldalukról, kérjenek elnézést az olvasók félrevezetéséért,valamint tegyék közzé a Jobbik közleményét. A stop.hu a kérelmet cinikusan elutasította.

A Fővárosi Törvényszék viszont már másként ítélte meg a helyzetet és a Jobbik keresetének adtak helyt, valamint kötelezték a liberális hírportált, hogy közöljék a nemzeti párt helyreigazítását.

jobbik.hu

MNG - BRFK 
3 : 0

A mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróságon három bajtársunk szabálysértési eljárását szüntették meg. Ők voltak az elsők, akik ügyében hosszú hónapok után végre ítélet is született.
Az eljárások az emlékezetes 2011.03.15-i, Hősök terei megemlékezés kapcsán indultak. A három bajtárs közül aznap kettőt elő is állítottak és két napig a rendőrség vendégszeretetét élvezték a Gyorskocsi utcában.
 


 

A vád: betiltott társadalmi szervezetben való részvétel.

A Jobbik Jogsegély-szolgálatának köszönhetően a rendőrség minden erőlködése ellenére kedvező ítélet született.

Külön köszönet dr. Józsa Edina ügyvédnőnek a 300%-os teljesítményért.

A következő bajtársunk tárgyalása 09.09-én, 13.00 órakor, szintén a PKKB épületében lesz. (Bp., II. Varsányi I. u. 40.-44.)
 

Reményeink szerint ezen a napon az eredmény 4:0-ra módosul.


Forrás: Magyar Nemzeti Gárda

Dr. Józsa Edina Eszter

Jobbik

    

1978. május 21-én születtem Budapesten, édesapám foglalkozása háziorvos, édesanyámé könyvelő. Születésem óta a Budapest XXII. kerületében lakom. 2003-ban végeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán, cum laude minősítéssel. Először ügyvédjelöltként dolgoztam a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodában, majd a szakvizsga letétele után egyéni ügyvédi irodát nyitottam, és azóta is ügyvédként dolgozom.

Főleg büntető, - illetve szabálysértési ügyekkel foglalkozom.

A Jobbik Jogi Kabinetében képviselem a Jobbik és a Magyar Gárda tagjainak peres, peren kívüli ügyeit, jogi tanácsokkal látom el őket, illetve segítem érdekeik érvényesítését.

Cím :1137 Budapest, Szent István krt. 18.

Ügyvéd

Kapcsolat +36-1-288-0517

A becsület védelme

2012. december 06. csütörtök, 17:22

Több alkalomkor is felmerül bennünk a kételkedések egész sorozata, s ezért is a Kárpáti Harsona szerkesztősége úgy gondolja, hogy a szeretet ünnepének közeledtével illene ezzel a témakörrel is foglalkozni.


Így tehát több tudományos tanulmányból és a Szabad enciklopédiából is most a kedves olvasó elé tárunk egy színvonalas kivonatot.

A becsület fogalma

Egy ember becsületéről, annak hiányáról tett nyilatkozat értékítélet. Az értékítélet végtelenül szubjektív, összetett, gondolati közlés, melyet objektíven szemlélni szinte lehetetlen. Az emberi becsületről tett értékeítéletek azonban nem léphetnek túl egy bizonyos határt: ha az értékítélet nem felel meg az értékítélet-alkotás társadalom által elfogadott logikai szabályainak, akkor az becsületet sértő – például „X.Y. tömeggyilkos, hiszen a szeme színe barna.” Ha tehát az értékítéletet mondó megsérti e logikai szabályokat és ezáltal az értékelés torz, bántó, indokolatlanul sértő, becsmérlő lesz, úgy a becsület megsértése megállapítható.

Az értékítélet

Az értékítélet kifejezése megtörténhet szóban, írásban vagy bármilyen más módon lehetséges – rajzzal, képpel, cselekvéssel. Az értékítélet össze kell mérni a véleménynyilvánítás szabadságával, mely szintén minden embert megillető jog. Emberi becsületet sért az az értékítéletet mondó, aki olyannyira lealacsonyítja, megalázza az általa kritizált embert, hogy az már nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába.

Más jogterületek

Az emberi becsületet sértő cselekményeket a polgári jog mellett a büntetőjog – becsületsértés – és a szabálysértési jog is szabályozza.

A szerkesztőség e-mail címére szeretettel fogadunk más véleményeket, tudományos kutatásokat: szerkesztoseg@karpatiharsona.info

a Szabad enciklopédiából összeállította: Házik Zoltán

Nem hallgatható el a Jobbik

|

A Kúria a Jobbiknak adott igazat a TV2-vel és a Médiatanáccsal szemben. Történt ugyanis, hogy idén március 15-én a TV2 Tények című hírműsora – nem egyedi eset – kihagyta a Jobbik ünnepi megemlékezését, holott tudósított a kormány, az MSZP, az LMP, a DK és a Milla rendezvényeiről is. 

  A Médiatanács elutasította a Jobbik panaszát, mondván, hogy ez belefér a szerkesztői szabadságba, ám a nemzeti párt bírósághoz fordult, hiszen a TV2 – a Jobbik vonatkozásában nem először – megsértette a kiegyensúlyozottság követelményeit.  

Ezt követően a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a csatornának kötelessége lett volna hírt adni a Jobbik rendezvényéről is. A TV2 és a Médiatanács a legfelsőbb bírói fórumnál fellebbezett az elsőfokú bíróság döntése ellen, amely tegnap helybenhagyta az Ítélőtábla ítéletét!

A bíróság döntése most egyértelműen kimondta, hogy a Jobbikot nem lehet a továbbiakban önkényesen, a szerkesztői szabadságra való hivatkozással kihagyni a hírekből.

Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke

2013-02-23. 11:07

Igazságot a gárdistáknak! - A rendőrség mai napig védi a Bajnai-rendszer durva jogsértését
Tűrhetetlen, hogy a 2009. július 4-én, a Bajtársiasság Napján meghurcolt gárdistáknak nem adnak kártérítést annak ellenére hogy a tüntetés feloszlatásának jogellenességét megállapították és a 2002-2010 közötti jogsértésekről szóló jelentésben ezt az akciót is törvénysértőnek nyilvánította az Országgyűlés - vélekedik Gaudi-Nagy Tamás
A kormány kötelessége, hogy változtasson ezen az áldatlan helyzeten. A rendőrség a mai napig védi a Bajnai-rendszer durva jogsértését.
Személyhez fűződő jogok megsértése miatti jogi igényekkel kapcsolatos per, Főv. Törvényszék, 2013. február 15.

2013-03-12. 11:24

Morvai: Miért nem hoz döntést a bíróság a Bora Borán rekedt magyar nő és gyermeke ügyében?
Az EP-képviselő nyílt levele:
Tisztelt Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke!
Tisztelt Kádárné dr. Báló Ágnes, a Bp. II. és III. Kerületi Bíróság Elnöke!
Tisztelt Dr. Navracsics Tibor Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter!
Miért nem képes (vagy nem kíván) a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság öt hónap alatt egy egyszerű döntést meghozni a Bora Borán rekedt magyar nő és gyermeke ügyében?
Bár e levelemet közvetlenül a francia polinéziai Bora Bora szigetén túszként fogvatartott magyar nő, Nyíri-Kovács Patrícia és három és fél éves gyermeke érdekében írom (ismét), szeretném hangsúlyozni: mélyen felháborít az a közömbösség és szakszerűtlenség, amely miatt a külföldi vonatkozással is rendelkező jogi eljárásokban a magyar állampolgárok számos esetben teljes jogfosztottságot élnek meg.
Erre a Leányfalun két gyermeket halálra gázoló ír Tobin büntetlenül hagyása kétségtelenül a legmegrázóbb példa. Úgy tűnik azonban, hogy ebből a fájdalmas kudarcból a magyar igazságügyi rendszer nem vonta le a megfelelő tanulságokat, „halad tovább a tobini úton”… Láthatóan nem került sor annak megszervezésére, hogy legalább a kiemelt jelentőségű ügyekben összehangolt eset-munkát végezzenek az eljáró igazságügyi (igazgatási), belügyi, külügyi és egyéb szervek, s egységes, szakmailag megalapozott stratégia mentén lépjenek fel a magyar érintettek jogérvényesítése érdekében. Nyilvánvaló, hogy elmaradt a bírák és más érintett szakemberek megfelelő képzése a külföldi elemet is tartalmazó ügyek jogi megítéléséhez szükséges ismeretekről – illetve az ilyen ügyeket nem a megfelelő képzettségű, a szükséges joganyagot ismerő bírákra szignálják.
Mi más lehet az oka annak, hogy egy életveszélyes helyzetben lévő magyar nő és gyermeke ügyében a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság öt hónapja képtelen meghozni azt az egyszerű döntést, hogy Magyarországnak van joghatósága az eljárás lefolytatására? Mint ismeretes, az édesanya és gyermeke a francia állampolgár édesapával együtt nyaralni mentek a polinéziai szigetre. A számos meggyőző bizonyíték szerint feleségét rendszeresen és durván bántalmazó férj a nő és a gyermek iratait elzárta, majd csalárd módon, okirathamisítás útján válókeresetet terjesztett elő a nyaralás helyszínén, Bora Bora szigetének bírósága előtt, kérve a gyermek nála történő elhelyezését is. Úgy tűnik, hogy a Magyar Állam valamilyen rejtélyes és felfoghatatlan okból teljes bizalmában részesíti Bora Bora szigetének igazságszolgáltatását, s úgy tekinti, hogy egy súlyosan bántalmazott magyar nő és hároméves gyermeke ügyében ez a legmegfelelőbb döntési fórum. (Mint ismeretes, a Bora Bora-i bíróság ideiglenes intézkedéssel úgy döntött, hogy a gyermeknek egy hetet édesanyjával, egy hetet édesapjával kell töltenie, s a gyermek nem hagyhatja el Francia Polinézia területét. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy az édesanya sem tud eljönni a szigetről, s gyakorlatilag túszként van fogva tartva.) Amint arról Önöknek január végi levelemből - és hivatalból is - tudomásuk van Nyíri-Kovács Patrícia a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előtt a házasság felbontása és a gyermek elhelyezése tárgyában keresetet terjesztett elő, mivel értelemszerűen és természetesen nem fogadja el, hogy a nyaralás ténye joghatóságot alapozna meg Francia Polinézia számára, s ragaszkodik ahhoz, hogy magyar állampolgárságára tekintettel az egyértelműen joghatósággal rendelkező magyar bíróság járjon el az ügyben. A kereset beadására 2012. október 16-án került sor.
Januári nyílt levelemre reagálva a bíróság 2013. január 30-án soronkívüliséget rendelt el az ügyben, azonban mind a mai napig semmiféle döntés nem született, előrelépés nem történt, a magyar bíróság nem hajlandó megállapítani joghatóságát, ily módon asszisztál ahhoz, hogy a teljességgel illetéktelen Bora Bora-i bíróság rendelkezzen a magyar állampolgár édesanya és a három és féléves magyar-francia állampolgár kisfiú élete és sorsa felett.
Az ügyben becsatolásra került Dr. Wopera Zsuzsa tanszékvezető, a nemzetközi családjog egyik legelismertebb hazai szakértőjének álláspontja, aki hónapokkal ezelőtti szakvéleményében egyértelművé tette, hogy a házasság felbontása és a gyermek elhelyezése tárgyában a magyar bíróság rendelkezik joghatósággal. (Úgy gondolom, talán a joghoz nem értő embereket sem lepi meg, hogy nem a nyaralás helyszíne alapján választott Bora Bora-i bíróság.) Hasonló álláspontot képvisel maga a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is, amelytől a bíróság állásfoglalást kért és kapott. Mi több, a Minisztériumnak azon álláspontja, hogy a joghatóság az ügyben Magyarországon van, a nyilvánosság előtt is egyértelműsítésre került.
Úgy tűnik, hogy a bíróság ésszerű időn belül nem hajlandó, vagy nem képes dönteni az ügyben.
Az Országos Bírósági Hivatal folyamatos pártpolitikai csatározások tárgya, s nemzetközi szervezetek vizsgálódásainak célpontja. A jogkereső állampolgárok e vitákat többnyire nem értik, nem követik, annál jobban igényelnék viszont, hogy bírósági ügyeikben a tárgyalásokat ésszerű időn belül megtartsák, s a döntéseket ésszerű időn belül meghozzák az arra felkészültségüknél, szakmai tudásuknál és alkalmasságuknál fogva képes bírák. A bírói függetlenség nem azt jelenti, hogy a tárgyalás kitűzése és a döntések meghozatala a végtelenségig halogatható. Nem jelenti azt sem, hogy valamely ügyet olyan bíró tárgyalhat, aki az alapul fekvő joganyagot nem ismeri, mert például a külföldi elemre vonatkozó jogi normákról, elméleti és gyakorlati kérdésekről nem kapott megfelelő képzést. Ilyen helyzetben a bírósági igazgatásnak (az érintett bíróság elnökének, illetve az Országos Bírósági Hivatal elnökének) igenis határozottan fel kell lépnie, s oda kell hatnia, hogy az adott – például külföldi vonatkozású – ügyet arra megfelelően képzett bíró ésszerű határidőn belül „letárgyalja”, illetve az ügyben szükséges ideiglenes és érdemi döntéseket meghozza. (Ez nem a bírói függetlenség megsértése, hanem az állampolgárok alapvető jogainak biztosítása az állam részéről.) Különösen így van ez akkor, ha az ügy elhúzódása kiskorú gyermek súlyos veszélyeztetettségét vonja maga után, illetve ha például családon belüli erőszak valószínűsíthető a tényállásban, s emiatt a felek valamelyikének biztonsága veszélyben van – ahogy a tárgyi ügyben is.
Mindezekre figyelemmel kérem a Tisztelt Címzetteket, hogy hatáskörükön belül mindent haladéktalanul tegyenek meg annak érdekében, hogy a Bora Borán rekedt magyar édesanya és kisgyermeke ügyében a - soron kívüli eljárásra kötelezett - bíróság öt hónap elteltével végre legalább a joghatóság kérdésében hozza meg döntését, illetve rendelkezzen azon felperesi kérelem tárgyában, hogy ideiglenes intézkedéssel helyezze el a gyermeket édesanyjánál, Magyarországon, íly módon lehetővé téve a Bora Bora szigetéről történő szabadulásukat. Megjegyzem, hogy Nyíri-Kovács Patrícia Bora Borán eljáró francia ügyvédje tájékoztatta a magyar bíróságot arról, hogy a Bora Bora-i bíróság természetszerűleg várta, és várja a magyar bíróság állásfoglalását a joghatóság kérdésében, de mivel ilyen nem érkezett, e hónap 14-én várhatóan érdemi döntést hoz az ügyben. Vélelmezem, hogy Bora Bora szigetének bírósága komoly megtiszteltetésnek tekinti, hogy egy Európai Uniós tagállam saját állampolgárainak sorsát meghatározó ügyében őket tekinti kompetens döntéshozóknak.
Ugyanakkor nem gondolom, hogy ez a hozzáállás - a magyar állampolgároknak saját államuk által történő teljes jogfosztottságban hagyása - összhangban lenne az irányadó magyar és európai uniós jogi normákkal.
Kérem, szíveskedjenek engem európai parlamenti képviselői minőségemben, továbbá a magyar sajtót és nyilvánosságot – a nagy érdeklődésre és az átláthatóság igényére figyelemmel - tájékoztatni arról, hogyan és miért alakulhatott ilyen megdöbbentően és felháborítóan ez az ügy, s mit kíván tenni a Magyar Állam polgárai jogainak, személyes biztonságának védelmében ebben a konkrét ügyben, s a jövőben egyéb külföldi elemet tartalmazó, de magyar állampolgárok alapvető jogait érintő ügyekben.
Jelen levelemet a sajtó/média számára is eljuttatom, ezúton is kérve a szerkesztőségeket, hogy az ügy alakulását nyomon követni szíveskedjenek.
Válaszukat és a nyilvánosság tájékoztatását előre is köszönöm.
Budapest, 2013. március 11.
Tisztelettel,
Dr. Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő
az EP LIBE (Szabadságjogi, Belügyi és Igazságügyi) Bizottságának tagja

Újabb pert nyert a Jobbik Jogsegélyszolgálata Debrecenben

2013. július 2. - 11:54

Egy Józsán élő középkorú asszonyt saját szülei perelték be egy súlyos családi konfliktus nyomán azért, hogy visszaköveteljék az általuk korábban ajándékozott pénzt, amelyből a család kétgenerációs házat vásárolt. A Jobbik Jogsegélyszolgálatának köszönhetően a bíróság a keresetet másodfokon elutasította, így a család otthonában maradhat.

A történet főszereplője egy négygyermekes családból származó asszony, H. Andrásné, aki elmondása szerint 14 millió forintot kapott szüleitől azért, hogy a megtakarítás ne ússzon el a gazdasági válság következtében, s jó kezekbe kerüljön a pénz. Az asszony így férjével és fiával együtt Józsán vásárolt egy kétgenerációs házat, nagyjából fele-fele arányban az ajándékba kapott összegből, valamint saját vagyonukból. 2011 májusában végül H. Andrásné szülei úgy döntöttek, hogy a józsai ház külön bejáratú alsó szintjére költöznek nyírábrányi otthonukból, a hátrahagyott házat pedig az ő kérésükre haszonélvezeti jog nélkül, ajándékozási szerződés keretében adták unokájuknak, H. Andrásné lányának.

A költözést követően nem sokkal konfliktusok alakultak ki H. Andrásné és szülei, valamint az asszony és testvérei között. Majd a helyzet odáig fajult, hogy három hónap után a szülők titokban elkezdtek összepakolni, majd a fiuk segítségével visszaköltöztek nyírábrányi otthonukba, amelyet korábban hivatalosan is unokájuknak ajándékoztak. Nem volt mit tenni, az unoka Józsára bútorozott az általa felújított nyírábrányi házból oda, ahol korábban nagyszülei éltek.

H. Andrásné 2012. januárjában kapott hivatalos értesítést arról, hogy a szülei beperelték, és követelik vissza az általuk ajándékozott 14 millió forintot, mert szerintük „meghiúsult az a feltevés, hogy lányuk, H. Andrásné tisztességesen eltartja és eltemetteti őket”. Megkezdődött a tárgyalás, amelynek első fokon öt szakasza volt, az alperest pedig három ügyvéd is képviselte a per során. Az asszony elmondása alapján rengeteg rágalmazás és vádaskodás érte, hiszen testvérei – akik évente alig néhány alkalommal találkoztak a szülőkkel korábban - több valótlan állítással próbálták azt bizonyítani, hogy nem megfelelő bánásmódban részesítette idős szüleit.

Majd megszületett az ítélet: a 14 millió forintot vissza kell adni szülőknek, de fellebbezéssel lehet élni 15 napon belül. A 15 nap a húsvét idejét, valamint a H. Andrásnét képviselő harmadik ügyvéd hezitálását is magában foglalta. Ekkor fordult a család a Jobbik Jogsegélyszolgálatához.

Végül a bíróság másodfokon azt állapította meg, hogy jogtalan a pénz visszakövetelése, hiszen „nem egy virágcsokor egy ekkora összeg, amit odaadok, majd visszakérek” – idézte föl a bíró szavait H. Andrásné.

szebbjovo.hu

10 éves a Nemzeti Jogvédő Szolgálat

10 éves a Nemzeti Jogvédő Szolgálat

10 éve alakult meg elkötelezett magyar ügyvédekből a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és az azt működtető Nemzeti Jogvédő Szolgálat.

2015. február 6. 16:49
A gárdisták nem adják fel - küzdelem a jóvátételért

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjének közleménye: Almási Lajos videós tudósítása a 2009. július 4-én meghurcolt 13 gárdista és hazafi kártérítése iránt indított nemzeti jogvédő per 2015. január 29-i, első tárgyalásáról:

2015. január 29-én a Fővárosi Törvényszéken került sor az első tárgyalásra a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és dr. Borbély Andrea ügyvéd által képviselt 13 meghurcolt gárdista és hazafi Budapesti Rendőr-főkapitányság elleni kártérítési perében.

Az ügy a 2009. július 4-én (a Bajtársiasság Napján) az Erzsébet téren végrehajtott brutális és azóta a bíróság által is jogellenesnek nyilvánított rendőri akciók (tüntetésfeloszlatás, könnygáz bevetése, verés, tömeges előállítás - 216 fő) miatt indult. (A háttér részletesen itt.http://www.gaudinagytamas.hu/ezen_h%C3%A9ten_99_g%C3%A1rdista_%C3%A...).

A felperesek kérik az ellenük elkövetett jogsértések megállapítását (személyes szabadság, gyülekezési jog, testi épséghez és egészséghez fűződő jog, emberi méltóság megsértése), elégtétel adást és összesen hétmillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést. A korrekt bíráskodás mellett folyt tárgyaláson (a kuruc.info tudósítása itt olvasható  https://kuruc.info/r/2/138847) a rendőrség először a keresetek elévülését hozta fel pergátló akadályként, majd, miután bizonyításra került, hogy a keresetlevél időben érkezett be az ötödik év utolsó napján, vitatta a jogalapot, sőt egyes felperesek esetében azt is, hogy jelen voltak és előállították őket.

Éles jogi vita folyt a felek között, majd a bíró elrendelte a felperesekkel szemben utóbb indult összes szabálysértési eljárás iratainak beszerzését. A következő, 2015. április 2-án 8:30-től kezdődő egész napos tárgyaláson az önkény rendőrsége által előállítottak, illetve sérüléseket szenvedettek személyes meghallgatása zajlik majd.

Tavaly decemberben volt az első tárgyalás   http://gaudinagytamas.hu/ne_h%C3%A1tr%C3%A1lj_-_%C3%BAjabb_l%C3%A9p...   86 gárdista és hazafi által indított perben, amely 2015. március 24-én és 26-án 8:30-től kezdődő tárgyalási napokon folytatódik a Fővárosi Törvényszék esküdtszéki termében a jogsértettek meghallgatásával, ekkor az érintett gárdisták ügyeiben akár részítélet is születhet.

A jog és az igazság előbb-utóbb győzni fog!

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS