Pro Hungaria Nemzeti Radikális Portál

"Élő forrás, égi láng, Szentlélek, égből szállj le ránk!"

Cionista gyilkos "kazár típusú"  zsidók:- a sátán fajtája

Patkány haza és nemzetáruló kollaboránsok voltak, vannak és lesznek még!

Egy rég elveszett eszme nevében gyilkol, sok  féle módon  az egész világon, a sátán fajtája.

"Ha egy sátáni gyilkos fajt, egy népséget az egész világ undorral utál és megvet......

......Vajon arról az egész világ tehet?"

CSOMAGOLJATOK és TAKARODJATOK!

Senkit sem gyűlölök a származása miatt, de senkinek a bűneit nem hallgatom el, nem nézem el,  a származása miatt. Márpedig izrael és amerika politikája a földi gyilkosok politikája!

Egy alsóbbrendű cionista "kazár típusú" gyilkos faj.

„Nehéz az igazság útja, de ha a Fényt követed, szembeállsz vele, akkor a sötét árnyék mögötted van. De bizony, ha hátadat fordítod a Fénynek, csak a sötétség vesz körül, melyben legnagyobb teher a saját árnyékod.”

(Idézet Jézus evangéliumából)

Viszont már látható, hogy ez a cionista sátáni, értéktelen, alsóbbrendű hitvány  faj, életképtelen.

Halálra, pusztulásra ítéltetett, s valójában jövőképtelen.

Saját magát fogja elpusztítani, oly hamarosan, hogy nem is gondoljuk!

Valójában felélik önmagukat.

Ezt a gyilkos fajtát már mélységesen megvetik a látó, a gondolkodó, a haladó világ népei!

Nincs feléjük  gyűlölet,  csak undorral teli, mélységes megvetés!

És ez borzalmasabb fájdalom nekik, mint a világ összes fegyvere......

De hagyjuk álmodni a gonoszt, hisz mindannyian tudjuk, hogy sorsa megvagyon írva már!!!

A történelem ismétli önmagát s minden diktatórikus hatalom egyszer bevégeztetik!

Hamarosan ennek lehetünk tanúi, mi, igaz emberek!

Az emberiségellenes bűncselekményeknek, nincsen elévülési idejük!

A haladó világ népei nevében követeljük, hogy állítsák az Emberi Jogok Nemzetközi Bírósága elé az izraeli cionista gyilkosokat!

Jézus a zsidóknak

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
(János evangéliuma 8.44)

2012-11-22. 12:45

Végre megszólalt egy katolikus vezető: "Ártatlanokat mészároltak le Gázában"
 
 
Hosszú és kínos hallgatás után a katolikus egyház egyik magas rangú tisztségviselője vette a bátorságot, és ki merte mondani az igazságot a zsidók gázai vérengzésével kapcsolatban. Gianfranco Ravasi bíboros, a Vatikán Kulturális Tanácsának elnöke ártatlanok lemészárlásának nevezte az izraeli hadigépezet gázai „hadműveleteit”.
„Az ártatlanok lemészárlása az, ami az eszembe jut. Gyermekek halnak meg Gázában, az édesanyák fájdalma örök, egyetemes kiáltás” – jelentette ki a bíboros azon a rendezvényen, melyen Benedek pápa Jézusról szóló új könyvét mutatták be. Sőt Ravasi bíborosnak ahhoz is volt bátorsága, hogy a gázai mészárlást Heródes királynak a Bibliában leírt gyermekgyilkosságaihoz hasonlítsa. Egyes gyűlölködő zsidók már újabb „vérvádat” emlegetnek, utalva arra, hogy a középkori pogromok előtt is gyakran azonosították a zsidókat a gyermekek sokaságát legyilkoló Heródessel, aki meg akarta öletni Jézust.

Gianfranco Ravasi
William Shomali, a Jeruzsálemi Latin Pátriárkátus segédpüspöke a Vatikáni Rádióban korábban nem merte ilyen egyértelműen megfogalmazni az igazságot. "Gázában az erőszak ördögi körébe kerültünk. Nehéz pontosan átlátni, ki is kezdte” – jelentette ki a jeruzsálemi egyházi vezető. Aki alighanem azért is ilyen óvatos, mert néhány héttel ezelőtt a Famiglia Cristiana elnevezésű katolikus magazinnak adott nyilatkozatában kimondta a nyilvánvaló tényt: nevezetesen azt, hogy a Talmud a keresztények gyűlöletére tanítja a zsidókat. „A Talmud, az ultraortodoxok által tanulmányozott szent könyv, amit még a Bibliánál is jobban tisztelnek, vallási gyűlöletet terjeszt, benne nagyon csúnya dolgok vannak leírva Jézusról, még inkább Máriáról, és általában véve a keresztényekről is” – jelentette ki a segédpüspök, hozzátéve, hogy az „izraeli iskolákban a mások iránti szeretetet nem tanítják, ezzel szemben mások megsemmisítéséről több szó esik.”

William Shomali
Michel Sabbah jeruzsálemi latin pátriárka a Vatikáni Hírügynökségnek nyilatkozva a következőképpen vélekedett: "A Gázai övezet lakói évek óta egy teljesen abszurd embargó nyomása alatt élnek, amely másfél millió ember életét teszi elviselhetetlenné.” Sabbah, több mint száz keresztény egyházi vezető mellett, maga is aláírta azt a felhívást, melyben a palesztin állam teljes jogú ENSZ-tagságának megadására szólítják föl a nemzetközi közösséget.
A bosszúálló zsidók nehezményezik azt is, hogy a Gázai övezet ellen 2008 végén indított izraeli agresszió idején egyes vatikáni tisztségviselők a „világ legnagyobb koncentrációs táborának” merték nevezni a Gázai övezetet. Most pedig Ravasi bíboros a gyermekgyilkos Heródes király bibliai vérengzéséhez hasonlítja a zsidók gázai ámokfutását, a jeruzsálemi latin pátriárka pedig a gázai palesztinok kiéheztetésének szándékát dörgöli a „választottak” orra alá. Mindezek a keresztények tömegei számára reménykeltő jelek, mert azt mutatják, hogy a zsidóság még nem tudta teljesen maga alá gyűrni a kereszténységet.
Perge Ottó - Israelnationalnews.com nyomán

Hosszú évek óta a kommunista vörös zsidók, most pedig a sárga cionista zsidók nyúzzák a magyar népet!

Ugye érted, hogy mi folyik a csonka hazában? !?

Így kezdődött s így végződik, ha sokáig alszol még!

Hát ébredj már fel magyar testvérem, az Úr'Istened!

János Evangéliuma, 8.44: Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

http://www.zundelsite.org/hungarian-translation.html
tovább >>>

Megtekintések: 8584

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

Így ír és vall egy zsidó tábornok fia az Izraeli állam múltjáról,

jelenéről és vélhető jövőjéről:

A gázai népirtás miatt kilépek az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának magyar-izraeli tagozatából

Gázában népirtás folyik: egy ilyet végrehajtó terrorista állammal, Izraellel most már a palesztin és magyar érdekek képviselete miatt sem akarok és tudok semmilyen viszonyban lenni, ezért a 2010-ben létesített tagságomat megszüntetem az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának magyar-izraeli tagozatában mai hatállyal.A belépésem oka az volt, hogy a palesztinok és az igazság barátjaként mint magyar országgyűlési képviselő és jogvédő szerettem volna ezt a fórumot felhasználni arra, hogy a palesztin és magyar nemzet sorsát és Izrael hozzájuk való viszonyát figyelemmel kísérjem. Erről közleményt is kiadtam annak idején, hogy eloszlassam az esetleges félreértéseket, miszerint a tagsággal Izrael barátjává kívántam volna válni. Nem volt így, és most sincs így. A palesztin nép már évtizedek óta szenved a nemzetközi jogot és emberi jogokat sértő izraeli politikától, illetve az izraeli tőke a hazánkban tapasztalható térhódítása is aggodalomra ad okot.

A tagozat eddig működése során két találkozóra került sor az Országházban: egy alkalommal egy külügyminisztériumi tisztviselővel, egyszer pedig Izrael magyarországi nagykövetével. Mindkét alkalommal tettem fel számos kellemetlen kérdést a palesztin népet érintő jogtiprások és az izraeli befektetések témájában, amelyet igen feszélyezve fogadtak az érintettek, valódi párbeszéd sem alakult ki. Azóta nem történt semmilyen esemény, nem kizárhatóan kellemetlennek tekintett jelenlétem miatt.

Az Országgyűlésben, a Nyugat-Európai Unióban és az Európa Tanácsban is többször hangot adtam már Izraellel szembeni kritikus véleményemnek, tavaly ősszel Strasbourgban Mahmúd Abbászhoz intézett felszólalásomban biztosítottam a palesztinokat a szabadságszerető magyar nép szolidaritásáról, és sürgettem a megszállt palesztin területek kiürítését.

A mostani, ismételt gátlástalan és véres támadások a palesztinok ellen arról győztek meg, hogy tagságom fenntartásának nincs értelme: a tagozat nem biztosít teret a palesztin és magyar nemzeti érdekek figyelemmel kísérésének és megvédésének, csupán egyre alkalmas: olyan látszat keltésének, mintha részemről minden rendben lenne. Ez pedig nagyon nincs így! A nemzetközi jogot durván  sértő állammal szemben a nemzetközi közösségnek pedig fel kell lépnie, a palesztinokat pedig megilleti az önrendelkezés, csakúgy mint minket, magyarokat is!

Szabadságot Palesztinának és Magyarországnak!

 

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő
Budapest, 2012. november 22.

Felrúgták a tűzszünetet a zsidók - agyonlőttek egy ártatlan fiatal palesztin parasztot
2012. november 23. 12:45
Hunhír.info

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin férfit, tízet pedig megsebesítettek a Gázai övezet határának közelében - jelentették független hírforrások. A mostani lehet az első haláleset a szerda este életbe lépett tűzszünet óta. Médiapartnerünk jelentés szerint az áldozat egy 21 éves palesztin földműves, Abdelhadi Qdeih Anwar.

Izrael bejelentette, hogy több embert őrizetbe vettek a szerdán Tel Avivban elkövetett robbantás ügyében. Az egyik buszon hagyott pokolgép 29 embert sebesített meg néhány órával a tűzszünet bejelentése előtt, egy zsidó meghalt.

A szerdai tűzszünet vetett véget a nyolc napig tartó konfliktusnak, amelyben Izrael a levegőből és a tengerről bombázta a Gázai övezetet, ahonnan a Hamász fegyveresei rakétákat lőttek át. Legalább 162 palesztin halt meg, 1200 megsebesült a konfliktusban, míg a zsidó halottak száma csütörtökön hatra emelkedett, egy korábban megsérült katona is belehalt sebesüléseibe.

2012-11-23. 16:16

Előállították Novák Elődöt, amiért fajtársaik gyilkosságaival szembesítette a mazsihiszeseket

A jobbikos országgyűlési képviselő a Mazsihisz izraeli nagykövetség előtt szervezett szimpátiatüntetésén jelent meg több ellentüntető társaságában.
Zoom
„Állítsuk meg a rakétákat! - Izraelnek is joga van az önvédelemhez!” felhívással hirdetett meg csütörtök délután három órára tüntetést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). A II. kerületi izraeli nagykövetség előtt tartott demonstráción több ellentüntető is megjelent, akik az ártatlanul meggyilkolt palesztin civilekkel szembesítették az ott lévőket.
A barikad.hu információi szerint az Izrael mellett demonstrálók lökdösni kezdték az ellentüntetőket. Novák Előd országgyűlési képviselő transzparensét - amelyen a "Gyermekgyilkosság önvédelemből?" felirat állt - széttörték. A helyszínen forgatott a Valóságsokk stábja is, akiket szintén lökdöstek és megfenyegettek a zsidók.
Novák Elődöt a tüntetés helyszínéről rendőrautóban elvitték, a II. kerületi rendőrkapitányságon fogják előállítani.
(Barikád nyomán)
Frissítés: A HVG így számol be a tüntetésről, szerintük nem volt rendbontás (persze másképp fogalmaztak volna, ha fordítva történik, és magyarok támadnak a gyermekgyilkos terroristákat éltető zsidókra):
Zsidó szervezetek, köztük a Mazsihisz tartott szimpátiatüntetést csütörtök délután az izareli nagykövetség előtt Budapesten. A rendezvényen felszólalt többek között Ilan Mor izraeli nagykövet, és a tömegben ott volt Dániel Péter is, akit nemrég jelentette be, hogy Izraelbe költözik.
A hvg.hu helyszíni tudósítója szerint a rendezvényen körülbelül négyszázan voltak.
Pajor Tamás zenész a tüntetésen azt mondta: Izrael szerinte jogosan védekezik a Gázából érkező rakéták ellen. A napokban a világ minden részén egyetértettek velünk – állította. Pajor felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy foglaljon állást az ügyben, és álljon Izrael mellé.
A tüntetésen felolvasták a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének levelét. Iványi Gábor ebben azt írta, hogy a Hamász szerinte civileket támad katonai célpontok helyett, és meg akarják semmisíteni Izraelt, amit nem szabad hagyni.
Ilan Mor izraeli nagykövet héberül köszönte meg az emberek támogatását, és azt ígérte: a demonstrálók üzenete Jeruzsálembe is eljut majd.
A tüntetést rendőrök biztosították, rendbontás nem volt, de a tüntetés végén obszcén szavakat ordítoztak egy autóból, amely a nagykövetség épületénél haladt el.
2. frissítés: A Barikád megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt a hivatalos tájékoztatást adta, hogy munkatársaik "1 főt rendzavarás szabálysértése, 2 főt tulajdon elleni szabálysértés miatt állítottak elő a II. kerületi Rendőrkapitányságra".
A jobbikos képviselő még a helyszínen lemondott mentelmi jogáról.
3. Most kezdték meg az alelnök kihallgatását, a kapitányság előtt tucatnyi tüntető áll, jelen van Bodor Zoltán, a Jobbik 2. kerületi önkormányzati képviselője is - értesült portálunk. A vád: "rendzavarás".

Ezzel a táblával jelent meg Novák
4. A Valóságsokk összeállítása - így támadtak rá Novákra az agresszív zsidók, moszados segítséggel:
 

5. Novák Elődöt kiengedték a Budapest II. Ker. Rendőrkapitányságról
Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke 19 óra 50 perckor, kezében az összetört transzparenssel elhagyhatta a Budapest II. Ker. Rendőrkapitányság épületét, ahol több mint öt órán keresztül volt előállítva az izraeli nagykövetség előtti tiltakozása miatt.
Zoom
Részletek nemsokára.
H. J. - Kuruc.info
6. Novák Előd a házassági évfordulóján élvezte a rendőrség vendégszeretetét
Novák Előd, a Jobbik alelnöke nyolc óra előtt tíz perccel hagyhatta el a Budapest II. Kerületi Rendőrkapitányság Rómer Flóris utcai épületét, ahol több mint öt órán keresztül volt előállítva "rendzavarás" miatt. A politikus a reá várakozó jobbikosoknak megmutatta az izraeli nagykövetség épülete előtt összetört transzparenst, amelynek magasba emelése miatt a rendőrség szerint elkövette a rendzavarás vétségét.
Zoom
Novák Előd előállításának hírére a rendőrkapitányság épülete elé érkező rokonszenvezők meglepetéssel, némelyek haragosan fedeztek föl egy kisebb izraeli zászlót a bejárati ajtó mellett, majd miután a jobbikos politikusra már több órája várakoztak, valaki kiírta a "cégtábla" alá, hogy Novák Előd fogadóórát tart.
Zoom
Az előállítása után a rendőrségről távozó Novák Előd elmondta, hogy ma van a házassági évfordulója, s valójában reggel még nem számított arra, hogy ezen az örömteli napon a rendőrség ilyen meglepetésben részesíti. A képviselő elmondta a reá várakozóknak: arra sem számított, hogy a gyermekgyilkosságok elleni tiltakozása miatt valószínűleg kimustrált moszadosok rontsanak rá és törjék darabokra a tábláját.
Zoom
Novák Előd a kapitányságról való távoztában hangsúlyozta: a rendőrségen tisztességesen bántak vele, s neki az volt az érzése, hogy a rendőrök nekik sem nagyon tetsző, kényszerű parancsot teljesítettek az előállításával és a kihallgatásával.
Zoom
A "rendzavarási" ügyben az eljárás a megszokott hatósági úton tovább folytatódik, annál is inkább, mert Novák Előd már a délelőtt folyamán lemondott a mentelmi jogáról.
Hering József - Kuruc.info
Pénteki frissítések:
1. Novák Előd közleménye: „Gyermekgyilkosságok önvédelemből?” – már a kérdés feltevése is rendzavarás
Bár a gyülekezési jogról szóló törvény szerint a rendezvényeken „a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják”, a rendőrség szerint már a „Gyermekgyilkosságok önvédelemből?” kérdés feltevése is rendzavarásnak minősül. Az izraeli agresszió melletti szimpátiatüntetésről szóló tudósítások többségében csak az jelent meg, hogy rendzavarás miatt állítottak elő, holott ilyen nem történt (a költői kérdésünkről pedig nem adtak hírt).
Családommal házassági évfordulónk alkalmából látogattunk el a rendezvényre, miután várandós feleségemet különösen megrázták a palesztin gyermekek tömeges meggyilkolásáról tudósító képek. A nyilvános rendezvényre azonban a rend héber őrei nem engedtek be, sőt miután a héber rend őrei előállítottak (pusztán a táblával való jelenlétem miatt), Dúró Dórát is nemkívánatos személynek minősítették ott, s jogtalanul útját állták a túlsúlyos Moszad-ügynök kinézetű férfiak, pedig feleségemnél még transzparens sem volt, csak egy gyerekkocsi. Erőszakot ismét és kizárólag a zsidóterrorpárti agresszorok követtek el, amikor többen lökdöstek, és összetörték a költői kérdést tartalmazó táblámat.
2006. október 23-a óta öt különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő, miközben törvényesen egyszer sem került sor erre. A Jobbik jogászai szerint ez a hatodik ilyen jogtalanság pusztán velem szemben, de ha a bíróság másként ítélné meg, a közmunkát is vállaltam, miután mentelmi jogomról azonnal lemondtam. A rendőrség azonban még ezt megelőzően előállított, s indokolatlanul hosszan, öt órán keresztül fogva tartott országgyűlési képviselői munkámban is akadályozva, hiszen este Keszthelyen kellett volna lakossági fórumot tartanom.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke
2. A képviselő kiengedése után tartott rögtönzött sajtótájékoztatója 

2012-11-23. 18:19

A Hamász Izrael-ellenes "vályogkő-hadművelete" az arab karikatúrák tükrében  
 
 
 
 A Hamász Izraelre irányuló rakétacsapásait arabul „vályogkő”- vagy „szárazagyagkő-hadműveletnek” keresztelték el, ám a magyar és más európai sajtóban erről nem nagyon olvashattunk, valószínűleg azért, mert a többértelmű arab szót szinte lehetetlen pontosan lefordítani. Nemcsak Izraelben, hanem az arab világban is a Netanjáhu-kormány kudarcaként értékelik a két napja tető alá hozott zsidó-palesztin fegyverszüneti egyezményt. Az arab karikatúrák egyértelműen Izrael vereségéről szólnak. 
 
 
Amikor Izrael megindította a legutóbbi átfogó támadást a Gázai övezet ellen, a magyarországi híreket figyelemmel kísérő polgár legelőbb a Kuruc.infó portálról, majd később más médiumokból is megtudhatta, hogy a a zsidók „felhőoszlop-hadműveletnek” (עמוד הענן) keresztelték el a légi-, tengeri- és szárazföldi tüzérségi csapássorozatukat. Érdekes módon egyáltalán nem értesültünk arról, hogy a Gázai övezetbeli palesztinok is adtak nevet az ellencsapásaiknak.
Amint az arab nyelvben majdnem minden, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom katonai hadműveletének elnevezése sem egyértelmű. Az izraeli területek rakétázását ugyanis 'ámálijját hidzsárát esz-Sziddzsíl-nek (عملية حجارة السجيل), azaz „vályogkő-hadműveletnek” nevezték el. Szó szerint: szárított sárból vagy agyagból készült, hajításra alkalmas kő. Csakhogy a „sziddzsíl” (سجيل) szó az iszlám vallás hiedelemvilágában mást is jelent: 1. Könyv, amelyben föl van jegyezve az összes kín, amelyet a hitetleneknek el kell majd szenvedniük a túlvilágon. 2. Egy bizonyos völgy neve a pokolban.
Miután ennyivel is okosabbak lettünk, nézzük, miként vélekednek a felhőoszlop, vagy ha úgy tetszik, a vályogkő-hadműveletetről, majd az azt lezáró tűzszüneti egyezményről a Gázai övezetbeli világhálós arab nyelvű blogok és egyes hírportálok.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
A karikatúrák föliratai és magyarázatai:
A kézelő fölirata: „Arab hallgatás”
a. A vérpatak fölött: „Gázai övezet”.  b. Az emberek hátán: „Nemzetközi közvélemény”.   c. A jobb oldali képernyőn: „Sokkos állapotba került egy izraeli gyermek”
a. A karikatúra címe: „Vályogkő-hadművelet”. b. A nagyobb rakéta füstje: „Gázai hajnal”. c. A rakétatesten: „Fádzser 5” (Hajnal 5). d. A kisebb rakétán: „Fádzser 3”. e. A baloldali táblán: „Tel-Aviv”
„Tüske Izrael torkán”
Netanjáhu: „A tűzszünet az ő döntésük, nem az én döntésem. Obama, ments ki minket innen, a csatornában vagyunk”! (Balról jobbra: Lieberman, Netanjáhu és Éhúd Bárák)
A fehér lapon: a. „Fegyvernyugvás”. b. A rakétán: „Ellenállás” (A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom)
„A fegyvernyugvás föltételeit lábbelivel írták”
(Balról jobbra: Lieberman, Netanjáhu és Éhúd Bárák). A rakétavető fölirata: „Vaskupola”


Eljön az az idő, amikor a hitelminősítőket minősíti a világ: fára éretteknek

2012. november 24. 11:37
Hunhír.info

Londoni elemzői vélemények szerint a piac nem várta a Standard & Poor's által péntek este bejelentett magyar osztályzatrontást, amely a makroszámok alapján - és főleg más országok mutatóival összevetve - "nehezen igazolható".

Több nagy citybeli ház szakértőinek véleménye szerint is azonban az S&P döntése nyomán nőtt a kockázata annak, hogy a másik két nagy hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings hasonló lépésre szánja el magát, bár ennek az elemzői előrejelzések szerint rövid távon nem lenne erőteljes piaci hatása.

A Standard & Poor's péntek este, az európai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy "BB plusz"-ról egy fokozattal "BB"-re rontotta a hosszú futamidejű magyar hazai és külső államadósság besorolását. A cég ugyanakkor stabilra javította a magyar osztályzat eddigi negatív kilátását.

A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői szombat hajnali értékelésükben úgy vélekedtek, hogy a piac "nem volt teljesen felkészülve" a leminősítés hírére.

A GS szakértői ugyanakkor közölték: véleményük szerint az S&P lépését előrevetítette az a tény, hogy bár a magyar gazdaság szerkezeti szempontból nem vált sokkal sérülékenyebbé az utóbbi időben, a magyar államháztartási hiány finanszírozásában azonban egyre nagyobb a hangsúly a bevételi intézkedéseken. A ház kiemelte, hogy hamarosan a Moody's és a Fitch Ratings magyar osztályzati felülvizsgálata is esedékessé válik, és a Standard & Poor's pénteki osztályzatrontása nyomán nőtt a valószínűsége annak, hogy ez a két cég is újból leminősíti Magyarországot. A Goldman Sachs londoni elemzői szerint egy újabb hármas leminősítés hosszú távon egyértelműen negatív hatással lenne Magyarország finanszírozási kilátásaira és a forintra. Rövid távon azonban a cég szakértői nem várnak túlságosan negatív piaci reakciót. A magyar adósságpapírok iránti befektetői kereslet továbbra is erőteljes az ország spekulatív hitelminősítői besorolásai ellenére. Ennek az erős keresletnek a fő tényezője a GS elemzői szerint a legnagyobb fejlett ipari gazdaságokban honos igen alacsony kamatszint, és "bizonyos idővel ezelőtt" még a keresleti hajtóerők között volt az új IMF/EU-program kilátása is.

A ház szerint mindezek alapján valószínű, hogy amíg a külföldi kamatok alacsony szinten maradnak, Magyarország vonzó célpont lesz a befektetők számára, és ez átsegítheti a kormányt a jövő éven.

A Goldman Sachs londoni szakértőinek véleménye szerint bár az S&P döntése valószínűleg nem fogja elejét venni az újabb MNB-kamatcsökkentésnek a monetáris tanács jövő heti ülésén, jó eséllyel mélyíti azonban a testület megosztottságát. És erre játszatnak a jobbára cionista zsidók vezette Birodalom bankár hadoszlopai.

Hunhír.info - mti

 

 

 

"Zsidó szervezetek, köztük a Mazsihisz tartott szimpátiatüntetést csütörtök délután az izareli nagykövetség előtt Budapesten."

Ne Budapesten szervezzen szimpátia tüntetést a Mazsihisz, miközben rajtunk élősködnek, és még provokálnak is, ha annyira életelemük a manipulált háborúskodás, akkor irány haza Izraelbe, és védjék meg magukat, vagy bennük nem buzog annyira a saját hazájuk iránt a hazaszeretet? Ne itt kellemetlenkedjenek a fanatikusok, és ne rángassák a magyarokat a saját érdek háborújukba, ha nem területszerzés lenne a cél, már régen kiegyezhettek volna a palesztinokkal! Ezért ne itt keressenek menedéket, mert hálátlanok, visszaélnek a befogadó nemzet jóindulatával, de vigyék magukkal a gyűlölet keltésükkel együtt a kárpótlásokból és üzleteléseikből összeharácsolt vagyonukat is, amivel mindent megvásárolnak, egyet viszont soha nem fognak.... a szeretetet, mert az pénzre nem váltható...., ezért gyűlölködnek, és ezért nem szereti őket a világ!

Felháborító, amilyen lekezelő és elítélő véleményeket hangoztatnak egyes zsidók a mai magyarsággal szemben az üldöztetésük miatt, de fel sem merül bennük, hogy hány magyar az élete kockáztatásával bújtatott zsidókat, az meg pláne nem, hogy az igazság mércéjével éljenek, gondolkodjanak, hogy a Talmudban leírt förmedvényekkel, mire nevelik vagy mire áldozzák még a saját vétlen népüket is!

A magyar szent földnek nincs szüksége békétlenkedőkre, szélhámos manipulátorokra, lelketlenül ügyeskedő üzletemberekre, a népét leigázókra, hanem békére, nyugalomra, és arra, hogy a magyar nép az általa megtermelt javakat maga élvezhesse, ne a pöffeszkedő idegen betolakodók húzzanak hasznot belőle!

 

Moszkva bekeményített: meg kell akadályozni a következő izraeli agressziót

2012. november 23. 21:08
Hunhír.info

arab-tuntet-nakba.jpgMoszkva felszólította az Arab Ligát és a közel-keleti kvartett, amely Oroszország, az Európai Unió (EU), az ENSZ, és az Egyesült Államok képviselőiből áll, hogy működjenek együtt, és vessenek véget a palesztinok elleni gyakori izraeli agressziónak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azonnali megoldások kidolgozását sürgette.

Több mint 160 palesztint, köztük nők és gyermekek, öltek meg és mintegy 1200 egyéb sebesült az izraeli támadások mérlege Gáza ellenes november 14 -én kezdődött nyolc napos háborúnak. A a palesztin ellenállók rakétákkal támadták izraeli városokat, megölve legalább öt izraelit. Az orosz miniszter november 15-én erőteljesen bírálta a közel-keleti kvartettet, hogy nem tesz meg mindent a békéért. Izrael önvédelemre hivatkozva gyakran indít légicsapásokat és egyéb támadásokat a Gázai övezetben. Azonban a nemzetközi jog megsértésével aránytalan erőt alkalmaz, és civil áldozatokkal jár a beavatkozása. A palesztinok a Gázát sújtó blokád miatt támadják a cionista rezsimet.

Orosz hadihajók indultak a Gázai övezethez
2012. november 23. 23:20 Hunhír.info

A Gázai övezet partjai felé irányította néhány hadihajóját Moszkva, hogy az izraeli-palesztin konfliktus eszkalációja esetén ki tudja menekíteni az övezetben élő orosz állampolgárokat - közölték pénteken az orosz hírügynökségek által idézett katonai források


Az orosz miniszter Szergej Larov mai nyilatkozata amely szerint meg kell akadályozni az újabb izraeli agressziót a Gázai övezet ellen többet sejtet, mint estleges evakuálást. Erődemonstráció a cionistáknak, hogy véget ért egy korszak...

Kapcsolódó hírek:
    Moszkva bekeményített: meg kell akadályozni a következő izraeli agr...
    Lavrov reméli, hogy soha nem kerül sor az Irán elleni csapásra

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE 2012-11-24

The Jerusalem Post

"Annak ellenére, hogy a kormány megállapodott a tűzszünetben, Izraelnek meg kellene döntenie a Hamasz rezsim hatalmát Gázában." - jelentette ki Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter a Channel 2 televíziónak adott interjújában. Gáza elfoglalása és a Hamasz uralmának megdöntése négy hónapot venne igénybe Liberman szerint.
...

A keményebb fellépést követelő izraeli rendőri vezetők előtt Netanjahu kijelentette: "Felkészültünk rá, hogy amennyiben a tűzszünetet megsértik, akcióba lépjünk. Ahogy eddig is tettük a katonai műveletek során, ezután is mi magunk döntjük el, milyen módon cselekszünk és ki ellen."

PRESSTV

Moszkva felszólította az Arab Ligát és Négyeket, amelynek az ENSZ-en, az Egyesült Államokon és az Európai Unión kívül maga is tagja, hogy működjenek együtt a palesztinok elleni egyre gyakoribb izraeli agresszió megakadályozása érdekében. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint "a Kvartettnek szorosan együtt kell működnie az Arab Ligával és közös megoldást javasolni az izraeli-palesztin párbeszéd újraindítására."

THE VOICE OF RUSSIA

Fekete-tengeri hadiflotta hajóraját a gázai övezet partjaihoz irányítja Oroszország annak érdekében, hogy amennyiben a harcok az övezetben kiújulnának a Gázában tartózkodó orosz állampolgárokat kimenthessék. Az orosz rádió a haditengerészeti főparancsnokság közleményére támaszkodva közli, hogy "a Moszkva rakétahordozó gárdacirkáló, a Szmetlivij őrnaszád, a Novocserkasszk és a Szaratov deszant hajók, az MB-304-es tengeri vontatóhajó és az Iván Bubnovnagy tengeri tartályhajó parancsot kapott arra, hogy a Földközi-tenger keleti részében tartózkodjon. A térségbe irányított orosz hajók száma jóval nagyobb annál, mint amennyire egy esetleges evakuáláshoz szükség lenne, egy ilyen jellegű akcióhoz különösen nem lenne szükség rakétahordozóra.

Ma'an News Agency

A palesztin hírügynökség közlése szerint Mosab Hassan Yousef a Hamasz teljeskörű támogatásáról biztosította Mahmud Abbaszt abban a törekvésében, hogy az ENSZ Közgyűlés jövő heti ülésén beterjessze a Palesztin Hatóság nem teljes jogú státuszára vonatkozó kérelmét. Egyben közölte, a Hamasz és a Fatah tárgyalásokat kezd kapcsolataik szorosabbá tételéről.

ALJAZEERA

A Muzulmán testvérek mozgalom számos irodáját felgyújtották a hatalmát önkényesen megnövelő Mohamed Murszi elnök ellen tüntetők Alexandriában, Szuezben, Port Szaídban és Ismailiában.

Készítette az Ordosz műhely

Másodjára szegte meg a tűzszünetet Izrael

Egy palesztin meghalt, 19 másik pedig megsérült szombaton, mikor megközelítették az izraeli biztonsági kerítést és tüzet nyitottak rájuk a megszállók a Gázai-övezet déli részén lévő Kan Junisz mellett.

Dr Esref el-Kudra, palesztin egészségügyi szóvivő szerint a tűzszünet életbelépése óta meghalt egy 21 éves palesztin fiatal, akit a megszállók fejbelőttek, míg 25 további ember megsérült – ebből 19-en szombaton, a többiek pénteken.

Helyi források szerint akkor nyitottak tüzet a zsidók a palesztinokra, amikor azok egy kaput közelítettek meg szombat kora reggel. Hozzátették, hogy palesztinok csoportjai érkeztek a biztonsági kerítéshez, és palesztin zászlókat lobogtatva követelték a biztonsági zóna megszüntetését.

Állításuk szerint több fiatal érkezett a szögesdrótkerítéshez, mikor a zsidók tüzet nyitottak rájuk, ennek következtében három fiatal megsérült.

Ezek a biztonsági zónák mintegy 500 méter mélyen nyúlnak a Gázai-övezetbe, és elvágja a palesztinokat a földjeiktől.

A szerdán Izrael által aláírt tűzszünet egyik feltétele volt ezen zónáknak a megszüntetése, hogy a földművesek anélkül kimehessenek a földjeikre, hogy fejbelőnék őket.

(Qassam, PIC nyomán Szent Korona Rádió)

 

Görbe párhuzam: Holokauszt tanítás Gáza iskoláiban
2012. november 22. 23:32:27

Vörös lett az ősz az új izraeli mészárlástól. Hétfőn késő este izraeli harci gépek bombázták Gázát és megöltek két gyereket és három felnőttet, akiknek egyetlen bűnük az volt, hogy fociztak a házuk előtt. Ugyanazon a napon a Haaretz közölt egy riportot azt panaszolva, hogy a Hamasz tiltakozik a gázaiak holokausztra tanítását célzó ENSZ tervezet ellen. Ezen a napon történt még, hogy a Knesset jóváhagyta a Nakba Törvényt ami tiltja a palesztinok számára a Nakbára való emlékezést.

Ez nem csupán a véletlen műve. Nem ez az első eset, hogy Izrael palesztin gyerekek lemészárlása után a zsidó áldozathozás palesztin iskolákban való tanításának abszurd követelésével áll elő, miközben azon igyekezik, hogy a palesztin polgárokat meggátolja saját tragédiájukra való emlékezésben.

Ez év februárjában a felháborodás tovább nőtt az ENSZ gázai iskoláiban a holokauszt tanítását előíró tervezetével szemben, miután egy ENSZ hivatalnok elmondta egy Jordán napilapnak, hogy az UNRWA (ENSZ Palesztin Menekültek Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala) be fogja vezetni a jövő szeptemberben kezdődő tanévben a holokauszt történetének tanítását a gázai tanulóknak, mint emberjogi tananyagának részét.

A Haaretz közölte ENSZ és izraeli hivatalnokok kijelentéseinek egy sorát is, azzal vádolva a palesztinokat, hogy nem teljesen értik a tragédiát, ami a zsidókkal történt, elaprózzák a tényeket, kivesznek dolgokat szövegkörnyezetükből, és vonakodnak tudomásul venni a zsidók szenvedését. Az izraeli újság nem felejtette el a palesztinokat emlékeztetni, hogy a holokausztot túlélő százezrek számára mennyire fontos volt egy menedék léte, mely hozzájárult Izrael létrehozásához. A zsidók szerint a holokauszt palesztinok által való elismerése egy elengedhetetlen lépés a béke irányába.

Rengeteg történelmi iróniát tartalmaz ez az abszurd beszámoló. A legszembetűnőbb az, hogy a holokauszt, mint erkölcsi igazolás Izrael létrehozására, történelmileg meg van cáfolva. Egyszerűen azért, mert nem magyarázza meg azt a tényt, hogy az előkészületek egy zsidó állam létrehozására fél évszázaddal a holokauszt előtt elkezdődtek.

Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy el kéne fogadnunk ezt az erkölcsi logikát, mert ha lett is volna egy valós történelmi kapcsolat a két esemény között, a palesztinok akkor sem felelősek a holokausztért, és egy abszurd gondolat a holokauszt gyerekeknek való tanításának visszautasítását bűnrészességnek feltüntetni. Különösen mikor minden nap népirtásnak vannak kitéve az izraeli légierő által.

De, ami továbbra is érvényes maradt itt, hogy a palesztin Nakba és a Holokauszt összekapcsolása még mindig alapvetően fontos annak megértéséhez, hogyan volt az utóbbi felhasználva az előbbi megmagyarázására. Gáza lakóinak zöme szintén menekültekből áll, akiknek vagyonuktól és szabadságuktól való megfosztásuk a cionisták által, a holokauszt tragédiára való hivatkozással lett végrehajtva.

Izrael párhuzam vonása a Holokauszt és a Nakba történetei között félrevezethető egy egyszerű okból. A palesztinok szemével nézve a Holokauszt az európai történelem része és semmi köze nincs a palesztin tudathoz, de a Nakbát Izrael idézte elő és ezt még tanulni is kell az iskolákban, mint saját történelmünk a részét. Arról nem is beszélve, hogy a Nakba a palesztinok számára egy máig tartó tragédia. A menekültkérdés még nem megoldott és a palesztinok még mindig megszállás és elnyomás alatt élnek.

Fenn áll a kérdés, Izrael elismerte-e valaha is a palesztinok szenvedését és tragédiáját? A tény az, hogy miközben Izraelben és a Nyugaton számtalan könyv lett szánva a palesztin szenvedés letagadására és történelmének eltorzítására, Joan Peters ”Emberemlékezet-óta” írásától a mai napig nincs egy azokhoz hasonlítható palesztin tanulmány a holokauszt letagadásáról vagy érvényességének kétségbevonásáról.

Én magam tizenkét évet töltöttem az izraeli állam egy úgynevezett modern, demokratikus és liberális arab iskolájában, és sose hallottam a Nakba szót. Maga a palesztin szó is meg van tiltva az arab iskolákban évtizedek óta. Minket, palesztin diákokat sose tanítottak Palesztina iszlám korszakára, ami több mint tizenhárom évszázadon át tartott. Helyette, Izrael Függetlenségi Napjáról, Cionista Békegalambokról és palesztin terrorizmusról tanítottak. Élénken emlékszem azokra a pillanatokra, mikor kényszerítve voltunk megemlékezni az izraeli katonákról, akik saját népünket gyilkolták le.

Igen, a palesztinok tudatában vannak a tragédiának, ami zsidókkal történt. De annak is tudatában vannak, hogyan lett a zsidók szenvedése felhasználva az Ő vagyonuktól, szabadságuktól való megfosztásukra és elüldözésük megmagyarázására. Tudatában vannak annak, ahogy a sors különös fintora hogyan lettek ők az áldozatok áldozatai. Hogyan változott át a cionista mozgalom áldozatból szörnyű ragadozóvá játszi könnyedséggel. Hogyan lett a zsidók szenvedéséből politikai ipar és egy igazoló eszköz gyarmatosító terveikre Palesztinában. Hogyan lett az a szenvedés felhasználva Izrael által politikai eszköz és ideológiai fegyverként.

Abban biztosak lehetünk, a palesztinok nem utasítják el a Holokauszt tanítását, vagy tanulását önmagában, csak annak cionista meglátását. Így válik a zsidók tragikus története most egy gázai civilizálós küldetéssé. Létezik bármi abszurdabb, mint üldözni egy népet, tönkretenni életüket, lemészárolni gyermekeiket, lerombolni iskoláikat és kórházaikat, majd visszajönni másnap leckét adni nekik szolidaritásból?

Talán majd egyszer, mikor a palesztinok nemzeti jogaik birtokában lesznek, mikor szabadságban és igazságban fognak élni hazájukban, akkor majd boldogan fogják a holokauszt történetét tanulni, zsidó irodalmat tanítani; és talán görög költészetet olvasni.

(palestinechronicle.com)


Fordította: Márton László

Változó viszonyok, avagy a totális felsülés?


Figyelve az elmúlt napok, az elmúlt hetek közel-keleti történéseit, talán nem túlzás azt mondani, hogy a zsidók gázai terrortámadása mintha nem érte volna el az Izrael által korábban gondolt és elvárt eredményeket. A felvilágosult nyugati világ, a korábbi és a finoman szólva is gyomorforgató gyakorlattól eltérően, most nem állt ki egyértelműen a zsidó állam mellett. Rakéták hullottak Tel-Avivra, és a gyorsan megkötött tűzszünet is inkább a zsidók vereségének tekinthető, mintsem a palesztinokénak. Ha pedig mindehhez még hozzávesszük a legfrissebb hírt, miszerint Kína lényegében a palesztinok mellé állt, akkor már egy egészen más helyzet kezd kirajzolódni a Közel-Keleten.


A kínai külügyminiszter múlt pénteken, a palesztin elnök különmegbízottjával, Basszám al-Szalhéval való tárgyalása után üdvözölte a gázai tűzszünetet és egymillió dolláros rendkívüli segélyt ajánlott fel Palesztina számára. Jang Csie-cse „kifejezte reményét, hogy a felek tiszteletben tartják a tűzszünetet”, majd hozzátette: „a gázai konfliktus ismételten azt igazolta, hogy a palesztin kérdést sürgősen meg kell oldani.

Ha a kínai-palesztin találkozó érdemi része itt befejeződött volna, már azt egyértelmű vereségként foghatták volna fel Izraelben. Azonban a kínaiak egészen egyértelművé tették álláspontjukat a kérdésben: „Kína támogatja a palesztin nép ügyét, jogainak visszaállítását és támogatja ENSZ-beli státusának magasabb szintre emelését. Peking megérti, és tiszteletben tartja Palesztina törekvését az ENSZ-megfigyelői státusára” - jelentette ki Jang Csie-cse.

Talán még sokan emlékeznek arra, amikor tavaly novemberben, az Egyesült Államok és Izrael nyomására az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem vette fel Palesztinát a teljes jogú államok körébe. Az akkori döntést orvosolandó Mahmúd Abbász palesztin elnök most azzal a kéréssel fordult a világszervezethez, hogy "megfigyelő" helyett "nem tag megfigyelő állam" legyen a palesztin jogállás az ENSZ-ben.

Az ENSZ Közgyűlése néhány nap múlva, november 29-én szavaz a kérdésről. A voksolás napja mindamellett, hogy a jövőre nézve nagy jelentőségű, egyúttal szimbolikus is, hisz november 29-én lesz az évfordulója annak az 1947-es ENSZ-határozatnak, amely révén a palesztin mandátumterületet egy zsidó és egy palesztin részre osztotta a nemzetközi szervezet. Ráadásul 1977-ben ezt a dátumot az ENSZ a palesztin néppel való szolidaritás napjának nyilvánította.

Az előzetes várakozások szerint - amit megerősít a mostani kínai támogató nyilatkozat is - a november végi szavazáson a 193 tagállamból várhatóan mintegy 150 támogatni fogja a palesztinok kérését, ami új alapokra helyezheti Izrael és Palesztina viszonyát. A palesztin államiság elismerése ugyanis az erkölcsi győzelmen túl egy sor olyan jogi lehetőségnek a bővülését is jelenti, ami eddig nem állt a palesztinok rendelkezésére. Ha meg van a státusz olyan nemzetközi szervezetekhez is fordulhatnának, mint például a Nemzetközi Büntetőbíróság, ahol jogi lépéseket tehetnének a palesztin területeket megszállás alatt tartó Izrael ellen.

Nem véletlen, hogy a zsidók mindent megtesznek azért, hogy ne legyen előrelépés az ENSZ-ben Palesztina ügyében. És ez még akkor is igaz, ha a nemzetközi szervezetek jó része cionista befolyás alatt működik. Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter néhány napja Bécsben rendkívüli értekezletet tartott az Európában akkreditált izraeli nagyköveteknek. A megbeszélésen a diplomaták azt vitatták meg, miként lobbizzanak azért, hogy az európai kormányok a palesztinok ENSZ-státusának felértékelésére vonatkozó kérés elutasítása vagy a döntés elhalasztása mellett döntsenek.

Hogy mi lesz a történet vége, napokon belül kiderül. Azonban végződjön bárhogy is a szavazás, az erőviszonyok változása nagyon úgy néz ki, hogy immár a Közel-Keleten is visszavonhatatlanul elkezdődött.

A kommunista zsidó Zoltai-Zucker kioktatása: Izrael a béke otthona, amelyet az elvakult harag gyilkos lövedékekkel robbant
2012. november 26. 13:13
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Amint a Mazsihisz honlapjára 2012. november 25-én 'Ne házat, hazát gyújts, hanem vidám tábortüzeket' címmel felkerült közleményből kitűnik, a Síp utcai különítményvezér megint elemében van: a minap a Dohány utcai zsinagógában az Élet Menete Alapítvány javára adott jótékonysági koncerten oktatott ki mindenkit arról, hogy Izrael, a nagybetűs Állam, a béke otthona, amelyet az elvakult harag gyilkos lövedékekkel robbant, ezzel ismételten csak az antiszemitizmust növelve, eszünkbe juttatva Benedek Istvánt, a kiváló pszichiátert, aki szerint van egy (mindig mindnyájuk nevében nyilatkozó) rétegük, amellyel nem lehet öt mondatot váltani anélkül, hogy ajkáról a „sérelem” kifejezés ne fordulna elő, amelytől a többségük viszont sohasem határolódik el, csak csodálkozik, miért fordul el tőlük lassan már mindenki.

 

 

'A templom megszokott csendjében, a falak áhítatában hangozzék fel a szó: Ég a világ! Ember: vigyázz! A távolban gyilkos lövedékek robbannak, a közelben indulatokat szít az elvakult harag.'

Mondja ezt Zoltai-Zucker, aki szerint ugyebár a nap minden percében, órájában mindenkinek kötelessége lenne nem 'házat, hazát' gyújtani, hanem 'vidám tábortüzeket', 'felállni, közösen demonstrálni, együtt tiltakozni, hangosan, meggyőzően nemet mondani' a gyilkos lövedékekkel Izraelt, a nagybetűs Államot, a béke otthonát sújtó 'elvakult harag'-ra, hiszen

'a hit legyőzte a halált, megszületett Izrael, az Állam, a bizalom és a bizakodás hona. Akkoriban egy okos rabbi ezt írta: tévedés azt állítani, Izrael a zsidó nép hazája. Nyilván az is, persze. Ez a föld inkább a béke reménységének közös otthona, menedéke.'

Már akinek, felelhetjük, figyelembe véve, hogy a nagybetűs Állam magatartása hatására - amúgy a Mazsihisz honlapjára bizonyos Stephan Löwenstein 2012. október 9-én feltett, eredetileg a 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'-ban publikált panaszai szerint - egyre több az antiszemitizmus képviselője már a 'magasan képzett tanárok és professzorok' között is.

Bizony közöttük is, a nem feltétlenül 'Jobbik-os, nyilas antiszemita kiabálók' köreiben is, ezzel ismét eszünkbe juttatva Dövényi Nagy Lajos regényét, a 'Tarnopolból indult el...'-t, amelyben a tizennyolc évesen Tarnopolból még Brandstein Juda néven elindult, aztán Budapesten már vezetéknevét telekspekulációkban élenjáró vállalatvezetőként Balassára változtató galíciai világvándort egy magyar újságíró így figyelmeztetett:

'Nem vetek sok időt, s maguk felébrednek abból a hiedelemből, hogy maguké ez az ország és úgy gazdálkodnak földjén, ahogy akarnak. Nem sejtik, igazán, hogy vulkán fölött járják a táncot? Komolyan hiszik, hogy ebből a népből már annyira kiégett minden önérzet, annyira elfogyott minden józan érzés, hogy némán tűri az idők végezetéig magukat, uralmuk keserves és bírhatatlan szemérmetlenségét? Hogy nem kel majd fel egy napon s vesz magának elégtételt a megaláztatásokért, melyekben részesítették, s nem üt vissza egyetlen szörnyű csapással mindazokért az ütésekért, melyeket maguktól kapott? Majd jusson eszébe, hogy ezt hallotta egyszer valakitől, akit nem a gyűlölet fűtött, csupán az igazság szenvedélyes szeretete és szolgálata. Maguk azt hiszik, hogy minden antiszemita őrjöngő szadista, műveletlen barbár? Nézze, én nem gyűlölöm magukat. Tárgyilagos vagyok. Elismerem, hogy vannak nagyon becsületes zsidók is, akadnak tehetségesek, zseniális alkotók, akik nélkül az emberiség szellemi arculatának vonásai torzak lennének. De azt is tudom, hogy tömegükben, minél többen vannak valahol, annál veszedelmesebbek a befogadó népre. Az én fajtámra is.

Nem gyűlölöm magukat, de mindent elkövetek, hogy ne maradhassanak itt.' Aztán lehet majd Izraelben, a nagybetűs Államban, a béke otthonában elmélkedniük vidám tábortüzek mellett, miért fordul el tőlük lassan már mindenki.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS